X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania w 2023r - watek dla wszystkich starających sie.
Odpowiedz

Starania w 2023r - watek dla wszystkich starających sie.

Oceń ten wątek:
  • Hach Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka Mój gin jest specjalista w leczeniu niepłodności, wie czuje się bezpieczna i spokojna.

Wiecie, ze nie pomyslalam o tym, że stymulacja owu może wypstrykac mnie z pęcherzyków? Chociaż nie badałam sobie rezerwy jajnikowej. Myślę, że jeszcze na tym etapie nie chce się tym stresować, gdyby się okazało, że jest niski 😅 dosc szybko dostałam pierwsza miesiączkę, bo w wieku 11 lat. Myślicie, że to ma jakieś znaczenie?

Selina, kiedyś trzeba odpocząć! Nie patrz na bałagan i nie wymyslaj sobie dodatkowej roboty. Odpocznij i relaksuj się. Może to Wam pomoże też? Plus pewnie stresujesz się nowa praca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2023, 14:21

Selina lubi tę wiadomość

Starania od: grudnia 2022
    Droznosc jajowodów ✅ 09.2023r.
    Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    15.06 pęcherzyk ciazowy 4.6 mm
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezdzietna wrote:
    Ja często robię sobie dni takie ze wracam do domu wskakuje w luzie ciuszki i mam wywalone 🤣 gary ze zlewu prawie wypadają, pranie z kosza także, podłoga krzyczy umyj mnie, ale ja mam dzień dla siebie i leżę. Zbiorę siły i się biorę za robotę ale nie z jakaś nagonka. 🤣
    A to jak pracuję, to mam to samo 😅 często jest bajzel i mam to gdzieś. Teraz jednak mam za dużo czasu i takie ciągłe czilowanie przyprawia mnie o wyrzuty sumienia 😬 Pora znaleźć w tym balans

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    Frutellka Mój gin jest specjalista w leczeniu niepłodności, wie czuje się bezpieczna i spokojna.

Wiecie, ze nie pomyslalam o tym, że stymulacja owu może wypstrykac mnie z pęcherzyków? Chociaż Chociaż badałam sobie rezerwy jajnikowej. Myślę, że jeszcze na tym etapie nie chce się tym stresować, gdyby się okazało, że jest niski 😅 dosc szybko dostałam pierwsza miesiączkę, bo w wieku 11 lat. Myślicie, że to ma jakieś znaczenie?

Selina, kiedyś trzeba odpocząć! Nie patrz na bałagan i nie wymyslaj sobie dodatkowej roboty. Odpocznij i relaksuj się. Może to Wam pomoże też? Plus pewnie stresujesz się nowa praca.

A jakie masz AMH ? Badałaś homocysteine, LH, prolaktynę? Super że jesteś pod opieką specjalisty w tej dziedzinie bo zwykły gin może narobić większej szkody niż pożytku;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Mela Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina 1,02 przy normie od 1,19. Niby nie jakoś dużo poniżej normy, ale dla gina z poradni czerwony alarm. W poniedziałek idę do swojego gina, co mnie do poradni wysłał, zobaczymy, co on powie. Choć wiem, że takie wyniki z normami są do interpretacji, to jednak drożność już nie bardzo.

♀️ 34
    ♂️ 35

AMH 1,02 (03.2023 r.) -> 1,89 (08.2023 r.) -> 1,07 (09.2023 r.) -> 1,37 (01.2024 r.) -> 1,05 (09.2024)
    Homocysteina 16,3 -> 12,2 -> 10,7 -> 10,5 -> 9,2 (01.2024 r.) -> 8,2 (03.2024 r.) -> 10, 2 (09.2024)
    Kariotypy OK
    Teratozoospermia
    HSG - niedrożny lewy jajowód, prawy szczelinowato-zwężający
    Mutacje genu MTHFR: 665C>T (hetero), 1286A>C (hetero)
    PAI-1 4g/4g (homo)
    Czynnik V Leiden hetero
    PPJ (ANA1) dodatni
    PPJ (ANA2) dodatni
    PPJ (ANA3): centromer B (+++), AMA-M2 (+), reszta ujemne
    24.11.2023 - punkcja, 6 komórek, 1 dojrzała, hodowla zakończona po 1. dniu ❌️ (stymulacja Menopur 300 j. + Ganirelix)
    12.04.2024 - punkcja, 3 komórki, 1 dojrzała, hodowla zakończona po 1. dniu (Gonal F 300j + Menopur 75j + Orgalutran)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2023, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam zrobić dobry uczynek. Jako że mam dużo czasu a wiem, że w mieszkaniu obok mieszka małżeństwo w podeszłym wieku (Pani się porusza jeszcze o chodziku), to pomyślałam że podejdę i spytam czy może nie trzeba im zrobić jakichś zakupów, umyć okna czy coś. Pan otworzył no i mówię co i jak a on, że mają rodzinę i oni im pomagają. Ok, spoko. Po czym dodaje, że moglibyśmy ciszej drzwi zamykać. Mówię że ok, że czasem się zrobi przeciąg i klamka się wyślizgnie z rąk i głośniej się zamkną (tak to nigdy drzwiami nie trzaskamy) a on, że tylko zwraca uwagę. Powiedziałem, że postaramy się cicho zamykać.
    Odeszłam spod drzwi i tak dziwnie mi się zrobiło... No nie wyszła moja próba dobrego uczynku, ale poczułam się naprawdę głupio z tym. Może dlatego że on ani nie podziękował że pytam a jeszcze z tymi drzwiami zaczął temat 😉
    Wiem, że to głupie pewnie, ale zażenowanie poczułam przed samą sobą 🙈

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dziewczyny chciałam zrobić dobry uczynek. Jako że mam dużo czasu a wiem, że w mieszkaniu obok mieszka małżeństwo w podeszłym wieku (Pani się porusza jeszcze o chodziku), to pomyślałam że podejdę i spytam czy może nie trzeba im zrobić jakichś zakupów, umyć okna czy coś. Pan otworzył no i mówię co i jak a on, że mają rodzinę i oni im pomagają. Ok, spoko. Po czym dodaje, że moglibyśmy ciszej drzwi zamykać. Mówię że ok, że czasem się zrobi przeciąg i klamka się wyślizgnie z rąk i głośniej się zamkną (tak to nigdy drzwiami nie trzaskamy) a on, że tylko zwraca uwagę. Powiedziałem, że postaramy się cicho zamykać.
    Odeszłam spod drzwi i tak dziwnie mi się zrobiło... No nie wyszła moja próba dobrego uczynku, ale poczułam się naprawdę głupio z tym. Może dlatego że on ani nie podziękował że pytam a jeszcze z tymi drzwiami zaczął temat 😉
    Wiem, że to głupie pewnie, ale zażenowanie poczułam przed samą sobą 🙈

Nie przejmuj się, chciałaś dobrze a ludzie nie potrafią tego docenić. 🙂

Selina lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• Hach Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    A jakie masz AMH ? Badałaś homocysteine, LH, prolaktynę? Super że jesteś pod opieką specjalisty w tej dziedzinie bo zwykły gin może narobić większej szkody niż pożytku;)
    AMH nie badałam na razie jeszcze. Pozostałe badania hormonalne: lh, prolaktyna, estradiol, progesteron, fsh robiłam dwukrotnie na razie. Proga mam za małego, jak to stwierdził lekarz tragedii nie ma, ale mogłoby być lepiej. Natomiast mam za wysoki estradiol I dlatego dostałam leki, żeby go obniżyć, a podbić Lh dla lepszego jajeczkowania. Zobaczymy.

Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    AMH nie badałam na razie jeszcze. Pozostałe badania hormonalne: lh, prolaktyna, estradiol, progesteron, fsh robiłam dwukrotnie na razie. Proga mam za małego, jak to stwierdził lekarz tragedii nie ma, ale mogłoby być lepiej. Natomiast mam za wysoki estradiol I dlatego dostałam leki, żeby go obniżyć, a podbić Lh dla lepszego jajeczkowania. Zobaczymy.
    Warto zrobić AMH, ono dużo mówi i lekarz wie co robić dalej;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mela wrote:
    Selina 1,02 przy normie od 1,19. Niby nie jakoś dużo poniżej normy, ale dla gina z poradni czerwony alarm. W poniedziałek idę do swojego gina, co mnie do poradni wysłał, zobaczymy, co on powie. Choć wiem, że takie wyniki z normami są do interpretacji, to jednak drożność już nie bardzo.
    A laparoskopowo nie mówił gin że można udrożnić jajowody? Chyba że to za duża ingerencja?

• Mela Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2023, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    A laparoskopowo nie mówił gin że można udrożnić jajowody? Chyba że to za duża ingerencja?

Nie mówił mi nikt nic na ten temat, ani gin w poradni ani ten, co hsg robił. On tylko pytał podczas badania, czy zgadzam się na jeszcze jedno podanie kontrastu, żeby spróbować udrożnić ten jajowód- oczywiście się zgodziłam, skoro już leżałam z tym ustrojstwem na stole, no ale się nie udało. Będę o tym z moim ginem rozmawiać 😊

Selina, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

♀️ 34
    ♂️ 35

AMH 1,02 (03.2023 r.) -> 1,89 (08.2023 r.) -> 1,07 (09.2023 r.) -> 1,37 (01.2024 r.) -> 1,05 (09.2024)
    Homocysteina 16,3 -> 12,2 -> 10,7 -> 10,5 -> 9,2 (01.2024 r.) -> 8,2 (03.2024 r.) -> 10, 2 (09.2024)
    Kariotypy OK
    Teratozoospermia
    HSG - niedrożny lewy jajowód, prawy szczelinowato-zwężający
    Mutacje genu MTHFR: 665C>T (hetero), 1286A>C (hetero)
    PAI-1 4g/4g (homo)
    Czynnik V Leiden hetero
    PPJ (ANA1) dodatni
    PPJ (ANA2) dodatni
    PPJ (ANA3): centromer B (+++), AMA-M2 (+), reszta ujemne
    24.11.2023 - punkcja, 6 komórek, 1 dojrzała, hodowla zakończona po 1. dniu ❌️ (stymulacja Menopur 300 j. + Ganirelix)
    12.04.2024 - punkcja, 3 komórki, 1 dojrzała, hodowla zakończona po 1. dniu (Gonal F 300j + Menopur 75j + Orgalutran)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No macie rację, nie dogodzi się ludziom 😏 przykro mi się zrobiło, bo gdzieś oczami wyobraźni widziałam jak im te zakupy robię, oni się cieszą i w ogóle że mamy dobre relacje. A tu klops 😜 no trudno

Mela no to czekamy co doktorek powie 😊

Mela lubi tę wiadomość

• Natalia90 Debiutantka

Wysłany: 9 czerwca 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Dziś robiłam beat hcg w Brussie i wynik to 20.46. Normy tutaj są dziwne i nie wiem jak mam je interpretować.... może któraś z Was wie czy to może być ciąża czy nie.

poniżej 5.00 mIU/ml
    Wartości w ciąży dla LMP
    LMP (tygodnie od ostatniej miesiączki):
    202 - 231000 dla LMP 1-10
    22536 - 234990 dla LMP 11-15
    8007 - 50064 dla LMP 16-22
    1600 - 49413 dla LMP 23-40
    metoda CMIA, system Alinity, Abbott

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Hej. nie wiem co to za normy z nie znam ich, ale chyba jesteś w ciąży :)

Ja dostałam maila od mojego endo (bo wysyłałam mu wyniki 17oh progesteronu) i żeby zwiększyć szanse mam włączyć steryd 3x w tygodniu. Od poniedziałek zacznę, ale nawet nie wiem jak szybkie jest jego działanie

Natalia90 lubi tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu dziewczyny!

Bezdzietna, u mnie kreski dość wyraźne, ale to jeszcze nie pik. Dziwne, bo owulka wypada w środę/czwartek.

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia90 wrote:
    Witam,
    Dziś robiłam beat hcg w Brussie i wynik to 20.46. Normy tutaj są dziwne i nie wiem jak mam je interpretować.... może któraś z Was wie czy to może być ciąża czy nie.

poniżej 5.00 mIU/ml
    Wartości w ciąży dla LMP
    LMP (tygodnie od ostatniej miesiączki):
    202 - 231000 dla LMP 1-10
    22536 - 234990 dla LMP 11-15
    8007 - 50064 dla LMP 16-22
    1600 - 49413 dla LMP 23-40
    metoda CMIA, system Alinity, Abbott

W którym dniu cyklu robiłaś betę, jak dla mnie to chyba jesteś w ciąży, ale takich norm to ja nie znam;)

Natalia90 lubi tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia życzę dziewczyny;)

Lecę działać na budowie;) U mnie dziś szaro i pochmurno;) U mnie niby wczoraj miała być owulacja no ale zobaczymy co będzie;)

Hach lubi tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, zaczęłam się stresować, te testy owu wychodzą wszystkie prawie tak samo mocne i to serio dość mocne, a lekarz powiedział, żebym przyszła w czwartek sprawdzić czy aby na pewno nie rozwija się nic pozamacicznie po cb

Hach lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Hach Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Kurcze, zaczęłam się stresować, te testy owu wychodzą wszystkie prawie tak samo mocne i to serio dość mocne, a lekarz powiedział, żebym przyszła w czwartek sprawdzić czy aby na pewno nie rozwija się nic pozamacicznie po cb

Sorki, niechacy polubiłam. Może przyśpiesz wizytę, jeśli to cos da? A zamartwianie się na zapas przyspozy Ci tylko dodatkowych nerwów i siwych włosów.

Również życzę miłego weekendu! Ja się nadal bycze na działeczce. Wieczorem przystępujemy do działania 🔥🔥 bo zbliżają mi się TE dni. Pierwszy stymulowany cykl. Zobaczymy.

Trzymam za Was wszystkie kciuki! 🤞🤞👍

Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    Sorki, niechacy polubiłam. Może przyśpiesz wizytę, jeśli to cos da? A zamartwianie się na zapas przyspozy Ci tylko dodatkowych nerwów i siwych włosów.

Również życzę miłego weekendu! Ja się nadal bycze na działeczce. Wieczorem przystępujemy do działania 🔥🔥 bo zbliżają mi się TE dni. Pierwszy stymulowany cykl. Zobaczymy.

Trzymam za Was wszystkie kciuki! 🤞🤞👍

Nie dam rady przyspieszyć, bo ten lekarz przyjmuje w tej klinice akurat tylko w czwartek, a do innego nie chcę :(
    Zobaczymy

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Nie dam rady przyspieszyć, bo ten lekarz przyjmuje w tej klinice akurat tylko w czwartek, a do innego nie chcę :(
    Zobaczymy

A ten lekarz nie przyjmuje gdzieś jeszcze?

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ