Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne starania po odstawieniu tabletek
Odpowiedz

starania po odstawieniu tabletek

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też się dopisuję do wątku. Teraz brałam tabsy niecały rok więc może szybko się ciąża pojawi. Wcześniej brałam anty 4 lata i po prawie 3latach od odstawienia zaszłam.
    Ostatnią tabletkę wzięłam 7kwietnia i w całej swej naiwności już na początku maja testowałam żeby zobaczyć II. Niestety muszę poczekać bo zobaczyłam tylko @ :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed tabletkami miałam cykle idealnie co 31 dni, przed, w czasie i po tabletkach miałam robione badania, przy staraniu miałam ich robione całą masę. Oboje zdrowi, a jednak przyszło czekać. Nie twierdze że to tylko i wyłącznie przez tabletki, ale na pewno nie jest w 100% tak, ze zachodzi się od razu po nich; bo zgadzam się z opinią mojego lekarza, ze jak się blokowało jajniki ileś lat to nie jest możliwym, zeby one od razu tak hop siup zaczęły pracować. I cały czas twierdzę, ze jednej kobiecie na ileś zdarzy się ciaża w pierwszym cyklu po tabletkach, ale jest ich mało (ja nie znam żadnej, każda moja koleżanka musiałą po tabletkach wytoczyć batalię o dziecko).

• Listior Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kobitki dołączam się do was, z 4 lata regularnie do sierpnia 2013r. brałam hormony i po odstawieniu cykle mam w miarę regularne, ale ciąży jak na razie nie widać :( tylko @ przychodzi. od tamtego miesiąca dopiero mierze temperaturę i prowadzę obserwację. Mam nadzieję, że tym razem się uda i zaskoczę ;) Powodzenia Wszystkim Staraczkom ;) Buziole

c3a2581f1c5e3fc7c6a4636f7c955229.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odstawiłam tabsy 2 cykle temu(brałam je prawie 8 lat). Pierwsza @ po 34 dniach - mniej więcej tak jak kiedyś bo było 31-32. Teraz w 2 cyklu po odstawieniu mija 38 dzień i nic.... aż takich wahań to nigdy nie było :/ czy skoro pierwszy cykl po odstawieniu był w terminie, to normalne jest, że drugi się tak rozciąga?? testy ciążowe negatywne w 17 dpo ;/ nie wiem czy iść i prosić o wywołanie miesiączki czy czekać... kiedy wam się ustabilizowały cykle?

f2wlcbxmqludqper.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może ktoś się wypowie?? :(

f2wlcbxmqludqper.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    ja odstawiłam tabsy 2 cykle temu(brałam je prawie 8 lat). Pierwsza @ po 34 dniach - mniej więcej tak jak kiedyś bo było 31-32. Teraz w 2 cyklu po odstawieniu mija 38 dzień i nic.... aż takich wahań to nigdy nie było :/ czy skoro pierwszy cykl po odstawieniu był w terminie, to normalne jest, że drugi się tak rozciąga?? testy ciążowe negatywne w 17 dpo ;/ nie wiem czy iść i prosić o wywołanie miesiączki czy czekać... kiedy wam się ustabilizowały cykle?
    ja mialam cale zycie rowno jak w zegarku niezaleznie od tego czy bralam tabsy czy nie,takze nie pomoge,moze zrob bete z krwi? czasem testy oszukuja:)

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się dołączę. Tabletki brałam przez prawie 6 lat z jakimiś drobnymi przerwami. Jestem teraz 3 cykl po odstawieniu. Jak na razie 2 poprzednie były owulacyjne - przed tabletkami owulacyjny był co któryś... zobaczymy jak w tym cyklu. Staraliśmy się trafić na idealny moment.....

• Ika83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś ze mną odnowi temat :)?
    kto jest po odstawieniu tabletek i stara się o maleństwo :)?
    jak to jest u Was? cykle regularne czy wręcz przeciwnie?
    Owulacja jest?

mkwia
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Fajnie by było odnowić temat! :) ja co prawda dopiero od wczoraj odstawialam anty a dokładnie krążek nuvaring. Trochę jestem ciemna jak będzie to wszystko wyglądało teraz i kiedy może pojawić się owulacja. Mamy zamiar starać się od razu.

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tabletki anty odstawilam 4 miesiące temu. Aktualnie mój 3 cs o rodzeństwo dla synka. Tabletki brałam 4 lata, później 2 lata przerwy i teraz znów brałam 2 lata.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ