Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
Aria, przytulam ;-*
Będę pamiętać w modlitwie o Waszej Kruszynce :-*
Próbuję ponadrabiać co u Was, ale jakoś mi nie idzie. Wróciły migreny...
W ogóle jakaś rozbita ostatnio jestem, a mój mały szogun nie ułatwia... Młoda nauczyła się włazić na co popadnie i tak milion razy dziennie ściągam ją z szafek, kanapy, stołu, nawet na parapet włazi... Oczywiście nie zawsze skutecznie i dziś np. nabiła sobie ogromnego guza z tyłu głowy i ma wieeelkiego krwiaka... jak tak dalej pójdzie to po pierwszym dniu w żłobku będziemy mieli opiekę społeczną na głowie... no a na dziś pozostaje mi zmartwienie czy większych szkód sobie nie wyrządziła.
No i zabrałam się w końcu za wyprawkę do przedszkola i żłobka- kapcie, poduszki, worek i naszywki już zamówione.
Na pocieszenie maluszek daje czasem już o sobie znać Jak go gdzieś zgniotę przy pochylaniu albo po prostu siedzę zgięta to ewidentnie się wypycha
Jutro szczepienie młodej. Aż się boję, bo ona milisekundy w miejscu nie wysiedzi. Mężowi zapowiedziałam, że ma się stawić w przychodni, bo ja nie dam rady jej przytrzymać.
Buziaki dziewczynki. Ponadrabiam Was, obiecuję :-*aria40, PodwojnaMama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny a to clo to na co sie bierze? Na pekniecie pecherzykow czy jak?
Pysia no widzisz jak fajnie z ebayem jest
Ja nie lubie tych elektronicznych testow bo wole jak kreseczki sie pokazuja ale tez w swoim zyciu duzo ich zrobilam.
Super ze bedziesz wiedziec co i jak. Mam tylko nadzieje ze za ta kase odpowiedz nie bedzie zadna wymijajaca tylko same konkrety.
Ja od lat w tej aptece kupuje https://www.aptekazdrowie-24.pl/ bo oni maja online platnosc w euro z niemieckiego konta i bardzo szybko paczke dostaje.
Basi czemu w ogole nic nie piszesz?
Ryba kurcze to Ci sie zaczal okres. Oby corci nic nie bylo z tych upadkow. ja nigdy tego nie przerobilam bo moje dzieci nie mialy w zwyczaju wszedzie wchodzic czy cokolwiek z mebli sciagac ha ha ominelo mnie to
Ale fajnie ze juz ruchy czujesz -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo mimo wszystko bedziecie sie starac o kolejne?
Kobietki u mnie rano biel wizira na testach a na wieczornych 3 testach wykluly sie drugie kreski. Ten najczulszy na gorze po 5 min. A bobo test po 7 min. Ale nie trzeba patrzec pod okno. Jeszcze apteocare robilam ale fotki nie zrobilam bo sie tak brzydko zabarwil. Ale to dopiero 7dpo i wiem ze nie wiecej bo 12dc mialam sluz bialko kurze i wiem jak sex byl. No nic kazdego dnia bede sikac i zobaczymy. Na razie ekscytacji zadnej nie ma. Wstawiam foto. Moze cos zobaczycie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0f87e4e6dd8.jpg -
nick nieaktualnyPodwojna,tak bo ten zespol jak i inne moga zdazyc sie i rowniez mlodym dziewczynom. Moja szwagierka urodzila z zespolem Downa jak miala 25 lat i problem wiekszy jest u mlodych osob bo nie robia diagnostyki. Ryzyko urodzenia z wada jest większe u mlodej osoby wlasnie z powodu braku diagnostyki.po 35 roku jest z automatu diagnostyka wiec jest moim zdaniem bezpieczniej.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDalam znaka gin i powiedziala,ze bardziej balaby sie gdyby okazalo sie,ze dziecię bylo zdrowe to wez wtedy szukaj co spowodowalo poronienie od hormonow,toksycznych substancji po immunologie. Jak dla mnie to temat oczywisty i cieszę się, ze zrobilam to badanie.
PodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJusti calkowicie sie z Toba zgadzam. Te choroby kazdemu moga sie zdarzyc. I jednak natura wie co robi gdy sie roni chory zarodek. I ja tez wolalabym wiedziec co jest niz szukac igly w stogu siana. Takze kochana mega kciuki za kolejny owocny cykl.
Justi77 lubi tę wiadomość
-
Podwójna mama- hihi nieźle się testy zaczynają niestety ja nic nie widzę,ale nie martw się mam wadę wzroku.Jutro z rana rozumiem że siusiasz ?))
Ten prawnik odpisał ale nic konkretnego,polecił skontaktowanie się mi z kartami z pracy. Aaa i powiedział że zwróci mi pieniądze z racji że nie odpowiedział konkretnie.Dobre i to...ale tak czy siak zostaje bez odpowiedzi:((
Justi77 też sądzę że lepiej wiedzieć.Tule Cię mocno:* dziś też się pomodlę za jej duszyczkę.
Tak myślę że chyba powinnam zrobić takie badania genetyczne.To nazywa się test Papa czy jakoś inaczej ?
Przeziębiłam się i w gardle klucha z nosa wychodzą zielone gile...Hymmm i mam zmartwienie co wsiąść żeby szybko przeszło. Raz w roku mam chore zatoki i znając brak mojego szczęścia będę to mieć bo głową czuje jak mi pulsuje.
Nie wiem jak dam jutro w pracy. Dziś wykompalam 8 ludzi i tak było mi nie dobrze gorąco w łazience że myślałam że odlecę.
Dobrej nocy Słoneczka śliczne ))) :***
-
nick nieaktualnyPysia,uwazaj na siebie bardziej. Do lekarza z tymi zatokami i wylezec powinnas.
Test nazywa sie Pappa i jest jak dobrze wykonany to o czulosci ponad 90%,ale i tak tylko amnipunkcja daje 100%odpowiedzi a niesie jakies ryzyko....
PodwojnaMama czekamy na Twojego rannego Sikanca☺ -
Justi... też wolałabym wiedzieć.. ale to nie jest mutacja która może być dziedziczna, jak w przypadku trisomii 13, prawda?
Wiadomo, wiek zawsze zwiększa ryzyko, ale tak jak mówisz i młode osoby mają chore dzieci. I chyba naprawdę lepiej, że odchodzą dzieciaczki tak szybko, a nie np. Po urodzeniu...
Trzymam kciuki za kolejny owocny cykl :-*
Justi, akurat diagnostyka do samego występowania takich chorób nie ma nic do rzeczy. To jest totalna loteria. Różnica taka, że po badaniach się wie czego można się spodziewać i tyle. Ewentualnie nie urodzić i zdecydować się na terminację ciąży, na co ja np. osobiście bym się nie zdecydowała.. A jak się nie wie to po prostu zaskoczenie po porodzie...
Choć nawet jeśli mowa o diagnostyce to tylko amniopunkcja albo nifty mogą dawać "pewność" (nie wiem czy ktokolwiek zagwarantuje 100% pewność). Pappa i usg genetyczne co najwyżej może sugerować większą możliwość wystąpienia wad. A często wprowadza tylko zamęt (jak u mnie dwukrotnie....).
Podwojna, ja slepa jestem wiec ze zdjecia bladziochow nigdy nic nie widze :-p
Kciukasy!!! Czekamy na poranna powtorke
Pysia, zdrówka życzę.
Ja ostatnio na paracetamolu jadę, nie wiem czemu znowu mam takoe bóle głowy...
-
PodwojnaMama wrote:Aria a ja z zapytaniem do Ciebie. Kiedy najwczesniej wyszedl Ci test ciazowy? Ile dpo? Bo pisalam ze z wlasnego doswiadczenia Facelle juz od 6dpo wychodza i tak mnie to zaciekawilo
Ostatnio 7 dpo, facelle dość wyraźny