Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
Licze na dziewczynke! Wiec wytrwam z tymi syfami
Na razie to sie niepokoje tym, ze ostatnio nie bylo jeszcze serducha... musze na nfz sie zapisac do lekarza, a nie mam jak i kiedy... ugh...Pari, P_aulinaaa29 lubią tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Hej hej już jestem Byłam jeszcze na kawie u szwagierki bo ona mi Werki pilnowała. Wizyta to w sumie była 10 minut Założył kartę ciąży, zważył, zmierzył, wpisał wyniki. I dostała jakiś lek bo bakterie niestety w moczu. A na usg mam skierowanie na 26 czyli za tydzień Trochę się wkurzyłam ale ta szwagierka teraz jest w 37 tygodniu i też pierwsze usg u nas w szpitalu miała w 12 tygodniu ciąży, dwie koleżanki tak samo więc tutaj u nas to normalne.
W ogóle na innej grupie jak napisałam że nie miałam jeszcze usg to strasznie dziewczyny na mnie naskoczyły że nie poszłam prywatnie...Nie wiem czy ja jestem jakaś dziwna ? Stwierdziłam że wytrzymam te 4 tygodnie bo i tak ciąża jest młodsza i może jeszcze dobrze nie być widać. Z resztą nie miałam teraz dodatkowej stówy bo mieliśmy dużo dodatkowych opłat. Czuje się dobrze, żadnego plamienia ani nic. Z resztą lekarz badał mnie ginekologicznie a wiem że jak ma doświadczenie to jest w stanie ocenić czy się ciąża dobrze rozwija. W poprzednich ciążach miałam z nim do czynienia pod koniec ciąż bo on pracuje w szpitalu na oddziale też i tak przed porodem za pomocą badania ocenił mi prawie w punkt wagę dzieci i kiedy mniej więcej się urodzą i wszystko się sprawdziło lepiej niż na usg...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 14:05
-
Wiem że dużo osób ma usg wcześniej na rozpoznanie. Najpierw się wystraszyłam że to mój lekarz tylko tak robi ale wychodzi że wszyscy 3 lekarze przyjmujący u nas w szpitalu robią tak późno bo własnie jak u szwagierki i koleżanki. Mój poprzedni gin który przyjmował w przychodni robił na rozpoznanie ale już nie przyjmuje więc nie mam gdzie indziej iść. To nie moja wina że oni tak poźno robią te usg...a na prywatne nie mam kasy w tym miesiącu bo serio duzo mieliśmy wydatków...a one na mnie naskoczyły jakbym robiła coś złego...
-
Hilary spokojnie to twoja sprawa. Ja np nie zrobię wszytskich badań bo muszę z mlodsza na pneumokoki ostatnie i trudno nie mam jak iść na NFZ to co zrobię...
A mniej pieniędzy wydałas i tak tydzień został tylko
Ja też idę 26 kwietnia.Hilary lubi tę wiadomość
-
A ogólnie szczerze to też np. Myślałam że ona mi da wizytę po miesiącu a nie po 2 tygodniach i szczerze nie uśmiecha mi się wydanie w kwietniu 300zl na 2 wizyty i jak miałam prawie 400zl na badania.... Ale jak już mówiła, że mam przyjść to pójdę więc tylko na czesc badań
-
Hilary myślę, że nie ma co się denerwować, a te laski co naskoczyły na ciebie to nie bierz sobie do głowy
A za tydzień będziesz podglądać szkraba
Mamabyc no tyle kasy bokiem jak ma iść to szkoda, czemu nie zapiszesz się do lekarza na NFZ?Hilary lubi tę wiadomość
-
No właśnie to moja sprawa...a skoro 3 lekarzy u nas tak robi to chyba wiedzą co robią i gdyby było jakieś zagrożenie to by wysyłali wcześniej na te usg. Ja rozumiem że np może ktoś się dziwić że jestem tak cierpliwa i z czystej ciekawości nie poszłam szybciej (w sumie sama się dziwie bo najpierw mnie mocno cisnęło, a potem jakoś przeszło, święta i czas zleciał) ale nie tak że one mi prawią jakieś morały że nie dbam o zdrowie swoje i dziecka, jakby same co najmniej medycynę skończyły albo już 3 dzieci urodziły, a tak to urodziły jedno dziecko i rozumy pozjadały mądrzejsze od lekarzy w moim szpitalu...chyba się wypisze z tamtej grupy i tyle, bo ja nie lubię się kłócić, nie jestem konfliktowa ale takie coś mnie uraziło bo wychodzi jakbym była złą matką...
-
Karolimams bo zamykają kolejna poradnie i będzie tylko 4 ginekologow na kasę chorych przyjmować na 60tys miasto plus wiochy na około. Jak narazie zapisy wszędzie wstrzymane i będą jak się okaże którzy lekarze w szpitalu będą przyjmować czyli od czerwca haha... Bo teraz w 1 przychodni przyjmuje 2 ginow (zapisy na sierpien) w szpitalu teraz przyjmuje 4, ale od maja mają skrócony kontrakt i będzie tylko 2 a nie wiadomo kto jeszcze. Parodia jedna wielka.
-
Hilary Ty się nic nie denerwuj!!!! szkoda Twojego zdrowia i zdrowia bobasa!!!! moja siostra rodziła w Anglii, miała I wizytę u lekarza dopiero po 12 tygodniu i to nie jest nic nadzwyczajnego!!! a na moim ciążowym forum też były same najmądrzejsze laski...... długo tam nie wytrzymałam
Hilary lubi tę wiadomość
-
Hilary - a miej je w glebokim powazaniu. Najmadrzejsze rozumy pozjadaly... najlepiej wmawiac wszystkim wkolo wszystko co najgorsze. Agh...
Hilary lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Wypisałam się Na koniec napisałam że nic złego nie zrobiłam a mnie zaszczuły. Że one wszystko wiedzą najlepiej, urodziły dzieci i mają większa wiedzę od lekarzy z doświadczeniem. Że rozumiem że na forum można wyrażać własne zdanie ale to była raczej nagonka że nie dbam o zdrowie swoje i dziecka a nie dobre rady. I żeby dalej były sobie idealnymi matkami i robiły idealne rzeczy a ja będę żyć po swojemu
ana79, majamia, aria40 lubią tę wiadomość