X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik, no to niemal oczywiste, ale jak się ma test w domu, to nie ma szans, trzeba zużyć ;)

Basik83, Justi77 lubią tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam już:) na szczęście jest inny lekarz :) i zaczął wcześnie bo przed chwilą już jedna pani weszła a potem ja :)

MamaTuśka lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Enii Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Miłego :*

[QUOTE=MamaTuśka I wiecie, co, to jest straszne, ale ja zaczynam wątpić w to, czego chcę. Czasem mam wkręt na 4 ciążę, a czasem sobie tego nie wyobrażam. Nie, że mi przestaje zależeć, bo pewnie byłoby fajnie, ale... hmmm.... nie wiem, jak to określić. Straszny mam mętlik w głowie od tego. [/QUOTE]

Ja mam to samo ba nawet przestalam myslec czy uda sie zaskoczyc jak M przyjedzie..

MamaTuśka, Justi77 lubią tę wiadomość

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii, no mam 3, czyli i tak niemało ;), już teraz czas mocno ograniczony, nawet dla nich, nie mówiąc o sobie. Czasem jestem pewna, że wszystko się da pogodzić, a czasem chcę się wreszcie cieszyć tym co mam. Bo można mieć czoworo, potem pięcioro i sześcioro i to na pewno jest super ;). Tylko zastanawiam się czemu super jest z reguły to, czego nie mamy, a nie to, co nam Pan Bóg już dał.

Jak to Justi mówi, Ci co się mają urodzić, to się urodzą. Jak będzie czwarte - bomba, ale chyba dochodzę do momentu, że jak nie będzie, też nieźle ;)

Basik83, Justi77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynku!!:)

Mamabyc,wreszcie masz za sobą,i tak podziwiam bo ja to bym zrobila pieklo na ziemi za takie oddalanie tematu.
    MamoTuska mam tak jak Ty i to chyba u mnie wynika z braku umiejetnosci wlasnie cieszenia sie i radosci z tego co mam,ale dlaczego? Zadalam sobie to pytanie?,po jakiejs czesci bo boje sie cieszyc by nie dostac obuchem w łeb na zasadzie nie ciesz sie nie ciesz bo i tak zaraz bedzie Ci to odebrane. Wynika to chyba z smutnuch rzeczy z przeszłości i takiego mojego durnego myslenia ,ze. "na to nie zasluzylam", czlek nie umie po prostu juz przezywac szczescie a to jest temat na psychoterapie. Sama sobie postawilam diagnoze.

Justyska dawaj testa

Ps. MamaTuska minimum 8-9dpo testuj,Babiczko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 09:34

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Właśnie Justyśka, GRATULACJE ;)!!!

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, dokładnie tak. Życie nie może polegać na osiąganiu celu za wszelką cenę. Święty spokój też jest ważny ;)

EDIT: No przecież wiem, że za wcześnie, nawet na logikę i bez logiki, nie ma szans na zagnieżdżenie i uwolnienie beta hcg w tak krótkim czasie. Ale zawsze coś człowieka podkusi ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 09:36

Justi77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos w tym jest TuśkowaMamo....
    Nie smiejcie sie,ale korzystam z sesji z bioenergoterapeutą,na razie 3 za mna, a i wraz z M. i juz zauwazylam ,ze jestem mniej nerwowa. Zobaczymy,mamy na dzisiaj i przyszly tydzien a pozniej co 2 tyg. Mysle,ze w moim przypadku daje to pozytywne efekty i licze na to,ze osiagnw stan,w ktorym nic juz nie zmąci mojej stabilnosci . Zmierzam tez do tego,ze mialam w sobie haos MamaTuska i tutaj druga przyczyna,ze nie do konca po prostu ciesze sie zyciem.

No dobra z tymi moimi wywodami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popędliwość kusi Kochanie....taka mamy konstrukcje psychiczną,po prostu. Chyba z tym nie ma co walczyc. Przyklad mojej Mamy.....Ona za nic by nie zatestowala jak my wiedzac,ze za wczesnie. Popukala by sie poglowie i trzymala w ryzach.
    Jestesmy inne co nie znaczy ,ze stukniete czy gorsze. Hehe dzieki mojej popedliwosci wiecej zyskalam niz stracilam.

• Hilary Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cud ! Jeden wynik mi trochę spadł a jeden trochę wzrósł ale nie dużo i jeszcze nie muszę kłaść się do szpitala :D w szoku jestem normalnie na usg wszystko ok wagą dziecka 2850! Jak tak dalej pójdzie to urodzę po terminie i to wielkie dziecko AAAA już się boję. Wyszło tylko że mało wód ale nie jest mocno straszne. Za tydzień mam kolejną wizytę. Przed wizytą w środę musze zrobic znowu morfologie znowu usg a w czwartek rano ktg a potem właśnie wizyta i zobaczyny co dalej. Aa i szyjka trochę skrócona ale zamknięta dziecko ułożone do porodu już trochę pcha się główką.

MamaTuśka, Justi77, Rutelka, Pysia89, Enii lubią tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary to dobre wiesci ciesze sie :)

Hilary lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary,Sloneczko to świetna wiadomosc!!!

Hilary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Basiu <3

Basik83 lubi tę wiadomość

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Czesc Basiu <3
    hej Justii <3

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wlasnie policzylam ile staramy sie o dziecko ....9 miesiecy i w tym poronienie....trochę czasu przelecialo. Zastanawiam się czy juz powinnam isc do kliniki . moja gin uwaza,ze nie mam problemu z zachodzeniem.

EDIT:jak myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 10:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz zadzwonil,ze od jutra brzydka pogoda buuu robie prania w takim razie,moze ogarnę szyby w kuchni.....blee nie lubie myc okien!

• Hilary Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku ale to chyba za sprawą diety te wyniki takie dobre
    Z jednej strony bardzo się cieszę że nie będę musiała w szpitalu leżeć ale ż drugiej to mam nadzieję że nie będę rodzić po terminie i dużego dziecka :o Ciekawe jak jeszcze z tymi wodami bo jak znowu będzie mniej to pewnie wywołają. W ogóle ja nigdy nie umawaialm się na ktg bo zawsze na gm etapie ciąży już leżałam w szpitalu i tam mi robili :p tak samo jak zacznę rodzić w domu to będę w panice bo poprzednio właśnie w szpitalu już byłam :O

Justii ja się zbytnio nie znam ale chyba rok czasu to jest tak w normie.

O widzisz u nas dzisiaj też pochmurno ale padać ma niby dopiero w sobotę

Mój M od dzisiaj będzie pracował na nocki. Z jednej strony fajnie bo w dzień coś mi pomoże ale z drugiej nie lubię sama spać:/
    W przyszłym tygodniu sporo będzie się działo. We wtorek znowu ja I Wiktor do dentysty. W środę u niego jest fotograf więc trzeba go ubrać ładnie, ka na morfologie i na usg a po południu on jeszcze na trening. W czwartek rano znowu dentysta potem te ktg i wizyta. W piątek jest ślubowanie w przedszkolu i znowu trening ale dobrze przynajmniej szybko czas zleci i może już do porodu :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary mj P tez ma nocki na ten czas przenioslam sie do dziewczyn do pokoju maja tam dodatkowa sofe to se spie u nich hehehe:)

Justi77, Hilary lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary a jaka to byla dieta? Dieta mozna duzo.....

,z tym rokiem staran to tyczy sie kobiet ponizej 35 pow. Spada do pol roku....

• Enii Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary super wiadomość

Hilary lubi tę wiadomość

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ