X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG super wieści :)

Enii jej współczuję oby szybko się zagoiło

Podwójna mi w poprzednich ciazach bolały piersi od samego początku a w tej bolały dopiero pod koniec

Żabka no niestety musi jakoś dawać radę ale codziennie pije po 2/3 kawy i do tego jeszcze te energetyki...co nie jest za dobre dla organizmu :/ na szczęście dzisiaj poszedł na nockę a potem będzie miał chyba 1 nockę przerwy i potem juz 2 ostatnie nocki i już koniec :)

U mnie to chyba jednak nie zapalenie piersi bo temperatury nie miałam. W dzień już się czułam ok bo głowa przestała boleć po tabletkę i teraz dobrze się czuje. Kilka razy odciagalam pokarm laktatorem w razie czegoś. Odpoczelam sobie dzisiaj i nic praktycznie nie robilam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 07:41

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Hej Dziewczyny, można dołączyć? Chciałabym być mama dla kolejnych dzieciaków. Mam trójkę 2,4,6 i jedno w Niebie. A teraz serce się wyrywa do kolejnych

Witaj Bella, napisz więcej o sobie. Ile masz lat, jakiej płci dzieciaczki? Ile się starasz? porody naturalne?

U mnie bez zmian, mąż nie podejmuje tematu, ja smutek skrywam głęboko w sercu i rzucam się w wir codzienności. Głupie to wszystko, bo jakakolwiek decyzja i tak odbija się na naszym związku. Przecież mnie zawsze będzie bolał brak czwartego. Czuję się jak taki psychiczny inwalida. W pracy nowe obowiązki, nowe wyzwania, roboty full, ale gdy tylko zamknę oczy widzę maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 08:45

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyki

Justyska dobre wiesci

Eni toż ty zwariowaąła no jak to tak bez rekawiczek.

Aria nie wiem co ci napisać może w końcu spelni sie twoje marzenie,trzymam za to mocno kciuki na chwile obecna mocno tule <3

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało piszę, ale czytam was więc jeszcze nie uciekam z forum.

Mocno trzymam za was kciuki!!!!

Basik83 lubi tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    Mało piszę, ale czytam was więc jeszcze nie uciekam z forum.

Mocno trzymam za was kciuki!!!!
    nigdzie nie uciekaj no!!

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

ja po week muszę odpoczać :P była kolezanka z 2 dzieci i był szał :P w sobote jeszcze pojechalismy do znajomch :) wrocilismy o 3 :P

a wczoraj ikea.... i masakra wszedzie masa zapachów a mnie mdli :( kupilismy taka tablice/mate dla dziewczyn nad stolik bo strasznie sciany niszcza :( muszę was nadrobić, ale jeszcze mam do zrobienia pranie i posprzatac po week :P a na 13 lece do lekarza :)

• Enii Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

U mnie sniezek padał lecz pózniej przerodził sie w snieg z deszczem

Basik nie miałam wyjscia, rozjasniacz rozrobiony był.
    Hilary smaruje na zmianę olejkami, kremami do rąk.

Aria równiez nie wiem co napisac bo ja to przynajmniej mam etapy i mój chyba tez (oficjalnie sie nie przyznaje) że raz na Tak raz na Nie.

Aneczka ja ogolnie mam nadwrazliwośc węchowa. smieje sie ze jak pies nos zimny i węch wyczulony.

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś pospalismy do 8:30!
    Wow
    Robert o 5 się obudził zjadł popil i 30min później już spał.
    Córka też miała pobudke bo koszmary przytulilam i kazała do taty iść.
    Czemu ona zawsze mnie budzi?:-)

Aria nie uciekaj.
    Ja też mam etapy na tak i na nie.
    Będzie nam miło jak zostaniesz.

Eni jak ja cię rozumiem:-)

Hilary wiesz podziwiam męża ale i się martwię.
    Organizm wreszcie się zbuntuje choć młodzi jesteście.
    Z drugiej strony trzeba radę sobie dać i taki mus.

Ja zapisałam się do trychologa.
    Dziewczyny płakać mi się chce:-(
    Wczoraj już miarka się przelala jak zobaczyłam w trakcie mycia włosów ile ich poleciało a potem przy czesanie.
    Mąż nawarczal na mnie i kazał do lekarza iść.
    Nie uśmiecha mi się wydawanie kasy bo jej już nie mam z drugiej strony czekałam aż suplementy zaczną działać bo przecież im czasu trzeba no ale nie działają jednak.
    Wizyta na 7.12 dostanę też @ parę dni wcześniej więc chyba pójdę zrobić hormony androgenne żeby mieć na wizytę może to łysienie bo mam przeswity to łysienie androgenne?
    Obym trafiła na kompetentnego lekarza bo dziś o takiego ciężko.

• aria40 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, suplementuj żelazo. Mi bardzo się poprawiło po tardyferonie. Hemoglobinę i żelazo miałam ok a ferrytynę na dolnej granicy normy

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    Zabka, suplementuj żelazo. Mi bardzo się poprawiło po tardyferonie. Hemoglobinę i żelazo miałam ok a ferrytynę na dolnej granicy normy

Właśnie z recepcji (trychologa) przeanalizowaliśmy wyniki na szybko i jest bardzo niska ferretyna.
    Ja brałam żelazo i nic nie dało.
    Będę miała zrobiony biogramy włosa i mam zrobić hormony androgenne.
    Na wizytę wziąść wszystko.
    Wizyta 7.12 także zobaczymy.
    Myślę czy nie zadzwonić do mojego gasrologa i zapytać jego czy mogę żelazo jak to ogarnąć z lekarzem trychologiem.
    Ze ja nie pomyślałam i nie zapytałam go na wizycie w sobotę.

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż też się długo wahał a teraz kiedy oboje już jesteśmy przekonani, że każdy bobas to dodatkowe źródło radości i energii :)

PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Enii Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka a w Pl czy do Stanow będziesz wysyłała wlosa do badania ?

Hilary lepiej jednak ta kawa niż energetyki.

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Skarby

Fajne te huśtawki o których pisalyscie.
    Taka jak ma Hilary myślałam dłuższy czas ale mąż jest przeciwny bo boi się że może nie być to wytrzymale.
    Odpuszczam ten temat:) mają na działce plac zabaw a i teraz nasz blok będzie obok placu zabaw.

Hilary przejrzałam te sklepy i kupiłam trzy ciuszki tam gdzie było tyle sukienek:) ciekawa jestem jakości i czy zmieszczę się.Tam są te rozmiary tak jakoś śmiesznie wg wzrostu;)

Jak Wam mija dziś dzień?

Tak szybko mija teraz dzień że o 16 czuje się jakby conajmniej była 20 :)

Codziennie ważę się z jakąś manią i złoszczę że nie mogę przytyć.Brzuch mam prawie płaski:/ gdzie to dziecko się mieści? Normalnie już w poprzednich ciążach był brzuszek.Teraz w weekend jeszcze widziałam się że znajomą która ma termin na marzec i ma taki już duży jakby rodzić miała z dnia na dzień.
    Hehe wygadalam się,kto czytał piąteczka;)

Pozdrawiam serdecznie

• simon86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!ja pozdrawiam z galerii!Młody z Tatą a Mama szaleje na zakupach :-) po dzisiejszej wizycie u mojej gin mam pozwolenie na prowadzenie normalnego życia,nakaz leżenia został zniesiony :-) Szyjka długa i zamknięta!!!!! Dzidziuś zdrowy i piękny!!!!!na 100% dziewczynka :-)

żabka04, PodwojnaMamaWdwupaku, Pysia89, Hilary lubią tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia ja w kwestii brzuszka to się nie wypowiadam lepiej bo mój już mega ciążowy jest!!!ukryć się nie da!!Ale jak patrzę na zdjęcia z ciąży z Franiem to też taki duży miałam :-) chyba taki mój urok po prostu :-) no i 5 kg na plusie też swoje robi!!!!

Pysia89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon gratulacje!!!! :-)
    Ostrożnie :-)

Eni w pl na miejscu na wizycie lekarz zbada.:-)

Enii lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria przykro ze dalej jest to samo :(

Zabka powodzenia obys yrafila na dobrego lekarza i sie poprawilo

Simnon suoer wiesci :)

Pysia spokojnie na pewno maluszek dobrze sie rozwija i rosnie nie musisz martwic sie ze nie tyjesz...zobaczysz jeszcze brzuszek ci urosnie :)

My bylisny dzisiaj na wazeniu u poloznej i 3800 :) wiec wychodzi ze bardzo dobrze przybrała :) Potem pojechalisny do tesciow bo szwagierka z Warszawy przyjechałam i na wieczor do domu bo jednak maz nie ma wolnego tylko normalnie na nocke do pracy ale jeszcze tylko 2 nocki i koniec :)
    Jak bedzie na urlopie to obowiazkowo wysylam go na badania tzn morfologie i cukier. I ostaynio sie skarzyl na bol brzucha wiec na gastroskopie tez
    Dzieciaki wykapane oglsdaja bajke i zaraz do spania a ja przed tv :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Justyska gratuluje serduszka :*

Aneczka melduj jak po wizycie :)

Enii jeju to sobie narobilas tym rozjasniaczem. Ja tez kiedys bez rekawiczek zrobilam i strasznie mi wyzarlo. A na jaki kolor syn farbuje?

Aria szkoda ze nie potraficie sie dogadac w tym temacie :/ czas leci niestety i pozniej na starania moze byc juz za pozno.

Hilary super ze juz sie dobrze czujesz i ze odpoczelas :) a lada chwila meza bedziesz miala w domu to juz w ogole odpoczniesz.

Zabka dobrze ze umowilas sie na wizyte bo jak sama widzisz ze tyle wlosow tracisz to gdzies problem musi byc.

NiecierpliwaOna i dobrze ze z mezem sie zgadzacie :)

Simon no to mozesz szalec do woli ha ha i witak w klubie bo ja z mezem tez dzisiaj bylam na zakupach i sporo sukieneczek dla malutkiej kupilam i inne ubranka ❤

Hilary pieknie corcia przybiera na wadze :)

Basik znalezliscie juz jakas pralke?

A ja mam zle wiadomosci dla siebie i mojej rodziny i niestety musimy sie pogodzic z ta mysla :( ani diabetolog ani moj gin nie wyrazili zgody na wyjazd na Swieta do Polski. Mam zostac w domu. Nie wyrazaja zgody nawet ani na 15 ani na 10 godzinna jazde w podrozy. I nic na to nie poradzimy. Malutka najwazniejsza, wiec czas najwyzszy w najblizszych dniach powiedziec rodzinie. Dzieci jeszcze nie wiedza wiec bedzie wielki smutek :( ale moze przyjada do nas, wiec tragedii duzej nie bedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 20:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna buuuuuuu
    A może faktycznie zgodzą się do was przyjechać?
    Było by super o ile macie miejsce i komuś będzie się chciało.
    To tylko jeden jedyny raz prawda?
    Trzymam kciuki aby się udało u was zorganizować święta.
    Myślę że powinnaś już ich poinformować co by ktoś jakiś urlop załatwił i bilety wiesz organizacja na ostatni guzik jakby nie było mało czasu, ludzie swiruja etc.

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon gratuluję:*
    Dzięki za dobre słowo.

Hilary- no to pięknie przybrała:) od razu lżej jak wiesz że dziecko przybiera.
    Obyś miała rację z tym moim tyciem:*

Podwójna mama- czemu nie zgodzili się???
    Jej no szkoda okropnie...Ale może faktycznie do Was przyjadą i będą piękne święta:*czego Ci życzę:*

Hilary lubi tę wiadomość

‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ