Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLezymy w łóżeczku oglądamy bajkę córka siedzi z Robertem i uczy go daj klamerke
Robert dał jej a ona go tuli i mówi "kocham cie robusiu jak serduszko kotka"!
Dumna jestem.
Ale dziś za nim mąż wyszedł do pracy szybko pobiegła z nią do sklepu bo Robertowi picia brakło.
Zrobiła awanturę pod kasa, potem cała drogę się darla i płakała ludzie patrzyli, potem uderzyła mnie zatrzymałem się porozmaawialam bo przecież nie uderze jak ludzie idą i patrzą jak na wariatke w domu to samo awantura i miny do mnie.
Wrrrr
Nie mam sił do tego dziecka.
Czuję się jakbym nie umiała jej wychować do niej dotrzec! -
Enii, gadaj, gadaj, no coś Ty! Przecież emocje jakie towarzyszą temu wszystkiemu plus hormony to jest mieszanka wybuchowa. 1000 myśli i wiecznie od bandy do bandy . A jak nawet złapiesz luz, to ciekawość znowu bierze górę, czy zaskoczyło, czy nie i znowu nie ma miejsca na cierpliwość i od nowa to samo :*
Swan, a wiesz, że św.Gerard jest patronem kobiet w ciąży i matek i to właśnie do niego trzeba zasuwać z prośbą o wstawiennictwo i szczęśliwe rozwiązanie
Zabka, taki wiek, wszystko mija. Najgorzej przetrzymać i nie dać się wciągnąć w takie emocje.
żabka04 lubi tę wiadomość
-
Znacie
Oczekująca swojego pierwszego dziecka kobieta przychodzi do ginekologa i pyta: "Panie doktorze, mój mąż chciałby się pana zapytać o jedną ważną sprawę..."
"Wiem, wiem", ginekolog kiwa głową ze zrozumieniem. "Mężowie zawsze pytają w tej sytuacji o jedną sprawę.”
Kobieta patrzy na niego zdziwiona. Doktor kontynuuje:
„Może pani bez problemów współżyć aż do szóstego miesiąca ciąży."
"Nie, nie, nie o to mi chodzi", kobieta kręci przecząco głową. "Mój mąż chciałby wiedzieć, czy nadal mogę kosić trawnik?"
żabka04, Hilary, Enii lubią tę wiadomość
-
Pysia jej zdrowka dużo i oby was nie dopadło trzymam mocno kciuki
Podwójna jej gratulacje córki:) będziesz miała tak jak ka syn, córka i córka
Szczęśliwa powiem Ci że jak na razie to za dużo roboty przynwiki nie mam...czasami się czuje jakbym jej nie było bo strasznie dużo śpi aż czasem w dzień ją nawet wybudzam...jutro idziemy na wizytę do lekarza i jeśli mało przybrała na wadze to i w nocy będę ją budzić. Z drugiej strony Wiktor też już jest duży dzisiaj np jak karmiłam mała a był pora kolacji to zrobił sobie i dla Werki płatki więc ja nie musiałam nic przygotowywać :p
Enii nie myśl tak źle trzymam mocno kciuki żeby się udało !
Dzisiaj mieliśmy pierwszą kąpiel tzn mąż miał bo on dzieci kąpie o ile nie jest w pracy.PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny miala ktoras z Was usuwany wyrostek?
Taki mnie bol zlapal po prawej stronie gdzie wyrostek ze nie wyrabiam. Wzielam Buscopan ale nic nie mija i jak nie minie to maz po karetke zadzwoni. Cale szczescie ze punkt medyczny mamy kolo domu to pare sekund i sa u nas ale przestraszylam sie strasznie bo nigdy takiego bolu nie mialam. -
nick nieaktualnyPodwójna połóż się na boku.
Przeważnie na lewym pomaga a jak nie to połóż się na prawym.
Jak nie przejdzie przez 1h to dzwoń
Ale myślę że gdzieś się coś naciaga z tam ten ból.
Ja miałam taki ze promieniowal na udo ani iść ani wstać.
Trzymam kciuki żeby przeszło.
Ja wypilam redsika.
A co tam zakaz można złamać
A mężowi nie wydrukowalam bo drukarka swiruje
Jutro z nią powalcze.
Dzieci śpią ufffff
Dobrej nockiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 22:21
PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość
-
Zabka moj syn tez jest z 2011, jest trudny. Potrafil na czterech chodzic po sklepie jak nie chcialam mu czegos kupic i wrzeszczec do tego strasznie. Konsekwencje byly takie, ze w domu byl zakaz telewizji i przez tydzien nie kupilam mu zupelnie nic slodkiego. Pomoglo. Teraz przed wyjsciem z domu ustalamy co moze kupic, a co nie. Corka zaczela podobnie, brala w sklepie co chciala a jak zabralam to wrzask. Wtedy maz ja wyprowadzal ze sklepu i nic nie dostawala. Teraz jest grzeczna i wie, ze moze kupic tylko 1 rzecz, ktora pozwole. Nigdy ich nie uderzylam, ale na starszym synu nauczylam sie ze podstawa to bycie konsekwentnym. Kiedys przeczytalam, ze milosc do dziecka musi byc madra, wymagajaca i konsekwentna. To prawda. Szczegolnie to jest wazne przy dzieciach autystycznych.
PodwojnaMamaWdwupaku, żabka04 lubią tę wiadomość
-
Enii kochana nie zamartwiaj sie. Jesli teraz sie nie uda, to idz do lekarza. Na spokojnie, jeszcze jestes mloda. Kobiety zachodza w ciaze grubo po 40.
PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kobietki
Zabka a jakby to byl wyrostek to bol moze mijac i pojawiac sie? Czy jak zlapie to boli juz caly czas i bol ciagle nasila sie?
Wczoraj z tego bolu dostalam biegunki i w pewnym momencie tak bolalo ze az mnie drgawki zlapaly ale nie kazalal mezowi jeszcze karetki wzywac. Zaparzyl mi 2 torebki melisy. Wzielam kolejny buscopan i polozylam sie na prawym boku i bol zelzal i teraz po nocy jak oddycham to zakuje mnie w tym miejscu ale nie boli tak ciagiem jak wczoraj. Nie wiem jak bedzie jal wstanie. W kazdym badz razie maz wzial wolne w pracy i bedzie ze mna caly dzien i dzieci do placowek wlasnie szykuje a pozniej jedziemy do diabetologa i wstapimy do mojego gina z tymi bolami. Niech spojrzy lekarskim okiem na to.
Hilary u nas tez kapiela zawsze zajmuje sie maz
Wiesz moje dzieci tez byly takie spiochy. Cora w ogole w nocy nie pila mleka i lekarz kazal ja wybudzac ale na nic sie to zdalo bo ona nawet buzki nie chciala otworzyc do mleczka i spadala z wagi ciagle.
Basik co u Ciebie? Jest szansa na wczesniejsze wyjscie do domu? -
nick nieaktualnyDziewczyny wspolczuje Wam tych akcji w sklepach jak bylam w pierwszej ciazy to bardzo balam sie wlasnie ze beda takie akcje w sklepie z moim dzieckiem a u nas nigdy zadnej akcji nie bylo. Dzieci od malego nie interesowaly sie tym co jest na polkach w sklepach. Zawsze tylko po wejsciu do sklepu chcialy jesc bulke a jak cos dotykaly to mowily jakie to sliczne i odkladaly a teraz jak sa juz starsze i cos im sie w sklepie podoba to pytaja ile mam pieniazkow w portfelu i czy mozemy to teraz kupic a jak nie to one sobie zaoszczedza swoje pieniazki na to. Takze zobaczymy jak z 3 bedzie. Ale jak Swan mowisz konsekwencja i tyle. U nas corka nieraz tez jest bardzo niedobra i w tedy zero bajek i slodyczy tak samo i szybko mija.
-
Dziewczynki Kochane jesteście :*
Żabka na rezerwe chyba tylko leki ktore wspomagają dojrzewanie i pwkniecie jajeczka. Tu chyba nic więcej sie nie da zrobić..
Podwójna kochana koniecznie lekarz i koniecznie daj znać jak po. Matko ile nerwów masz.
Moze faktycznie to ten czas bym zaczela ufać Bogu. U mnie z wiara kiepsko w sensie wierze lecz nie praktykuje.💗5 💗
-
Podwójna gratuluję córci!!!!
Ja na razie żadnej akcji w sklepie nie miałam! zawsze jak jesteśmy na zakupach to F wybiera sobie mambę, a zabawki to tylko ogląda i odkłada na miejsce!
Enii nie myślałaś o CLO? wspomaga jajeczka i można spróbować owu zaplanować