Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykarolinams wrote:kark - święta słowa co napisałaś o ludziach patrzących ale ja mam ich gdzieś wszystkich
A ostatnio czytałam badania, że podobno co 6ta rodzina w Polsce jest wielodzietna, czyli większa niż 2+2 -
Dokładnie ludzie tak dziwnie reagują. Jak mówiłam, że się staram o trzecie to patrzyli jak na kosmite, a jak już zaszłam to usłyszałam nie raz co wpadka ??
to co będzie teraz jak ja o 4 walczęSzczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolinams, my jak teściowej mówiliśmy te 2 lata temu, że jestem w ciąży z 3cim to wyskoczyła oburzonym tonem, że jak tak można, że już 3cia wpadka, że dzieci powinno się mieć z miłości, a nie, że nie potrafimy użyć kondomów. To jej powiedziałam, że u nas cała trójka planowana. No i jej kopara opadła Jakby się udało z czwartym to chyba na zawał padnie (oby ).
bilibili lubi tę wiadomość
-
U jest tak samo w rodzinie ciągle się pytają kiedy następne... nie mogą zrozunieć ze planowaliśmy mieć 3 dzieci i dlatego tak mamy a nie że wpadliśmy i zaraz wpadniemy z następnym...
U nas ogarnianie dzieci idzie sprawnie ale ostaynio nasz środkowa zrobiła się strasznie wredna i zazdrosna. Kłóci sie ze starszym bratem, dokucza młodszej siostrze. Troche tez jest mojej winy bo ostatnio nie mialam dla niej za dużo czasu jak sie dostałam do przedszkola (prowadże rytmike 3h dziennie). Muszę trochę nad nią 'popracować'Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie mi Kochane czy czasem zastanawiacie się jak to będzie kiedy na Świat przyjdzie 3 dziecko.
Nie myślę tu o nowych obowiązkach tylko o źyciu nacodzień.
Czy myślicie,że jest możliwe zeby przy 3 dzieci,żeby znależ czas dla wszystkich ?
Nie martwie sie o finanse, o miejse w domu, o pomoc przy 3 tylko własnie o to,żeby żadne z moich Dzieci nie czuło się gorsze czy wykluczone.
Jak to jest z Wami ?
Zastanawiam się czy to normalne,że marząc o 3 dziecku czasem budze sie spanikowana jak to będzie...
ooo takie poranne rozsterki dla Was
Dla ścisłości ja jestem typem Matki Polski, z dziećmi w domu siedzialam 4 lata.Nigdy nie narzekałam na nadmiar obowiązków przy dzieciach czy brak snu. Moja Teściowa zawsze mówi,że ja jestem z innej epoki w której ludzie chcieli mieć dużo dzieci i nie marudzili przy najmniejszym problemie.Moje Szczescia
[img][/img] -
Hilary - no dzieci maja taki gorsze dni , nie obwiniaj się .
Bilibili - u mnie jest super choć w domu większy bałagan bo czasem nie ogarniam wszystkiego ale taka jestem szczęśliwa ze mam ta trójkę ze zapominam o niedoskonałościach na chacie -
bilibili wrote:Karolinams Kochana Ty juz masz duzuch chlopkow w domu
Dziś dostałam @ cieszecsie jak głupia może teraz będą jakieś szanse .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 23:24
Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolinams no dziwne jak syn wyszedł.
Mam nadzieję, że jutro się dowiem
O 11 mam wizytę.
Dla mnie różnica spora była mając jedno, a dwoje... doznałam szoku nawet. Ale różnica równo 2 latka między dziećmi i przez rok byłam z nimi w domu.
Teraz starszaki pójdą do przedszkola, to w sumie przez pół dnia będę z jednym... Myślę, że następnego szoku nie doznam he he chociaż wszystko jest możliwe...
Ale pamiętam jak Hilary się 3 urodziło, a między 2 i 3 mała różnica... i jak opisywała swoje dnie, to czytałam z zapartym tchem i myślałam ja też tak chcę he he
Bilibili ogólnie jak miałam 20 lat, to mówiłam, że w ogóle nie chcę dzieci he he Jak córcia mi się urodziła, to zaraz mówiłam, że drugie chcę... do trzeciego trochę dłużej dojrzewałam...
Ale będąc w 3 ciąży... myślę już o 4... więc totalne wiariactwo i burza hormonów
Kark u mnie też reakcje ogólnie na 3 ciążę są średnie... a po co, a na co... macie przecież parkę, a już 3 dzieci to baaardzo dużo obowiązków (jakbym nie wiedziała).
Ale co to kogo obchodzi co? Ludzie to tak uwielbiają włazić komuś buciorami w życie...
-
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa_Mama wrote:Karolinams no dziwne jak syn wyszedł.
Mam nadzieję, że jutro się dowiem
O 11 mam wizytę.
Ale pamiętam jak Hilary się 3 urodziło, a między 2 i 3 mała różnica... i jak opisywała swoje dnie, to czytałam z zapartym tchem i myślałam ja też tak chcę he he
Bilibili ogólnie...
Ale będąc w 3 ciąży... myślę już o 4... więc totalne wiariactwo i burza hormonów
ja też do trzeciego dłużej dojrzewałam a teraz parcie na 4
Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
-
Weźcie ta nasza Weronika teraz taka wredna sie zrobiła Dzisiaj np uderzyła nianie bo ta jej kazała sprzątnąć
Bilibili dużo zależy od dzieci. Sa niemowlaki ktore potrzebują bardzo dużo uwagi i wtedy dla tych starszych jest mniej czasu ale po 1 mysle ze to trochę rozumieja po 2 to jest tylko przejsciowe po 3 takie maluchy maja drzemki wiec wtedy mozna zająć się starszakami. Jeśli jest mała roznica wieku to mozna bawic siw z nimi razem przecież.
U nas na szczęście najmlodsza nie było mocno wymagająca ale bywały różne dni. Teraz chyba jest najgorzej bo średnia strasznie jest zazdrosna o wredna szczególnie ze wychodzę do pracu na eh dziennie plus w weekendy jak mam zlecenia i jeszcze przygotowania do nich.
Ale na nic nie narzekam i myślę że dzieci tez nie czuja się zaniedbywane. Mają super nianie na te 3h i mąż wiecej czasu z nimi spędza jak ja jestem zajęta
4 dziecka nie planujemy przynajmniej na 5 najblizszych lat. Ja wszystko po Wice co z małe czy się nie bawi oddaje lub sprzedaje. Nie mamy warunków na wiecej dzieci. Ani mieszkaniowych ani finansowych. Może za pare lat jesli sie uda wybudować dom a moja firma bedzie przynosić wieksze zyski to wtedy czemu nie jeszcze takiego maluszka
Poki co to mieliśmy mały wypadek o musiałam leciec po tabletke dzień po
Bibilo widzisz ja mam 3 małych dzieci i daje rade jeszcze firmę prowadzić więc nie masz co się bać ze nie podołaszbilibili, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość
-
bilibili wrote:No to Kochana działajcie ja tez w trakcie @ i też się ciesze bo ładnie cykl mi się zakończyl po odtsawieniu tabletek a mogło być roznie jeszcze ten odpuszczam a następny działam