X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie czuję, tylko jakieś bulgotanie, ale to raczej jelita niż bobas :-) Justi ja właśnie tak od 9dc miałam rozciągliwy śluz i kłucie lewego jajnika, na monitoringu byłam w 12 dc i jajo miało 22 mm i wtedy dostałam pregnyl!!! najwyżej zwiększysz sobie dawkę w następnym cyklu, chociaż wierzę że następny nie będzie już potrzebny :-)

Justi77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon, miód na moje serce, oby tak było bo już dostaję "pierdolca macicy" ;)

Tak sobie przypominam,że takie bulgotki to jakieś 7-10 dni przed poczuciem Marysi miałam także może jednak to nie jelita ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 13:49

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Skarby

Justi-no właśnie co za gin:/ najgorsze że czuje się rozdarta bo nie wiem na czym stoję.Moj M mówi że musimy zachować rozsądek.Biegac nie zamierzam ale chciałabym odprowadzać dzieci do przedszkola, i tu pojawia się duże pytanie czy mogę tak bezpiecznie?
    Z buta w jedną idę z dziećmi ok 30 min.Potem po przedszkolu mamy logopedę i tam z buta idziemy drugie 30 min.Czyli dziennie robiłabym spacer ok 2,5 godziny.
    Co Wy na to?
    Póki co mój Mąż robi drugie zmiany więc on wszystko ogarnia,ale mam wyrzuty że potem idzie do pracy...i do 23 robi.

Hilary-jak Twoja teściowa?
    Trzymam kciuki za wyniki:*

Basik a jaka była reakcja tej pseudo koleżanki?
    Respekt za odwagę.

Mamabyc3 sporo sobie życzą za łazienke,ale masz rację to na x lat będzie.
    U mnie wśród rodziny obecnie też robią łazienke ale plytki sami kładą bo nikogo znaleźć nie mogli oprócz kogoś kto dopiero się uczy,więc stwierdzili że się też nauczą:)

Hehe u nas dziś było jajo sadzone z fasolką żółta i ziemniakami:)))

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi- o której ten monitoring? Kciuki zaciśnięte:***

Simon patrzyłam w ten kalendarz tu na ovu ciąży i faktycznie już w 15 t.c mogą być odczuwalne pierwsze ruchy więc wiesz może jednak:)))

Ja w pierwszej późno czułam,mam zapisane w pamiętniku dopiero 20 tydzień.
    Za to w drugiej hehe w 17 tym :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 14:35

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiu mine miala nie tęgą ,twierdziła że ona nic nie gadała ale ja info mam z pewnych źródeł i zreszta wiem kiedy ona kłamie,poszła z podkulonym ogonem.

Enii lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia o 18. Wiesz co poczekajcie te 2-3 tygodnie , niech dzieciątko podrośnie i może wtedy ? Po domku już chodź normalnie , ja bym tak zrobiła. Czekam na jutrzejszy dzień to może moja gin coś powie co widzi na tych zdjęciach od Ciebie Pysiu,ale już wiem od jej super położnej,że jak są krwiaki to one muszą się jakoś ewakuować więc wtedy kobieta ma plamienia lub krwawienia inaczej jakoś tego nie widzi a Ty nie miałaś i nie masz plamień....

Widzę,że jajo u nas rządzi od wczoraj hihi

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik oby teraz nie nawymyslala czegoś na Ciebie jak jej tak powiedziałas w ramach zemsty.Ludzie potrafią być tacy egoistyczni...

Znacie coś takiego że kobiecie w ciąży nie można zle życzyć bo może posłać na czyjś dom myszy?? :))) Hehe kiedyś mi to opowiadała teściowa.

Justi- będę o 18 z Tobą myślami :*
    Nie ukrywam że liczę na opinie tej Twojej gin bo poglubilam się w tym.
    Właśnie gdyby to były faktycznie krwiaki chciałby wyjść aczkolwiek jest też teza że wchłaniają się.
    Po domu już chodzę normalnie, zajmuje się wszystkim ale robię po woli żeby unikać gwałtownych ruchów.

Dziś zaczął się 13 tydzień i wierzę że dziecko skoro rozwija się prawidłowo musi być dobrze...

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiu no lepiej dla niej że nawet jak będzie gadać żebym się o tym nie dowiedziałą bo wtedy to juz P się za nia weźmie żebym sie nie potrzebnie nie denerwowała.

Justi kciukasy beda i sa

Pysia juz 13 tc mysle ze jestt dobrze :)

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia myślę że spokojnie poczekaj jeszcze na opinię tej pani doktor od Justi!
    A z tymi jajkami to przeginacie... będę musiała zrobić jutro na obiad :-)

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii ja robie pieczone warzywa w piekarniku z batatow ( marchew, cukunia, papryka, pieczarki, kukurydza) ogólnie to co mam w lodówce trochę oleju przypraw ulubionych i do piekarnika pod przykryciem na sam koniec Lubie dać ser no i dla faceta można dać mięso jakieś do takiej zapiekanki bo pewnie inaczej by się nie najdl;) chociaż moj przekonał się do lżejszej kuchni i może być zamiast mięsa serek wiejski zmiksowny z jajkiem i w taki sposób zapieczone. :D chociaż ciężko oduczyć schabowego ( ostatnio gora raz na miesiąc mamy jakoś smażone mi nie podchodzi )

pysia ja chyba bym nie biegała. nie mowie tu o cigłto lezeniu ale jednak chyba jeszcze trochę uważać nie zaszkodzi. kochana jeśli chodzi o przedszkole to sama nie wiem myślę że lepiej byłoby stopniowo dokładać i zobaczyć jak organizm zareaguje. nie wiem czy dobrym pomysłem jest of razu takie długie spacery.

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak wy robicie jajka na obiad. ja zawsze chciałam zrobić jajka w jakims sosie ale nie znam nikogo kto robi wiec nie znam przepisów :)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc ja to tylko zwykłe sadzone na patelni i do tego koniecznie marchewka z groszkiem albo mizeria, no i ziemniaki, ale takich w sosie to też nigdy nie robiłam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny sos to majonez hihi

• ysmena Nowa

Wysłany: 10 października 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

czy mogę sie dopisac?:D

Basik83 lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zapraszam do mnie na rosołek :)
    Ja jajka lubię robić z pieczarkami ale teraz niestety nie mogę bo te pieczarki się podsmaża...w ogóle ostatnio nie mam weny do gotowania bo sama nic prawie nie mogę jeść przez tą dietę a zupki już mi się znudziły:/
    Ja jajników to praktycznie nigdy nie czuje i nie wiem kiedu zbliza sie owulacja
    A ruchy w pierwszej ciąży czułam ok 20tc a w drugiej szybko bo już w 16 tc lekkie bąbelki a w 18tc już ręka czułam i mój M też. Za to teraz znowu późno jakoś ok 20 tc i to lekkie bąbelki bo łożysko ż przodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 15:03

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a poratujcie w kwestii kurtki na zimę! teraz jeszcze się wciskam w kurtkę jesienną, ale z zimową będzie u mnie kiepsko.... z F to miałam brzuchol dopiero od marca to już w rozpiętej chodziłam a teraz mi przypadnie na styczeń/luty i co ja mam począć? widziałam w h&m mama ale trochę mi szkoda wydawać 300 zł na kurtkę, w której pochodzę 3 miesiące!!! chyba po prostu nie będę wychodzić z domu :-) może znacie jakieś stronki gdzie można coś fajnego kupić, bo w sklepach lipa.....

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ysmena wrote:
    Witam,

czy mogę sie dopisac?:D
    Witaj

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Enii Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justiii dzis?

Dziewczynki ale naskrobałyście :)

Basik i bardzo bardzo dobrze ze powiedzialaś.

ysmena hej

Basik83 lubi tę wiadomość

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon a olx czy coś w takim stylu? ja kurtke odkupilam za 30xl właśnie z olx . ale jest cienka i zastanawiam się albo nad jakaś grubsza bądź jakiś gruby bardzo swetr jednak kupie tez używane jakoś nie widzi mi się wydawać dużo kasy na 2 miesiące

ysmena hej i którego cżonka rodziny się starasz?

ahhh majonez ja to ze wszystkim mogę go jeść :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii dzisiaj...., boję się, matwię się i tysiąc innych rzeczy....
    Ten gin z doskoku jest zabawny, facet po 50 i tak go naginam na clo a on do mnie, że nie ma sprawy bo ja to już sędziwa wiekiem :) więc on nie ma problemu dać to clo. Pyta się mnie ile według mnie mam w roku cykli gdzie jest owulacja a ja mu na to , że może ze trzy a on no to jeszcze super wynik,ale pomożemy naturze stąd clo.

Teraz muszę mu nabzyczeć o tym ovitrelle, to zastrzyk by jajo pękło, ale on sam mówił, że raczej da bo widzi ,że psychicznie to przebieram już nóżkami a on chce pomóc, fajny, co nie?

Simonku a może allegro? ostatnio kupiłam sobie mega kurtkę za 85 zł nową :),ale i zdarza mi się kupić też używane w stanie idealnym, jak Ci to nie przeszkadza....

Hilary, może to i dobrze,że tak masz bo ja przy każdym zakłuciu jajnika już sobie wyobrażałam nie wiadomo co ( w ciąży mentalnie byłam chyba ze 100 razy;) bo coś mnie kłuło i inaczej niż zwykle hihi.

Cześć Ysmena :)

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ