X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Nawet trochę przeczuwałam... choć trudno to wytłumaczyć. Natura...Póki co nawet nie trzeba łopaty, choć czekanie na @ teraz to nic przyjemnego.

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny samych wspaniałości w Nowym Roku, oby spełniły się Wasze największe marzenia :)

majju, Edycik, MamaTuśka, Jasminowa, Ruby, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze MamaTuśka a ty dużo przed @ byłaś jak robiłaś betę? przykro mi z tego powodu,że jednak się nie udało, czy to w takim razie oznacza, że samoistne poronienie jak przyjdzie @ ? ściskam:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Dziewczyny samych wspaniałości w Nowym Roku, oby spełniły się Wasze największe marzenia :)
    Wiolka wzajemnie, tobie też wszystkiego co najlepsze :*
    Jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 19:26

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Kurcze MamaTuśka a ty dużo przed @ byłaś jak robiłaś betę? przykro mi z tego powodu,że jednak się nie udało, czy to w takim razie oznacza, że samoistne poronienie jak przyjdzie @ ? ściskam:*

W sumie to jestem w 31 dc. Ostatni wynosił 26 dni, przedostatni 29. Ovu była wg mnie ok 12 dc. Więc wg ovu powinnam dostać @ 27 grudnia, betę zrobiłam 29.
    Moja gin mówi, żeby spokojnie czekać na@, bo to mogło być puste jajo połodowe np. W każdym razie nic nadzwyczajnego z puntu widzenia medycyny...
    Nawet tp do mnie przemawia.

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w Nowym Roku kochane :)
    MamaTuśka tulę mocno :-* z jakiej wartości spadła do jakiej? Bardzo mi przykro :(

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z niskich.
    z 50 do 24 w ciągu 48h.
    Gdyby nie to, że się zaczynamy starać i robię testy pod koniec cyklu (pomimo odpuszczonego wiedziałam, kiedy była owulka i faza lutealna wydawała mi się za długa), to bym to uznała za długi cykl.
    Ale nic, trza do przodu. Dziś na Mszy ksiądz składał życzenia wszystkiego, co najlepsze i żebyśmy pamiętali, że jak coś nie jest po naszej myśli, to Pan Bóg wie, co dla nas dobre. I przysięgam, wiedziałam że to do mnie:). A wyniki bety wieczorem przeczuwałam od rana.
    Poza tym, cholera, mam postanowienie owszem, starać się dalej, ale cieszyć się tym, co mam- kochającym mężem i dwójką wspaniałych dzieci. Ja widzę, że wielu rzeczy nie doceniam!

Bardzo Wam dziękuję za wsparcie i za to, że tu mogę być z Wami. Takie miejsce to całkiem spora dawka ciepła :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 21:53

Jasminowa lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, my balowaliśmy do 3 a pobudka była o 6:30 bo zapomniałam budzik wyłączyć :/ Później zasnęłam jeszcze, ale już się nie wyspałam :)
    Nowy Rok mija leniwie ;)

Fajnie, że imprezki się udały. Mam nafzieję, że taka odskocznia dobrze nam wszystkim zrobi.

MamaTuśka tak mi przykro :( Tulę :*

MamaTuśka, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • madka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka przytulam :*

MamaTuśka lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Wiolka wzajemnie, tobie też wszystkiego co najlepsze :*
    Jak się czujesz?
    Dziękuję :) średnio się czuję, mdłości ciągle mi dokuczają, już mam 4 kg na minusie. Ostatnio coraz częściej słabo mi się robi. Wczoraj musiałam przyjść do pracy i było kilka kryzysowych momentów, tylko zdążyłam wyjść na zaplecze i przysiąść bo chyba bym upadła, szefowej trochę strachu narobiłam. W każdym razie wiem że po urlopie muszę iść na L4 bo nie dam rady tak cały czas na nogach.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • wulkan86 Znajoma

Wysłany: 1 stycznia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczescia w nowym roku i owocnych staran,czego zycze i sobie i wam:)nawet tych niezplanowanych

na ten czas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 23:27

MamaTuśka, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Wybuchowa niczym Etna
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobitki :)

jak tam humorki? już po kawce?

Aguś,Cinnamonku zameldujcie się nam na chwilkę :)
    madka jak zdrówko?podleczyłaś się już?
    Wiola bardzo dobrze,że myślisz o l4 :) powinnaś wypoczywać
    majju dupka brałam 10 dni a dziś już tempka w dół więc czekam na @.A Ty jak się miewasz?
    Ruby wyspana?

we wrocku za oknem pięknie,biało jest i -10 od rana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 08:16

Jasminowa, madzikk lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Edytka śniegu nie ma, ale zimno.
    Wczoraj byliśmy w kinie, fajnie spędziliśmy dzień. Dziś większych planów nie mamy, ale mój mąż się mega rozleniwił.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Dziewczyny,

Niech ten rok przyniesie WSZYSTKIM tutaj obecnym upragnionego dzidziola.
    Poza tym zdrowia i szczęścia życzę : )

MamaTuśka, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane. Na Warmii też mega zimno i troszkę przyprószyło śniegiem.

Nie wiem jak to się stało ale zapomniałam wczoraj wziąć luteinę wieczorem. Obudziłam się rano na mierzenie temperatury, patrzę 36,67, kurczę mało, progesteron powinien trochę podnosić.... ups! Wzięłam od razu, chyba nic nie powinno się dziać.

Ejrene na czym w kinie byliście? Wy w ostatnich dniach obejrzeliśmy z 10 filmów :) Jak maluszek?

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja

Edycik dzisiaj już tak, wysłana, chata doprowadzona do porządku ;-)

My mamy dzisiaj kolędę także popołudniu czekamy na księdza ;-)

Wiolka ja tez doradzam L4 nie ma co się męczyć ...

Ja po tym zabiegu dalej mam lekkie plemienia mam nadzieję że to nic takiego...

Miłego dziewuszki :-)

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewuszki w Nowym Roku :)
    U nas impreza trwala do 5.30 wytancowalam sie za wszystkie czasy. Jestem po owulce wiec czekamy co cykl pokaże :)

Mama_Tuska tule mocno i trzymam mocno kciuki za nowy cykl :-* Kurcze to jest najgorsze ze czlowiek juz cieszy sie ze sie udało bo jednak nadzieję były a tu takie rozczarowanie przykre. Ale w Nowym Roku uda sie na pewno :)

Ruby myślę ze to normalne ze jeszcze plamisz ale może dla pewności zadzwon do gina?

No to ciesze się że udaly wam sie imprezy i obyśmy caly rok tak byly wyluzowane jak tego wieczoru tylko nasza Maja opiekowala sie kotkami ale to pokazuje jaki z niej dobry człowiek :*
    Ja z moim M calego Sylwestra sie nie odzywalam ale za to wczoraj mnie przeprosil i sie godzilismy bo mój synek z dziadkami do Krakowa pojechal ale dzis wraca :)
    No i gości tez mamy dzisiaj to poprawiny Sylwka robimy :-)

Wszystkiego dobrego wam kochane życzę w Nowym Roku :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 13:13

MamaTuśka lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no to bawcie się dobrze :) plamienia raczej normalne przynajmniej tak mi przed chwilą dr google powiedział :P ciekawe tylko jak cały cykl będzie wyglądał...

Ja styczeń mmam znowu dość napięty, a w lutym idziemy na bal karnawałowy więc o ile wahadełko mówiło prawdę to w marcu czeka nas radosna nowina :D

Auto planujemy zmienić teraz to zaczynamy poszukiwania, m wybrał sobie grande punto bo to dla niego szukamy na dojazdy do pracy, mam nadzieję ze znajdzie się coś sensownego :)

Przyszły do mnie testy więc nareszcie mogę sikać na patola, jej jak ja dawno nie obsikałam żadnego testu!!! jak na razie słaba druga krecha także chyba jeszcze kiloka dni mam czasu do owu, ale już dzisiaj zaczynam starania pełną parą :D jak zaleciła mądra głowa- nie mogę przecież zawieźć doktorka po takim liftingu który mi zrobił :P

MamaTuska - to fakt musimy doceniać to co mamy, dwójka dzieci to wspaniały wynik więc nawet jakby się nie udało z kolejnym to czy jedno czy dwójka i tak jest z czego się cieszyć i za co dziękować :) w jakim wieku dzieciaki przypomnij bo gdzies mi uciekło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 13:29

Kasia1407 lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, jeszcze jak ksiądz pobłogosławi to już na pewno w marcu będziecie się cieszyć :)

A Batwomen nadal baluje? ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju byliśmy na Gwiezdnych Wojnach :) nie moje klimaty ale czego się nie robi dla męża ;) Małe rośnie :)

Byłam dziś na pogrzebie, tak zmarzłam że dobrej pory nie mogę się rozgrzać, na początku stałam w kaplicy bo tam ciepłej, ale zasłabłam i musiałam wyjść na dwór.

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ