X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja :)

Edycik mi się podoba ta w środku na drugim zdjęciu i czerwona ba drugim miejscu :)

Imię róży- znając ciebie to szybko zaczęłaś 7 dni po? ;) ale dobrze, że znalazłaś w końcu dobre testy i kibicuję o bladziochy na tych waśnie! :)
    Historia faktycznie mocno podbudowująca jak na Królową przystało :)

Aguś- ważne, że jest jakiś plan i tego się trzeba trzymać, a mówiłaś ginowi że do marca chcesz sobie dać spokój z stymulowaniem? co on na to? a twój cyk to taki sam jak mój w zeszłym miesiącu, dużo za wcześnie i jakiś pokręcony...

Dziewczyny mam pytanie czy po CLO się tyje? pytam z ciekawości bo czy to już jest ta kuracja hormonalna?

Paryzetka sikam na patole ale kreska co dzień bledsza zamiast mocniejsza...chociaż z moich obliczeń coś koło 8-10 powinna być owulacja ;)

Jaśminowa jak po spodnie to do reserved - promocja -79 zeta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 18:37

Jasminowa lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby spodnie naprawdę super, w sobotę rano jadę zrobiś prolaktynę i inne badania to potem skoczę do galerii.
    Pytałaś czy mówiłam ginowi...właśnie nie, bo umawialiśmy wię wstępnie na styczeń na stymulacje po jego powrocie z wolnego...ale pójdę trochę później w marcu chyba. Chcemy spróbować sami. Przeglądaliśmy nawet wspólnie moje wykresy od kwietnia chyba ....i stanowczo za mało serduszkowania było aż do października. Teraz weźmiemy się do roboty:):)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :) dziękuję wszystkim, które o mnie pytały :) jestem jestem, zaglądam, jakoś na wszystko czasu mi brak a poza tym net mi się kończy w tel i przez to ostro zwolnił :/ 10-go naładuje się od nowa :P
    A teraz cofam się parę stron doczytać co u Was ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby spodnie naprawdę super, w sobotę rano jadę zrobiś prolaktynę i inne badania to potem skoczę do galerii.
    Pytałaś czy mówiłam ginowi...właśnie nie, bo umawialiśmy wię wstępnie na styczeń na stymulacje po jego powrocie z wolnego...ale pójdę trochę później w marcu chyba. Chcemy spróbować sami. Przeglądaliśmy nawet wspólnie moje wykresy od kwietnia chyba ....i stanowczo za mało serduszkowania było aż do października. Teraz weźmiemy się do roboty:):)

Aga mój m też mówi , że zdecydowanie za mało, chociaż dla niego zawsze mało :D ale prawdę powiedziawszy od czasu kiedy uregulowałam hormony to <3 było znacznie mniej niż wcześniej więc w sumie to się nie dziwię....

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dobry wieczór :) dziękuję wszystkim, które o mnie pytały :) jestem jestem, zaglądam, jakoś na wszystko czasu mi brak a poza tym net mi się kończy w tel i przez to ostro zwolnił :/ 10-go naładuje się od nowa :P
    A teraz cofam się parę stron doczytać co u Was ;)

Gdzieś ty była jak cię nie było i coś ty robiła? ;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

Jak to Batwoman...ratowała świat :P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    dzień dobry

jak dobrze,że dziś wolne i można w dresiku w domku spędzić dzionek

Ruby zakupy super,ale widzę po tym Twoim fitnesie,że warto było ćwiczyć,naprawdę figurę masz rewelacyjną :) a ta koszula co kupiłaś zarąbista.

agatia też mi się wydaje,że lekarz przesadził.Leż w łóżku, herbata z dużą ilością cytryny i miodem,maść rozgrzewająca i ułatwiająca oddychanie na plecy i klatę i kuruj się.

Ja tak sobie właśnie planuję skoro ciąża mi na razie nie pisana 13 stycznia mam kontrolę u gina jak z tą torbielą i wracam na siłownię i treningi.Nie ma co...lato będzie to zadbam o siebie.

katiuszkaa Ty odkrywasz rurki a ja nie mam żadnych spodni rurek w szafie,co coś kupuję to jest to sukienka albo spódnica rozkloszowana bo w tym się czuję najlepiej.

Potrzebuję porady pod koniec kwietnia jedziemy do przyjaciół na wesele może mi powiedziecie która naj naj.Mnie się wszystkie podobają :)
    http://static.pokazywarka.pl/i/6233350/925487/s1.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6233352/996645/srodkowa.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6233352/370186/s2.jpg

najbardziej mnie kusi ta z drugiego linka środkowa

Ooohhhh Edycik, moja ulubiona firma sukienek Lou!!! <3 mają boskie sukienki :) nie wiem na którą bym się zdecydowała, ale jeśli tylko będę miała jakąś okazję to którąś kupię! A Ty zdecydowałaś się?

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ruby a cholera wie ;) to tu, to tam.. :D ciągle coś :) weekend pracowałam, wczoraj mnóstwo spraw do załatwienia i sprzątanie, dziś od rana z Mężem leniuchujemy :) no i gardło jakoś zaczęło mnie boleć :/ Tobie przeszło?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby a cholera wie ;) to tu, to tam.. :D ciągle coś :) weekend pracowałam, wczoraj mnóstwo spraw do załatwienia i sprzątanie, dziś od rana z Mężem leniuchujemy :) no i gardło jakoś zaczęło mnie boleć :/ Tobie przeszło?

no jakieś cudowne ozdrowienie z rana ;) na razie wszystko ok ale cholera wie co kiedy i kogo złapie...

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    no jakieś cudowne ozdrowienie z rana ;) na razie wszystko ok ale cholera wie co kiedy i kogo złapie...
    O widzisz, to dobrze... Mam nadzieję, że i mi przejdzie :)

Agatia.... No ręce mi opadły, jak przeczytałam co Twój lekarz mówił :/ tak straszyć i przewidywać tylko co najgorsze??? No ludzie bez przesady :/ nie wiem czy bym wróciła do niego na Twoim miejscu...

Aguś dziękuję za modlitwę i wspieram również :* a jutro zabieram się w końcu za książkę :)

Paryzetko chwal się nam swoimi dziełami jak tylko coś ukończysz :) ja jestem kompletne beztalencie więc chociaż popatrzeć lubię ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku to nie jest mój lekarz... na szczęście. Moja ginka jest do przyszłej środy na urlopie, a z racji turbo choróbska poleciałama do rodzinnego i do gina. Wizyta u gina to był błąd, wielki błąd.

Dziewczyny piękne te sukienki, prześliczne :) szkoda, że na takie śliczne ubrania jestem za tłusta, jednak moje 42-44 niezbyt by się prezentowało i jak ta świnka bym wyglądała :-D Mi chyba najbardziej podoba się nr 2, ale ciężko wybrać :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietacie mnie jeszcze?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja niestety dopiero wieczorkiem ale mój synuś miał dzisiaj imieniny i od wczoraj chałupka pełna gości :)

Przede wszystkim Agatia co to w ogóle za lekarz?!!!! Normalnie na twoim miejscu bym mu chyba parę słów powiedziała. Ja będąc w ciąży z moim synkiem też na takiego trafiłam który mi powiedział w 5 miesiącu że ja i tak tej ciąży nie donoszę i kazał mi się przygotować na najgorsze. Rzeczywiście ciąże miałam bardzo zagrożoną i leżącą i urodził się w 8 miesiącu ale zdrowy jak ryba :) Nie słuchaj tego lekarza i bądź dobrej myśli ponieważ stres niestety nie jest twoim sprzymierzeńcem. Mocno będę trzymać kciuki żeby było wszystko ok i tobie przede wszystkim szybkiego powrotu do zdrówka życzę :*

Edycik jak dla mnie zdecydowanie sukieneczki na drugim zdjęciu. Sama mam pod koniec stycznia wesele szwagra i jestem w trakcie poszukiwań :) I jak tam dzisiaj się czujesz?

Jaśminowa ja dzisiaj podobnie sobie pospałam razem z M i synkiem :) W ogóle ostatnio jakaś taka śpiąca jestem wyspać się nie mogę :)

Madzik ja z testowaniem mam podobnie jak @ przyjdzie to jakoś przyjmuję to na klatę a po teście to jakieś mnie nerwy biorą i tak staram się do ostatniej chwili z tym czekać.

Bratek idealny obrazek :) Rozweseliłaś mnie nim :)

Ruby spodnie super i gdzie ty kobito jesteś za stara?

Słodkich snów dziewczynki :*

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• majju Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zrobiłam test. I nic. Jedna kreska i wielkie białe NIC. Nigdy nawet cienia cienia. Nawet cieniutkiej kreseczki widocznej tylko pod światło. Zawsze tylko czyste, nie pozostawiające złudzeń i nadziei NIC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 07:06

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z pracy - jak mnie się wstać dziś nie chciało wrrrr

majju przykro mi,że biel vizira wyszła :( przytulam :*

Kasia1407 dziękuję,że pytasz.Już prawie nie boli i @ się kończy całe szczęscie :)Synuś pewnie zadowolony ,że tyle gości miał na imieniny?

Cinnamonku jak gardło? Ustąpił ból? Co do sukienek kochana najbardziej mnie kusi ze środkowego zdjęcia - środkowa,albo ta ostatnia.Chyba,że jeszcze jakieś inne modele się pokażą :) moja przyjaciółka na chrzciny synka kupiła właśnie tą ostatnią i na żywo sukienka jest bajeczna.

Aguś skoro taką decyzję podjęliście to trzymam kciuki za Was i oby się udało do marca :)

miłego czwartku kobitki

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja bym chyba wybrala pierwsza, ale to dlatego ze zielony i niebieski (najlepiej turkus) to moj kolor, lubie cieple kolorki. W czerwonych siebie nie widze bo moja twarz sie czesto czerwieni:) przy jasnych kolorach musialabym dobrze oko o usta podkreslic (czego za czesto nie robie) bo inaczej jestem niewidoczna ( chyba ze mam ciemne wlosy to jasny jak najbardziej). Ale prawda jest taka ze sukienki sa sliczne:) dla mnie bylyby za krotkie bo mam dluga gore :( jezeli chodzi o kroj to wybralabym pierwsza.
    Milego dnia!

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Hej. Zrobiłam test. I nic. Jedna kreska i wielkie białe NIC. Nigdy nawet cienia cienia. Nawet cieniutkiej kreseczki widocznej tylko pod światło. Zawsze tylko czyste, nie pozostawiające złudzeń i nadziei NIC.

Majju, ZA WCZEŚNIE, jeśli dobrze patrzę na wykres.

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana;-)

Majju a coś ty chciała zobaczyć na teście 6 dpo, no chyba nie dwie krechy???? MamaTuśka ma rację za wcześnie>
    ... co innego ja dzisia jest 12 lub 13 dpo i dalej biel:-)) także sika jutro i po jutrze dla sportu;-))
    Ruby znasz mnie, ale w tym miesiącu zakupiłam tyko 4 testy:-)) dokładnie pre-testy a że tanie nie są (u mnie coś prawie 12 zeta za jeden) to oszczędzałam (choć nie powiem że mnie nie kusiło tak jak majju 6 dpo sikać:-))
    ...także ten obsikam w tym miesiącu bezskutecznie 50 zł:-))

Miłego dnia;-))

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju za wcześnie na test :) ja pierwszy test zrobiłam w 32 dc i kreska wylazła po kilku godzinach, w 33 dc juz krecha była ciemna. A owulkę miałam bardzo wczesną bo przed 14 dc - pewnie 12-13 dc. Poczekaj spkojnie kochana do terminu @ lub dzień później i wtedy teściorek :)

Ja nadal zdycham i dusi okropnie :( nie wiem czy jakaś astma się nie zaczyna.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Kobietki:) ja zmykam do statystyk....
    ta wczorajsza @ ach znowu bolała jak co miesiąc, ale dziś już z podniesioną głową walczę dalej.

Majjusia stanowczo za wcześnie, ale wiem....ta biel boli:*
    Też nigdy nic innego nie widziałam, dlatego boję się testów jak ognia:/

Piję kawkę z kubka termicznego i pozdrawiam Was ciepło:)

‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ