Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • majamia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licze na dziewczynke! Wiec wytrwam z tymi syfami :P
    Na razie to sie niepokoje tym, ze ostatnio nie bylo jeszcze serducha... musze na nfz sie zapisac do lekarza, a nie mam jak i kiedy... ugh...

Pari, P_aulinaaa29 lubią tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • majamia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tup tup tup, z niecierpliwoscia czekam na wiesci Hilary!

Hilary lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
  • P_aulinaaa29 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też co chwilę zaglądam czy są jakieś wiesci :D

Hilary lubi tę wiadomość

35ada33ff20cdd3a5f969b0c165da935.png
    18.03.2009 Oliwier
    13.08.2012 Jakub
    3/4cs
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej już jestem :) Byłam jeszcze na kawie u szwagierki bo ona mi Werki pilnowała. Wizyta to w sumie była 10 minut :P Założył kartę ciąży, zważył, zmierzył, wpisał wyniki. I dostała jakiś lek bo bakterie niestety w moczu. A na usg mam skierowanie na 26 czyli za tydzień :P Trochę się wkurzyłam ale ta szwagierka teraz jest w 37 tygodniu i też pierwsze usg u nas w szpitalu miała w 12 tygodniu ciąży, dwie koleżanki tak samo więc tutaj u nas to normalne.

W ogóle na innej grupie jak napisałam że nie miałam jeszcze usg to strasznie dziewczyny na mnie naskoczyły że nie poszłam prywatnie...Nie wiem czy ja jestem jakaś dziwna ? Stwierdziłam że wytrzymam te 4 tygodnie bo i tak ciąża jest młodsza i może jeszcze dobrze nie być widać. Z resztą nie miałam teraz dodatkowej stówy bo mieliśmy dużo dodatkowych opłat. Czuje się dobrze, żadnego plamienia ani nic. Z resztą lekarz badał mnie ginekologicznie a wiem że jak ma doświadczenie to jest w stanie ocenić czy się ciąża dobrze rozwija. W poprzednich ciążach miałam z nim do czynienia pod koniec ciąż bo on pracuje w szpitalu na oddziale też i tak przed porodem za pomocą badania ocenił mi prawie w punkt wagę dzieci i kiedy mniej więcej się urodzą i wszystko się sprawdziło lepiej niż na usg...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 14:05

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo. No to czekamy tydzien na usg :) oby wsio ok bylo :)

Hilary lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju mnie też wysypało strasznie...w sumie zawsze mialam problemy z z cerą ale teraz to już w ogóle. Ale coś mi się kojary że z Wiktorem miałam większe problemy z cerą a z Werką nie było tak źle

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że dużo osób ma usg wcześniej na rozpoznanie. Najpierw się wystraszyłam że to mój lekarz tylko tak robi ale wychodzi że wszyscy 3 lekarze przyjmujący u nas w szpitalu robią tak późno bo własnie jak u szwagierki i koleżanki. Mój poprzedni gin który przyjmował w przychodni robił na rozpoznanie ale już nie przyjmuje więc nie mam gdzie indziej iść. To nie moja wina że oni tak poźno robią te usg...a na prywatne nie mam kasy w tym miesiącu bo serio duzo mieliśmy wydatków...a one na mnie naskoczyły jakbym robiła coś złego...

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary spokojnie to twoja sprawa. Ja np nie zrobię wszytskich badań bo muszę z mlodsza na pneumokoki ostatnie i trudno nie mam jak iść na NFZ to co zrobię...
    A mniej pieniędzy wydałas i tak tydzień został tylko :)
    Ja też idę 26 kwietnia.

Hilary lubi tę wiadomość

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogólnie szczerze to też np. Myślałam że ona mi da wizytę po miesiącu a nie po 2 tygodniach i szczerze nie uśmiecha mi się wydanie w kwietniu 300zl na 2 wizyty i jak miałam prawie 400zl na badania.... Ale jak już mówiła, że mam przyjść to pójdę więc tylko na czesc badań

• karolinams Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary myślę, że nie ma co się denerwować, a te laski co naskoczyły na ciebie to nie bierz sobie do głowy :)
    A za tydzień będziesz podglądać szkraba :)

Mamabyc no tyle kasy bokiem jak ma iść to szkoda, czemu nie zapiszesz się do lekarza na NFZ?

Hilary lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to moja sprawa...a skoro 3 lekarzy u nas tak robi to chyba wiedzą co robią i gdyby było jakieś zagrożenie to by wysyłali wcześniej na te usg. Ja rozumiem że np może ktoś się dziwić że jestem tak cierpliwa i z czystej ciekawości nie poszłam szybciej (w sumie sama się dziwie bo najpierw mnie mocno cisnęło, a potem jakoś przeszło, święta i czas zleciał) ale nie tak że one mi prawią jakieś morały że nie dbam o zdrowie swoje i dziecka, jakby same co najmniej medycynę skończyły albo już 3 dzieci urodziły, a tak to urodziły jedno dziecko i rozumy pozjadały mądrzejsze od lekarzy w moim szpitalu...chyba się wypisze z tamtej grupy i tyle, bo ja nie lubię się kłócić, nie jestem konfliktowa ale takie coś mnie uraziło bo wychodzi jakbym była złą matką...

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawet już nie pamiętam która z Was to pisała że w Anglii robią dopiero w 12 tygodniu i jakoś jest wszystko ok i nikt się tam nie dziwi

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że się wypisz, nie wskazane ci się stresować, też słyszałam , że w Anglii dopiero po 12 tyg. robią pierwsze usg.
    Raju jak fajnie , u Ciebie zaraz 11 skończony super

Hilary lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolimams bo zamykają kolejna poradnie i będzie tylko 4 ginekologow na kasę chorych przyjmować na 60tys miasto plus wiochy na około. Jak narazie zapisy wszędzie wstrzymane i będą jak się okaże którzy lekarze w szpitalu będą przyjmować czyli od czerwca haha... Bo teraz w 1 przychodni przyjmuje 2 ginow (zapisy na sierpien) w szpitalu teraz przyjmuje 4, ale od maja mają skrócony kontrakt i będzie tylko 2 a nie wiadomo kto jeszcze. Parodia jedna wielka.

• Hilary Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyć3 wooo to ciekawie się u Was dzieje :O u nas jest ok 20 tysięcy mieszkańców i 3 ginekologów przyjmuje a tu 4 na 60 :O

karolinams nooo szybko leci :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary Ty się nic nie denerwuj!!!! szkoda Twojego zdrowia i zdrowia bobasa!!!! moja siostra rodziła w Anglii, miała I wizytę u lekarza dopiero po 12 tygodniu i to nie jest nic nadzwyczajnego!!! a na moim ciążowym forum też były same najmądrzejsze laski...... długo tam nie wytrzymałam :-)

Hilary lubi tę wiadomość

• majamia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary - a miej je w glebokim powazaniu. Najmadrzejsze rozumy pozjadaly... najlepiej wmawiac wszystkim wkolo wszystko co najgorsze. Agh...

Hilary lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypisałam się :) Na koniec napisałam że nic złego nie zrobiłam a mnie zaszczuły. Że one wszystko wiedzą najlepiej, urodziły dzieci i mają większa wiedzę od lekarzy z doświadczeniem. Że rozumiem że na forum można wyrażać własne zdanie ale to była raczej nagonka że nie dbam o zdrowie swoje i dziecka a nie dobre rady. I żeby dalej były sobie idealnymi matkami i robiły idealne rzeczy a ja będę żyć po swojemu

ana79, majamia, aria40 lubią tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • ana79 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary- niech się gonią ,znajdź sobie inne forum ciążowe ,jest ich pełno :)

Ja mam 3 córki i w każdej ciąży cera gładziutka,no ale ja miałam za każdym razem tą samą płeć.A u was dziewczyny może ciąże z wymażoną ,wystaraną płcią ;) oby tak było

• Hilary Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana79 trochę szkoda bo to forum z córką jak w ciąży byłam czyli jutro trochę tam byłam...ale nie pozwolę po sobie jeździć szczególnie ze nie czuje się winna że nie dbam o siebie czy dziecko...

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ