X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik- głowa do góry, każdego czasami dopada gorszy dzień, ale zobaczysz, że będzie dobrze i się uda : )

Teraz jak dostaniesz @, to monitoring w nowym cyklu planujesz?

Wirtualnie przytulam i herbatką z imbirem wychylam Twoje zdrówko!

Dziękuję Jaśminowa :* nie wiem tak prawdę mówiąc co robić w kolejnym cyklu,napewno pójdę po okresie na wizytę zobaczyć co z tą torbielą ale co dalej nie wiem :(

majju to przytulam mocno jak Ciebie też dopadł dołek.

Jasminowa lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    MamaTuśka tzn, że ciąża? :-)

No raczej tak, ale mega wczesna...
    Warto poczekać.

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka no to superancko :)
    Edycik torbiel migła się pojawić po przestymulowaniu może Clo za duża dawka. Lekarz na pewno coś zaradzi!!!

• majju Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie co znalazłam w aptece internetowej :)

https://www.doz.pl/apteka/p45932-FertilityScore_test_plodnosci_dla_mezczyzn_2_szt

czego to ludzie nie wymyślą ;)

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

MamaTuśki gratki, zazdraszczam ;-)

Majju widziałam to na allegro ostatnio :P

A ja dzisiaj szał pał, zakupy na jutro potem gotowanie, także gulasz zrobiony, mięso przygotowane na pieczenie, sernik upieczony, sałatka prawie gotowa, a reszta jutro ;-)

Teraz jeszcze podpompowuje endo czerownym wytrawnym i jak tak pójdzie to wychleje całą butlę :D

Paryzetka83, Edycik, majju, Jasminowa lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ale pyszności przygotowałaś, aż ślinka cieknie :) chyba coś zjem he he he ;)
    Majju nie wiedziałam, że są takie wynalazki dla chłopów ;)
    Rozmawiałam z położną, mam przyjść za tydzień na wizytę. Beta jak najbardziej ok :) przy bliźniakach raczej byłaby wyższa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik kochana ściskam mocno :* też mam gorsze dni i staram się z tym wlaczyć jakoś, o tyle o ile jest mi łatwiej bo mam młodą, ale denerwuje mnie fakt ciągłych wizyt u lekarza, staranie na zawołanie i takie tam...
    Długo się z tym nosiłam, ale oficjalnie wam mogę powiedzieć, że daję sobie czas do czerwca 2016...jeśli nie uda się to zamierzam zrezygnować z posiadania drugiego dziecia i realizować inne plany życiowe :)

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Kochane wspierające.
    Moja ciocia, która jeat doświadczoną położną ucieszyła się z bety 50, bo oznacza to, że coś się dzieje,zdecydowanie kazała być dobrej myśli. Ale i tak uważa, że wyatarczą testy sikane i czekanie do 8 tygodnia, bo do tego czasu natura sama decuduje. Mówi, że beta ma rozległe normy. I czekać kazała tak czy siak.
    No to czekam :). Mnie z norm wychodzi 3-4tydz.

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka pozostaje czkać i mieć nadzieję, że będzie ok :) ja po week mam wizytę, ale bez USG dostanę tylko skierowaniena badania i lutinusa z progesteronem. No i lekarka kazała mi łykać acard.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Tuśka Gratuluję!!!
    Agatia super przyrost :-)
    Majju też widziałam to kilka dni temu :-)
    Ruby ja mówiłam, że poświruje do końca roku i ostatnio byłam u gin po skierowanie na USG piersi i mówiła, że mam dobre wyniki i owulację i u takich pacjentek nie wprowadzają lecenia szybciej niż po roku starań po ostatnim poronieniu. Myślę więc, że się zblokowałam i zastanawiam się czy nie odpocząć od forum. Zawsze jak zajrzę tutaj to jeszcze na jakiś wykres i siedzi mi to w głowie. Tak jak już pisałam kiedyś w ostatniej ciąży też się w końcu wkurzyłam na wszystko i zajęłam się czymś innym i się udało więc myślę, że tym razem to też blokada.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Mama Tuśka Gratuluję!!!
    Majju też widziałam to kilka dni temu :-)
    Ruby ja mówiłam, że poświruje do końca roku i ostatnio byłam u gin po skierowanie na USG piersi i mówiła, że mam dobre wyniki i owulację i u takich pacjentek nie wprowadzają lecenia szybciej niż po roku starań po ostatnim poronieniu. Myślę więc, że się zblokowałam i zastanawiam się czy nie odpocząć od forum. Zawsze jak zajrzę tutaj to jeszcze na jakiś wykres i siedzi mi to w głowie. Tak jak już pisałam kiedyś w ostatniej ciąży też się w końcu wkurzyłam na wszystko i zajęłam się czymś innym i się udało więc myślę, że tym razem to też blokada.

Kjopa ja na wykresy w ogóle nie patrzę...ale cokolwiek postanowisz to zrozumię...wiem zaciążone dziewczynki , że nie jesteście tutaj od dziś, bardzo wam gratuluję i cieszę się z waszego szczęścia, ale jednak cały czas czekam aż zacznie się darzyć też nam stałym bywalczyniom, które są tutaj od początku :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już stwierdziłam, że zapaliłam jakby światło w tym wątku i będę gasić chyba :-P. Na wykresy patrzę głównie po owulacji a zwłaszcza jak mierzyłam tempkę. Z jednej strony lubię tu zaglądać i mi szkoda bo się zżyłam ale z drugiej ....

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ja to już stwierdziłam, że zapaliłam jakby światło w tym wątku i będę gasić chyba :-P. Na wykresy patrzę głównie po owulacji a zwłaszcza jak mierzyłam tempkę. Z jednej strony lubię tu zaglądać i mi szkoda bo się zżyłam ale z drugiej ....

heh zapaliłam to ja, ale nie zamierzałam gasić jednak życie różne scenariusze pisze...:)

• madka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka gratulacje :-)

Ja łopaty potrzebuję :/ Ciągle jej szukam, dlatego sporadycznie zaglądam, przepraszam...

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    MamaTuśka gratulacje :-)

Ja łopaty potrzebuję :/ Ciągle jej szukam, dlatego sporadycznie zaglądam, przepraszam...

Madka ja już wysłałam, chyba kurier spóźniony przez ten świąteczny czas...ale wysyłam kolejną jakby co ...trzymaj się

madka lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    heh zapaliłam to ja, ale nie zamierzałam gasić jednak życie różne scenariusze pisze...:)

:-) Dlatego napisałam jakbym zapaliła bo podłączyłam się jako pierwsza do Twojego wątku i chyba już z tamtych dziewczyn nie ma nikogo tak długo. A tak w sumie to może nie zgaśnie nigdy tu światełko tak jak np. na 30-tkach gdzie założycielki już tam nie ma dawno bo urodziła. Mam nadzieje, że i tak będzie z Tobą i całą resztą staraczek na tym wątku ;-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;D Jestem nową staraczką i może żeby się wkupić najpierw się przedstawię :)
    Mam 21 miesięcznego synka który urodził się po przebojach w 36tc. Ponieważ zawsze z mężem chciałam mieć przynajmniej 2kę dzieci dlatego postanowiliśmy rozpocząć starania o rodzeństwo dla synka. Lekarz dał nam zielone światło w sierpniu ale okazało się że mam problemy z cytologią i musiałam przejść leczenie. Od 2ch cykli możemy już się starać i jak narazie wszystko wskazuje na to że obecny cykl zakończy się miesiączką :)

Na co dzień zajmuję się synkiem, po nocach szyję książeczki pluszowe dla dzieci i doskonale się jako Doula :) Pozdrawiam wszystkie Was serdecznie. Dajcie mi trochę czasu a może przeczytam cały wątek ;D

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja mam nadzieję, że niebawem wszystkie tutaj zostaną mamusiami. To przykre, że niektóre przyszłe mamy muszą przejść wyboistą drogę do swoicj marzeń, ale uda się!!! Nie ma innej opcji :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    :-) Dlatego napisałam jakbym zapaliła bo podłączyłam się jako pierwsza do Twojego wątku i chyba już z tamtych dziewczyn nie ma nikogo tak długo. A tak w sumie to może nie zgaśnie nigdy tu światełko tak jak np. na 30-tkach gdzie założycielki już tam nie ma dawno bo urodziła. Mam nadzieje, że i tak będzie z Tobą i całą resztą staraczek na tym wątku ;-)

Kjopa kochana dobrze zrozumiałam...i dobrze wiem, że jesteśmy najdłużej i też mnie to trochę dołuje...ale jak mówisz mam nadzieję, że uda się wszystkim, a wątek dalej przetrwa :) dlatego jednak namawiam cię żebyś nie ochodziła za daleko bo z tobą będzie mi raźniej ;)

• madka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Madka ja już wysłałam, chyba kurier spóźniony przez ten świąteczny czas...ale wysyłam kolejną jakby co ...trzymaj się

Uwielbiam Cię :*

majju, Paryzetka83, Ruby lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ