X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie Was dziewczynki.

Nieśmiało pytam czy przyjmiecie mnie do swojego grona? :)
    Jestem mamą 2 cudownych łobuziaków. Zajmuję się nimi cały czas, aktualnie nie pracuję zawodowo. Cieszę się tym okresem, który mogę spędzić z nimi w domu... bo kiedyś trzeba będzie wrócić do pracy :P ale to dalsza przyszłość... bo póki co, myślę o 3 szkrabku :D Nawet mąż, jak byliśmy ostatnio u znajomych co córeczka się im urodziła, wziął ją na ręce i powiedział "zróbmy sobie jeszcze taką".
    Córeczka miała rok i 3 miesiące jak zaszłam w drugą ciążę, ale z 3 dzieckiem troszkę dłużej poczekam.

Pozdrawiam :)

Pysia89 lubi tę wiadomość

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Hilary ❤❤❤

Justi77, Pysia89, Szczęśliwa_Mama, Hilary lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane:*

Hilary dużo zdrowia,radości na codzien,zadowolenia z męża i dzieci ;)))
    Namiętnych nocy, pięknego ciała i umysłu i szczęśliwego porodu :****

Szczęśliwa mama witaj :))) chyba masz najmniejsze dzieciaczki. Fajnie że chcesz dołączyć:*

Dobrego dnia kobietki:)))

Szczęśliwa_Mama, Hilary lubią tę wiadomość

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane

Co dzis w planach ?

My do tesciow na obiad i po mlode w koncu jedziemy .

Ostatnio slabo sie czuje i nic mi sie niechce.

W pt bylam u gina.
    Powiedzial ze po 25 tyg ciazy wciagnie mnie na liste szpitalna do diagnostyki z powodu nadcisnienia.

A tak wszystko ok.

Szczesliwa witaj w naszych skromnych progach.

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

Karola ha ha agentko ;) ale nie ma tego zlego bo przynajmniej sobie porzadki porobilas ;) a dzisiaj baw sie dobrze.

A czujesz juz ruchy maluszka?

Witaj szczesliwa mama :)

Pysia jak samopoczucie?

Basik fajnie ze sie odezwalas :) jakies chyba przesilenie przechodzisz co?

A powiedz na czym ta diagnostyka polega?

Ja w kazdej ciazy zawsze u gina mam cisnienie 160/120 ale i jak nie jestem w ciazy to tez. Ale tylko u gina i wiem ze to stres bo co miesiac mialam zakladana maszyne do mierzenia cisnienia ktora mkerzyla cisnienie co 30 min. Przez cala dobe i w domu mam cisnienie dobre. Zastanawiam sie czy i tym razem tak bedzie?

Ja dopiero oczy otworzylam :D szok bo zawszw o 8 juz sie budzilam ;) ale jak potrzebuje to spie by sile dla fasolki dac ;)

A co dzis w planach to kino. Tort z synem zjemy i czas rodzinny jak zawsze :)

Milego dzionka ❤

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dokladnie napewno badania podstawowe ktg usg krew do tego pewnie holter.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Podwójna mama- oo i jaki film wybraliście?

My dziś robiliśmy grila na działce, ja trochę popielilam chwasty,truskawki obroniłam z mężem i w przyszłym roku będziemy mieć sporo owoców, dosadzilam trochę odnozek i teraz jest jakieś 50 krzaczków :))

Poza tym objawów nie mam jakiś strasznych.Czesciej siusiam ale też więcej piję bo pęcherz moczowy często mnie boli więc w nawyk weszło mi picie sporo wody z cytryną.
    Piersi trochę wrażliwsze i ten ból głowy dokucza ale... Humor mam dobry :)))
    Wzięliśmy z działki piękną dynie i mąż właśnie robi nam placuszki z niej...Pyszne :)))

Jutro już poniedziałek...i cały tydzień przedszkola,logopedy syna, muzycznej szkoły,karate... i pracy na drugą zmianę mam.Mimo wszystko cieszę się bo intesywny tydzień szybko mija i szybko będzie weekend.

Buziaki Słoneczka śliczne:)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie moze byc dobrze :( tak sie cieszylam ze przetrwalam ten najgorszy tydzien az do teraz kiedy poszlam do wc a tam wkladka w doslownie czarnej krwi i to samo jest przy podcieraniu :( co jest do cholery nie tak? Zalamalam sie. Chcialabym zeby chociaz raz bylo tak jak jest w opisie suwaczka ze moze byc krwawienie i ciaza sie utrzyma. Pozostaje lezenie i czekanie co przyniesie noc i kolejne dni :( prosze Was o moc kciukow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skontaktowalam sie z ginem. Jutro na 10:00 mam wizyte. Nie wiem czy cos zobaczy na usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna mama
    Daj znać, co powiedział ginekolog. Będę czekać na wiadomość. A masz towarzyszące krwawieniu bóle podbrzusza? Może to krwawienie implantacyjne.
    Przed córką miałam poronienie na początku 6 tygodnia, mocny ból podbrzusza i obfite krwawienie :-(
    Przy synku miałam plamienie, ale okazało się, że się zagnieżdżał i nie miałam żadnych bóli wtedy.
    Na zagnieżdżenie jadłam plasterek ananasa.
    Trzymaj się, jestem myślami z Tobą!!!

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Nie miałam czasu przez te dwa dni, wczoraj impreza a dzisiaj mieliśmy wypad na basen. Wpadłam tylko poczytać a jutro zdam relacje z imprezy i odpisze co u was tylko chciałem napisać do Podwójnej że mocno trzymam kciuki żeby się okazało że wszystko ok, pomodle się za was groszek musi być silny !

PodwojnaMama, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co nie zapowiada sie zebym usnela. Od po 21 na wkladce i papierze czysto. Poki co byla to jednorazowa akcja ale lewy jajnik tak mi nawala ze nospa nic nie pomaga. Boje sie normalnie oddychac zeby nic ze mnie nie lecialo :(

Dam znac po wizycie i jeszcze rano napisze jak sie sytuacja ma❤

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podwójna mama ale czarna krew to stara krew. jak dziś kochana i noc?pisz od razu po lekarzu czekam z niecierpliwością. musi być w końcu dobrze dobrze kochana

Justi77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambyc no tak to nie byla zywa krew tylko wlasnie stara. Do teraz jest czysto.

Moj syn mam dzisiaj urodzinki i modle sie bysmy mogli z radoscia przezyc ten dzien.

Jak tylko wroce do domu to odezwe sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 06:48

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podwojna no to główka to góry i musisz wierzyć że teraz ta mała kropka trzyama się bardzo mocno mamusi i nie puści przez kolejne 8 miesięcy.

• simon86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna Kochana jestem z Tobą myślami i modlitwą!!!! Maleńki Groszku bądź silny i trzymaj się Mamusi!!!!!

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna mama- jak stara krew to może jakiś krwiaczek pękł...

Mocno trzymam kciuki za Was.

Enii, Szczęśliwa_Mama, PodwojnaMama lubią tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak będę u gina 8.09 (10 tyg i 5 dni) to będzie robił usg na przezierność karkową czy to jeszcze za wcześnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon moze byc za wczesnie.
    Podwojna ,dopoki nie ma żywo czerwonej krwi jest dobrze. Proszę nie martwic się na zapas. Postaraj się lezec i mam pytanie masz progesteron do aplikacji w pochwie typu luteina? W duzych dawkach 3x2 tabletki, z Marysia mialam takie plamienia przez 2 miesiace lezalam plackiem i bylo ok.
    Pamietaj to stara krew,nie spinaj i nie boj się !

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon kilka dni za wcześnie.Ja umówiłam się do gina w Pl na to badanie jak będę w 11 +2 dni i mówił że mogłoby być jeszcze kilka dni później,ale niestety to i tak będzie już wtedy nasz ostatni dzień urlopu z możliwością wizyty.
    To jeszcze szmat czasu do tego października... chętnie bym przyspieszyła czas w takich momentach.

Podwójna mama- jestem z Tobą w modlitwie, jestem dobrej myśli:*

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ