Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMajzu dziekuje ❤ i wpadaj kochana czesciej. A Ty jak sie czujesz?
Jest prawie 3 a mnie na wymioty jak zaczelo targac od 24 ale usnelam i tak mnie wyrwalo ze snu na wymioty ze cala mokra sie obudzilam. Serce to maz jak polozyl reke to nie kazal mi wstawac tak walilo i sam sie obudzil i po miske polecial. To po kolacji sie zaczyna a kolacje jesc musze bo cukrzyca. Czuje ze mnie wymeczy a w ciazy z synem i corka bylam taka szczesciara ze zadnych mdlosci nie mialam za to zgaga cala ciaze i nie wiem co lepsze he heWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 02:52
-
Hej dziewczynki, ja Was czytam ale jakoś myśli mi się nie kleją w głowie, żeby coś konstruktywnego odpisać... wieczorem padłam z córą o 21, obudziłam się niedawno i standardowo zasnąć nie mogę...
Dziękuję za modlitwę :-*
Podwojna, biedaku ;-*
Ja łatwych ciąż też nie miałam, ale najważniejsze że szczęśliwie zakończone, więc tylko niech tak będzie i tym razem a resztę przeżyję
Zaraz rok szkolny i się zaczęłam stresować na poważnie. Przedszkolakiem moim nie aż tak, bo wiem że sobie poradzi (i ja też), ale młodą żłobkową... Jakoś sobie nie wyobrażam tego, że obca baba będzię ją utulać do snu, karmić, przewijać... Ach, teraz mi się zebrało na takie myśli...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 04:34
-
nick nieaktualnyRyba jak ja Cie rozumiem. Jak moja corcia szla do przedszkola do grupy zlobkowej to miala 2,5 roku i w zyciu bym jej nie puscila bo dla mnie byla jeszcze taka malutka ale do tego przedszkola chodzil moj syn i kazdy poranek to byl koszmarem. Ona odkad skonczyla 2 latka roku to tak rano tam plakala. Nie chciala isc do domu. Sila musialam ja wyrywac a ona tylko dzieci i dzieci krzyczala. W koncu ktoregos dnia dyrektorka podeszla i mowi ze ma miejsce dla niej i zeby ja dac bo szkoda dziecka. Jeju ani razu nie zaplakala bedac tam. Ciocie zdjecia robily a ona w siodmym niebie ale ja i tak to przezywalam. A ile Twoja najmlodsza teraz lat ma?
-
nick nieaktualnyKarola a to sie jakos leczy lekami czy operacyjnie? A wczesniej kiedys mial juz robiony rezonans? Trzymam nieustannie kciuky!!!! A wizyte kiedy macie?
Mamabyc a Wy juz mieliscie wizyte w zwiazku z tymi atakami?
Jutro dziewczynki zaczynam 5tc nawet nie macie pojecia jak sie ciesze kazdy dzien dla mnie jest na wage zlota. -
Karolina teraz mam tak 7kg na plusie z dziewczynami miałam już po 12 i 15kg wiec różnica ogromną. chociaż też inna waga startowa prawie te 5-6kg nigdy mi nie zeszli ale i dobrze bo miałam przed ciążą mi 50 kg to było stanowczo za mało jak zdjęcia oglądam.
podwójnamama neurolog na stwierdził epiletsje ale nic nie zapisal, we wtorek jedziemy normalnie na kasę chorych na wizytę może ten coś madrzjszsgo powie.
Karolina a coś się działo czy czemu miał robiony?
ja patrząc na moja młodsza teraz skończyła 2 latka mogę stwierdzić, że ona by się nadawała do przedszkola, jednak poczekam te rok.
ja mam dziś o 11 wizte ciekawe ile będę czekać. .. -
nick nieaktualnyMama byc to mam nadzieje ze teraz traficie na lepszego lekarza. Daj znac.
No to prawda ze od razu po dziecku widac czy jest gotowe do przedszkola a tym bardziej jak od noworodka prowadza sie starsze rodzenstwo do przedszkola i dziecko kazdego dnia widzi ze to jest cos fajnego skoro starszy brat tam chodzi
Ale fajnie ze masz wizyte bedziesz miala usg? Najgorsze to czekanie. Czlowiek jajo znosi na poczekalni a zwlaszcza jak sie idzie na pierwsza wizyte serduszkowa i milion mysli w glowie czy wszystko ok z fasolka jest. -
nick nieaktualny
-
Hej Skarby,
Strasznie się dziś boję tej wizyty u dentysty... Mam że 3 żeby popsute i zła jestem strasznie na siebie że tak to zlekceważyłam.To oczywiście przez strach.
Najbardziej martwię się zeby teraz nie zaszkodzić dziecku...
Trzymajcie proszę kciuki o 15:30...
Pozdrawiam serdecznie. -
nick nieaktualnyPysia nie masz sie co martwic. W Pl jak robilam zeba to dostalam 3 znieczulenia i guzik dzialaly a u nas 4 osemki wyrywalam. Mialam dziasla rozcinane i zszywane. I nie czulam kompletnie nic teraz do dentysty chodze z usmiechem na twarzy. Mam nadzieje ze wszedzie tak jest bo ja chodze do najlepszej kliniki w Köln gdzie jest tak odwalona ze nawet nie czujesz ze jestes u dentysty. Tez kilka miesiecy temu robilismy tam zeba corci i wyrywalismy pod narkoza teraz juz strachu nir ma. Nie to co dawne lata jakie ja pamietam.
Mdli mnie ble a dzisiaj bylam w sklepie i jak zobaczylam sos slodko kwasny to slina mi poleciala ha ha i robie dzisiaj z ryzem i warzywami na obiad -
Karolina, trzymam kciuki, żeby tak było :-*
Podwójna, no to starsza ma 2 lata i 8 mcy i ona faktycznie już od dawna za dziećmi. Ale o dziwo ze starszymi woli się bawić. No i z dorosłymi lubi pogadać
A młodsza to jeszcze mój maluszek malutki... 13 mcy dopiero. Ale absorbująca bardzo jest, wszędzie włazi... obawiam się, że z coraz większym brzuchem nie dałabym sobie z nią rady, tym bardziej, że u mnie w obu ciążach przedwczesne skurcze i jakbym miała wylądować tym razem w szpitalu wcześniej to wiem, że jakoś M sobie poradzi jak młode będą miały opiekę.
Pysia, nie stresuj się, będzie dobrze. Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 10:43
-
nick nieaktualnyRyba to faktycznie kruszynka jeszcze ale trzwba patrzec na wszystko i taka prawda ze szpital trzeba tez brac pod uwage a tam bedzie jej dobrze. Bedzie miala opieke i moze dobrze zniesie rozlake i nie bedzie plakac. Wiadomi my mamy bardzo to przezywamy. Ale to dla dobra Was wszystkich bedzie dobrze ❤
-
Pysia wiem co czujesz bo ja 7 też mam wizytę u dentysty i też się mega boję bo strasznie nie lubię chodzić tam jej
PodwojnaMama o tak u nas jest tak samo synek płacze na bajkach jak jest smutny moment...a córka jak czegoś nie dostanie to krzyczy jak nie wiem co :o
Karolinams oby było wszystko ok
Mambyc3 daj znać po wizycie
-
PodwojnaMama wrote:Karola a to sie jakos leczy lekami czy operacyjnie? A wczesniej kiedys mial juz robiony rezonans? Trzymam nieustannie kciuky!!!! A wizyte kiedy macie?
Jutro dziewczynki zaczynam 5tc nawet nie macie pojecia jak sie ciesze kazdy dzien dla mnie jest na wage zlota.
Co do naszej wizyty to najpierw muszę jechać odebrać wyniki i umówić się na wizytę, póki co nie mogę się dodzwonić.
PodwójnaMama, Mamabyć Miał w zeszłym roku tomograf kopmuterowy głowy, ponieważ miał wstrząśnienie mózgu i wtedy wykryli że coś tam jest i kazali zrobić rezonans magnetyczny. Jak to się leczy nie mam pojęcia , z tego co wyczytałam to chyba nic się z tym nie robi póki nie rośnie, więc pewnie będziemy co jakiś czas robić rezonans dla kontroli, ale to tylko moje dewagacje, co się okaże to dopiero jak będę po wizycie u lekarza.
Mamabyć= 7kg na ten czas ciąży to wspaniały wynik będzie tym razem mniej, do 30 nie dobijesz super Ciekawe jak ze mną będzie Czekamy na info po lekarzu kochana.
Ja wróciłam z synkiem z basenu, popływałam troszeczkę w brodziku hahah młody nie umie pływać więc musiałam przy nim asekuracyjnie cały czas się kręcić. Muszę go chyba na naukę pływania od września zapisać.
U mnie zaczyna się jutro 17 szok nie mogę w to uwierzyć poprostu jestem w szoku jak to szybko leci... czy Wam też tak szybko leci, pamiętam w pierwszej ciąży strasznie mi się dłużyło wszystko a teraz mam wrażenie że to umyka tydzień za tygodniem szok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 12:49
PodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHilary ha ha moja cora od malego taka sama. Ciagle krzyczala i darla sie i tak ma do teraz a najgorsze jest to ze jak uderzy brata to placze w nieboglosy i chce zeby ta ja przytulac i moze stac i ze 2 godz. Sie drzec. Kiedys nawet sasiadka z gory zeszla sie zapytac czy wszystko wporzadku to jej pokazalam jak mala stoi w przedpokoju i placze. Ale ogolnie mimo wszystko jest kochana a takie jazdy zaczely sie jak poszla do przedszkola. Napatrzyla sie i gotowe. Ale np. U zadnego mojego dziecka nie ma wymuszania w sklepie. Od malego nigdy nie mieli czegos takiego ze to chca i klada sie na podloge w sklepie i sie dra to moj syn ja nauczyl ze najpierw jak sie cos chce to trzeba sie rodzicow spytac czy pieniazki maja ha ha a kiedys wlasnie jak jeszcze dzieci nie mialam to tych akcji sklepowych balam sie najbardziej
Karola ja wierze ze to nic takiego i pozytywnie trzeba myslec spokojnie poczekac do wizyty i nie wbijac sobie do glowy.
A czas strasznie zasuwa. Pomyslec ze w Maju testowalysmy razem a juz u Ciebie 17tc ale to tez przez to ze dzieci mamy i juz jest co robic caly dzien przy nich a w pierwszej ciazy strasznie sie dluzylo to oczekiwanie.
A jak Ci jest na wolnym po tylu latach?
Ide myc podlogi. Tak w przerwach odpoczywam i usnelo mi sie na 15 min. I sie zerwalam bo przysnilo mi sie ze krew zaczela wyplywac ze mnie i brzuch mnie teraz rozbolal i od razu do wc polecialam. -
PodwójnaMama ja też najbardziej bałam się takich sklepowych akcji i całe szczęście nigdy nie doświadczyłam, pfu pfu mam nadzieję, że nie doświadczę
Wiesz co póki co czuję się jak na urlopie, ale jak dzieci pójdą do szkoły to dopiero poczuję że mam wolne
Fajnie ogólnie chodzę krzątam się , kombinuję w kuchni co chwile coś innego a tak zawsze szybko szybko
Co do wyniku rezonansu jestem bardzo spokojna o dziwo pewnie dlatego że podświadomie czuję, że wszystko ok, taka jego uroda i tyle.
Ja generalnie nie panikuję więc w takich sytuacjach to mi pomaga, wszystko widzę w różowych barwach.
Co do uciekającego czasu tak jest co robić przy dzieciach dlatego tak szybko zmyka ten czas.
Już niedługo będziemy tulić nasze kruszynki .
Ja jutro mam randkę z mężem z okazji 14 rocznicy ślubu wybywamy sobie z domu bez dzieci (no jeden jedzie bo nie ma wyjścia ) -
karolinams super ze z mowa ok. Teraz kontrolowac pozostaje i oby nie rosła. A możesię wchłonąc samoistnie??
Bawcie się dobrze jutro
Pamietacie jak kupiłam te testy z allegro. Na poczatku myslałam ze są wadliwe. Bladzioch, póxniej krecha (jak M przyjechał) a teraz znow bladzioch a teraz ( w 3 dniu bladzioch, bladziocha)... Nosz, wkurzona jestem. Zawsze wydawało mi sie że bezowulacyjne cykle to i cyce nie bedą bolały i cała reszta objawów odpadnie.. Nigdy sie tym jakos nie interesowalam.💗5 💗