X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale mi się dzisiaj wstać do pracy nie chciało!!!!! po tej weekendowej labie u rodziców to ciężko było się ogarnąć!!!
    Justi przykro mi, bo czytam, że emocje były przez weekend niezłe, ale następny będzie już ten szczęśliwy :-)
    Pysia cieszę się, że u Ciebie i Kropka wszystko ok :-)

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Dziem doberek :)

Justi :( nie wiem co myslec o tym Twoim cyklu ech. Jezeli nic z tego to zycze Ci kochanie zeby @ szybko przyszla i bys mogla juz dzialac w kolejnym cyklu ❤

MamaNl Ty sie starasz o 5 dzieciaczka? Zycze zeby sie udalo do konca roku! A najlepiej juz w tym cyklu :)

Hilary i jak po weselu?

Szczesliwa mama buziaki dla corci :)

Milego dnia kobietki :)

Staram nie staram Poprostu liczymy ze się uda ;)

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ja właśnie odebrałam wyniki ostatnie ze szpitala a ze mam jeszcze jeden papier skierowanie na progesteron to go tez dziś zrobię brzuch mnie boli okresowo i to tak dość zobaczymy co to będzie dalej pewnie od jutra spadek temp i małpa za rogiem czeka teoretycznie mam do niej tydzień a już prawie od tyg mnie pobolewa z jajnikami na zmianę może przeziębiłam przydatni od siedzenia na betonie Hmm zobaczymy

Miłego dnia kochane dla was mnie jeszcze czeka zaraz wizyta w mojej agencji pracy ale to na luzach mam nadzieje będzie i oby po mojej myśli wszystko szło zalatwic

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii nowy cykl jest Twój!

Simon heh się nie dziwie bo fajnym weekendzie nigdy się nie chce do pracy wracać :p

Enii aj ż facetami to tak zawsze...mojenu też zalążek już przeszedł więc do lekarza już nie chce iść ale zimą jak będzie na urlopie to to pogoń na wszystkie badania

Mamanl to powodzenia w tej agencji :)

Ja w sumie niedawno wstałam. Zjem lekkie śniadanie i zobaczymy jak będzie. Jak na razie dzisiaj brzuch mi jeszcze ne twardniał. Może jak będę się dobrze czuła to skoczę do lidl a bo dzisiaj są kurtki zimowe a dla Wiktor a potrzebuje...mojej pościeli oczywiście nie ma...niedlugo zamówię na allegro i wtedy pewnie q gazetce się pojawi hehe
    Mam nadzieję że już żołądek się uspokoił...bo na te skórcze to wiem że po prostu muszę więcej odpoczywać i leżeć i tak będę robić bo jeszcze trochę za wcześnie na poród

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • magada Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just przykro mi :( ale miejmy nadzieję, że nastepny cykl będzie szczęśliwy :)

Simon planujesz l4?

Tyle piszecie, że nie mogę za wami nadążyć :)

Ja mam już 17 dc, ale ovu mi jeszcze nie zaznaczylo. Niby objawy mialam, ale temp caly czas nisko. Więc z tego cyklu nic nie będzie. No trudno :/

Dostaliśmy już pozwolenie na budowę. Na wiosnę zaczynamy :)

Milego początku tygodnia :)

Justi77 lubi tę wiadomość

02.2010 córka
    09.2011 syn
    01.2017 corka(*)
    01.2018 7 tydz.(*)
    12.2018 córka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi
    Tak jak dziewczyny piszą, następny cykl jest Twój!
    Głowa do góry.

Hilary
    Kto zaprowadza Wiktorka do przedszkola? :)

• Hilary Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa rano mąż go zawozi przed pracą o 6:30 wyjeżdżają. A z powrotem przywozi go ciocia która tam pracuje i otwiera mu drzwi do klatki i młody sam wchodzi na górę. Potem jak maz będzie wracał o 15 to kilka dni on będzie go też przywozil bo ciocia 2 razy w tygodniu pracuje tam do 16 to nie będzie sensu żeby tyle tam siedział. On chodzi do przedszkola nie w naszym mieście tylko w takim miasteczku obok. Miał dojeżdżać autobusem ale stwierdziliśmy że nie dam rady go zaprowadzać chociaż to jest tuż pod blokiem ale ogarnąć dwójkę i siebie a potem trójkę i schodzić z nimi wszystkimi po schodach to nie na moje siły...

Magada to kciuki za ten cykl :) i fajnie że macie już pozwolenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 10:59

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Enii Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magada super ze już załatwione. Trzymam kciuki

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magada, fajnie ,że macie pozwolenie, z tym cyklem to tak mogłaś mieć, kurcze , u zdrowych ,młodych kobiet w roku występują 2 cykle bezowulacyjne....
    Wiecie co wkurzam się na swój organizm, za namową Simona ( dziękuję) wezmę clo, jutro idę do gina niech zobaczy czy nie mam torbieli po tym cyklu , powiem mu jakie mam zamiary, może pomoże w "przestępstwie" a mojej gin to ewentualnie wymyśliłam ,że piłam zioła Sroki i jadłam dong quai i stąd jak będzie dużo pęcherzyków taka historia u mnie, jak myślicie łyknie to?

No i chyba pierwszy raz w życiu dostałam PMS od wczoraj darłam się na wszystkich w domu a M. napisał ,że chyba lepiej mnie unikać a jak już co to na wszytko zgadać się :)

No i autentycznie trzymajcie kciuki za ten cykl bo jak się nie uda to będę musiała szybko szukać pracę i wtedy już będzie koniec moich starań a to byłoby dla mnie straszne.....

Wezmę się za Nowennę Pompejańską bo chyba już tylko to mi pozostanie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 11:24

• simon86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi świetny plan :-) zioła o.sroki też zwiększają ilość pęcherzyków :-)
    Magada planuje pracować do końca roku,ale jak będzie mnie szef za bardzo wkurzal to pójdę wcześniej!chociaż i tak odkąd jestem w ciąży to jakoś mniej się denerwuje w pracy :-)

Justi77 lubi tę wiadomość

• magada Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi tak, wiem, że mogą sie trafić bezowulacyjnw cykle, ale mialam nadzieję ze plemniki z 9 dc dotrwaja do ovu. A przewaznie mam 11-12 dc. No ale trudno...

PMS to ja mam co m-ac. Biedny mój mąż :)

MamaNi kiedy zamierzasz testować? Bo chyba nie dotyczalam :)

02.2010 córka
    09.2011 syn
    01.2017 corka(*)
    01.2018 7 tydz.(*)
    12.2018 córka
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu jutro wracam tez do pracy na mój stary dział szef jak mnie zobaczył dziś w budynku to powiedział ze czekał jak wrócę i ze mnie potrzebuje Heheh miłe to wracam po 8 miesiącach chorobowego aż się boje hehhe

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z powodów osobistych będę rzadziej do Was zaglądała,ale Was nie opuszczam tak dla ścisłości ;) :) . Życzę samej pomyślności dla Was wszystkich i dla każdej z Was z osobna.

Buziaki! <3

• Hilary Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii ale wszystko ok tak ?
    Trzymaj się i zaglądaj jak tylko będziesz miała chwilę :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary
    Bo właśnie byłam ciekawa jak sobie organizujesz te przedszkole Wiktorka :

Hilary lubi tę wiadomość

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magada wrote:
    Justi tak, wiem, że mogą sie trafić bezowulacyjnw cykle, ale mialam nadzieję ze plemniki z 9 dc dotrwaja do ovu. A przewaznie mam 11-12 dc. No ale trudno...

PMS to ja mam co m-ac. Biedny mój mąż :)

MamaNi kiedy zamierzasz testować? Bo chyba nie dotyczalam :)

Magda zobaczymy jak będzie już miałam cienie cieni i wielkie rozczarowania Wiec ostatnio starałam się nie testować tylko czekać na @ Najwcześniej myślałam o piątku ale zobaczymy co pokaże temp jeśli będzie spadać nie będę testowac

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja znowu po przerwie wpadam. Już nawet nie obiecuję poprawy, bo za kazdym razem coś mnie odciąga ;).
    Biel na teście u mnie i czekam na @, ale to nawet dobrze, bo się jakaś infekcja intymna się przyplątała i się leczę właśnie.
    Justi, ależ emocje były! Trzymam kciuki za nowy cykl. Będziesz o kolka dni przede mną ;), zatem czekam na wytyczenie ciążowej ścieżki ;)
    MamamNI, super podejście. Ma być to będzie. Ja też staram się tak myśleć. Ba! Nawet czasem, jak padam na pysk to sobie nie wyobrażam dodatkowych ciążowych atrakcji ;). Ale potem mi przechodzi i póki co staramy się dalej. Ciśnienie mam chyba coraz mniejsze, ale zobaczymy przed następnym testowaniem ;).
    Hilary, wyglądasz jak milion dolarów ;)!
    Magda, kciuki trzymam.
    Simon, to już 14 tc? Wow!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 21:14

Hilary lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatuska dzięki :)

Szczęśliwa no na szczęście w tym mógł mnie mąż i ta ciocia odciążyć :)

Ja dzisiaj już lepiej się czuje. Nie wymiotowałam ani nic chociaż apetyt dalej słaby ale już więcej zjadłam niż wczoraj. Po południu byłam na zakupach w rosmanie i biedronce na szczęście z koleżanka to mi niosła zakupy i na 4 piętro wtargala. A ja się dotleniłam. Na obiad zrobiłam makaron z mlekiem więc na szybko i w domu nie sprzątałam. Tylko teraz kolację zrobiłam i dzieci wykąpałam i dopiero usiadłam sama odpocząć. Brzuch mi się dalej napina chociaż już nie tak często jak wczoraj. M dzisiaj w pracy cały dzień i noc...gdzies o 5 dopiero wróci...wiec ciekawe jak ja zasnę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 21:43

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) A ja dziś wywalczyłam podwyżkę w pracy hih ;)

Justi ile dniowe masz cykle ? Chyba będziemy testować razem, co ;)

Hilary wow piękna para, na prawdę świetnie wyglądasz :)

Hilary lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzięki:)
    Ooo gratuluję podwyżki :D

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ