Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to jednak cc?

W pon wieczorem podejde na Ip ..wtedy powiedza mi dokladnie czy oddzial czy jeszcze na chwile do domu.Pani przez tel nie byla za bardzo rozmowna.

Ale mam juz to gdzies kiedys i tak musi wyjsc hehhem

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven a tak jakoś zniknęło mi się na chwilę :-) szykowalam wyprawkę,ogarnialam Młodego i jakoś tak czas zlecial :-) Ale już mam wszystko gotowe i teraz tylko czekać na Anię mi pozostało!!!!brzuch mam ogromny więc pewnie znowu małego giganta urodze!!!
    Basik ja bym chciała cc ale jeszcze nie wiem co z tego wyjdzie!moja gin twierdzi że poczekamy i jak dziecko będzie duże to skieruje na cc, ale czy jak miałam pierwsze cc to teraz nie powinnam mieć wyboru i sama zdecydować?!

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie nie gdzie wlasnie jest ze mozesz sobie wybrac..

Zalezy od szpitala.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    Karolcia to jednak cc?

W pon wieczorem podejde na Ip ..wtedy powiedza mi dokladnie czy oddzial czy jeszcze na chwile do domu.Pani przez tel nie byla za bardzo rozmowna.

Ale mam juz to gdzies kiedys i tak musi wyjsc hehhem
    Wszystko zależy kiedy mała zacznie się pchać jeśli przed terminem ustalonej CC która udało mi sie załatwić to będzie SN a jak poczeka to 7 lutego cc

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola i super ze masz takie podejscie do CC. Mysle ze gorszego bolu nie doznasz jak podczas SN ;) a data na porod fajna. Ja z corcia mialam Cc 4 Lutego ;)

No moj syn w Sierpniu bedzie mial 9 lat ale idzie teraz do nowej szkoly gdzie dojazd ma z 3 przesiadkami wiec chwile trzeba bedzie mu pokazac co i jak no chyba ze beda wozic ich busy jak w obecnej szkole wiec problem w szkole. W Lutym bedziemy jechac do nowej szkoly to sie wszystkiego dowiemy.

Basik a jakby akcja porodowa dzisiaj sie u Ciebie zaczela to zrobia Ci na szybko cc?

Simon i super ze masz juz cala wyprawke :) ja tez juz od jakiegos czasu i spie spokojnie. Nie mam stresu ze z duzym brzuchem na gwalt bede musiala wszystko ogarniac. Pozniej to juz tylko pranie i prasowanie mnie czeka ;)

A z tym brzuchem to ja w poprzednich mialam olbrzymi. Przy synu lekarz myslal ze blizniaki a przy corce ze bedzie powyzej 4kg a syn 3kg a corcia nie cale 3kg takze u mnie duzy brzuch nie rownal sie duzym dzieciom ;) a teraz mam malutki. Wcale nie rosnie i ciekawe jaka wage mala bedzie miala ;) no chyba ze mi na koncowke wielki wyskoczy ha ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 18:45

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna tak zrobia odrazu jakby sie cos dzialo to mam zapewnione przez szpital i ordynatora.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna Mama mam ogromna nadzieje ze córcia poczeka do 7 mój 9 latek jest z 14 lutego a starszy 12 z 23 stycznia wszyscy koło siebie urodzeni.
    Co do wielkości brzucha to z chłopcami miałam dużo większe niż teraz a wagę mam teraz taka jak z chłopcami do porodu szlam wiec mam porównywalna w tym samym czasie wagę i całkiem inaczej to się rozkłada wszystko . No i chłopcy waga 3800 no i mówili ze trzecie zawsze większe a tu zapowiada się mniejsze .
    Ciekawe jak u ciebie będzie z waga maluszka . Wiem ze to ile przytyjemy nie ma znaczenia jakie duże będzie dziecko , moja kuzynka przytyła w ciąży 3 kg ale przed samym porodem schudła ten kilogram wiec sumując miała tylko dwa kilo na plusie . Fakt ze miała 15 kg nadwagi ale malutka urodziła się 3300

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dawno mnie tu nie było. Ostatni raz w kwietniu.
    Piszę ponieważ rok poprzedni był dla nas trudny , za nami w sierpniu i w drugiej połowie września poronienie. No ale z cyklu października już sukces.
    Jestem w pełnym 14 tygodniu ciąży.
    Wszystko w porządku. :)

Enii, Hilary, Rybaaaa lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• karolinams Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka - gratuluje jak się czujesz ?

muminka83 lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams wrote:
    Muminka - gratuluje jak się czujesz ?
    Teraz dobrze. W grudniu miałam krwotok. Dzień wcześniej wypadek w autobusie. Na całe szczęście dziecku nic nie było i rozwijało się prawidłowo. Okazało się że był krwiak. Leżę od 15 grudnia. 10 stycznia miałam genetyczne z testem pappa. Mimo wieku 35 lat wyniki super. Krwiak coraz mniejszy. Ogólnie gdyby nie fakt że muszę leżeć nic by mi nie było. Czuję się rewelacyjnie. :-)

karolinams lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzieci eh ja chyba mam tendencje do małych dzieci. Syn w skończonym 38 tyg - 2700 a córka w 36 tyg 2100
    Teraz może będzie większe bo jestem na Neoparin, acard, dupek i luteina. Mówią że po Neoparin dzieci są ciut większe. Zobaczymy ile w tym prawdy :-)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• karolinams Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka o raju to niezle miałaś trochę przejść współczuje , najważniejsze ze wszystko ok.
    No faktycznie małe dzieciaczki się rodziły u ciebie , a córka to w 36 tyg tak szybko się na świat pchała ?? Kurczę jniezle , co ciekawe jak teraz u ciebie będzie .
    U mnie takie w normie 3800 chłopaki duże to powyżej 4 kg dzieci :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka gratulcje ! No to nieźle oby teraz już było spokojnie bez przykrycj wydarzeń

Ja planuje karmić tylko poł roku tak jak starsze dzieci. Szczerze te kp to dla mnie nie jest wcale takie fajne mimo że raczej w nocy często nie wstaje ale samo to ze się jest związanym i nie mozna wyjść na dłużej, nic wypić, nie brac leków. Poza tym sam proces karmienia nie jest dla mnie przyjemny, cycki mnie nie bolą ale takie nie za przyjemne uczuciw poza tym czuje się jak dojarka, już o wkurzeniu gdy mam zalaną koszulkę nie wspomnę. Slyszałam ze najwazniejsze jesy właśnie pół roku i tyle właśnie wytrzymam. Moze powiecie ze to egoistyczne ale takie są moje plany. Druga sprawa ze musze iść w koncu na egzamin na prawko a to nie dość ze długo w domu mnie nie bedzie to jeszcze nie chce fundować jej stresu mojego ktory na pewno by sie jje udzielil. Poza tym pewbie na egzamin nerwomix wezme albo coś taliego bo bez tego nie dam rady a przy kp nie można.

Jeju jak ten czas leci zaraz bedzie tyle maluszków :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b86bd160a83.jpg
    A to moje dziewczyny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 21:41

PodwojnaMamaWdwupaku, Rybaaaa lubią tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams wrote:
    Muminka o raju to niezle miałaś trochę przejść współczuje , najważniejsze ze wszystko ok.
    No faktycznie małe dzieciaczki się rodziły u ciebie , a córka to w 36 tyg tak szybko się na świat pchała ?? Kurczę jniezle , co ciekawe jak teraz u ciebie będzie .
    U mnie takie w normie 3800 chłopaki duże to powyżej 4 kg dzieci :)
    Musieli mnie ciac miałam guzy na kręgosłupie i bóle mocne. Leki przeciwbólowe nie działały.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• karolinams Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary - przestań każdy robi i decyduje jak uważa twoje argumenty są konkretne a nawet gdybys och nienpodawala przecież nie musisz wogole karmić piersią . Nie lubię jak ludzie nacisk taki na to robią , ja karmiłam bo chciałam a nie ze ktos mi kazał czy nacisk i głupie teksty ludzi. Szczęśliwa mam szczęśliwe dziecko i to najważniejsze

Muminka - o raju takie rzeczy niezle . Oby w tej ciąży wszystko dobrze było , tego ci życzę .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 14:46

muminka83, Hilary lubią tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary ja karmiłam Frania tylko 3 miesiące i kosztowało mnie to strasznie dużo zdrowia i nerwów!miałam mało pokarmu,F ciągle był głodny,a ja nerwowa że nie mogę fo nakarmić!o dłuższym spacerze nie mogło być mowy,a w nocy potrafił budzić się co godzinę!wszyscy mi dookoła wmawiali że to się unormuje i że tylko naturalnie mam karmić bo to najlepsze dla dziecka itd. Dopiero jak dostałam opr od Mamy ze dziecko glodze to zaraz zmadrzalam,a F bo butelce mleka spal 4h bez przerwy!teraz już nie będę taka głupia :-)

Hilary, muminka83, PodwojnaMamaWdwupaku lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pozytywnie nastawiona do życia. Niestety mam chorobę jaką mam. Żyje i cieszę się życiem. Moja choroba jest neurologiczna, niszczy układ nerwowy itd. Jednak od długiego czasu czuję się bardzo dobrze. Będzie ok i tego się trzymam.

Hilary lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pierś nie karmiłam ani dnia. Był to mój świadomy wybór. Dzieci rozwijają się dobrze, nawet bardzo dobrze.
    Prowadzimy szybki tryb życia. Syn chodzi do szkoły podstawowej, językowej i muzycznej więc muszę być mobilna.
    Uważam że każda matka powinna mieć wybór i żaden nie może być krytykowany.

Hilary, PodwojnaMamaWdwupaku lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Hilary Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie teraz jest taki nacisk na kp dlatego tak się tłumacze.
    Inaczej może by były gdybym miała problemy z kp a ja mleka mam dużo, mała dobrze przybiera, je w dzień co 2/3h a w nocy nawet potrafi przespać 7h ale ja po prostu dłużej niż pol roku nie chce z powodów które pisałam

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ