X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania w 2023r - watek dla wszystkich starających sie.
Odpowiedz

Starania w 2023r - watek dla wszystkich starających sie.

Oceń ten wątek:
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezdzietna - pewnie tak tym bardziej, że u mnie był pierwszy stymulowany, nie oczekuję, że z tego coś wyjdzie😁

Nowa_Ola ja też nie umiem w te wykresy

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezdzietna wrote:
    Frutellka wszystko może się zdazyc. Nie trać nadzieji. Życzę Ci tej wpadki 😄😄
    Jak 🙈 nie przyjdzie do soboty robię test, a jak przyjdzie to muszę wykupić rekovelle i będę sie stymulować 😂

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka, to Ty testujesz jako pierwsza z nas! :D trzymam kciuki 🥰

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy na wyniki ☺️

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co wyjdzie, pewnie będzie biel vizira 😁

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakich testów używacie?

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola facelle i pink kupiłam

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak ocenianie testy Facelle? U mnie kilka razy zdarzyły się takie "podejrzane" albo za bardzo szukałam tej drugiej kreski 🤭 Ja zamówiłam przy okazji zakupu owulacyjnych, ale jakieś no name, nam nadzieję, że niedługo sprawdzę ich skuteczność 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 14:41

• Hach Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o testy ciążowe, to ja lubię te z Dozu. Facelle też robiłam, ale jakoś te z domu bardziej do mnie przemawiają.
    Natomiast owulacyjne to facelle. Spoko, bo są pakowane po 5 i wygodnie się je trzyma.

Wróciłam właśnie z wizyty od lekarza. Sama nie wiem, co mam myśleć. Nie był zachwycony, wiec ja też nie jestem. Staram się wrzucić na luz, nie myśleć o tym, nie spinać się. Mam brać teraz po 2 tabletki Aromka i od rana pół tabletki inne leku od 2dc przez 5 dni. Jeszcze go nie sprawdzilam, tego drugiego leku.
    Na usg wyszło, że miałam owulacje, widać ciałko żółte. Dzis u mnie 14 DC, owulacje u mnie są między 10 a 12 DC. Mój pęcherzyk nie byl zbyt duży. Sama nie wiem w czym problem tak naprawdę. Pecherzyki mam, rosna i pękają, owulacje są. Mąż ma spoko badania nasienia.
    Zobaczymy. Postaram się zatestowac za 10 dni. Boję się, że jak wiem, że do owulacji doszlo, znów ujrze ⚪ to będę miała załamanie po raz pierwszy. Takie poważne.

Mamy z ta stymulacja starać się do września, dać na luz, na wstrzymanie, nie spinac się, nie badać. We wrześniu mąż ma zrobić badanie dodatkowe nasienia.

Echh...

Starania od: grudnia 2022
    Droznosc jajowodów ✅ 09.2023r.
    Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    15.06 pęcherzyk ciazowy 4.6 mm
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    Jeśli chodzi o testy ciążowe, to ja lubię te z Dozu. Facelle też robiłam, ale jakoś te z domu bardziej do mnie przemawiają.
    Natomiast owulacyjne to facelle. Spoko, bo są pakowane po 5 i wygodnie się je trzyma.

Wróciłam właśnie z wizyty od lekarza. Sama nie wiem, co mam myśleć. Nie był zachwycony, wiec ja też nie jestem. Staram się wrzucić na luz, nie myśleć o tym, nie spinać się. Mam brać teraz po 2 tabletki Aromka i od rana pół tabletki inne leku od 2dc przez 5 dni. Jeszcze go nie sprawdzilam, tego drugiego leku.
    Na usg wyszło, że miałam owulacje, widać ciałko żółte. Dzis u mnie 14 DC, owulacje u mnie są między 10 a 12 DC. Mój pęcherzyk nie byl zbyt duży. Sama nie wiem w czym problem tak naprawdę. Pecherzyki mam, rosna i pękają, owulacje są. Mąż ma spoko badania nasienia.
    Zobaczymy. Postaram się zatestowac za 10 dni. Boję się, że jak wiem, że do owulacji doszlo, znów ujrze ⚪ to będę miała załamanie po raz pierwszy. Takie poważne.

Mamy z ta stymulacja starać się do września, dać na luz, na wstrzymanie, nie spinac się, nie badać. We wrześniu mąż ma zrobić badanie dodatkowe nasienia.

Echh...

Kochana, nie łam się będzie dobrze; a lekarz powiedział Ci coś konkretnego.

O też kupię sobie te z DOZ

• Hach Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzial tylko tyle, mój organizm się napędza bardzo szybko, bo już w 8dx miałam w zeszłym miesiącu 14m pęcherzyk. I ten pęcherzyk jest mały i lekami dążymy do większego. Owulacje mam i w ogóle na usg nie widać nic niepokojącego. Będziemy robić HSG jeśli do września się nie uda.
    Zaproponował zastrzyki na mocniejszą stymulacje, ale stwierdził, że to kłucia w dupke najczęściej z 15 razy w ciągu miesiąca i mocno się szaleje hormonalnie. I ze konrektnie wtedy pod dany dzień czy godzinę trzeba się ❤ A ja nie chce czegoś takiego. Bo mimo wszystko nie będę się zmuszac do seksu. A jazdy hormonalne nie są mi potrzebne..

Mam do niego też duże zaufanie i wiem, że pomaga ludziom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 15:10

Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    Powiedzial tylko tyle, mój organizm się napędza bardzo szybko, bo już w 8dx miałam w zeszłym miesiącu 14m pęcherzyk. I ten pęcherzyk jest mały i lekami dążymy do większego. Owulacje mam i w ogóle na usg nie widać nic niepokojącego. Będziemy robić HSG jeśli do września się nie uda.
    Zaproponował zastrzyki na mocniejszą stymulacje, ale stwierdził, że to kłucia w dupke najczęściej z 15 razy w ciągu miesiąca i mocno się szaleje hormonalnie. I ze konrektnie wtedy pod dany dzień czy godzinę trzeba się ❤ A ja nie chce czegoś takiego. Bo mimo wszystko nie będę się zmuszac do seksu. A jazdy hormonalne nie są mi potrzebne..

Mam do niego też duże zaufanie i wiem, że pomaga ludziom

Rozumiem czyli pęcherzyki u Ciebie za szybko pękają, mi dała Menopur i wtedy ładnie rosły i nie musieliśmy ❤️ na zawolanie;)

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te testy z facelle wydają się być w sumie najlepsze. Pink podobno odradzają, bo bardzo późno cokolwiek pokaże. Facelle niby najszybciej. Ja też kupuję z dr max, także owulacyjne.

Hach, zatestuj w dniu spodziewanej miesiączki i jeśli ufasz temu lekarzowi to się go słuchaj. I nie załamuj się!!!! Ja wiem, że to ciężko, pamietam jak było mi źle miesiąc temu, ale tylko spokój może nas w tym wszystkim uratować.

Hach lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Hach Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny. Wy to zawsze wiecie, co powiedzieć! 🥰 Staram się być spokojna, ale ja zawsze mysle na zapas i się nakręcam. A przecież nawet ten cykl może nam się udać. Choć po minie lekarza bym sie tego nie spodziewała, wiec staram się mieć podejście takie, jak do tej pory. Zobaczymy. Mówił, że w ostateczności, jak nie pomoże stymulacja, to in vitro. Ale o tym nawet na razie nie rozmawiamy, tylko tak rzucil. Mamy dac szanse naturze i tym lekom.
    To takie trudne, naprawdę.
    Boję się testować, chyba poczekam na okres albo jego spóźnienie. Nie xhxe wiedzieć. Jakoś łatwiej mi do tej pory było, kiedy przychodziła po prostu 🐵 tak jakbyśmy się nie starali. U mnie to chyba taki syndrom wsparcia.
    Ostatnio w tv znów słyszałam o katowanym 1.5 rocznym dziecku przez matkę i konsumenta. I powiedziałam do męża "Patrz, jak ludzie nie potrafią doceniać i kochać swoich dzieci, a my ile musimy sie natrudzić, żeby zobaczyć swoje dziecko".

Ten drugi lek od lekarza to steryd, o czym mi powiedział oczywiście. Ja z tego wszystkiego nawet go nie spytałam, na co to 😅😂 w necie wyczytałam, że może on obniżyć przeciwciała przeciwplemnikowe, które mogą u mnie być. Ech, z tego wszystkiego serio go nie spytałam 😔

Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swojego doświadczenia polecam spisywać sobie pytania w telefonie :) sama mam zawsze milion myśli na sekundę, a gdy jestem już w gabinecie, to chciałabym usłyszeć, że wszystko dobrze i iść 😅
    Ostatnio zapytałam się co robić jeśli będą II, czy beta czy przyjść, powiedział, że test jeśli będzie pozytywny w dniu okresu to umówić się na wizytę ok 2 tyg później, zacząć brać suple dla kobiet w ciąży. Z tego wszystkiego nie zapytałam co z metforminą i letroxem, ale uznałam, że najwyżej zadzwonię i zapytam 😂

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Hach Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha! No jakbym siebie widziała! Ja oczywiście spisuje sobie pytania i je zadaje. Ale nie wiem, dostałam nagle porażenia w mózgu. Powiedział że ten Aromek mam brać teraz po 2 tabletki i dołoży mi jeszcze jeden lek, pół tabletki, że to steryd, tam bla bla bla. A ja z tak, super, oczywiście. I... nie spytałam na co on, co mi da, jak pomoże 😂😂 No całą ja.

A co do pytania, co robic jak się będzie w coazy. To pewnie i tak człowiek wtedy zacznie się zamartwiać 300 razy bardziej, żeby nic nie zaszkodziło tej upragnionej ciazy 😅 ciaza pewnie i tak zawsze jest zaskoczeniem, nawet jeśli się o nią ludzie starają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 16:26

Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • Hach Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezdzietna wrote:
    Hach Kochana ja właśnie mam 4 cykl stymulowany, a wiec za mną 3 niepowodzenia już :) wiadomo ze jest przykro i złe się z tym czuje, ale to w niczym nie pomaga. Wręcz przeciwnie-utrudnia, bo stres i nerwy nie są potrzebne ;)

Masz rację. Postaram się o tym pamiętać w gorszych momentach i nas nimi zapanować.

A jakie w ogóle plany u Ciebie po, nie daj Boże, dalszych niepowodzeniach stymulacji? Macie już jakiś ułożony? Oczywiście nie musisz odpowiadać, jeśli nie masz życzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 16:48

Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach nie zamartwiaj się kochana ja mam pierwszy stymulowany i od 3 do 7 jadłam 1x Aromek później pojechałam na monitoring i dochodzono mi od 12-14 DC 2xAromek do tego w 9 i 11 DC brałam Menopur... Teraz jak nie zaskoczyło mam od 2-5 Rekovelle + od 3-8 Aromek, ale to się okaże w praniu 😁 Oprócz tego jem B comolex bo mam homocysteine 10, koenzym, resveratrol, l- karnityne, Euthyrox 25 i żelazo bo mam za mało 😁

Wiem, że każda porażka boli; ale uda się zobaczysz 😘

• Hach Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Hach nie zamartwiaj się kochana ja mam pierwszy stymulowany i od 3 do 7 jadłam 1x Aromek później pojechałam na monitoring i dochodzono mi od 12-14 DC 2xAromek do tego w 9 i 11 DC brałam Menopur... Teraz jak nie zaskoczyło mam od 2-5 Rekovelle + od 3-8 Aromek, ale to się okaże w praniu 😁 Oprócz tego jem B comolex bo mam homocysteine 10, koenzym, resveratrol, l- karnityne, Euthyrox 25 i żelazo bo mam za mało 😁

Wiem, że każda porażka boli; ale uda się zobaczysz 😘

O matko boska i Jezusie! Jak Ty dużo lek łykasz! Ja bym w życiu nie zapamiętała, kiedy I co brać 😅 podziwiam. Kurcze, która z dziewczyn tutaj napisała, że jej lekarz powiedział, że jesteśmy już jednymi z najlepszych mam, bo juz bardzo wiele robimy dla dobra naszego dziecko/naszych dzieci.
    Swieta prawda.
    I już uczą ciepliwosci.
    Ciekawe, czy tej cierpliwości wystarczy przy dziecku😂

Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    O matko boska i Jezusie! Jak Ty dużo lek łykasz! Ja bym w życiu nie zapamiętała, kiedy I co brać 😅 podziwiam. Kurcze, która z dziewczyn tutaj napisała, że jej lekarz powiedział, że jesteśmy już jednymi z najlepszych mam, bo juz bardzo wiele robimy dla dobra naszego dziecko/naszych dzieci.
    Swieta prawda.
    I już uczą ciepliwosci.
    Ciekawe, czy tej cierpliwości wystarczy przy dziecku😂

Lekarz Lipcowej pamiętam, że Euthyrox na czczo pół godziny przed jedzeniem później w pracy B-complex, następnie przed wyjściem z pracy koło 1 przed obiadem wchodzi l- karnityna , a po obiedzie koenzym Q10, żelazo i wyciąg z berberyny(o tym zapomniałam) a na wieczór resveratrol 😁

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ