X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz co znalazłam u Błękitnej pierwszy post jaki napisała "wymyslilam sobie porod na luty ewentualnie marzec i tak jak wszystkie bylam bardzo zdziwiona jak sie nie idalo hehe ;) niezle jestesmy. " A najciekawsze, że na suwaczku ma termin za 2 miesiące. Czyli udało się jak chciała :-P.
    Mnie najbardziej wkurza, że coraz większa różnica wieku będzie. Teraz to minimum 7 lat :-/

Bratek lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki wpadlam tylko złożyć wam życzenia ponieważ jutro jestem 12 godzin w pracy a pozniej lecę na Sylwka :)
    Chcialam wam wszystkim życzyć Szczęśliwego Nowego Roku, udanej szampanskiej zabawy, i aby Wasze wszystkiego marzenia na nadchodzący nowy rok sie spełniły :) No i malego kaca w nowym roku :D

Mama_tuska gratuluję bardzo bardzo kochana super prezent na nowy rok :-)

No to dziewuszki udanej zabawy sylwestrowej jutro :)

Ja z moim M sie dzisiaj niestety mocno poklocilam i wieczornego przytulanka nie było :( Mam nadzieje ze poranny wystarczy :)

Kjopa3, Jasminowa lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• madka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam kciuki :-)

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Edycik Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witam się kochane mamy 31 grudnia i dziś sylwester :)

Ja jakoś od 6 spać ne mogę i kawę popijam już.

Kasia jak była kłótnia to pewnie zaraz będzie godzenie się.
    Kjopa ja też cokolwiek postanowisz zrozumiem,sama mam czasem podobne myśli kochana,ale w grupie nam raźniej.
    Agulka witaj wśród nas.
    Ruby dałaś niezły wyznacznik kochana do czerwca 2016,więc kciuki trzymam skoro zaraz pożegnamy stary rok,że zaraz w nowym Wam się uda.

Kjopa3 lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, ja też już na nogach. Jadę dziś do pracy pozamykać parę spraw a potem na ślub cywilny znajomych.
    Kjopa rozumiem Twoje rozterki. Też je wielokrotnie miałam. Zrobisz jak uważasz ale smutno będzie bez Ciebie :*
    Edycik jak nastrój dzisiaj?

Kjopa3 lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam o poranku :)
    Majju ale fajny termin na ślub cywilny :)
    Edycik jak się czujesz?

• majju Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem Wam coś śmiesznego z rana. Pewnie znacie bajkę "Kraina lodu". Siostrzenica M. katowała nas przez całe Święta piosenkami z tego filmu. Zaowocowało to tym, że... wczoraj w nocy M. przez sen wołał "Elsa, Elsa!" :D

Paryzetka83, Mundek, cinnamon cookie, Kjopa3, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju fajny termin na ślub cywilny :) no to załatwiaj sprawy i leć się wyszykować :)
    agatia witaj ranny ptaszku.
    Dziękuję,że pytacie o moje samopoczucie,niby ciut lepiej ale @ dalej nie ma.Dziś ostatni dzień dupka.
    majju hihiih fajna historia z wołaniem przez sen...siostrzenica nieźle Was katowała tą bajką.

• majju Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, "Mam tę mooc, mam tę moooooooc!" było łupane tyle razy, że prawie uwierzyłam, że naprawdę mam tę moc :D A znajomi przypadkiem trafili na taki termin ślubu, pilnie potrzebowali papierka do kredytu :) Kościelny i wesele mają w lipcu (Będę już w zaawansowanej ciąży ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 07:55

Paryzetka83, Mundek, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, Madka to i ja wysyłam łopaty. Głowa do góry kochane, pamiętajcie, że nie jesteście same :)

Kjopa ja Cię doskonale rozumiem, mniej mnie na forum, bo zaczęło mnie to wszystko frustrować. Wokół ciąże, porody facebook aż kipi od takich njusów, nawet największe idiotki zachodzą i wrzucają zdjęcia z usg, a mnie szlag trafia. Ale nie wyobrażam sobie przechodzić przez to wszystko bez Was. Nawet jak nie piszę, to czytam i mi się cieplej na sercu robi.

Ruby ja dawałam sobie czas do końca roku, tylko nie ustaliłam którego ;) W marcu jak nic nie zaskoczy to zaczynamy badania i monitoring :)

AgaL, Mundek, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w końcówce roku (w który miałam zajść w ciążę;) i z nadzieja wchodzę w nowy.
    Kjopa wiem co czujesz...mam dokladnie tak samo,podczytuje Was bo tęsknię...ale tez potrzebuje odsapnąć.
    Katiuszka dziękuje za mile słowa, u mnie wbrew pozorom nastrój dobry,nadziei nie tracę czego i Tobie życzę:*
    Ruby...rozumiem z takim wyznaczeniem terminu staran,jak pomyśle o kolejnym cyklu,siedzeniu w poczekalni na monit po 3godz...i potem na zawołanie...to zwyczajnie odechciewa mi się:/ życzę Ci wytrwałości:*
    Edycik wspieram modlitwą:* mi to daje najwięcej siły.
    Cinnamonku jak tylko książkę przeczytasz poślij w swiat:) na pewno Ci się spodoba:)
    Majju dużo wiary i wytrwałości, musi sie i nam udać:)
    Paryzetka u mnie tez naokoło same nowe ciążę...ale nie dajemy sie:*
    Madzikk zajmie się budowa domu i w mig zostanie mama;)
    Imię Róży uczę się podejscia od Ciebie...i bede Was podczytywać:)
    Gratuluje raz jeszcze nowym Ciążom i życzę spokojnych 9 miesięcy:)
    No i oczywiście naszym zaawansowanym Mamusiom Ejrene,Wiola,Jaśminowa Lunka wszystkiego naj!
    Szczęśliwego Nowego i oby miał dla nas więcej łaskawości:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 08:52

Ejrene, Edycik, Jasminowa, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja

Majju u nas też kraina i też prawie miałam te moc ale gdzieś mi zwiala :-P
    Ooo to nie wiem czy w tak zaawansowanej ciąży będziesz miała ochotę na zabawy weselne ;-)

Kjopa u nas też będzie duza ale cóż PAN zrobisz ;-)

Edycik jak ty to robisz że dajesz radę tak wcześnie wstać jak nie musisz? My jeszcze w łóżku a dzisiaj roboty że szok ;-)

Madka mam nadzieję że łopaty dotarły i dzisiaj od rana zakopywaliscie tego dola :-*

Kobiety bawcie się dobrze dzisiaj :-)

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w starym roku :-)

Kjopa co prawda nie jestem z Wami od początku, ale też mam gorsze dni :-(nieraz myślę, że nigdy mi się nie uda... To już 5 cykl starań...zaczynając pomyślałam, że Przecież mam 25 lat i Napewno uda mi się góra do trzeciego miesiąca... A tu zonk.

Majju moja bratanica dostała Else z mikrofonem i było karaoke haha a przez resztę świat musiałam odgrywać z nią scenę z Elsa i Anną :-) scena trwała 5 min...i w kolko to samo przez całe święta heh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 09:22

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam mojej ekipie SMS z godz imprezy i i dodalam żart że jak chcą coś jeść to niech przywioza bo będzie tylko woda z Kranu i chrupki kukurydziane :-D
    Nikt tego nie odebrał jako żart i wszyscy pytają co maja ugotować :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 09:36

Paryzetka83, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Mundek Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) Miło mi majju że o mnie pamietasz... czytam Was tylko jakoś tak sie nie odzywałam... odebrałam wyniki z posiewu moczu i mam jakąś bakterie jakby infekcja w pochwie to za mało... ph moczu az 9....ide dzisiaj jeszcze po pracy do rodzinnej po jakies leki... z newsów to mój mąż wyjeżdza do Norwegii na czas bliże nieokreślony najkrócej 1 miesiac najdłużej do wielkanocy :( ale była to nasza wspólna decyzja bo z tego co zarabiamy na miejscu to nigdy nie dokończymy budowy domu nie wiem czy wspominałam że sie budujemy.... dzisiaj bedziemy świetowac ze znajomymi w tym 3 ciężarne nie wiem jak to przetrwam... a błękitna ma termin na wielki czwartek czyli końcówka marca :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka nic się nie chwalisz czyżby prawko zdane? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 11:38

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Imię Róży- Kciuki za Twoje badania, no i laska będziesz, racja w nowy rok trzeba wejść wydepilowanym, bo inaczej cały rok człowiek będzie zarośnięty ( zgodnie z przesądami ; )
    apropos początku ciąży, ja w pierszej ciąży też popiłam na imprezie, nie wiedząc, że jestem w ciąży, mało tego, mimo, że nie palę, na tej imprezie zapaliłam fajkę z kuzynem mojego męża, tak towarzysko ; ).Potem okazało się, że jestem w ciąży, to myślałam, że zawału dostanę ze stresu, że dziecku imprezę na start zafundowałam ; )
    Ale córeczka urodziła się zdrowiutka i jest super babka!
    Podobno do 6 tygodnia ciąży zarodek odżywia się substancjami odżywczymi z endometrium, dopiero po tym czasie przenikają substancje od matki do płodu, więc potwierdzam póki nie ma 2 kresek zabawa niech trwa!

Reni- wiadomo już ile zarodków Ci wszczepią? 1, czy 2? ( oczywiście zakładam, że wszystko się uda, zarodeczki będą piękne, mówili coś?)

Cześć dziewczyny

jestem po wizycie
    punkcja planowana w poniedziałek
    szaleństwa w jajnikach nie ma
    ok 4-5 takich do wzięcia

Jasminowa lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Edytka nic się nie chwalisz czyżby prawko zdane? ;-)

tak Ruby :)
    dopiero usiadłam przy komputerze i ogłaszam,że zdałam dziś egzamin na prawo jazdy :) także chociaż tu mi się udało :) miłe zakończenie roku

Kochane gdybym nie zdąrzyła to Szczęsliwego Nowego Roku 2016 Wam życzę zdrówka,szczęscia i spełnienia najskrytszych marzeń!!!!

I dziękuję ,że jesteście :*

cinnamon cookie, Ejrene, MamaTuśka, majju, agatia, EwelinaaKa, AgaL, madka, Jasminowa, madzikk, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sylwestrowo :)
    Życzę wszystkim udanej zabawy, nie napijcie się za mocno ;) a zaciążone niech wypiją chociaż toast z soku, może za nas co byśmy w końcu dołączyły do ich grona??? :)

Edit. Doczytałam wszystko i MamaTuśka ciche gratulacje :) i Edycik no brawoooo!!!! Super zakończenie roku :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 12:14

Edycik, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka garululuje :)

Szampańskiej zabawy kobitki :*

Edycik, Imię_Róży, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ