Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarola ale super jutro dzionek sie Wam szykuje a gdzie sie wybieracie?
Ha ha no wlasnie zebysmy przy trzecim akcji sklepowym nie doawiadczyly
To ja tez taka jestem ze widze przeu rozowe okulary ale te doswiadczenia ciazowe psyche ryja, ale teraz juz nie ma chwili ze mysle zle. Jest dobrze i ja to wiem. Koniec. Kropka
Enii a nie chcesz sie przejsc do gina na monitoring zeby zobaczyc co z ta owulka? Warto by bylo przed wyjazdem sie dowiedziec czy one sa czy nie i ewentualnie jakies leki wziac.
Pysia i jak przetrwalas dentyste?
Mamabyc jak wizyta? Mam nadzieje ze to tylko brak czasu na zdanie relacji z niej
Zjadlam pozny obiad i usiadlam w koncu odpoczac. Dzieci na dworzu to w domu cisza jest. -
Eni - przydałby się monitoring i bylabyys pewna kiedy owulka, a najwazniejsze wspolzycie co drugi dzien w okolicach dni plodnych.
Podwojna Mama - jedziemy do Gdańska najpierw na jakis spektakl Zaklinacz Kobiet a potem kolacja.PodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
Jeezu, ja nie wiem czemu w ogóle czasu nie mam... Normalnie na nic! Dziś chwila to zebrałśmy się z dziewczynami na spacer. Aż w szoku jestem, bo młoda 2.5 km przeszła a nigdy tak daleko się nie zapuszczałyśmy bo z powrotem nieść ją musiałam.
I do styczniówek ponad 2 tygodnie w ogóle nie zaglądałam, a tam smutne wieści.. kilka dni temu jefna dziewczyna urodziła w 20 tc.. zakażenie wewnątrzmaciczne...
I kurczę tak sobie myślę, że mi gin żadnych wymazów nie pobierał na czystość itp. On w ogóle jakiś oszczędny we wszelakich badaniach.. tylko na ten 1 pakiet do 10 tc a później nawet kontrolnej morfologii nie kazał ani nic :-o -
my po wizycie wszystko dobrze mały ma 730gram musze isc na usg nerek bo podejrzewa kamienie albo piasek skoro mnie bola nerki a wyniki idealne...
moje też na szczescie nie wymuszaja w skepie, chociaż młodsza ma ostatnio mode uciekania mi w sklepie... ;/
Ja już miałam 2 razy cytologie i te biocenoze pochwy robiona, musze przyznac mimo, że kazda z ciąż prowadzona prywatnie to nigdy tylu badan nie miałam robionych.
rybaaa to jest straszne urodzic w połowie ciąży, mam nadzieje ze ten 3 piernik posiedzite jeszcze 3 miesiece pozniej może wyjsc juz -
nick nieaktualnyRybaaaa wrote:Karolina to super, bawcie się dobrze
Mój M parę dni temu mówi, czy coś planujemy za miesiąc tylko u nas dopiero 4 rocznica i 9 związku.
O Ryba to widze jakies polepszenie wiezi miedzy Wami i super ze maz o czyms mysli, trzeba to docenic.
Wlasnie dziewczyny na watku Majowym pisaly o tej styczniowce straszne. I sie dziwie ze gin Ci wymazow nie robi, powinnas o to zabiegac bo to chwila jak moze sie cos przyplatac.
Dziewczynki pojda do placowek to moze wiecej czasu bedziesz miala
Karola bawcie sie swietnie ♥
Enii przynajmniej jak pojdziesz na monitoring to nie bedziesz zachodzic w glowe czy owulka jest czy nie.
Mamabyc no to piekna wage ma Twoj synus a w ogole imie juz wybraliscie?
-
Hej Skarby
Przeżyłam dentystę...dał mi dwa zastrzyki znieczulenia!!! I dopiero teraz po malutki puszcza, co to za końska dawka musiała być??
Oczywiście powiedziałam dentyście że jestem w ciąży i spytałam czy to będzie bezpieczne.Na co on że ciąża to nie choroba i czemu tak boję się?
Mówię że czytałam w internecie że w 1 trymestrze pisano żeby unikać znieczuleń.Stwierdzil że za dużo czytam i że to znieczulenie nie przenika bo miejscowe.
Asystentka wzięła też odcisk mojej szczęki żeby zrobić mi nakładki na noc na zęby żeby ich nie ścierać.
Po znieczuleniu nic nie czułam ale milion myśli mam czy to nie zaszkodziło fasolce w 5 tygodniu????
Jutro Was nadrobię Słoneczka :*** -
Hej hej
Ja tak tylko wpadłam zobaczyć co u was
Pysia super że wizyta u dentysty ok
Mamabyc fajnie ze wizyta u gin też super i spory już maluszek
Karola miłego wieczoru
Ja dziś zalatana i zapracowana...
Rano najpierw śniadanie, potem byłam w sklepie po kilka rzeczy z dziećmi, potem kończyłam ostatnią warstwę piniaty i robiłam do jedzenia takie zapałki. Obiad na szybko i zmywanie nauczyć (znowu zmywarka mi się popsuła jak zwykle w takim momencie i musiałam cała wypakować plus to co wczoraj i dzisiaj więc sporo tego było:o) Po obiedzie znowu do sklepu z dziećmi po mięso. Jak wróciliśmy to już kolacja i dzieci wsadziłam do kąpieli. W międzyczasie pokroiłam i zamarynowałam mięso. Potemu dzieci do łóżek a ja do tej pory kończyłam piniate...
Padam na twarz...M wrócił z pracy po 22 więc nic mi nie mógł pomóc, wszystko na mojej głowie. Na codzień jakoś sobie radzę ale jak jest np teraz impreza to bardzo mi brakuje jego pomocy...
Jutro muszę wstać rano zrobić tort, takie pompony do ozdoby, wykompac się i nas poubierac i wszystko popakować.
Dobrze ze z jedzeniem mam trochę pomocy bo mam zrobi dla mnie tort i sałatki dwa a teściowa ciasta.
Jeszcze zła jestem bo wychodzi ze zadnia moi znajomi pewnie nie przyjdą. Jedna koleżanka jeszcze nie wróciła z Włoch, drugą odwiedza nowy chłopak bo już wcześniej się z nim umówiłam, trzecia dziś stwierdziła że o 18 już będzie zimno a jej córka coś kaszle ( a znając życie to jej chłopak nie chce bo on by tylko w domu siedział do ludzi nigdzie nie wychodzi). Jeszze czwarta została ale na razie nic nie pomisała czy będzie a podejrzewam że jej chłopak może mieć do pracy. Będą tylko jedni znajomi wspólnie moi i męża i rodzina. A M może slonczy o 20 więc na końcówkę chociaż przyjedzie dobre i to
Dobra wyzaliłam się i mi lżej
Jutro może coś napiszę jak czas znajdę jak nie to w niedziele was nadrobie
Miłego weekendu! :*
-
pysia ja miałam kanałowe w 1 ciąży na początku robione i wszystko ok. byłam miesiąc temu dentystka się zakrecila i dała mi zwykle wszystko ok mały tylko więcej się krecil napewno wszystko dobrze . ja we wrześniu musze dokończyć moje dwie 7 bo mam teraz lekarstwo.
rybaa no faktycznie oby między wami było lepiej
podwójna tak Dawid -
nick nieaktualnyDzien doberek
Hilary spelnienia marzen kochana ❤ :* i bawbsie dobrze
Pysia ale na konowala trafilas. Jeju mnie dentysta sam zawsze pytal czy w ciazy nie jestem. I jak moze takie teksty walic ze ciaza to nie choroba. Tak nie choroba ale kobieta moze miec poronienia za soba i logiczne ze o wszystko sie martwi. Jakos w tym Twoim miasteczku Ci lekarze malo wyrozumiali sa
Mama byc moj syn tez ma tak na imie a corcia ma na imie Vanessa.
Leze jeszcze w lozku za oknem brzydko. W domu rolety pozaslaniane to maz z dziecmi jeszcze spia. Uwielbiam te weekendowe poranki gdzie nie musimy sie nigdzie spieszyc
A wczorab wieczorem taka jazde mezowi zrobilam o nic. Biedny on a ja plakalam jak glupia i maz sie smial ze widac ze hormony juz dzialaja ha ha no naprawde sama siebie nie moglam poznacHilary lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Kochane :***
Wiecie cieszę się że Was mam, każda z Was jest jak dobra siostra :*
Hilary-Ty pracusiu jesteś niesamowita że tyle ogarniasz z dzieciaczki i to w 30 tygodniu ciąży )
Szkoda że nie wszyscy przyjdą, tak często bywa że ludzie myślą za dużo o sobie...a są wtedy jak jest dobrze i nic nie potrzeba.
Trzymam kciuki żeby wszystko Ci/Wam się udało )
Mamabyc3 o rety nerki bolą Cię? Może za mało pijesz???
Ja już bujalam siew tamtym roku z kamieniami i piaskiem i jak ludzie mówią że to najgorszy ból w życiu to podzielam ich zdanie.
Teraz profilaktycznie pije dzień w dzień pół szklanki soku z żurawiny i cytryny plus pokrzywy jak mam.
Straszne stracić dziecko...moja mama właśnie straciła w 21 tygodniu, ponoć był ropny naciek.Zastanawialam się tysiące razy czy dało się temu zapobiec??(
Mamabyc3 dodajesz mi nadziei że leczenie zębów w ciąży nie jest takie szkodliwe. Różne rzeczy piszą mówią a potem można świra dostać z tego zamartwiania się.
Apropo zamartwiania się, wstałam dziś rano...patrzę w lustro a tu zimno w nosie!!! ((((
Od razu szukam w necie co mogę zrobić.Trafilam na jakiegoś bloga "mama ginekolog" i tak kobietka pisze że spokojnie stosować maść na zimno i że co najważniejsze jeśli się miało je wcześniej nie jest już takie niebezpieczne.A ja mam dość często.
Co myślicie na ten temat ??
Mój mąż zakisil ogromny gliniany garnek naszych szklarniowych ogórków i chodzi dumny jak paw bo mu pyszne wyszły )) hihi fajnie że coś sam w z siebie zrobił.
Buziaki Słoneczka.PodwojnaMama, Hilary lubią tę wiadomość
-
pysia ja pije bardzo dużo nawet lekarka mówi bo widąc po wynikachwili chyba ciężar jest inny. mnie nerki bolą od kiedy zaczełam dietę po 2 córce może za dużo białka jadłam i coś sobie na robiłam pójdę na usg to będzie wiadomo.
tez nie wiem jak lekarz czyli osoba kompetentna mogą tobie takie coś powiedzieć... ja bym zmieniła dentystę to napewno nikt nie może lekceważyć stanu w jakim jesteś i nie istotne czy kiedyś poronilas czy też wszystkie ciążę idealne. poprostu to niedorzeczne.
Hilary heh ty do przedszkola się nadajesz albo jakaś animatorka na imprezach nie myślałas nigdy nad tym?Hilary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPiszę na kompie bo mnie szlag trafił, pisałam z dobre 10 minut i co wyszło.
Jeszcze raz , Hilary wszelkiej pomyślności Kochana !!!!
Dodam,że normalnie Cię podziwiam jesteś tak zorganizowana ,że jeszcze raz podziwiam.
Karolinams jak było napisz
Mamambyć , niezła waga maluszka, cieszę się,że wszystko ok.
Podwójna masz kobitko humorki i masz do nich prawo, fajnie,że Mąż dobry człowiek .
Rybcia cieszę się,że u Was lepiej.
My mamy dzisiaj w planach grilla nad wodą takżę jak Mąż mecz skończy to łapiemy się i jedziemy na cały dzień, oby dobry dzień był.
Wiecie co chyba mam deprechę, jestem taka wolna, nic mi się nie chce , najlepiej jakby cały świt dał mi spokój.
W ogóle wiecie co zaczęłam się zastanawiać czy powinniśmy powiększać rodzinę, dzieci są takie absorbujące, czasami nie mam już sił, w domu nie mam tak jakbym chciała tzn. np. sprzątam i co pod koniec dnia dom wygląda jakby tornado przeszło no i stuka mi w głowie babo masz czterdziechę na karku czy to faktycznie dobry pomysł.Po prostu czuję się od kilku dni tak staro....I takie myśli łażą mi po głowie wybijając mi poczucie spokoju z głowy.
Pysia z tym leczeniem w pierwszym trymestrze to są różne opinie i cholera go wie kogo słuchać...moja gin mówi by leczyć ,ale jak poszłam wyrwać zęba w 7 tc to lekarz odmówił twierdząc ,że trzeba poczekać do następnego trymestru i bądź tu mądra. Poczekałam i tak dupa. Myślę osobiście ,że dobrze zrobiłaś,ale teksty tego lekarza są do dupy.
Miłego dnia Wam życzę , buziaki! -
Enii wrote:Karola teraz jak mój M byl 4 tyg to jak młodziki i tak nic z tego
Justi to jakieś przesilenie, przejdzie kochana, zobaczysz. No tak dzieci są absorbujące ale ile dają radości , kochana daj sobie trochę odpoczynku, postaraj się wyskorzyć z koleżanką na kawę, pogadać pośmiać się. Człowiek nie cyborg potrzebuje czasem odetchnąć, bo przesilenia tylko złe myśli do nas ściągają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 11:38
Justi77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa od rana placze ale to tak ze ledwo widze co pisze i w glebi mnie to smieszy ale nie potrafie przestac. Masakra bo dzieci pytaja co sie stalo a nie stalo sie nic. No takie akcje mam pierwszy raz w ciazy.
Pysia ale bym zjadla takiego ogorka szkoda ze w paczce nie da sie wyslac ha ha
Z zimnem nie pomoge bo nigdy nie mialam ale moja kolezanka od 4tc non stop miala zimno i blizniaki w Lutym zdrowo urodzone, wiec nie wiem czy jest sie czym martwic.
Justi wiesz ja mysle ze takie mysli przychodza razem ze strachem. Ja tez podobnie sobie wmawialam ze po co mi ciaza. Ze 2 dzici to roboty i tak mega duzo jest a tu trzecie. Ze tak sie bronilam przed tymi stratami i przed tym ze w ciazy nie jestem. Ale wyjazd na urlop i oderwanie sie od ciazowych mysli dalo super efekt. Znowu zrozumialam czego chce i na dzien dzisiejszy wiem ze bym kiedys zalowala jezeli bym calkowicie zaprzestala staran. Tak jak Karola mowi. Moze jakis wypad do kina z mezem czy kolezanka. Sprawienie sobie kazdego dnia drobnej przyjemnosci. A jak nic nie pomaga to moze warto isc pogadac z jakims psychologiem? A jezeli bedziesz pewna ze nie chcesz kolejnego dziecko to trzeba zaczac cieszyc sie zyciem i dostrzegac pozytywy tego co mamy. Sciskam z calych sil ❤ i mysle ze nie dlugo zaswieci sloneczko ze znowu znajdziesz sily do wszystkiego
Karola teraz zobaczylam ze kiedys wspolnie testowalysmy a teraz w kazda sobote zaczynamy nowy tydzien ciazy
Udanego dzionka ❤
My bylismy po torta dla syna na poniedzialkowe urodziny i jutro go zjemy i cala droge plakalam. Ludzie sie patrzyli he he a w ogole to szkoda ze nie moge jeszcze synkowi o ciazy powiedziec bo wiem ze by sie poplakal i by powiedzial ze to jego najlepszy prezent urodzinowy
Ale wczoraj do meza cos powiedzialam ze w ciazy jestem i zobacz jak mi hormony buzuja a syn wyczail i sie pyta co to jest ciaza dobrze ze po niemiecku nie powiedzialam bo by wiedzial a po polsku to nie czai co to ha ha -
HILARY STO LAT KOCHANA Z OKAZJI URODZINEK, Ty nasz pracusiu pędziwiatrze, wszystko załatwisz sama z malutkimi dziećmi i brzuchatkiem tylko podziwiać, silna babka z Ciebie, życzę Ci samych dobrych dni w życiu, samych życzliwych ludzi w koło i wszsytkiego dobrego.
PodwójnaMama faktycznie hormony nieźle ci dokazują no to teraz jazdy się zaczną , ja nie miałam jakiś większych napadów , tzn. pare razy się zdarzyły awantury o bzdurę ale całe szczęście nie było to nagminne czego i tobie życzę.
Tak kochana testowałyśmy razem a teraz razem odliczamy pełne tygodnie jak fajnie
Teraz nawet wizytę mamy jednego dnia 11 września.
mamabyc super, że po wizycie wszystko dobrze, prawie kilogramowy szkrab to jest coś Raju właśnie jakie imię wybraliście bo też mi jakoś umknęło.
Pysia widzisz dzielna kobieto dałaś radę u dentysty, wszystko będzie dobrze, nie zamartwiaj się na zapas. Trzeba przyciągać tylko dobre rzeczy do siebie, a o złych nawet nie wspominać. Ja też powinnam iść do dentysty, bo mi pękł ząb ale mnie nie boli i zwlekam. Ja tam zawsze bez znieczulenia leczę więc luzik, tylko kasy mi szkoda i tak odkładam to chwilowo. Kończymy mieszkanie na wynajem i tak wszystko kase ładujemy w wykończenie.
A wiecie jakie jaja wyciągam bilety na spektakl a tam data na jutro , masakra ze mną a ja opiekę dla dzieci załatwiłam na dziś haha ja jestem dopiero zakręcona więc nasza randka została przeniesiona na niedziele. A tym czasem doprowadziłam sobie mieszkanko na błysk
Nie mogę się napatrzeć , ze skończyliśmy z groszkiem 16 tygodni szok szok !!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 17:24
Justi77, Pysia89, Hilary lubią tę wiadomość