Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria, przytulam ;-*
    Będę pamiętać w modlitwie o Waszej Kruszynce :-*

Próbuję ponadrabiać co u Was, ale jakoś mi nie idzie. Wróciły migreny... :-(
    W ogóle jakaś rozbita ostatnio jestem, a mój mały szogun nie ułatwia... Młoda nauczyła się włazić na co popadnie i tak milion razy dziennie ściągam ją z szafek, kanapy, stołu, nawet na parapet włazi... Oczywiście nie zawsze skutecznie i dziś np. nabiła sobie ogromnego guza z tyłu głowy i ma wieeelkiego krwiaka... :-( jak tak dalej pójdzie to po pierwszym dniu w żłobku będziemy mieli opiekę społeczną na głowie... no a na dziś pozostaje mi zmartwienie czy większych szkód sobie nie wyrządziła.
    No i zabrałam się w końcu za wyprawkę do przedszkola i żłobka- kapcie, poduszki, worek i naszywki już zamówione.

Na pocieszenie maluszek daje czasem już o sobie znać ;-) Jak go gdzieś zgniotę przy pochylaniu albo po prostu siedzę zgięta to ewidentnie się wypycha ;-)

Jutro szczepienie młodej. Aż się boję, bo ona milisekundy w miejscu nie wysiedzi. Mężowi zapowiedziałam, że ma się stawić w przychodni, bo ja nie dam rady jej przytrzymać.

Buziaki dziewczynki. Ponadrabiam Was, obiecuję :-*

aria40, PodwojnaMama lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria ❤❤

aria40 lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy cyklach 27,28 dni brałam od 2dc do 6dc jedną tabletkę, wzorowałam się na tym jak brałam przy pierwszej ciąży, podobno im dłuższy cykl tym później powinno się zaczynać brać! a jakie masz cykle?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30-31 , tak doczytałam ,że dobrze byłoby od 3 do 7 dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to clo to na co sie bierze? Na pekniecie pecherzykow czy jak?

Pysia no widzisz jak fajnie z ebayem jest :)

Ja nie lubie tych elektronicznych testow bo wole jak kreseczki sie pokazuja ;) ale tez w swoim zyciu duzo ich zrobilam.

Super ze bedziesz wiedziec co i jak. Mam tylko nadzieje ze za ta kase odpowiedz nie bedzie zadna wymijajaca tylko same konkrety.

Ja od lat w tej aptece kupuje https://www.aptekazdrowie-24.pl/ bo oni maja online platnosc w euro z niemieckiego konta :) i bardzo szybko paczke dostaje.

Basi czemu w ogole nic nie piszesz?

Ryba :( kurcze to Ci sie zaczal okres. Oby corci nic nie bylo z tych upadkow. ja nigdy tego nie przerobilam bo moje dzieci nie mialy w zwyczaju wszedzie wchodzic czy cokolwiek z mebli sciagac ha ha ominelo mnie to ;)

Ale fajnie ze juz ruchy czujesz :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria a ja z zapytaniem do Ciebie. Kiedy najwczesniej wyszedl Ci test ciazowy? Ile dpo? Bo pisalam ze z wlasnego doswiadczenia Facelle juz od 6dpo wychodza i tak mnie to zaciekawilo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna,clo jest na owulację aby była...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest u mnie wynik, trisomia chromosomu 18, zespół Edwardsa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi czyli jednak malenstwo bylo chore :( a ten zespol to genetyczna wada czy z wieku sie bierze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genetyczna ,wiek zwiększa prawdopodbnie częstotliwość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mimo wszystko bedziecie sie starac o kolejne?

Kobietki u mnie rano biel wizira na testach a na wieczornych 3 testach wykluly sie drugie kreski. Ten najczulszy na gorze po 5 min. A bobo test po 7 min. Ale nie trzeba patrzec pod okno. Jeszcze apteocare robilam ale fotki nie zrobilam bo sie tak brzydko zabarwil. Ale to dopiero 7dpo i wiem ze nie wiecej bo 12dc mialam sluz bialko kurze i wiem jak sex byl. No nic kazdego dnia bede sikac i zobaczymy. Na razie ekscytacji zadnej nie ma. Wstawiam foto. Moze cos zobaczycie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0f87e4e6dd8.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna,tak bo ten zespol jak i inne moga zdazyc sie i rowniez mlodym dziewczynom. Moja szwagierka urodzila z zespolem Downa jak miala 25 lat i problem wiekszy jest u mlodych osob bo nie robia diagnostyki. Ryzyko urodzenia z wada jest większe u mlodej osoby wlasnie z powodu braku diagnostyki.po 35 roku jest z automatu diagnostyka wiec jest moim zdaniem bezpieczniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Cos widac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 20:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalam znaka gin i powiedziala,ze bardziej balaby sie gdyby okazalo sie,ze dziecię bylo zdrowe to wez wtedy szukaj co spowodowalo poronienie od hormonow,toksycznych substancji po immunologie. Jak dla mnie to temat oczywisty i cieszę się, ze zrobilam to badanie.

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi calkowicie sie z Toba zgadzam. Te choroby kazdemu moga sie zdarzyc. I jednak natura wie co robi gdy sie roni chory zarodek. I ja tez wolalabym wiedziec co jest niz szukac igly w stogu siana. Takze kochana mega kciuki za kolejny owocny cykl.

Justi77 lubi tę wiadomość

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna mama- hihi nieźle się testy zaczynają:) niestety ja nic nie widzę,ale nie martw się mam wadę wzroku.Jutro z rana rozumiem że siusiasz ?:)))

Ten prawnik odpisał ale nic konkretnego,polecił skontaktowanie się mi z kartami z pracy. Aaa i powiedział że zwróci mi pieniądze z racji że nie odpowiedział konkretnie.Dobre i to...ale tak czy siak zostaje bez odpowiedzi:((

Justi77 też sądzę że lepiej wiedzieć.Tule Cię mocno:* dziś też się pomodlę za jej duszyczkę.
    Tak myślę że chyba powinnam zrobić takie badania genetyczne.To nazywa się test Papa czy jakoś inaczej ?

Przeziębiłam się i w gardle klucha z nosa wychodzą zielone gile...Hymmm i mam zmartwienie co wsiąść żeby szybko przeszło. Raz w roku mam chore zatoki i znając brak mojego szczęścia będę to mieć bo głową czuje jak mi pulsuje.

Nie wiem jak dam jutro w pracy. Dziś wykompalam 8 ludzi i tak było mi nie dobrze gorąco w łazience że myślałam że odlecę.

Dobrej nocy Słoneczka śliczne :)))) :***

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia,uwazaj na siebie bardziej. Do lekarza z tymi zatokami i wylezec powinnas.
    Test nazywa sie Pappa i jest jak dobrze wykonany to o czulosci ponad 90%,ale i tak tylko amnipunkcja daje 100%odpowiedzi a niesie jakies ryzyko....

PodwojnaMama czekamy na Twojego rannego Sikanca☺

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi... też wolałabym wiedzieć.. ale to nie jest mutacja która może być dziedziczna, jak w przypadku trisomii 13, prawda?
    Wiadomo, wiek zawsze zwiększa ryzyko, ale tak jak mówisz i młode osoby mają chore dzieci. I chyba naprawdę lepiej, że odchodzą dzieciaczki tak szybko, a nie np. Po urodzeniu...
    Trzymam kciuki za kolejny owocny cykl :-*
    Justi, akurat diagnostyka do samego występowania takich chorób nie ma nic do rzeczy. To jest totalna loteria. Różnica taka, że po badaniach się wie czego można się spodziewać i tyle. Ewentualnie nie urodzić i zdecydować się na terminację ciąży, na co ja np. osobiście bym się nie zdecydowała.. A jak się nie wie to po prostu zaskoczenie po porodzie...
    Choć nawet jeśli mowa o diagnostyce to tylko amniopunkcja albo nifty mogą dawać "pewność" (nie wiem czy ktokolwiek zagwarantuje 100% pewność). Pappa i usg genetyczne co najwyżej może sugerować większą możliwość wystąpienia wad. A często wprowadza tylko zamęt (jak u mnie dwukrotnie....).

Podwojna, ja slepa jestem wiec ze zdjecia bladziochow nigdy nic nie widze :-p
    Kciukasy!!! Czekamy na poranna powtorke ;-)

Pysia, zdrówka życzę.
    Ja ostatnio na paracetamolu jadę, nie wiem czemu znowu mam takoe bóle głowy... :-(

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Jest u mnie wynik, trisomia chromosomu 18, zespół Edwardsa...

:( przykro mi :( Wg mnie w 80 a nawet 90% przypadków przyczyną jest wada genetyczna

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Aria a ja z zapytaniem do Ciebie. Kiedy najwczesniej wyszedl Ci test ciazowy? Ile dpo? Bo pisalam ze z wlasnego doswiadczenia Facelle juz od 6dpo wychodza i tak mnie to zaciekawilo :)

Ostatnio 7 dpo, facelle dość wyraźny

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ