Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLezymy w łóżeczku oglądamy bajkę córka siedzi z Robertem i uczy go daj klamerke
Robert dał jej a ona go tuli i mówi "kocham cie robusiu jak serduszko kotka"!
Dumna jestem.
Ale dziś za nim mąż wyszedł do pracy szybko pobiegła z nią do sklepu bo Robertowi picia brakło.
Zrobiła awanturę pod kasa, potem cała drogę się darla i płakała ludzie patrzyli, potem uderzyła mnie zatrzymałem się porozmaawialam bo przecież nie uderze jak ludzie idą i patrzą jak na wariatke w domu to samo awantura i miny do mnie.
Wrrrr
Nie mam sił do tego dziecka.
Czuję się jakbym nie umiała jej wychować do niej dotrzec! -
Enii, gadaj, gadaj, no coś Ty! Przecież emocje jakie towarzyszą temu wszystkiemu plus hormony to jest mieszanka wybuchowa. 1000 myśli i wiecznie od bandy do bandy
. A jak nawet złapiesz luz, to ciekawość znowu bierze górę, czy zaskoczyło, czy nie i znowu nie ma miejsca na cierpliwość i od nowa to samo
:*
Swan, a wiesz, że św.Gerard jest patronem kobiet w ciąży i matek i to właśnie do niego trzeba zasuwać z prośbą o wstawiennictwo i szczęśliwe rozwiązanie
Zabka, taki wiek, wszystko mija. Najgorzej przetrzymać i nie dać się wciągnąć w takie emocje.
żabka04 lubi tę wiadomość
-
Znacie
Oczekująca swojego pierwszego dziecka kobieta przychodzi do ginekologa i pyta: "Panie doktorze, mój mąż chciałby się pana zapytać o jedną ważną sprawę..."
"Wiem, wiem", ginekolog kiwa głową ze zrozumieniem. "Mężowie zawsze pytają w tej sytuacji o jedną sprawę.”
Kobieta patrzy na niego zdziwiona. Doktor kontynuuje:
„Może pani bez problemów współżyć aż do szóstego miesiąca ciąży."
"Nie, nie, nie o to mi chodzi", kobieta kręci przecząco głową. "Mój mąż chciałby wiedzieć, czy nadal mogę kosić trawnik?"
żabka04, Hilary, Enii lubią tę wiadomość
-
Pysia jej zdrowka dużo i oby was nie dopadło trzymam mocno kciuki
Podwójna jej gratulacje córki:) będziesz miała tak jak ka syn, córka i córka
Szczęśliwa powiem Ci że jak na razie to za dużo roboty przynwiki nie mam...czasami się czuje jakbym jej nie było bo strasznie dużo śpi aż czasem w dzień ją nawet wybudzam...jutro idziemy na wizytę do lekarza i jeśli mało przybrała na wadze to i w nocy będę ją budzić. Z drugiej strony Wiktor też już jest duży dzisiaj np jak karmiłam mała a był pora kolacji to zrobił sobie i dla Werki płatki więc ja nie musiałam nic przygotowywać :p
Enii nie myśl tak źle trzymam mocno kciuki żeby się udało !
Dzisiaj mieliśmy pierwszą kąpiel tzn mąż miał bo on dzieci kąpie o ile nie jest w pracy.PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny miala ktoras z Was usuwany wyrostek?
Taki mnie bol zlapal po prawej stronie gdzie wyrostek ze nie wyrabiam. Wzielam Buscopan ale nic nie mijai jak nie minie to maz po karetke zadzwoni. Cale szczescie ze punkt medyczny mamy kolo domu to pare sekund i sa u nas ale przestraszylam sie strasznie bo nigdy takiego bolu nie mialam.
-
nick nieaktualnyPodwójna połóż się na boku.
Przeważnie na lewym pomaga a jak nie to połóż się na prawym.
Jak nie przejdzie przez 1h to dzwoń
Ale myślę że gdzieś się coś naciaga z tam ten ból.
Ja miałam taki ze promieniowal na udo ani iść ani wstać.
Trzymam kciuki żeby przeszło.
Ja wypilam redsika.
A co tam zakaz można złamać
A mężowi nie wydrukowalam bo drukarka swiruje
Jutro z nią powalcze.
Dzieci śpią ufffff
Dobrej nockiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 22:21
PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość
-
Zabka moj syn tez jest z 2011, jest trudny. Potrafil na czterech chodzic po sklepie jak nie chcialam mu czegos kupic i wrzeszczec do tego strasznie. Konsekwencje byly takie, ze w domu byl zakaz telewizji i przez tydzien nie kupilam mu zupelnie nic slodkiego. Pomoglo. Teraz przed wyjsciem z domu ustalamy co moze kupic, a co nie. Corka zaczela podobnie, brala w sklepie co chciala a jak zabralam to wrzask. Wtedy maz ja wyprowadzal ze sklepu i nic nie dostawala. Teraz jest grzeczna i wie, ze moze kupic tylko 1 rzecz, ktora pozwole. Nigdy ich nie uderzylam, ale na starszym synu nauczylam sie ze podstawa to bycie konsekwentnym. Kiedys przeczytalam, ze milosc do dziecka musi byc madra, wymagajaca i konsekwentna. To prawda. Szczegolnie to jest wazne przy dzieciach autystycznych.
PodwojnaMamaWdwupaku, żabka04 lubią tę wiadomość
-
Enii kochana nie zamartwiaj sie. Jesli teraz sie nie uda, to idz do lekarza. Na spokojnie, jeszcze jestes mloda. Kobiety zachodza w ciaze grubo po 40.
PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kobietki
Zabka a jakby to byl wyrostek to bol moze mijac i pojawiac sie? Czy jak zlapie to boli juz caly czas i bol ciagle nasila sie?
Wczoraj z tego bolu dostalam biegunki i w pewnym momencie tak bolalo ze az mnie drgawki zlapalyale nie kazalal mezowi jeszcze karetki wzywac. Zaparzyl mi 2 torebki melisy. Wzielam kolejny buscopan i polozylam sie na prawym boku i bol zelzal i teraz po nocy jak oddycham to zakuje mnie w tym miejscu ale nie boli tak ciagiem jak wczoraj. Nie wiem jak bedzie jal wstanie. W kazdym badz razie maz wzial wolne w pracy i bedzie ze mna caly dzien i dzieci do placowek wlasnie szykuje a pozniej jedziemy do diabetologa i wstapimy do mojego gina z tymi bolami. Niech spojrzy lekarskim okiem na to.
Hilary u nas tez kapiela zawsze zajmuje sie maz
Wiesz moje dzieci tez byly takie spiochy. Cora w ogole w nocy nie pila mleka i lekarz kazal ja wybudzac ale na nic sie to zdalo bo ona nawet buzki nie chciala otworzyc do mleczka i spadala z wagi ciagle.
Basik co u Ciebie? Jest szansa na wczesniejsze wyjscie do domu? -
nick nieaktualnyDziewczyny wspolczuje Wam tych akcji w sklepach
jak bylam w pierwszej ciazy to bardzo balam sie wlasnie ze beda takie akcje w sklepie z moim dzieckiem a u nas nigdy zadnej akcji nie bylo. Dzieci od malego nie interesowaly sie tym co jest na polkach w sklepach. Zawsze tylko po wejsciu do sklepu chcialy jesc bulke
a jak cos dotykaly to mowily jakie to sliczne i odkladaly a teraz jak sa juz starsze i cos im sie w sklepie podoba to pytaja ile mam pieniazkow w portfelu i czy mozemy to teraz kupic a jak nie to one sobie zaoszczedza swoje pieniazki na to. Takze zobaczymy jak z 3 bedzie. Ale jak Swan mowisz konsekwencja i tyle. U nas corka nieraz tez jest bardzo niedobra i w tedy zero bajek i slodyczy tak samo i szybko mija.
-
Dziewczynki Kochane jesteście :*
Żabka na rezerwe chyba tylko leki ktore wspomagają dojrzewanie i pwkniecie jajeczka. Tu chyba nic więcej sie nie da zrobić..
Podwójna kochana koniecznie lekarz i koniecznie daj znać jak po. Matko ile nerwów masz.
Moze faktycznie to ten czas bym zaczela ufać Bogu. U mnie z wiara kiepsko w sensie wierze lecz nie praktykuje.💗5 💗
-
Podwójna gratuluję córci!!!!
Ja na razie żadnej akcji w sklepie nie miałam! zawsze jak jesteśmy na zakupach to F wybiera sobie mambę, a zabawki to tylko ogląda i odkłada na miejsce!
Enii nie myślałaś o CLO? wspomaga jajeczka i można spróbować owu zaplanować