Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witaj yasmin
Dokładnie na allegro albo ok może być. Ja sobie w poprzedniej ciąży kupiłam w ciucholandzie płaszcz normalny nie ciążowy tylko rozmiar wiekszy i wiadomo płaszcz wiec taki jest bardziej rozkloszowany niż kurtka tylko ja zimą to nie mialam jeszcze mocno dużego brzucha
Boziu jak mnie wkurzam ten słownik w tel...wszystkie słowa mi przekreca
-
nick nieaktualnyNo właśnie dotarłam do domku . Musiałaam do drugiego miasta jechać po zastrzyk. Jest jedno jajko na prawym jajniku wiec już się cieszę bo mam taką swoją zajawkę z tym lewym jajowodem ( z niego miałam te cztery poronienia)więc go nie lubię
Jajo ma 20 mm i teraz mam zagwostkę bo gin powiedział by podać zastrzyk w sobotę, kurcze wydaje się ,że strasznie późno, to jajo do soboty mi przerośnie, nie wiem co robić.
Basia, słyszałam, biedne to dzieciątko ! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMuszę pogadać z kimś kto mi podpowie czy czekać do tej cholernej soboty z zastrzykiem czy nie, jajo rośnie przeciętni 2-3 mm dziennie a gin każe mi czekać aż do soboty gdzie laski mają podawane zastrzyki gdy jako ma od 19 mm, będę teraz dumać co robić?
Hihi, gdybym jadła po 2 tabsy dziennie to miałabym więcej niż 1 dominujący ,ale byłoby , miałam przeczucie....
Najlepiej jak gin mi powiedział , a widzi Pani gdybym dał Pani mniej niż 2 tabl dziennie to nic by nie ruszyło a ja do niego tak tak Panie doktorze -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzesc Dziewczynki
Simonku,zrobilam dzisiaj badanie hormonu estradiol i jak bedzie powyzej 200 to nie czekam i jutro robie sobie zastrzyk. Nie bede czekala. Ten gin to taki wiesz calkiem zwykly gin i on na takich rzeczach to jak sama widzisz.... -
nick nieaktualnyAria ,wiesz jak mi przykro...Kochanie a moze sprobuj jeszcze tak:
ja sobie pomagam i moze podejdz do gina tez po stymulant. Taki gin moj z doskoku a powiedzial,wybacz,ze Panie po 35 r. powinny miec wlasnie stymualcje by jajo dobrze dojrzewalo . Na podstawie moich opowiesci ,ze mam plamienia,ze moje owu sa rzadsze niz mi sie wydaje. Przy np.clo to powiedzial,ze jajo jest dobrze wychodowane,podaje sie ten zastrzyk tez by wlasnie progesteton byl dobry bo i cialko zolte jest "dopracowane". Zdecydowalam sie tez bo nie mam czasu na czekanie az trafi mi sie porzadna owu. -
Justii ja się nie znam na tym to nie wiem ale skoro wszyscy mówią że wcześniej to bym wcześniej wzięła
Aria jej wielka szkoda
Jak tam wam środa mija ?
My juz po śniadaniu. Ogarnęłam mieszkanie z wierzchu i teraz sie bawię z Werką. Niedługo powinna iść na drzemkę ale w tym tygodniu jakoś nie chce spać więc ciekawe czy dzisiaj zaśnie.
Coś na obiad muszę wymyślić i poza tym nic więcej... M dzisiaj wraca szybciej i zawiezie młodego na trening. Muszę go wysłać jeszcze na pocztę żeby listy mi wysłał i do paczkomatu i kilka rzeczy w domu musi zrobić bo jeszcze z listy mu zostało. Denerwuje się bo już jutro wizyta na 9 i nie mam pojęcia jak te wyniki i co w ogóle gin powie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 11:54
-
nick nieaktualnyPysia!!!!!
mam odpowiedź i ona no nie wiem czy coś zmieni w sumie nic. Według mojej gin nadal są 2 wersje, jedna i jej pierwsza główna wersja to była to ciąża bliźniacza i jeden bliźniak się "zredukował" i jest taki obraz, będzie się "przemieszczać" bo rośnie Ci macica a i tkanki nie są przyklejone na gwóźdź ( tak obrazowo) druga opcja to krwiaki ,ale jak są to musi być ewakuacja krwiaka czyli plamienie . Bądź w razie czego przygotowana na plamienia i się nie martw. Duphaston i luteina to jedyne co możesz zrobić czyli jeść. Maluszek wygląda dorodnie i zdrowo i masz się już nie martwić, słowa doktor Anetty Karwackiej.
ps. oszczędny tryb życia już do końca ciąży ( nie mylić z leżeniem)Hilary, Pysia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHilary, czujesz się dobrze?, nie masz objawów jakie miałaś wcześniej przecież, chyba? M.wszytko ogarnie ściśnij go, powiedz,że nie możesz się denerwować to szybko Ci zrobi;)
jeju, u Ciebie końcówka , niedługo prześlesz nam zdjątka Wiktorii , czas szybko już Ci zleci. -
Pysia więc wychodzi na to że wszystko jest ok skoro nawet gin justi tak mów i więc super:)
Justii dzisiaj rano jak wstałam o 6 to brzuch mi swedzialy trochę ale jak już wstałam o 9 to już nic więc sama nie wiem czy coś się zaczyna ż cholestazą czy nie...do tego brzuch mi mega się opuścił i codziennie mam skórcze przepowiadajace więc ciekawe czy szyjka się nie skraca. Do tego mam jakieś upławy a dopiero co niedawno skończyłam brać globulki więc już powinnam mieć infekcje wyleczoną. Wszystkie takie niewiadome...no ale najważniejsze to wyniki na tą cholestaze (czasem mogą być podwyższone a objawów jeszcze nie dawać). Mogą być wyniki ok i wtedy dalej kontrola i pewnie wizyta za tydzień, albo podwyższone i przepis ze leki albo w ogóle do szpitala. Już dzwoniłam nawet do mamy że w razie czegoś to dziećmi się zajmie. Wszystkiego dowiem sie jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 13:02