X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadeszła @, czyli cykl miał 31 dni. Niby dłuższy, ale szału nie ma. I nie ma się co spieszyć z testami na to wychodzi...

Ruby, syn 12, córa 10 lat:)

Ale wiecie, że w tym roku wszystkie szczęśliwie będziemy w ciąży:)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Heja

Edycik dzisiaj już tak, wysłana, chata doprowadzona do porządku ;-)

My mamy dzisiaj kolędę także popołudniu czekamy na księdza ;-)

Wiolka ja tez doradzam L4 nie ma co się męczyć ...

Ja po tym zabiegu dalej mam lekkie plemienia mam nadzieję że to nic takiego...

Miłego dziewuszki :-)
    Ruby
    tak gfzieś do dwóch dni możesz plamić
    tak mi mówił lekarz

wyhodowałam kilka jajeczek, gdzieś tak ok 7-8
    ale niektóre mniejsze
    w pońiedziałek rańo czeka mnie punkcja
    w czwartek transfer
    waham się tylko czy transferować jeden zarodek czy dwa....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Tuśka jak się trzymasz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 17:41

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni to zaciskamy kciuki :) co do teansferu to musisz poważnie przemyśleć :) jeden może się "nie przyjąć" przy dwóch większe prawdopodobieństwo, ale wtedy jest też szansa na dwójkę a musisz pogadać z ginem czy ciąża mnoga u Ciebie nie jest obarczona ryzykiem. Moja koleżanka 3 razy podchodziła do IVF i za każdym razem miała transfer 2 zarodków. Dwa razy nie zagnieździł się ani jeden, a za trzecim zagnieździły się obydwa i ma teraz dwóch synów :)

Reni555, madzikk lubią tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja tak na szybko ale od poniedzialku powinno mnie byc na ovu wiecej.

MamaTuska, podoba mi sie twoje podejscie. Tak trzymac! cos sie udalo i znowu sie uda.

Reni szczerze bierz dwa bo jak wezmiesz jedno i sie nie uda (odpukac) to bedziesz zalowac. Lepsze podwojne szczescie :)

Nie zazdroszcze wam tych mrozow. U mnie 8 stopni na plusie.

Slodkich snow zycze!

Reni555, MamaTuśka lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Przyszły do mnie testy więc nareszcie mogę sikać na patola, jej jak ja dawno nie obsikałam żadnego testu!!! jak na razie słaba druga krecha także chyba jeszcze kiloka dni mam czasu do owu, ale już dzisiaj zaczynam starania pełną parą :D jak zaleciła mądra głowa- nie mogę przecież zawieźć doktorka po takim liftingu który mi zrobił :P
    O kurka a ja zapomniałam kupić a owu gdzieś za 3-4 dni ;) A tak sobie chciałam siknąć na jakiegoś testa, najlepiej tego niedrogiego z allegro ;)

MamaTuśka lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    Mama Tuśka jak się trzymasz ?

Dziękuję, zwyczajnie. Nie ucieszył mnie spadający wynik bety ale później już normalnie. Jakbym nie testowała, to bym nawet nie wiedziała o sprawie - taka jest prawda.

Kochani - każda z nas chce urodzić dziecko - zdrowe dziecko. Więc - choć to brzmi paskudnie - dobrze, że natura reaguje sama odpowiednio wcześniej, jeśli coś np jest nie tak. I to nie są sytuacje nadzwyczajne czy patologiczne. To jej prawo i ... w sumie nasze szczęście, że Ktoś wie lepiej i wcześniej.

A poddawać się nie ma co. Trzeba wierzyć ;). Jeszcze mi nigdy Góra krzywdy nie dała zrobić ;). Wam też nie da ;)

madzikk, Reni555, Paryzetka83, Kasia1407, AgaL, Bratek, Mundek, Kjopa3, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się

ja od rana nie śpię,jajniki bolą i @ w nocy nadeszła taka,że masakra,także rozpoczełam nowy cykl i ból taki,że nie wiem czy leżeć czy siedzieć...
    mrozisko u nas -15

miłego dzionka

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się pierwszy raz w Nowym Roku :) jakoś tak mi zleciało, Sylwester super, zabawa meeeega, wesoło, jednak bal przebierańców to jest to! :) każdy podchodzi do siebie na luzie, łatwiej się zapoznać z nowymi ludźmi :) piątek cały przeleżany w domku a teraz już niestety weekend w pracy...

MamaTuśka przytulam.... :* twarda kobieta z Ciebie!

Edycik odpoczywaj sobie w domku :*

U nas na Mazurach też mrozisko -18!

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane witam się i ja :) pogoda bardzo mroźna, byłam odwieźć koleżankę ma dworzec i się przeziębiłam. Zatoki zawalone, gardlo boli, śliny nie mogą przełykać, a katarzysko płynie. Ach uroki zimy. Jutro lecę do lekarza po jakieś leki.
    Cinaminku dobrze, że się wyszalałaś w sylwka :) bale przebierańców są super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 09:38

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten mroźny niedzielny poranek. Fuj fuj -15 na wschodnim mazowszu.
    Mama Tuśka piękna postawa czy mogłabyś nas nią pozarażać?
    Edycik a tobie łopata potrzebna? rDobra nie czekam na odpowiedź tylko razem z łopatą ketonal forte wysyłam :* mam nadzieję że szybko do Ciebie dojedzie.

Cinnamon patrząc na twoje zdjęcia z Sylwestra widać że dobrze się bawiłaś ;) Batmanka jak się patrzy. Za rok będziecie siedzieć w domu więc to był ostatni twój czas na bal. (z małym dzieckiem przecież nie pójdziecie ;) )

Ruby i jak prezenty dostałaś to o czym marzyłaś? zaskoczenie było?

Aguś jak twój sylwester?

Madzik projekt na dom całkiem fajny chodź przyznam że nie w moim stylu. ale Kochana buduj się buduj będę do Ciebie na wakacje pod Wrocław przyjeżdżać ;)

U mnie kolejny cykl bez owulacyjny masakra, mam nadzieję że nie będzie się zbytnio dłużył a dotego od wczoraj straszny ból piersi i nie znam powodu. dr google też nic mi nie wyjaśnia.
    Jakie macie postanowienia na nowy rok? Ja postanowiłam wpadać do was częściej tak jak kiedyś na naszym "pędzącym" forum ;)

madzikk, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Piękne Panie!
    Edycik przytulam. Życzę Ci żeby nowy cykl nie był zbytnio pokręcony i okazał się tym szczęśliwym!
    Cynamonku super strój! Pozazdrościłam Ci imprezy i pod koniec stycznia robię u nas karnawałową imprezę przebieraną. Motyw to postacie z filmów/ bajek lub książek. Muszę poszukać czegoś fajnego :) Niech Ci szybko zleci czas w pracy!
    Katiuszka dobre postanowienie noworoczne ;) Pamiętaj, że z bezowulacyjnych też powstają dzieci! ;)
    Co do testów to ja siknę w czwartek, przed odstawieniem luteiny.
    Co prawda OF wyznaczył mi ovulkę na Sylwestra ale na pewno była wcześniej (jeśli była w ogóle). Obstawiam, że w Święta. Co prawda akurat wtedy <3 nie było ale może się uchował jakiś jurny żołnierz ;)

katiuszaa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszkaa mój cykl też był bezowulacyjny, brak czegkolwiek na USG, a test pozytywny i beta rośnie... może ten ból piersi to jakiś zwiastun? ;)

katiuszaa lubi tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie również dziewczynki :-)

Edycik przytulam mocno i życzę aby szybciutko ból przeszedł :) Pamietaj Nowy cykl, nowe mozliwosci :-)

Mama_Tuska super masz podejście i naprawdę powinnas nas zarazac swoim podejscie bynajmniej mnie :-)

Agatia życzę dużo, dużo zdrowka bo teraz nie jest ci wskazane takie przeziebienie :/ szybciutko zdrowiej :*

Maju oby czwartek byl bardzo szczesliwym czwartkiem :D Powodzenia życzę :*

Katiuszkaa jak widzisz u Agatii tez niby byl bezowulacyjny :) Wiec cuda sie zdarzaja oby u ciebie również zdarzyl sie ten cud :-)

A u mnie dziewczynki po owulce a jajniki nadal strzykaja jakoś brzuch w dole boli nie wiem co tam sie dzieje :) Oby cos dobrego :)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Agulka901 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem dzien po terminie @. Bardzo bola mnie plecy, mdli mnie i ogolnie jakas slaba jestem. Rano test negatywny zdecydowanie. Nie wiem czy jutro isc na bete czy czekac i testowac np za 2 dni jesli @ nie nadejdzie

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie dziękuję;).
    No i tak na logikę, dziewczyny. Nie ma co hełmu na drugą stronę zakładać ;). Człowiek dzisiaj chce decydować, planować i wyliczać i generalnie panować nad wszystkim. No bez jaj... ;)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Ja tylko na chwilkę, bo wymyśliłam sobie remont przedpokoju i demontuję szafę, którą 40 lat temu zrobił mój dziadek, więc nie jest łatwo ;)

Edycik głowa do góry, trzymam kciuki za nowy cylk. Jaki gin ma plan teraz? Rozumiem że clo odpada :)

MamaTuśka brawo za postawę, zgadazam się, że czasem natura wie lepiej niż my :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    MamaTuśka brawo za postawę, zgadazam się, że czasem natura wie lepiej niż my :)
    A co chce mi powiedzieć? Byłabyś koszmarną matką?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :)

My dzisiaj leniwa niedziela w domu...- 12 na polu to aż nie chce się wychodzić. Byliśmy tylko w kościele - apropo postanowień noworocznych mam postanowienie żeby w niedziele chodzić do kościoła bo jakoś ostatnie 2 lata nie było mi po drodze...także po kościele tylko ekspresowe zakupy w biedrze i obiadek się jeszcze gotouje :)

Cynamom mówiłam, że zrobisz wrażenie, super strój zresztą na takich imprezach przebieranych wszystkie stroje są fajne i śmieszne :)

MamaTuska coś w tym jest co piszesz taka naturalna selekcja brzydko mówiąc, ale może faktycznie tak być musi i musimy to przyjąć na klatę...

Katiuszka dostałam alcatela smartwatcha i bon do reserved na 300 zł także jestem mega zadowolona z prezentów urodzinowych :)

Majju trzymam kciuki za tego dzielnego - oby tam gdzieś poczekał ;)

Agatia- zdrówka, leżeć i kurować się a nie po mieście biegać, nagana :P

Paryzetka ja zakupiłam sztuk 50 także ten cykl jest zdecydowanie mój :D

Renii jestem tego samego zdania co Madzikk zwieła bym dwa, często gęsto jeden niestety się z tych dwóch przyjmuje , także żeby zwiększyć szansę przy tym podejściu może warto dwa? a jak się uda to będą dwa łobuzy - jeszcze lepiej!

A tak w ogóle to ja bym przygarnęła chętnie bliźniaki, marzy mi się 3ka więc już bym to miała z dyńki ;) potem mogę już nie mieć odwagi i siły na trzecie...

Edycik kochana powodzenia w nowym cyklu, oby ból ustał, a ten cykl był bardziej optymistyczny niż poprzedni, podbijam pytanie co twoja ginka dalej proponuje?

Miłej niedzieli kobietki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 14:45

Reni555, cinnamon cookie, MamaTuśka lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    A co chce mi powiedzieć? Byłabyś koszmarną matką?
    Halo halo, czy ja tu wyczuwam jakiś smutny ton?
    Nie wiem co natura chce Ci powiedzieć ani mi ani wszystkim innym dziewczynom starającym się tak bardzo zostać Matkami. Myślę jednak, że nie działa przeciwko nam chociaż ciężko się z tym pogodzić :*

A jeśli chodzi o poprawianie tego co natura zrobiła niedoskonale - mam na myśli moją wysoką prolaktynę, to od jutra biorę Castagnusa. Brała któraś z Was?

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ