X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do ciuszków to ja kupuję w HM, tesciowa jest fanką pepco i roznie. Czasem ok, czasem są do niczego. Lidl ma fajne jakościowo, ale szerokie a moja młodsza córka to chudzielec, do tego stopnia, że jej niektóre spodnie z tyłka lecą..

Mam pytanie z innej beczki latałyscie w ciąży? mamy wykupione wakacje na maj i jak nam się uda to bede w 7 mcu wtedy...

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj aneczka

Justyska gratuluję

anecz_kaa lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG gratulacje !!! :)

Aneczka witaj :) ja nie latałam ale znam dziewczyny które latały i było spoko. Jeśli gin nie widzi przeciwwskazań oczywiście.

Aria ah...no wielka szkoda :(

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    Justyś gratulki!!!

Pamiętacie, jak mówiłam że mój M. "będzie spał w prezerwatywie" , prawie tak jest. Dla niektórych facetów 4 dziecko to skok na głęboką wodę. Powiem wam w tajemnicy że 3 tez nie chciał. Przepowiadał katastrofę i co? Jest i jest super ale nawet ten argument do niego nie dociera.

Mój mąż też nie jest do końca przekonany, ale jakoś się nie zabezpiecza. U nas wszytsko na raz, bo budowa rusza wiosną, ja mam teraz bardzo dobrą pracę, ale na nocki ;/ i dlatego też chce skorzystać z macierzyńskiego, bo generalnie mieliśmy za rok się zacząć starać jak już dom będzie na wykonczeniu, a starsza do zerówki bedzie szła i do szkoły żebym z nimi więcej była. Aria napewno nie da się przekonać?

Mam jeszcze jedno pytanko: jakie macie auta przy 3 dzieci? bo mamy teraz kupić coś i własnie trawają negocjacje :P

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy auta, tylko stodołę ;)
    Ford Grand Turneo Connect

• aria40 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my forda galaxy

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na autach nie znam :o Teraz mamy skodę Octavię ale właśnie ja wystawilismy na sprzedaż i kupimy jakiegoś 7 osobowego ale nień pamiętam marki mąż mi tłumaczył ale nie pamiętam. Jak podpytam to dam znać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 11:53

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aneczka

Moj mąż postawił na Opel Zafira 7 osobowy.

Trzymam kciuki za testowanie:*

Enii, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my juz czekamy na lekarza. Papiery wypelnione i zaraz wchodzimy. Samo USG bedzie trwalo ok. 40 min. I pozniej jeszcze krew to tak do 14 powinnam juz dac Wam znac.

MamaTuśka, anecz_kaa, Basik83, Enii, Hilary, Pysia89 lubią tę wiadomość

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas też czeka zmiana samochodu... Ale mój mąż jest z tych, co zawsze na wszystko MAJĄ JESZCZE CZAS :-D

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna jestem z Tobą myślami :*

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Swan Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria a wasz galaxy to ktory rocznik? My sie wlasnie nad nim zastanawiamy, ale nie wiem czy warto, bo fordy nigdy mi nie podchodzily...

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Basik83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMamaWdwupaku wrote:
    No my juz czekamy na lekarza. Papiery wypelnione i zaraz wchodzimy. Samo USG bedzie trwalo ok. 40 min. I pozniej jeszcze krew to tak do 14 powinnam juz dac Wam znac.
    To czekamy...

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • anecz_kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede mu marudzić :P czyli 3 fotele być muszą. Ja licze ze sie uda teraz bo jak nie to po nowym roku :( umowe mam do konca roku i bede na styk- skoncze 3 mce :P

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, fotele jak fotele. Bagażnik! Do naszego wchodzi wózek bez składania ;).
    Narty i inne sezonowe graty mieści na luzie.
    Dla mnie ogromną zaletą samochodów tego typu są przesuwane drzwi tylne. Nawet nie macie pojęcia jak to życie ułatwia ;)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• Swan Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama a jaki macie samochod?

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Swan co tam u cb..jak sie czujecie

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że temat samochodów na tapecie :-) my też się musimy przymierzyć do kupna czegoś większego, bo nie widzę żadnego wyjazdu na wakacje naszą yariską :-) już teraz wyjazd nad morze to była masakra jeśli chodzi o spakowanie gratów do bagażnika, a przy dwójce to już o ogóle!!!!
    a jeśli chodzi o zaspokajanie instynktów macierzyńskich to M zaplanował, że za 4-5 lat (jak odchowamy aktualne berbecie) będzie trzecie i czwarte do kompletu :-) jak to powiedział "żebyśmy na stare lata sami w domu nie zostali" :-)
    Podwójna trzymam kciuki za badania :-)

• Pari Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa witaj. Ja nie latałam nigdy hehe więc nie pomogę .. najlepiej podpytać lekarza.
    Co do samochodu my jeszcze nie zdecydowaliśmy a też nas będzie czekać kupno większego

Kocham Słońce ja do czasu kupowałam w pepco getry dla dziewczyn... ale od jakiegoś czasu wszystkie które były tam kupione ... prawie po pierwszym praniu puszczały w szwach a i kolana wyblaknięte

JustyśkaG Gratulacje!!!

Podwójna i jak tam? .. choć wierzę, że wszystko jest w najlepszym porządku :)

ja się zdrzemnęłam trochę to mi lepiej ;) .. starsza wróciła ze szkoły więc trzeba pogodnić do nauki bo jutro kartkówka (kolejna!) a na 4 na basen idzie echh ... doba za krótka na wszyzstko

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje po wizycie ze malenstwo zdrowe :D usg godzine czasu i kazda jak to sie mowi zylka sprawdzona! Lekarz odradzal nam test Nifty bo nie widzi wskazan a to lekarz ktory przeprowadza operacje na plodach i specjalizuje sie w najciezszych przypadkach ale jak sie nastawilismy to i zrobilam Nifty i przynajmniej tez plec poznamy :) a termin porodu przesunal sie o tydzien do przodu :) jestem przeszczesliwa i godzinna plyze z usg dostalismy. Kamien z serca!!!

Hilary, Enii, MamaTuśka, Pysia89 lubią tę wiadomość

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ