X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Groszku...poryczałam się ile Ty Kochana przeszłaś:* strasznie Ci współczuję...
    Rozwód to już taka ostateczność :((( nie chciałabym żebyś została sama...
    Tak myślę czy Twój mąż nie zamknął się też po tym wszystkim?
    Oglądałaś film "między piekłem a niebem"? Tam jest taki wątek jak mąż wycofał się z życia żony po stracie dzieci a ona nie miała wsparcia i była na niego wściekła że z nią o tym nie rozmawiał.A tym czasem on nie chciał do tego wracać bo myślał że musi być silny.

Boli mnie dziś brzuch jak na @ ....rety żeby przeszło bo mnie to dobija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 09:11

• Hilary Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jemu ale dużo napisaliście ledwo nadrobiłam.

Groszku przykro mi i tulę! Mam nadzieję że jednak ułoży się wam z mężem chociaż wiadomo że jeśli nic się nie da zrobić to lepiej się nie męczyć

Podwójna jej ale Cię ten dzidziuś wymeczy

Enii współczuję i zdrowka dla syna

Justi ja w pierwszej ciąży to w ogóle nie wnikalam w siebie i ciąż a zaczęłam podejrzewać dopiero 2 tygodnie po terminie @ :p ż Werką czułam bardzo szybko że się udało. Nawet miałam mdłości jakoś półtorej tygodnia przed terminem @ i robiłam test ale oczywiście biało. Do tego ciągle sikanie i ból piersi. Teraz w tej jakoś nie wierzyłam że się udało bo nie miałam za bardzo objawów

Szczęśliwa to super że się wszystko udało:)

Mamatuska u mnie w rodzinie moja siostra trenowała wiele lat karate. Pamiętam jak jeździła na obozy itd. Mnie też wzięła że 2 razy na trening ale mnie nigdy do sportu nie ciągnęło więc zrezygnowałam. Wczoraj na treningu mi się podobało chociaż jednego ćwiczenia nie zrobił bo się bał. Jeszcze w czwartek idzie bo jest darmowy trening a potem juzbttzeba się zdecydować czy będzie chodził czy nie i już trzeba będzie płacić. Ale sama nie wiem czy będzie chodził...mowil że mu się podobało ale woli chodzić do przedszkola bo tam są zadania a Ty same ćwiczenia...on właśnie jest taka trochę bardziej jak baba :p Najlepiej to by rysowal i malował. Jest taki sttachliwy i wrażliwy bardzo więc zobaczymy po czwartku. Mi się za to bardzo podobało bo fajne były ćwiczenia i chciałabym żeby chodził bo w sumie w domu to mało się rusza. Do tego cena jest spoko, treningi 2 razy w tygodniu i raz w miesiącu jest trening razem z rodzicem więc dodatkowy plus

Pysia to macica się rozciąga i dlatego tak boli nie przejmuj się polez i jak mocno boli to weź nospe

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio strasznie intensywne dni. Sporo rzeczy do zrobienia a sił o wiele mniej. W poniedziałek poprasowalam trochę ciuszkow i przyszła.moja przyjaciółka ż chłopakiem. Wczoraj była ładna pogoda więc poszłam z młodą na kaczki i myślałam że już do domu nie dojdę tak było mi ciężko iść:/ potem obiad i ten trening jeszcze ja też dobra mózg ciążowy i pomyliłam szkoły więc trochę się spoznilismy. Potem skończyliśmy do biedronki. Do domu wykąpać i położyć dzieci i na koniec mąż podsunął pralkę i lodówkę więc też tam sprzatnelisny i do spania. Dzisiaj mają przywieść te AGD więc też będzie układania. Ciuchów jeszcze do prasowania sporo mi zostało. Jutro muszę iść na morfologie i zanieść mocz na posiew.

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77
    Ja miałam przeczucie przy pierwszej i przy drugiej :) objawy podobne: Jajniki pobolewały, wzdęcia, kawa przestała mi smakować, w głowie się kręciło - to wszystko było jeszcze przed zrobieniem testu ciążowego :D

PodwojnaMama
    Ja wymiotowałam chyba do 5 miesiąca codziennie :P a później do końca ciąży raz na tydzień mnie łapały wymioty :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doczytałam,że nie wolno sambucolu w ciaży a ja zażyłam z 4 razy i mam wielką głowę teraz a co jak jestem w ciąży,co ja narobiłam....
    Jak myślicie czy na tym etapie co jestem nie zaszkodziło?

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, na tym etapie na pewno nie ;)

Justi77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Tuśka a możesz mi to łopatologicznie wytłumaczyć?

• Hilary Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii ja w pierwszej ciąży gdzie już mi się okres spóźniał ale zwalałam to na stres i przeprowadzkę to nie dość że w jedną sobotę strasznie upilam się wódka to jeszcze kilka dni po tym źle się czułam jakbym była chora i dwa razy wzięłam aspiryne. Potem doszły mi mdłości i zaczęłam się zastanawiać czy to nie ciąż a a okres już 2 tygodnie mi się spóźniał. U gin na pierwszej wizycie od razu powiedziałam o tym a on stwierdził że na tym etapie ciąży dziecko jeszcze za dużo nie pobierało ode mnie i że było chronione i nic się nie stało

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi na poczatku do zarodka od Ciebie nie ida zadne skladniki, ta role spelnia cialko zolte, wiec nawet nie masz sie co martwic.

Ide zrobie sobie herbate i moze dam rade Was nadrobic i odpisac. Brakuje mi normalnego funkcjonowania. Nie myslalam ze tak mnie bedzie najmlodsze meczyc ;)

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, to trochę natura przewidziała za nas. Niekorzystny wpływ na płód mają jedynie te leki, które przenikają do krwioobiegu płodu poprzez łożysko. Na razie jest za wcześnie na takie coś, bo póki co ciążę utrzymuje i odżywia ciałko żółte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile jestem w ciąży...hehe. Odwala mi Dziewczyny, regularnie odwala. Wsłuchuję się w każdy z przeproszeniem popierd ze swojego organizmu. Moja gin mówiła abym nie robiła wielkiego halo bo:
    1. mam 19% szans,że zaszłam
    2.Mam maks.60% ,że ciążę donoszę

a ja już mam taką zajawkę jakbym miała za tydzień rodzić, brakuje mi dystansu, realnego podejścia. Jak byłam młodsza było lepiej.

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii to zrozumiale ze sie wsluchujesz zanim zaszlam wciaze tez tak mialam.

Kazdy nowy objaw przed @ myslalam ze to ciaza.

Spokojnie w koncu sie uda.

Matko dziewczyny u was tez tak strasznie leje i zimno?

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Basik, zimno, leje, Kasia jak mi wróciła ze szkoły to powiedziała,ze jutro bierze rękawiczki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) nawet nie wiem czy sie witalam ;) wiec dzien doberek ♥

Pari i jak? Powiedzialas ginowi ze mialas juz polowkowe? A z tymi ciuszkami to nie wiesz ze zawsze jest wiecej na plec ktorej akurat nie mamy ha ha zawsze tak jest ;)

Paula lozko baaaaaaaaaaaaardzo wygodne :)

A mialam kiedys pytac. Twoje dzieci mie placza ze tak dlugo w placowkach sa?

Justi kochana nie pomoge Ci z zachowaniem corci bo u mnie dzieci oddalyby ostatnia zabawke innym dzieciom i od niemowlaka tak bylo ;) tutaj tylko rozmowa i rozmowa i moze z wiekiem to przejdzie.

Dziekuje za troske ♥

Enii hi hi tak mi utknal w glowie Twoj ostatni avatar ze myslalam ze to ktos nowy ;)

Kurcze ale masz przeboje z chlopcami :( a malo tego jeszcze lekarze tacy ze plakac sie chce. Mam nadzieje ze z palcem nie jest gorzej?

No co do imigrantow to w mniejszych miastach na bank widac ich ilosc, u nas sa to konkretne dzielnice gdzie oni sa. Akurat nie daleko przedszkola taka dzielnica jest gdzie maja te swoje osrodki to widze co na chodnikach sie dzieje. Kiedys drzwi w przedszkolu jak sie szlo od 15 byly otwarte a jak powstal ten osrodek to od razu zamykane sa i kamery przed drzwiami do wylegitymowania rodzicow.

Na szczescie ja mieszkam w tak spokojnej dzielnicy ze cisza i spokoj :) rowery przed klatka niezapiete i nikt nie ukradnie :)

Simon no to sporo jeszcze ps4 stoi w Pl, a to ubezpieczenie jest dobre, tez takie mamy, nie musisz pozniej w razie w czekac na naprawe tylko nowe i czesc.

Pari oj cos doskwiera Ci juz ciaza ;) hormony wariuja ha ha ale jeszcze troche musisz sie pomeczyc.

Aria i jak rozmowa z mezem?

Basik ja mam wizyte 25 w Poniedzialek, a Ty 2 dni po mnie, wiec znowu beda emocje :)

Hilary wazne ze dotarliscie w koncu na to karate ;) a jak sie synkowi podobalo? Moj syn to w klubie pilkarskim znowu gra. To go najbardziej interesuje :)

Karola witaj w klubie, bo ja az sama siebie zadziwiam bo spokoj we mnie ogromny jest :) pierwsza najwazniejsza wizyta przezyta, wiec juz tylko musi byc dobrze :)

Pysia zdrowka dla corci ♥ dzisiaj juz lepiej? A kiedy do Pl jedziecie? Z tymi bolami to tak mysle jak to roznie u kobiet bywa, ja odkad dostalam ostatnio nowe leki to boli w ogole nie mam :) nieraz mnie brzuch zaboli jak za szybko z lozka sie zerwe.

Justi dla Ciebie i corci tez zdrowka ♥ cos lepiej sie juz czujesz?

Paula super ze po takich przezyciach jakie mialas dajesz nadzieje ze zdrowe ciaze sa mozliwe :) jednak warto walczyc do konca!

Sycyesliwa mama to super ze imprezka udana :) a wiesz ze zapomnialam calkie o kruchych rogalikach a kiedys czesto robilam ;) i zrobie jak sie lepiej poczuje ha ha

Enii to Ty nie jedziesz w Pazdzierniku do meza?

Mamabyc poszalalas wczoraj ze sprzataniem ;) masz juz wszystko gotowe dla maluszka?

A jak relacje z mezem?

MamaTuska jak czytam o Twojej sportowej rodzinie to jakbym widziala rodzine mojego brata ;) jak tylko dzieci mialy 2 latka to zaczeli ich na basen dawac, corke i syna i z wiekiem byli w reprezentacji polski, duzo zlotych medali, ale z czasem plywanie sie znudzilo i zaczeli trenowac sztuki walki Muay Thai i teraz w wieku 18 lat i 14 sa rowniez w reprezentacji polski i same sukcesy na koncie :) duma mnie rozpiera bo to moj chrzesniak, wiec brawo ze dzieci tak w sport poszly :) calkiem pozniej jako nastolatkowie sa inni bo uwazaja na to co jedza, nie wpadaja w zle towarzystwo, nie pala, nie pija, chetnie sie ucza. Cieszy to w tym swiecie pelnym uzaleznien.

Hilary ha ha moj syn jakbym o Twoim czytala, jeju jakich wrazliwcow mamy ;)

Ale bedziesz z nowym sprzetem dzialac ha ha super.

Ufffffffffffffffffff dobrnelam do konca :)

Justi77, MamaTuśka, Paula222 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi kazda z nas takiego pierdolca dostawala za przeproszeniem ;) wiec to normalka ha ha

U mnie rano bardzo lalo a teraz nawet sloneczko i okna wszedzie pootwieralam, zmarzne a jak puszcze kaloryfery to zaraz zakrecam bo mi za goraco ;)

Dzisiaj u mnie na obiad kasza kus kus z groszkiem, suszonymi pomidorami, slonecznikiem, pietruszka z octem balsamicznym. Mam ochote od 2 tygodni na ten obiad i musze go dzisiaj zjesc chodzby nie wiem co bylo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna , dzisiaj to mam chyba najgorszy dzeń, liczę,że jutro będzie lepiej. Katar na maxa i gardło.
    Jak myślicie kiedy najwcześniej testować owu niby w niedzielę była.Kupiłam pink testy w Rosmanie ,ale nie Rosmanowe, najczulsze bo od 10 .

• simon86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna ja też mam wizytę w poniedziałek 25.09 o 16 :-) już nie mogę się doczekać :-)

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi ja testowalam od 5dpo i w 7dpo cien sie pojawil a 9 beta pozytywna, wiec co ja moge Ci poradzic ha ha pytanie ile jestes w stanie dni wytrzymac ;)

Simon to ja o 9:50 wiec pozniej za Ciebie kciuki bede trzymac :)

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja mam 27 ale rowniez mamabyc ma w ten sam dzien co ja a nasza Karolcia dzien albo dwa dni po nas.

Beda emocje

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie się działo !

Basik83 lubi tę wiadomość

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ