Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też cyba muszę się przyzwyczaić i te glupie myśli odgonić szczególnie jak widzę jak np dzisiaj sie wygłupiał z Werką :P

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambyc3 noo co raz ciężej...mi to już czasem ciężko dech złapać, albo co raz mi dzidzia gniecie pęcherz i lece do wc a wychodzi że nic nie robię...i kopniaki już co raz mocniejsze, czasem w żebra mi się wwierca ale z drugiej strony szukam pozytywów wszelakich i cieszę się z każdego kopniaka bo to prawdopodobnie moja ostatnia ciążą

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc brzuszek tez spory i bardzo ladny :) mozna wirtualnie podotykac i a noz nas starajace zarazicie ;)

Hilary i super masz podejscie :) ciesz sie z tych kopniaczkow bo jak mowisz nie wiadomo czy to nie ostatni raz ;)

Ja jakbym zaciazyla to przy cc chyba bym sobie jajniki podwiazala zeby nie swirowac z nastepna ciaza ;)

Hilary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj modlimy się za Lila36 :)

No a ja też tak myślałam, jakie podjąć kroki aby po następnej ciąży nie zaciążyć?, hmm, mam dylematy.

Hilary lubi tę wiadomość

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziekuje dziewczynki czuje sie nawet dobrze moze zwariowalam ale wydawalo mi sie ze czuje delikatne ruchy.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik, nie zwariowałaś, możesz już czuć ruchy! :)

• karolinams Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Karolinka dziękuję za CLO!!! dotarły, ale na szczęście już nie będą potrzebne :-)
    Proszę bardzo, a najwazniejsze, że się udało :)

Rybaaa ślicznie wyglądasz, zawsze mi się podobały szczupłe kobietki z brzuchem :) Widzisz jak to jest , jedne mało tyją drugie dużo, ja pod 30kg dochodzę, a że nie mam niedowagi więc sumowo sporo na koniec wychodzi ale nie będę się stresować po ciąży zgubię :)

PodwójnaMama no szkoda, że tego acardu nie zamówiłaś, fajnie, że niedługo masz lekarza , nowe spojrzenie na Twoją sprawę.
    Oj tak domek po urlopie też bardzo cieszy :)

Hilary laseczko śliczny twój brzusio również :) , ja sama słabo z brzuchem rozmawiam więc wyluzuj :D

MamaByć3 No i kolejna szczuplutka mamuśka :) ślicznie piękny brzuszek

Basik kochana ja to samo, od paru dni czuję jak mi się kręci w brzuszku, ale też sobie mówię, że to niemożliwe bo za wcześnie :) a może jednak nasze szkraby już się ruszają :)

Ja dziewczynki odliczam dni do wolnego, jeszcze dziś i 4 dniowy weekend, potem idę dwa dni do pracy i znikam na L4 :) cieszę się, jeszcze trochę sobie wolnego z dziećmi użyje :)

Hilary lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary, Mamabyc śliczne brzuszki ;-)

Podwójna no to czekamy na sikanie ;-)

Karolina super, to będziesz używać ;-)

Ja się muszę w końcu zabrać za kompletowanie rzeczy do przedszkola i żłobka... pomierzyć giczałki na świeźo i zamówić kapciuchy, poduszki itd. Itp. I moze jakieś ciuszki dokupić... butelkę, kubek.. kurczę teochę tego jest a to juź niewiele czasu zostało.. :-o

A wczoraj miałam dzień wyjęty z życia... jakby nie to że M był w pracy to bym pewnie wylądowała w szpitalu... tak mnie skręcało z bólu brzucha... i nie wiem co to było.. całe podbrzusze tkliwe i chodzić nie mogłam.. 2x nospa i dopiero przeszło, ale ból powrócił popołudniu. I jakby tego było mało to oblałam sobie pół dłoni wrzątkiem... MA-SA-KRA!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 08:11

Hilary lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

Tak sobie mysle ze ta modlitwe moglismy zaczac od tych dziewczyn co sie udzielaja na watku ;)

Basik 3 ciaza to masz praeo czuc ruchy wczesniej :) ale fajnie.

Karolcia no nie zamowilam bo mialam sie nie starac ha ha a wyszlo jak wyszlo ;)

Ale super ze bedziesz mogla sobie odpoczac :) z dziecmi pobyc ale i z nami czesciej ns forum :)

Wiecie poszukalam na niemieckich forach ingo na temat testow i dziewczyny zachwalaja takie jedne testy. Na Facelle np. Pojawiaja sie kreski np. W 11dpo a na tamtych juz 2-3 dni wczesniej sa krrseczki i zamowilam 40 szt. Ha ha ha takze jak przyjda po weekendzie to bede mogla testowac po kilka dziennie :D

Kobietki w Pl jaka macie pogode? U nas do niczego. Zimno i ciagle pada. Normalnie jesien bo i liscie z drzew sie sypia.

• simon86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usłyszałam wczoraj od mojego M, że następny samochód jaki kupimy to jakiegoś minivana, bo jak tak dobrze nam idzie to jeszcze trzeciego i czwartego berbecia zmajstrujemy :-) na co ja mu odpowiedziałam, że może lepiej od razu kupić autobus!!! :-)

Justi77, karolinams, Hilary lubią tę wiadomość

• aria40 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) My mamy vana - mały autobus

Basik ale cudnie, że czujesz ruchy

Rybaaa współczuję, ale już jest dobrze?

Też wydaje mi się, że modlitwa powinna dotyczyć tych, które chcą być nią objęte. Z tego, co wiem niektóre z nas już się nie starają.

Z mojego doświadczenia facelle bardzo szybko wykrywa ciążę, już w 6 DPO

U mnie 12 dc, hormony świrują, więc muszę przeczekać trudny okres. Oczywiście jest przerywaniec, ale już nie chciałabym na nim wpadać. Ciekawe jest to, że nie mam objawów owulacji. Dziś mam wizytę. Ciekawa jestem co na usg. Z męzem jeszcze nie zaczynam tematu, myślę, że powrócimy do niego we wrześniu. Za tydzień zaczynamy urlop w Świnoujsciu.

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaa jeju ale mialad dzien :( nastepnym razem moze jedz na IP bo kurcze jak tak mocno boli brzuch to nie przelewki. Moja siostra tak miala w 17tc i byla na IP jednak oni zbagatelizowali trn bol a za 4 dni w wc urodzila synka :(

Do przedszkola i szkoly tez sie dzisiaj wzielam za wyprawke. Wlasnie wrocilam z zakupow i czesc kupilam rzeczy dzisiaj a czesc siadam zaraz i zamawiam online i gotowe :) ciuchy juz zamowilam wiec z glowy ;)

Simon ha ha ha no pewnie od razu druzyne pilkarska :D co sie bedziecie rozdrabniac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria zgadzsm sie z ta modlitwa. To moze kobietki jakies zmiany poczynimy?

No trudny czas przed Toba. Czlowiek by chcial, wie ze za rogiem moze owulka jest a tu nie moze, ale zycze Ci Aria by urlop przyniosl odpoczynek i zblizenie sie z mezem do siebie i moze w tedy porozmawiacie na temat staran :) daj znac co tam na wizycie gin powiedzial.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to jest to sensowne aby przeorganizować naszą modlitwę. Hmm nie wiem jak się zabrać za to aby było ok.
    Stwórzmy listę i tak według listy módlmy się.

Może w porządku alfabetycznym z tych co się udzielają?

ps. mocnych bóli brzucha nie wolno lekceważyć, trzeba podejść na IP !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 10:24

• karolinams Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaa dziewczyny mają rację nie lekceważ tych bóli....

Aria udanego urlopu życzę :)

PodwójnaMama 40 testów no nieźle hahah będziesz sikać :)

Simon myśmy właśnie świeżo zakupili miniVana :)

Justi tak w porządku alfabetycznym byłoby ok

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane :*

Ale super popatrzeć na Wasze okrąglutkie brzuszki :)))

Myślicie że infekcja bakteryjna może być odpowiedzialna za wzrost temperatury ??

Pozdrawiam serdecznie :***

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś już jest dobrze. Wiem, że to nic dobrego takie bóle, dlatego jakby M był w domu to bym na pewno pojechała.. a później jak już był to przeszło. U nas nie ma IP, i od razu przyjmują na obserwację na oddział jeśli coś się dzieje, dlatego wolę unikać takich wycieczek.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi ale tak patrzac na pierwsza strone to w sumie po kolei juz zostalysmy my udzielajace sie ;) no chyba oprocz Pauliny.

Karola a co bede sie szczypac z testami. Jeszcze polskie bobo testy zamowilam i pink i apteo care czy jakos tak ha ha to juz uzaleznienie ;) lubie patrzec jak sie zalewaja te testy i kreski sie pojawiaja i chyba tego w ciazy bedzie mi brakowac ha ha

Pysia nie mam pojecia ale trzymam kciuki by to fasolka byla :)

Ryba no jak ma sie dzieci to wiadomo ze szpital chce sie omijac z daleka ale jak sie powtorzy to masz sie tam wybrac ok?

A ja kupilam ananasa i bede jesc do czasu @ bo ponoc tez pomaga w implantacji. Orzechy tez kupilam.

• Hilary Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa oj uważaj na siebie

Ja dzisiaj zdycham tak u nas gorąco i duszno...

Simon my właśnie planujemy kupić jakieś auto 7osobowe...przy 3 dzieci w takim zwykłym już jest ciasno a w takim dużym to i w razie czego można też kogoś zabrać jak np będziemy się gdzieś wybierać z rodzicami albo podwozić kolegę syna itd

Dziewczyny z tą listą do modlitwy to ja mogę na pierwszej stronie po prostu nową wypisać te które chcą sie modlić albo w tej starej liście jakimś znaczkiem zaznaczyć

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary, myślę,że na pierwszej stronie najlepiej wpisać, łatwiej będzie później mi czy którejkolwiek z nas sprawdzić, która na tapecie danego dnia.

‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ