Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam kobietki juz u gina. Teraz ja bede wchodzic.

Justi mam mega dawke progesteronu. Boje sie ze na usg nic nie bedzie jeszcze widac i dalej pozostanie czekac ale chociaz gin sprawdzi czy tam dalej krwi nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama

Patrzę cały czas na zegarek, zaraz 10. modlę się za Twojego groszeczka.

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jestem w domu.

Tak jak myslalam na USG jeszcze nic nie widac ale cala reszta ciazowa jest i chociaz taka dobra wiadomosc ze ani w szyjce ani w macicy nigdzie nie ma krwi. Gin chcial mi dzisiaj krew na bete pobrac i do kontroli co 2 dni ale nie zgodzilam sie. Nie bede biegac co 2 dni bo wole odpoczac w domu i sie nie stresowac i spokojnie poczekac do 11 na kolejna wizyte.

Martwie sie tylko zeby to zadna pozamaciczna nie byla bo lewy jajnik ciagle bardzo mocno boli.

Czas pokaze co i jak a teraz te dni do kolejnej wizyty to beda okupione strachem przed wizyta w wc ale krwi nigdzie nie ma, wiec wierze ze bedzie dobrze. Oby!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama

Kochana będzie dobrze! Wszystko jest na dobrej drodze ;-)
    Głowa do góry, myśl pozytywnie, bo psychika też jest ważna.

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna, lez jak najwięcej. Myślę, ze to "drobny"incydent,moze mialas malego krwiaka,ktory teraz sie zluszczyl ...Gdyby bylo powazniej to i gin by wychwycił.Spokoju duzo ,poogladaj jakaś zwariowaną komedię!i nie myśl za dużo mi tutaj !.
    Ps. Wszelkiej pomyślności dla Twojego synka Podwojna,spoznione zyczenia ,ale z calego serducha☺
    Ps.2)kiedy znowu idziesz do gina?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 11:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wiadomo ze sie boje. No kto by sie nie bal ale jestem spokojna. Nawet u gina jak nigdy cisnienie dobre mialam. Serce nie walilo. Nie mysle o najgorszym bo wiem ze to nic nie da i tutaj czas potrzebny. Na dzien dzisiejszy dla mnie to sukces ze krwi nie ma a na reszte moge spokojnke czekac :)

Justi dziekuje ❤my z synkiem sami w domu. Maz po poludniu zabierze dzieci na urodziny do sali z kulkami i do sklepu u zabawkami bo syn cos z lego chce sam sobie wybrac a ja zostaje i bede lezec.

• karolinams Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwójnaMama kochana kobietko, strach na pewno cie nie opuści, dobrze, że niebawem 11 września i jestem pełna nadzeii , że wszystko będzie dobrze.
    Trzymam kciuki kochana.....

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kamień z serca.... odpoczywaj Kochana jak najwięcej i bądź dobrej myśli!!!! :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna,to poodpoczywaj sobie spokojnie.
    Simon,jeju u Ciebie juz 9 tydz. My good ,ale ten czas leci...Tydzien odczuwam jak 5 dni a nie 7.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna,to poodpoczywaj sobie spokojnie.
    Simon,jeju u Ciebie juz 9 tydz. My good ,ale ten czas leci...Tydzien odczuwam jak 5 dni a nie 7.

• Hilary Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna odpoczywaj jak najwięcej:) Wierzę że będzie wszystko dobrze i czekam raz z toba do 11 ! A gin mówiła co to mogło być?

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary no nie mogl zlokalizowac co to moglo byc. Mowil ze moze jakis skrzep przy zagniezdzaniu sie mogl zrobic ale tez mnie pytal czy wczoraj sie zalatwialam i faktycznie zalatwialam sie i mam zaparcia, wiec tez przez to moglo byc. Na dwoje babka wrozyla tak naprawde. Z cora mialam od 6tc krwotoki doslownie i ani w szpitalu ani gin nie mogli zlokalizowac skad one byly.

Dzieki kobietki ❤tak mi na serduchu lzej ze Was tutaj mam. Naprawde to sie tak czuje to wsparcie ze lepiej nie moglam trafic ❤

Simon na pewno bedzie za wczesnie na prenstalne ale co sie martwisz ;) bedziesz miala 2 usg w krotkim czasie :)

Justi to chyba tylko tak leci szybko jak sie u kogos patrzy bo ten czas np. Od owulki do teszowania to ludu jak sie wlecze ha ha

A jak u Ciebie samopoczucie? Lepiej juz?

Mamabyc maz sie poprawil?

Hilary opowiadaj jak tam imprezka sie udala :)

Karola a jak Wasza randka?

Pysia a Ciebie boli ktorys z jajnikow? Ciesze sie ze ogolnie czujesz sie dobrze i na dzialce mozesz porobic i do pracy wracasz :) a Ty nigdy nie mialas problemow zadnych w ciazy?

Justi77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi Pysia to fruwa a nie chodzi zresztą jak Hilary..
    Hilary jak znajdziesz czas to napisz jak było no i Karola odezwij się jak Wasze randez vous?
    Podwojna coś masz w skrzynce ode mnie .Czuję się lepiej, dziękuję Kochana. Miałam jakiś dół i dlatego rozterki,ale z Wami to szybko przeszły i dzięki , cieszę się ,że jesteście bo pewnych spraw mój Mąż i tak nie zaklika bo facetem jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 13:38

Hilary lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej już was nadrabiam :)
    Przede wszystkim bardzo dziękuję za życzenia kochane :* Co prawda urodziny mam dopiero 6 września ale dziękuję i oby się sprawdziły :)

Pysia hehe brawo dla męża też bym zjadła takie ogórki ale jakoś nie mam weny na koszenie:p a ten blog mama ginekolog jest bardzo popularny i babka serio zna się na rzeczy i dobrze pisze

Mambyc3 tak mam zamiar robić coś w tym kierunku. Mam studia licencjackie z pedagogiki a teraz po macierzyńskim za rok spróbuję gdzieś się dostać albo założyć swojego i pójść na magisterkę

PodwojnaMama sto lat dla synka !

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina hehe Ty zakręcona:) jak było?

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzczęśliwaMama witaj!

Basik dobrze że wszystko ok :) a z tą diagnostyka się nie znam ale skoro gin tak zalecił to dobrze że będziesz pod kontrolą

Pysia patrzę że ten Twój mąż to lubi gotować fajnie :) Mój to hljak jest na urlopie to zawsze jakiś deser jeden zrobi albo że dwa obiady a tak to do kuchnie nie garnie :p

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia ja też zamierzam synka na karate zapisać u nas jest od 5 lat czyli w tym roku go zapisze ale jestem ciekawa czy będzie chciał chodzić...

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz relacja :)
    Więc tak imprezy się udały :) Chociaż w sobotę od rana biegałam na pełnych obrotach, a jednak z brzuszkiem już nie mam tyle sił, do tego doszły nerwy czy na pewno ze wszystkim zdążę...ale udało się:) Pogoda dopisała, byly 22 stopnie i słoneczko
    1. Najpierw dzieciaki zjedli jedzonko było z grila plus to co siostra zrobiła (ślimaki cynamonowe ala weże strażackie, pokrojony arbuz i melon, sok marchewkowy) i to co ja (żelki czerwone takie długie udalo mi się kupić, chrupki cheetosy, zapałki zrobione z paluszek i białej czekolady z barwnikiem).
    2. Potem dostali wozy strażackie z kartonu i mogli sobie biegać
    3. Zjedliśmy tort (niestety wyszedł mi nierówny jakieś jajo :/) i Hubi dostał prezenty (ale w sumie nawet ich nie rozpakowywał tylko poleciał do zabawa :P )
    4. no i były zabawy:
    - zawody strażackie ( najpierw bieganie wozem strazackim, bieg z przeszkodami w kaloszach dziadka z taką rórą i w kasku- nawet strarsi biegali xd, rzucanie piłek do planszy z ogniem żeby trafić w otwory, przeciąganie liny i jedzenie jabłek bez rąk)
    - za zawody dostali odznaki
    - łapanie baniek (kupiłma w biedronce za 10 zl banki ze trzeba je puscic i troche poczekac i mozna lapac nie pękają ale wyszło ze straszna lipa i pękał, dopiero jak kilka poleciało na trawę i tam leżały dłuższy czas to można było złapac ale strasznie się kleiły i trzeba było ręce myć)
    - malowanie obrazu za pomocą pojemników do mycia szyb, fajnie dzieci się bawiły tym :)
    - piniata
    - wojna na bomby kredowa (kupiłam w biedronce za 15 zeta 3 bomby ale tez lipa bo słabo ten pył leciał nawet na zdjęciach nie można bylo uchwycić...wychodzi na to ze to co kupilam najdrozsze i juz gotowe a nie sama robilam to się nie sprawdziło i tylko kasa w bloto...)
    - na koniec zdjęcia i oglądanie prawdziwych sprzetów strazaka (udalo mi sie dostac od tescia ze strazy ochtoniczej)

Dzieci zadowolone wię chyba wszytsko dobrze wyszło :)
    Sorki zabłędy ale mam rozwalony przycisk tam gdzie się robi konćówki śćą itd na laptopie i cieżko się go przyciska

Justi77, PodwojnaMama lubią tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja impreza też sie udała :)
    Jedzonka było sporo, rozpaliliśmy wielkie ognisko i sobie siedzieliśmy w ciepełku. Kilka znajomych odpadło, ale i tak sporo osób było i co najważniejsze o 20 mąż pracę skończył więc o 20:30 był już u nas :) Dostałam głownie kasę ale też patelnie (dobrze bo moja już jest w tragicznym stanie:P) i taki pendriwe srebrny zawieszka :)
    Do domu wrociliśmy po 12 w nocy :)

Wczoraj też mieliśmy fajny dzień :)
    W niedziele po 11 w dzień się rozpadało więc mąż był w domu przed 12 :) Potem wpadły dwie szwagierki z rodzinami ktorzy nie mogli być w sobotę i zostali na obiad i kawe i ciacho :) Potem Werka z mężem poszli na drzemkę a jak wstali to pojechaliśmy do galerii (M kupił sobie buty i kurtke a dla dzieci w hm fajna jest promocja -20% wiec kupilismy dla wiktora spodnie, koszule i bluze i jeszcze wzeilam skarpetki dla Wiki :P) i pojechalismy na basen z tą jedną szwagierką i 2 godziny tam byliśmy :) i na koniec do Maka...objadłam się jak bąk i w domu byliśmy o 23

Justi77, PodwojnaMama lubią tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ