X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • magada Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Widze, że przez weekend bylo gorąco. Nie będę się do tego odnosila, bo nie mam takich kompetencji.

Nie było mnie przez parę dni, bo mąż mnie zabrał na termy. Dzieci zostały u babci a my pojechaliśmy odpoczywać :)

Aria trzymam kciuki, życzę spełnienia marzeń :) ja tez dzis testowalam ale negatyw.

Hilary współczuje, będę pamiętać o twojej teściowej podczas modlitwy.

Hilary lubi tę wiadomość

02.2010 córka
    09.2011 syn
    01.2017 corka(*)
    01.2018 7 tydz.(*)
    12.2018 córka
  • Enii Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magada to wymoczylas pupcie. Super Na Slowacji czy w Bukowinie byliście?

Edit: Słonko może za wczesnie..Co taki zastój sie zrobił :( Trzymam i tak kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 14:47

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii, tak.

Magada, fajnie ,ze pojechaliście, to dobre dla związku.

Cieszę się Hilary, ze masz tak dobrą teściową, niestety to rzadki okaz .

Hilary lubi tę wiadomość

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary pomodle się za teściową ,ja też mam bardzo dobrą teściową zawsze mysli o wnuczkach,i nie tylko.A stosunki nasze sie poprawily tak bardzo jak zamieszkalismy osobno.

nasprzatalam sie a potem odczułam skutki,krzyż bolał i brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 15:13

Hilary, Justi77 lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wierzę że jednak będzie wszystko dobrze

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór

Hilary będę się modlić:* trzeba wierzyć.

Podwójna mama-brakuje Ciebie...

Po wizycie, gin nie wie też co to jest,krwiaki raczej nie,bo się dziwnie przemieszczają.
    Dziecko ma 4,8.
    Żadnych przeciwwskazań nie mam,nawet kazała mi gin ćwiczyć albo biegać.
    No jak tak można każdy gin co innego tylko komu ufać....

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się jako pierwsza :)

Cześć dziewczynki kochane <3

Pysia szczerze nie wiem co mam mysleć o tej wizycie tak jak mówisz każdy gada co innego bądź tu mądry i pisz wiersze.A z maluszkiem wszystko ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 10:05

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Pysia hmmm, liczę,że moja gin coś doda widząc Twoje USG, poczekajmy jeszcze trochę, zadzwonię do Niej w środę bo wtorki ma wolne. Na pewno na Twoim miejscu bym nie biegała i nie ćwiczyła bo jest to jakieś nieporozumienie, przecież nie wiadomo co masz w tej macicy. Nawet w zdrowej ciąży bieganie nie jest wskazane z oczywistych względów, dziwny ten gin.
    Normalna aktywność jak nie masz plamień i krwawień jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 09:56

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Justi :)

wczoraj się narobiłam a dziś mam luzzzzzzzzz :)

Jestem wkurzona wczoraj dotarły do mnie wieści że jedna z pseudo przyjaciółek obrabia mi dupę...I to jeszcze wymyśliła bajeczkę że ja coś niby powiedziałam.Pech chciał że się o tym dowiedziałam,od typki z która malo utrzymuje kontakt .Ale Ona się w kurzyła bo wie że ja po pierwsze malo znam ludzi na mojej dzielnicy (cale życie mieszkałam w innej części miasta)a po drugie jak nie znam to nie plotkuje zreszta nie nawidze plotkować.Jak te wszystkie dziwne Panie nie raz probują się czegoś ode mnie dowiedzieć to przeważnie mówie nie wiem bo tak serio to nie wiem hahah mało mnie interesuje życie innych,chyba ze komuś by się działa krzywda to co innego,ale to nie był by powód do plotkowania.
    No ale wracajac do sedna chwyciłam telefon i zaprosiłam pseudo koleżankę na dzisdiaj do mnie do domu.Będzie mieć niespodziankę.Nie nawidze takich spraw załatwiać przez telefon wolę twarzą w twarz.

Już skończy sie przyłażenie na kawkę.

Justi77 lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia i dobrze, trzeba tępić taką zarazę!!!!

A my zbieramy się do lekarza, mała znowu chora....gardło aż jej trzeszczy , nic nie je, płacze, niedawno była chora i znowu :(

Zarezerwowałam sobie zastrzyk z ovitrelle, hihi teraz muszę tylko namówić tego mojego z doskoku gina aby mi go podał, w sumie chyba da się namówić skoro clo mi przepisał bez zająknięcia. Cena też mega tego ovitrelle bo 80 zł a jak patrzę to potrafi być ponad 150 zł.

Dzisiaj mam monitoring, trzymajcie kciuki by było coś wyhodowane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 10:22

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej zdrówka zyczę i buziole dla male od wirtualnej ciotki <3

Justi77 lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi zdrowka dla córki i trzymam kciuki za monitoring

Basik i dobrze że ją zaprosilaś przynajmniej sprawa się wyjaśni

Pysia faktycznie dziwny ten gin

U nas ok. Pogoda brzydka ale w sumie i tak nie mam sił gdziekolwiek wychodzić. W domu też mam posprzątane a na obiad robię rosół bo tylko dla mnie i Werki bo mąż po pracy jedzie jabłka zbierać na soki. Nic mi się mię nie chce :o czekam tylko na wizytę w czwartek bo ciekawe jak moje wyniki. Dzisiaj nic mnie nie swedzialo więc ciekawe co z tą cholestazą...

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłyśmy, uff. Mała ma znowu wirusówkę :( ,kaszel brzydki taki tchawiczny.
    Dostałyśmy leki przeciwzapalne .

Hilary, też jestem ciekawa jak Twoje wyniki. Wczoraj zrobiłam rosołek i znikł, zostało mi tylko dla najmłodszej. Dzisiaj schabowe bo M. już stękał,że dawno nie było .

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jUSTI TO TRZYMAM KCIUKI <3

Hilary no dziewczyna dostala brzydko mówiąc zjeby ..mam nadzieję że się ogarnie .

Ja dzis ziemniaki z jajem sadzonym i surówką /bądź mizeria kto co woli posprzątane mam więc się bycze.

zuiemniaki obrane tylko potem ugotować i jajo podsmażyć...zjadlabym rosolku teraz :)

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Basiu bo wyjatkowo dobry mi wyszedł, może na niedzielę machnę.

Wczoraj jajca daliśmy sobie na obiad, też dawno nie jadłam i smakowało mi.

Dobrze ,że dałaś jej zjebę,szkoda, ze matka ją nie wychowała no ,ale cóż życie ją teraz prostuje ( czyli TY ;) hihi !

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah ktoś musi :)

Hilary lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ale chociaż się wyrzylas heh :)

Hilary może tak tylko coś cie swedzialo bo poprostu boisz się znów powtórki. oby wyniki były dobre

ale zrobiliscie mi apetyt na rosół chyba jutro się pokusze i ugotuje. my dzis warzywa pieczone bo mój na 11 do pracy czyli cały dzień w d... a miałam cukinie, paprykę bataty w lodówce i za kilka dni bym musiala wyrzucić. dostałam wyliczenie łazienki hahaha ponad 4 tys na robocizne a łazienka ma jakies 3m2. ale nie ważne byle by wytrzymała 20 lat i była faktycznie dovrze zrobiona :) jesvze gora tydzień i bedzie koniec uffff tyle męczarni ale widzę ze warto było czekać te łącznie 7tygodni

• simon86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim!!!
    Justi to jednak dostałaś clo, jak brałaś? trzymam kciuki za piękne jajo albo dwa a co tam :-)
    Basik kiedy poczułaś pierwsze ruchy? z Franiem to tak poczułam ok. 18 tyg i teraz mam nadzieję że trochę szybciej :-)
    Ja mam dzisiaj na obiadek grochówkę babcinej roboty :-) mniam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon, tak :) ,ale dawkowanie takie,że scykałam się bo 2x1 od 2 dc - 6dc, wzięłam po 1 tabletce,mam nadzieję,że dobrze zrobiłam, dowiem się dzisiaj. czuję trochę te mojej jajnik, a jak było u Was ? czułyście pracę jajcorów , ja dzisiaj wybitnie je czuję to mój 9dc i pojawił się początek płodności , mam wodnisty śluz.

Mamabyć- co Ty Kochana robisz z tych batatów? , hmmm mam na stanie cukinie ,dwie dorodne od Teściowej i paprykę i tak sobie myślę co tu z tego zrobić.....

a i Simon, ja najwcześniej poczułam dzieciątko pod koniec 14 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 13:35

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc a sie wyżyłam :D

Simon ja szybko kolo 15/16 tygodnia

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ