Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJeju pekam kobietki z przejedzenia bylismy w restasauracji na obiedzie i jeszcze lody na deser. Teraz wrocilismy i chwili spokoju dla kazdego
Pysia Ty nie kupuj na Amazonie testow. Amazon jest najdrozszy. Za 10 testow takich samych na ebayu zaplacisz max 3€ Amazon strasznie zdziera
No z lekarzem to tez jest wazna bliskosc. Ja w poprzedniej ciazy cale miasto musialam pokonac do gina a od 4 lat mieszkamy bliziutko ze po drodze do przedszkola moge pieszo isc wiec teraz mialabym super a jakbys miala dojezdzac to wlasnie nie wiadomo czy bys ogarnela wszystko. Ogolnie jak ciaze masz zdrowa to nie ma nic takiego czego bys mogla nie zrzozumiec.
Z taka praca jak Ty masz to nawet nad pojsciem na zwolnienie bym sie nie zastanawiala tylko czy gin da Ci zwolnienie bez problemu?
Jak to jest z tymi przepisami to Ci nie powiem bo ja mialam swoj sklep, wiec bylam u siebie. Moze jak pojdziesz na wizyte to gina podpytaj albo na stronie ciazowej sa dziewczyny z Niemiec w ciazy i moze ktoras miala tak jak Ty.Pysia89 lubi tę wiadomość
-
Podwojnamama- co dobrego jedliście?
My dziś byliśmy Mc Donaldzie- rzadko tam jesteśmy,bo nie zdrowo...ale że blisko nas i fajny plac zabaw maja to zgrzeszyliśmy.
Gin zwolnienia nie da, może tylko ten domowy lekarz ale na krótko,a na dłużej lekarz pracowniczy.
Pytałam na tamtym wątku ale nikt nie jest pewien i niestety...
Prowadzenie własnego sklepu musi być ciekawym doświadczeniem.Myslisz o tym później jeszcze?Jaka to branża jeśli mogę spytać.
eBay mówisz...muszę tam konto założyć? Szuka się podobnie jak na Amazonie?
W Pl lubiłam Allegro z tym eBajem zainteresowałas mnie.Dzieki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 18:38
-
nick nieaktualnyWitaj Ha zostan z nami i powodzenia zycze!!!
Pysia my z mezem jestesmy na diecie wege bo mi po ciazy z corka zostala cukrzyca i chcialabym by mnie choc troche odpuscila a dieta roslinna to strzal w dziesiatke, wiec my z mezem zjedlismy sobie z grillowwane warzywa z tofu a dzieci po zupie i spaghetii.
Wiesz w tych czas malo co jest zdrowe, wiec mc donalds raz na jakis czas nie zaszkodzi my tez nieraz tam wpadamy jak dzieci maja ochote a my z mezem zamawiamy w tedy vegie burgera. Sprobuj nastepnym razem. Jest mega smaczny
Ja prowadzilam sklep z wyrobami dla dzieci. Zawieszki imienne do smoczkow, gryzaki, grzechotki, karuzele do lozeczek itp. i wszystko robilam sama. Interes bardzo oplacalny. Mialam mase klientow, zarywalam nocy i praca byla 24 na 24. I zrezygnowalam bo nic czasu dla rodziny nie mialam a niestety zadna inna osoba nie potrafila robic tego co ja. Nie wiem czy wroce do takiej formy dzialalnosci ale chce w przyszlosci otworzyc pierogarnio-nalesnikarnie tutaj w De
Ja bez ebaya nie wyobrazam sobie zycia. Kupuje tam wszystko oprocz ciuchow, butow, kosmetykow dla mnie ebay to wybawienie bo ja uwielbiam robic zakupy online. Meble tez na ebayu kupowalam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 19:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Podwójna aa widzisz jak się naciska to.może faktycznie nie będzie się nadawać jeszcze nie przeglądałam ale poszukam jakieś żeby płakała i miała butelkę do karmienia. No Werką też się bawi samochodami i traktorami brata ale tą lalką co ma też sie bawi. Wozi ja w wózku a dzisiaj jak stał w korytarzu jej fotelik samochodowy to tą łąkę tam wsadzalam i próbowała przypinać
Fajny pomysł z tym interesem Ja myślę nad założeniem zagospodarowania dla dzieci, klub malucha albo sala zabaw bo każdy mi mówi że mam tyle pomysłów na zabawy i atrakcje dla dzieci ze musze coś z tym zrobić ale zobaczymy za rok bo dopiero po macierzyńskim będę zaczynać bo się nie opłaca mi zrywać umowy i tracić macierzyński a przez ten rok mogę na spokojnie pomyśleć co otworzyć i czy w ogóle bo wiadomo że będą jakieś wymogi itd
Pysia no pewnie ze możesz podkrada szczególnie że pomysł nie jest mój, już od kilku mam słyszałam że coś kupują
Witaj Ha dopisze Cię do listy
Simon o jejku sorki ze przegapiłem dobrze że mi mówisz żebym dopisała
U nas dzisiaj było fajnie znajomi wpadli z zaproszeniem na wesele a potem poszłam z ddziećmi na festyn więc był popcorn, długie żelki i lody i obważanki:D
Tylko szkoda że M znowu calu dzień w pracy...dzisiaj też do 23 niestety
a z tym zaproszeniem to nie wiem co robić bo będę wtedy w 36 tc a tydzień wcześniej też mamy wesele brata M czyli 35tc chciałabym iść ale nie wiem jak będę się czuła i czy nie trafię do szpitala bo poprzednio w 34 i 35 tc wychodziła mi ta cholestaza i na tydzień szłam do szpitala ajć...
PodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzescs Dziewczyny,My to dzisiaj piekny dzien mielismy! Urodzinki najmlodszej☺. Podzielilismy dzień i co kilka godz. organizowalismy cos i dawalismy prezenty. Bylismy na elektrycznych karuzelach,w mega ogrodku jordanowowskim. Swieczkę z tortu zdmuchnęła Marysia śmigiem. Byly tańce, dmuchalismy balony z ręcznyn automatem (bitwa o automat)☺.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witaj Ha powodzenia!
Hilary, ja byłam na weselu brata w 34 tc. Powiem, że lepiej się bawiłam niż na weselu u siostry w 16 tc. No ale niestety wyszły skutki "szaleństw" (jeśli w ogóle można szaleć z wielkim brzuchem heh ).. 3 dni później z wizyty wyszłam ze skierowaniem do szpitala i zgładzoną szyjką z 1cm rozwarciem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 22:44
-
Hilary, to jak już tak porządkujesz 1 stronę to dopisz mi proszę termin na 30.01.18
I co Wy na to, żeby dopisać płeć, ewentualnie imię dziecka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 22:43
-
Justii no to super dzień mieliście:)
Rybaa no właśnie trochę się obawiam wcześniejszego porodu bo bym wtedy rodziła daleko od domu bo u nas w mieście przed 37 tc nie można:/ a i tak przez cholestaze jak wyjdzie to będę miała ciążę zagrożoną do tego chciałabym żeby mój wtedy na weselu nie pił bo w razie coś by się działo żeby był w pogotowiu a nie wiem czy mu się uda na weselu u kolegi się nie napić...z jednej strony fajnie iść ale z drugiej strony iść i praktyczne ie siedzieć żeby się nie wysilać to trochę lipa szczególnie że do koperty też trzeba będzie dać a to 2 wesela jeden po drugim...No sama nie wiem ale mój M to chce iść
OK dopisze
A ja zaszalałam i zamówiłam sobie 2 koszule, top i 3 sukienki to może jak brzuszek mi wejdzie to ewentualnie będą na te wesela jak nie to na później...dawno nic sobie nie kupowałam bo kasy nie było i ciąży to wiadomo jakieś takie luźne tylko noszę to co już mam nie opłacało się kupować ale ciekawe czy M mnie nie zabije :o ej ale na tyle rzeczy dałam 180 zł i wysyłka gratis i on powinien jeszze się cieszyć że takie tanie kupiłam hihiPodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatrzcie co do mnie wlasnie przyszlo 40 testow tych czulych. Mozna sikac ha ha ha tylko szkoda ze to dopiero 5dpo jeszcze polskie testy przyjda i komplet. Chcialabym zeby sie udalo i by moc te testy rozdac tu na forum
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a2df2345330.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 09:23
Justi77, Pysia89, Hilary, karolinams lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry Słoneczka :***
Podwójna mama- czyli taka artystyczna dusza w Tobie drzemie.Fajny pomysł z tym sklepem i w gole odważnie że w obcym kraju.
My mieliśmy w Pl swój zakład i nie wiem ile to nocy zerwaliśmy,ale nie warto było tak się narabiac kosztem braku czasu dla dzieci.
Dziś oboje w obcym kraju pracujemy, starcza na wszystko na normalne życie i mamy jeszcze czas dla siebie.To piękne tylko szkoda że nie nasz kraj.Tesknie...
Długo jesteście w Niemczech?
Dziękuję za linka:*
Ryba- czemu nie z tą płcią,jak się później dowiem ) co do imienia bardzo podoba mi się dla chłopca Wiktor albo Maksymilian a dla dziewczynki Zofia.
Ale że mieszkamy w De to chciałabym jakieś imię które byłoby tak samo pisane i wymieniane w Polsce.
Będę musiała zgłębić ten temat
Hilary- fajnie tak zakupowo poszalec jakie kolory lubisz?
A myślałaś już o imieniu dla dziecka?
Podwójna mama-wow ile testów ))) super.Mocno trzymam za Ciebie kciuki :***
Wiesz co... wczoraj wyszukałam tego polecanego przez Ciebie eBay i...rety faktycznie dużo taniej niż na Amazon. Te testy ciążowe takie tanie....ile ja poprzeplacalam przez te 2 lata Dobrze że ktoś mądry podpowiedział mi;* Dzięki ))
Mam okropne dziś wyrzuty sumienia...Syn wylał dzis rano przy śniadaniu kakao i nieźle bajorko zrobiło się.Zdenerwowalam się i nakrzyczała na Niego trochę. Potem po ponownym przebraniu jak już stałyśmy z córką przy drzwiach wyjściowym do przedszkola...patrzę a on znowu brudny uklejony cały od pastylki na gardło.Szybko znowu szukam mu ubrania i znowu moje nerwy Co się ze mną dzieję?
Spóźniliśmy się tylko 5 min do przedszkola,więc nie ma tragedii, wszystko można posprzątać i wyprać...a takie nerwy.
Okropnie się z tym czuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 10:21
-
nick nieaktualnyHilary ja rowniez bym Ci doradzala otworzyc cos takiego bo swietne pomysly zabaw mialam na urodziny wiec na przyszlosc mysl w tym kierunku
Ciesze sie ze swietny dzien mieliscie dzieci lubia takie imprezki hi hi
Ja z tymi weselami chyba bym nie ryzykowala, zobaczysz jak sie bedziesz czula i moze w tedy decyzje podejmiesz
A za zakupy brawo jak mialas kaske to nieraz trzeba cos nowego sobie kupic a co maz na to?
Justi wszystkiego co najlepsze dla Twojej corci
Ryba ja mialam wlasnie tez zaproponowac zebyscie plec dziecka i moze imie wpisaly to jest swietny pomysl
Pysia dla mnie Niemcy to nie jest obcy kraj ja od dziecka praktycznie mialam stycznosc z tym krajem i kiedys z rodzicami mielismy sie tutaj przeprowadzic jak miala 7 lat ale mama sie bala ze sobie z jezykiem nie poradzi a teraz na stare lata jak to sie mowi pracuje tu i jezyk ma w malym palcu no i to bylo zawsze moim marzeniem mieszkac tutaj. W Polsce czulam sie zle, wiec jak skonczylam szkole w wieku 19 lat to wyjechalam z mezem tutaj a obecnie mam 34 lata. Dla mnie to jest moj dom , nie zaden obcy kraj ja nie moglabym mieszkac tam gdzie bym sie zle czula wiec podziwiam takie rodzine ktore wyjezdzaja na emigracje by lepiej sie zylo niz w Pl, ale cale zycie sie mecza bo tesknia za Polska. Trudne to w tedy jest. A zamierzacie kiedys wrocic do Polski?
A nerwy masz bo hormony buzuja, nie martw sie dzieci szybko zapominaja, wroca z przedszkola to nadrobisz zly poranek -
hej dziewczyny mam dość poprostu dość. małżeństwo moje zaczyna wisieć na włosku (mojemu przestaje na mnie zależeć widzę, że jest ze mną ze względu na dzieci) to dziś tak poklocił się z moim ojcem, że napewno spać w domu nie będzie. nie wiem co robić jak ratować rodzinę, nie mam siły walczyć o nasz zwiazek skoro mój nie chce wczoraj dal mi to wyraźnie do zrozumienia.