X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne starania po odstawieniu tabletek
Odpowiedz

starania po odstawieniu tabletek

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Powodzenia zatem :)
    Dziękuję, niestety jakoś marnie to widzę. :(
    MAM PCO i dzisiaj odebrałam wyniki badań hormonalnych - porażka :( ...

• Pinia108 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. W czerwcu 2013 zakończyłam po 8 latach antykoncepcje hormonalną (Novynette). W trzecim cyklu były dwie kreseczki :)

f7770e62043256fb5e8e1d4a7f5198ef.png

Dotty84 lubi tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Anhe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po długiej i przerywanej kuracji hormonalnej, bo w zasadzie brałam tabsy już od 13 roku życia. Obecnie nie biorę tabletek od połowy grudnia :) Póki co na teście wielka czerwona jedna krecha, ale nadzieja mnie nie opuszcza. :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

Trzymam kciuki za nas wszystkie!

526e02e297a4e6092323aa50e4900fb4.png
    bfaregz2mhjblff8.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhe wrote:
    Ja jestem po długiej i przerywanej kuracji hormonalnej, bo w zasadzie brałam tabsy już od 13 roku życia. Obecnie nie biorę tabletek od połowy grudnia :) Póki co na teście wielka czerwona jedna krecha, ale nadzieja mnie nie opuszcza. :)

Trzymam kciuki, żeby szybko pojawiła się druga!!!!!!

Anhe lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • eweline Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    ehhh... ja poprzedni też chyba był bez ovu :( (chyba, bo nie mierzyłam tempki, więc nie mam pewności)

Podobno to norma, że organizm wraca "do ładu" nawet ok 3-5 miesięcy... więc nic się nie martw - na pewno w końcu nam się uda :)

mi nie wrócił do ładu juz ponad 1,5 roku

eweline
  • eweline Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 ginekologów-endokrynologów specjalistów od leczenia nieplodności potwierdziło mi że tabletki mogą uszkodzić płodność w moim przypadku jest to uszkodzenie receptorów przez co mikesiączki trwają 1-2 dni i są skąpe przed tebletkami były obfite regularne i występowały objawy płodności jednak po odstawieniu wszystki objawy znikły śluzu zero, owulacji brak a jak jest to probley z dojrzwaniem JAJECZkiem. O dziecko staramy się już ponad 1,5 roku.

eweline
  • eweline Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednym nie zaszkodzą a innym bardzo to tak jak z działaniami nieporządanymi niektórych leków. W końcu upośledzają cykl, oszukuja NASZĄ PRZYSADKĘ, JAJNIKI NIE PRACUJĄ PODCZAS BRANIA TABLETEK

eweline
  • An Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę DTA od sierpnia tamtego roku. Brałam jakieś 13lat z kilkoma przerwami.
    Natu93 wrote:
    Hej a sie staram 3 miesiac i nic=( ani okresu ani owu=(

W przerwach w DTA zdarzało mi się, że nie dostawałam okresu. Raz pęcherzyk Graffa miał już ponad 4cm i nie chciał nadal pęknąć. Musiałam mieć wywoływaną @ luteiną. Już kolejne cykle były w miarę normalne, choć ja mam dość krótkie swoje cykle (24-26dni) przed DTA miałam 20dniowie!

2014 - 2x biochem, laparoskopia- mięśniak, endo
    2015 - poronienie 10tc. ANA
    2016 - laparoskopia - c.pozamaciczna - usunięcie jajowodu
    Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym. F. Dessauer
    fdd2a35a67.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweline wrote:
    2 ginekologów-endokrynologów specjalistów od leczenia nieplodności potwierdziło mi że tabletki mogą uszkodzić płodność. jednak po odstawieniu wszystki objawy znikły śluzu zero, owulacji brak a jak jest to probley z dojrzwaniem JAJECZkiem.

Znalazlas na to jakis złoty srodek by to polepszyc? Sluz, wystapienie owulki?

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Mamba Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie! Brałam Jeanine przez 4 lata, w grudniu je odstawiłam... Pierwszy cykl trwał 30 dni, nie mierzylam temp ale robiłam testy owulacyjne. Zarówno w pierwszym jak i drugim-obecnym cyklu testy owulacyjne pozytywne... Mam nadzieję, że uda sie zajść w ciążę w miarę szybko...choć z tego co tu piszecie Dziewczyny może być ciężko po odstawieniu pigulek...pozdrawiam i życzę powodzenia

• eweline Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Znalazlas na to jakis złoty srodek by to polepszyc? Sluz, wystapienie owulki?
    pierw brałam 5 miesięcy tabletki cyclo- progonowa, obecnie juz 5 cykl jestem na stymulacji femarą. pęcherzyki rosną, jakiś sluz sie pojawia raz nie raz tak, endometrium na usg w miare łane a miesiączki nadal skape i trwaja 1-2 dni prawie nic nie leci a potem tylko plamienie. Gin mi powiedziała ze uszkodziły sie najprawdopodobniej jakies receptory po tabsach

eweline
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba wrote:
    Witam Was serdecznie! Brałam Jeanine przez 4 lata, w grudniu je odstawiłam... Pierwszy cykl trwał 30 dni, nie mierzylam temp ale robiłam testy owulacyjne. Zarówno w pierwszym jak i drugim-obecnym cyklu testy owulacyjne pozytywne... Mam nadzieję, że uda sie zajść w ciążę w miarę szybko...choć z tego co tu piszecie Dziewczyny może być ciężko po odstawieniu pigulek...pozdrawiam i życzę powodzenia

Mamba! no to jedziemy na tym samym wózku - ja też odstawiłam w grudniu! :) ale nie tracę nadziei, że wkrótce się uda :)
    Odzywaj się czasem jak tobie idą starania :)

Mamba lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja Dotty, ja też odstawiłam anty z końcem roku. W styczniu miałam 1cs ale tempkę zaczęłam mierzyć pod koniec a teraz mam 2cs już prawie cały zmierzony i czekam na efekt :D
    I mam świeżą 30tkę na karku. Jestem z grudnia 1983.
    Tabletki brałam jakieś 2 lata ale nie pamiętam nazwy, a przez ostatnie pół roku przerzuciłam się na Nuvaringa.

Pierwszym cyklem byłam strasznie podjarana, bo myślałam że moja super płodność po odstawieniu zrobi wszystko :) no niestety nie takie łatwe życie.

Dodam że mam podejrzenie PCO, ale to różnie lekarze mówią. I trochę prolaktynkę podwyższoną.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja rzuciłam tabletki w grudniu po 9 miesiącach brania, 1cs zakończyń sie @.. <3 było mało, ponieważ Narzeczony wyjechał w trase, teraz 2cs, planujemy bardzo dużo <3 :), od jutra ruszamy :)mam nadzieję ze zakonczy sie to II grubymi krechami :) to będzie nasza 2 ciąża, tyle że pierwsza zakończyła się w 11tygodniu.. (poronienie) serduszko przestało bić..
    A jak u was zajścia po tabletkach a bardziej mnie interesuje która brała tabsy Novynette.. ? czy nie było po nich żadnego problemu?

lph8je9gm3sobpoz.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 10:45

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweline, tez sie zastanawiam czy po odstawieniu plastrow Evra tez nie mam jakis zaburzen. W prawdzie juz dawno je odstawilam,ale efekty sie nie poprawily. Nawet zaden gin tez nic o tym nie powiedzial.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka ale widzę wykres piękny ;) Trzymam kciuki.

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja brałam tabletki najpierw diane 35,a po rocznej przerwie yasmin,łącznie 12 lat.odstawilam w kwietniu ubiegłego roku to mój 10cs,badania zrobione,moje i męża.Wychodzi na to ze mam niski progesteron,owulacja potwierdzona 3 razy przez gin,testy też pozytywne,cykle regularne,czekam czekam i nic...

iv09hdgenu0skffm.png
  • eweline Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    hej, ja rzuciłam tabletki w grudniu po 9 miesiącach brania, 1cs zakończyń sie @.. <3 było mało, ponieważ Narzeczony wyjechał w trase, teraz 2cs, planujemy bardzo dużo <3 :), od jutra ruszamy :)mam nadzieję ze zakonczy sie to II grubymi krechami :) to będzie nasza 2 ciąża, tyle że pierwsza zakończyła się w 11tygodniu.. (poronienie) serduszko przestało bić..
    A jak u was zajścia po tabletkach a bardziej mnie interesuje która brała tabsy Novynette.. ? czy nie było po nich żadnego problemu?

Cześc ja brałam Novynette ale długo bo ok 6 lat i mam problemy do dziś tak jak pisałam juz wczesniej na tym forum. Problem ze sluzem płodnym i endometrium. bardzo skape miesiaczki i zaburzenia owulacji

lph8je9gm3sobpoz.png

eweline
  • eweline Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staramy się 20 miesięcy

eweline
  • eweline Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W maju 2013 ciąża biochemiczna beta 39 zakończona w 38 dniu cyklu

eweline
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ