Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Enii - okolice Hannoveru.A rodzice potrzebują opieki rozumiem?masz jeszcze rodzeństwo?

Hilary- telefon powinien mieć coś takiego ze jak mówię że szukam go...mógłby np szczekać albo mówić tu tu jestem :))))
    Widzę że chyba masz dobry kontakt z teściową?
    Moja jest kochana, zawsze mogę na nią liczyć a i często do nas przyjeżdża.

Mazury...wiesz nigdy tam nie byłam.Mieszkasz blisko jezior ?:))

Podwójna mama- trzymam kciuki żeby szykowało się to na co liczysz :****

Wróciłam wykończona z pracy...staram się nie dźwigać za dużo żeby wiadomo jak się nie skończyło ale mimo wszystko wiem że nie ominie mnie to w kolejnych dniach. Nie chciałam bym pójść na L4...bo będą domysły pewnie.( W czasie całego zatrudnienia byłam tylko raz na zwolnieniu lekarskim)
    Poza tym wiem że nie powinna igrać i najważniejsze dla mnie dziecko...
    Brak mi słów na moje żale :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 21:08

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu nie chodzi o mojego ojca ostatnio między nami było nie zaviekawie. myślałam, że podczas urlopu spędzimy czas razem i jakoś będzie lepiej bo wiadomo na codzień ciężko by pobyć razem. musze poskładać myśli i dokładnie napisze o co chodzi

• Hilary Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia ja teściową mam super ! Szczerze to więcej mi po aga i częściej się z nią widzę niż z moją mamą...moi rodzice niby nie są tacy źli ale nie są tacy rodzinni i mają przekonanie ze skoro jestem już dorosła to nie potrzeba mi pomóc ani żadna opieka...jeszcze mama to tam by z chęcią to robiła ale ojciec już nie dla niego matka musi siedzieć w domu żeby mu gotować o dbać o ich ogród i to jest dla nich najważniejsze...No i mieszkają 30km ode mnie a teście 10km ale mają gospodarkę więc to bardziej ja do nich jeżdżę niż oni do mnie. Ale dużo nam pomogli czy finansowo, czy w opiece nad dziećmi itd. O w ogóle u nich jest tak rodzinnie jak ktoś ma urodziny to zawsze się zjeżdżają np jak ja mam to też przyjeżdżają z szampanem i prezentami tego dnia co są urodziny. No tak jest w ogóle inaczej na prawdę teście trafili mi się super no i też super swoje dzieci wychowali :)
    Oj uważaj tam w tej pracy...

Mamabyc trzymam kciuki żeby sies ułożyło wszystko

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary, to cieszę się, że masz takich Tesciow,to dar i rzadkość ☺.
    Pysia jak bylas raz na l4 to i pojdziesz drugi raz jak trzeba,dzwigac nie powinnas.

Dziewczyny co mialy zabieg kiedys,jak dlugo trzeba wstrzymac ze wspilzyciem?, u mnie 2 tyg.od zabiegu i juz nie mam krwawien ,czyje sie dobrze i tak rozmyslam jak dlugo mam sie meczyc ze wstrzemiezliwoscia ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi pamietam jak dzis jak po pierwszym zabiegu wlasnie po 2 tyg. Juz wspolzylismy. Oboje tego potrzebowalismy w calej tej trudnej sytuacji i pamietam jak gina w szpitalu pytalam to sam mowol ze jak nie bede juz krwawic i bede sie czula ze jestem gotowa to nie ma nic przeciw temu.

• aria40 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Hilary, to cieszę się, że masz takich Tesciow,to dar i rzadkość ☺.
    Pysia jak bylas raz na l4 to i pojdziesz drugi raz jak trzeba,dzwigac nie powinnas.

Dziewczyny co mialy zabieg kiedys,jak dlugo trzeba wstrzymac ze wspilzyciem?, u mnie 2 tyg.od zabiegu i juz nie mam krwawien ,czyje sie dobrze i tak rozmyslam jak dlugo mam sie meczyc ze wstrzemiezliwoscia ??

Ja odczekałam tydzień od zakończenia plamienia. Nie czekałam do @. Wszystko jest w porządku.

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Enii Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia a to niedaleko od mojego bo moj w Magdeburgu. Jestem jedynaczka woec wiadomo...

Podwójna 3mam kciuki

Moja teściowa to tylko widzi jedn a córkę i jej rodzinę. A meza mojego i jego siostrę tylko jak cos chce. My nie mamy co na nia liczyc

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was:*

mamabyc3- na spokojnie sobie wszystko poukładaj-dokładnie.
    Jak się czujesz w gole w tej ciąży?:)

Hilary- To masz Skarb teściową. Patrz rzadko kto kiedy je chwali, atu proszę moja i Twoja są tego godne:)
    Wiesz co, moi ridzice podobnie jak tWoi myślą. A właściwie tata uważa ze jak ktoś ma już te 16 lat to jest dorosły. NIe pamiętam kiedy z nim rozmawiałam tak normalnie czy na poważny temat...Czasami czuję że go w gole nie znam i nie interesuje.

Justi77- zobaczę jak będę się jutro czuła. Jeśli jak dziś (z mdłościami i zawrotami) pojde do rodzinnej i poproszę o kilka dni wolnego.

Enii- przejezdzanmy przez Magdeburg:) Rodzice pewnie licza na Ciebie. Ale czy w gole rozmawialiście na te tematy? Jak z ich zdrowiem?

pozdrawiam:*

• simon86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mamabyc mam nadzieję że wszystko się u Was ułoży!!! Podwójna trzymam kciuki za "wpadkę" :-) Justi tabsy wysłane!!!!
    U mnie Fasola zaczęła trochę dokuczać Mamusi :-) nie mogę nawet powąchać mojej ukochanej kawy, a jak tylko poczuję głód to zaraz mnie mdli..... chodzę więc wszędzie z dodatkową kanapką! no i na słodkie nie mam w ogóle ochoty, raczej konkrety bym jadła, schabowego na przykład z ziemniaczkami zjadłabym teraz z przyjemnością mimo że dopiero co śniadanie skończyłam..... jak tak dalej pójdzie to będę się niedługo toczyć..... :-)

Justi77 lubi tę wiadomość

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 - hihi niezłe masz objawy:))) najwazniesze żeby Dzidzia była zdrowa, a kg zrzucimy po porodzie:*
    Z ciekawości wczoraj się ważyłam z jakiej wagi startuje i jest magiczne 55 kg. W poprzednich ciążach dobijałam do 70 :P

• Hilary Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon hehe ja teraz też tak mam że ciągle coś jem...Tylko mnie bardziej ciągnie do słodkiego...

Pysia no to jesteśmy wyjątkami pod tym względem :)

Aria jestem myślami przy was !

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aria,modlę się z Wami za Waszą córeczkę..

Simon dziękuję pięknie !!!:) :), Simon czy zawsze przy clo jest potrezbny zastrzyk na pęknięcie?

Taka chęć na konkrety to może chłopak?

Mam dzisiaj wisielczy humor...czekam na kasę z Polisy życie i się denerwuję ile to ma jeszcze trwać, jesteśmy wszyscy ubezpieczeni i agent mówił,że wypłaty szybkie a tu cisza....

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)

Aria o 10 myslalam o Tobie.................

Mamabyc mam nadzieje ze z kazdym dniem bedzie lepiej. Duzo slonca dla Ciebie przesylam i jak Ci to pomaga to zal sie nam ile trzeba.

Pysia ile cykli staraliscie sie o ta 3 ciaze?

Z dzwiganiem to jest tak ze jak nigdy nie mialam problemow w poprzednich ciazach to nie powinno sie nic stac. U mnie w kazdej ciazy wzielam np. torbe z zakupami i od razu krwotok :( takze ja mam zakaz dzwigania od poczatku.

Hilary i Pysia super ze takich macie tesciow :) to moj maz moze tak powiedziec o moich rodzicach ;) kochaja sie bardzo. Ze swoimi rodzicami nigdy nie mial wiezi a z moimi rodzicami bardzo. I to jest fajne ze jak rodzice moi przyjezdzaja do nas to jest ogromna radosc a nie smutek ze trzeba bedzie sie z nimi meczyc he he

Simon i super ze takie objawy sa ;) mnie tez zawsze w ciazy do konkretnych rzeczy ciagnelo ha ha

Justi to jakis ciulowy ten ubezpieczyciel :/

Do mnie dzisiaj przyszla paczka z polskiej apteki i testy polskie i sobie siknelam na jeden ale co tam moglam zobaczyc 7dpo ha ha ha

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna no ciulowy, na wniosku napisałam konto męża do przelewów , on też ma tam polisę a oni ,że trzeba dosłać oświadczenie ,że mogą przelać na konto męża no normalnie....Dzwonię i pytam się czy coś jeszcze a oni,że to się zobaczy...

• aria40 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję wam kochane Już po pogrzebie Czuję ulgę

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-* Mocno Cię ściskam i tulę Aria.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria :*******

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 12:06

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria, byłam z Tobą w modlitwie:* cieszę że jakaś ulgę odczulas...Jeśli będziesz kiedyś chciała o tym porozmawiać służę ramieniem swoim.

Justi- nie znoszę załatwiania wszelkich formalności zawsze to okropnie przeżywam...a potem i tak przeważnie a to czegoś brakuje albo dany pracownik ma wtedy urlop :))) Główka do góry:* pewnie na dniach wszystko wyjaśni się.

Podwójna mama- to byl 3 cykl i oby do końca szczęśliwy :)))

U mnie zaś szyjka za szybko się skracała.w drugiej ciąży musiałam się bardzo oszczędzać i wychodzić z domu za jedynie duża potrzebą.4 piętro bez windy.

Takie paczuszki cieszą :) w której aptece zamawiasz?

Ja zamówiłam coś na eBay wczoraj a dziś już było:)))
    Kupiłam test ciążowy ten taki elektroniczny co reklamują w tv.
    Pokazał coś takiego: Pregnant 2-3.
    Wg objaśnień to 4-5 tydzień także zgadzaloby się.

A i banki dzieciom takie fajne z pistoletu że światełkami:))

Poczekam na męża i im damy :)) będzie radocha.

Co do tego prawnika,mąż powiedział żebym zapłaciła za odpowiedź to będziemy spokojniejsi. Kochany coś tam sobie odkładał w razie potrzeby.
    Teraz czekam na odpowiedź.

Buziaki dla Was:***

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi ja miałam zastrzyk podany w pierwszym cyklu z clo, w drugim nie poszłam ani na monitoring ani na zastrzyk i się udało :-) Dużo jest dziewczyn, które przy clo w ogóle nie dostają zastrzyku więc nic się nie martw!!!! :-) kiedy byś zaczęła brać?

Justi77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon, chyba po pierwszej@, moja lekarz powiedziała,że nie widzi przeciwwskazań więc nie chcę czekać .Jak dawkowałaś? i jak długie cykle miałaś?

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ