Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Cinnamon cookie rano stężenie lh w moczu może być większe ze względu na jego skondensowanie po nocy Dlatego rano test teoretycznie może wyjść fałszywie pozytywny i tym samym lepiej jest robić je później.👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Smerfelinka wrote:Cinnamon cookie rano stężenie lh w moczu może być większe ze względu na jego skondensowanie po nocy Dlatego rano test teoretycznie może wyjść fałszywie pozytywny i tym samym lepiej jest robić je później.
dokładnie tak
Smerfelinka, podziwiam za to bieganie!
Imie_Rozy - test teoretycznie chyba powinien raz/dwa wyjść pozytywny (mocny/mocniejszy od testowej), ale ja nie raz tak miałam, że np. 5 dni miałam pozytywny. Czemu? Nie wiem Gdzieś kiedyś przeczytałam, że testy pokazują przybliżoną owulkę, czyli chyba przed i po. Ale to tylko moja interpretacja -
Ja jak robiłam tylko w jednym miesiącu testy owu to np. kończyłam pracę o 16.00 i jak przyjechałam do domu to wtedy robiłam. Nie powinno się pić 2 h przed robieniem testów.
U mnie dziś 40 w cieniu było ale sprawdzałam u klienta i chyba niedługo wcześniej słońce przestało na termometr świecić. Mimo to ukrop straszny. Szybko zrobiłam swoje i uciekłam do domu. Zabrałam mojego P i synka i pojechaliśmy nad jezioro potem do McDonalda na frytki i lody .
Ach u mnie 4 dc i jestem ciekawa kiedy będzie owulacja w tym miesiącu. Czy mi się poprzestawia znowu czy już będzie jak zawsze. Jeden plus to pierwszy raz po poronieniu nie miałam plamienia przed @ tylko od razu @. -
Windows wrote:Witam się
Chciałabym dołączyć do was zacznę od tego, że po odstawieniu w maju tabletek antykoncepcyjnych, miałam dopiero jeden okres.. po 36 dniach, teraz mam 34 dc i nic się nie zapowiada Od poniedziałku mierzę temperaturę, może taki obraz da mi większą jasność..
Poza tym mam 28 lat i już jedną pociechę, która w tym roku skończy dwa latka
Witamy serdecznie i cieszymy się, że dołączyłaś do nas
Im jest nas więcej, tym raźniej i weselejCzekającaMama
Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc -
Kochane widzę, że dzisiaj jednym z wątków przewodnich był sport i powiem, że aż mi głupio od samego czytania. Wychodzi na to, że tylko ja nie uprawiam sportu i nie umiem się do niego zmobilizować Masakra jak tutaj się zmotywować do działania hmmm... Szok chyba jest zbyt gorąco żebym coś wymyśliła I same widzicie każda wymówka dobraCzekającaMama
Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc -
CzekającaMama wrote:Kochane widzę, że dzisiaj jednym z wątków przewodnich był sport i powiem, że aż mi głupio od samego czytania. Wychodzi na to, że tylko ja nie uprawiam sportu i nie umiem się do niego zmobilizować Masakra jak tutaj się zmotywować do działania hmmm... Szok chyba jest zbyt gorąco żebym coś wymyśliła I same widzicie każda wymówka dobra
CzekającaMama lubi tę wiadomość
"Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho -
Hej dziewczyny, nowe i zakorzenione, gorąco u mnie nad samym morzem, skwar nie do zniesienia, 50 st w sloncu, masakra. Caly dzień spędziłam z synkiem w ogródku, on basenik a matka spiekła się jak szalony rak no ale nic zaczynam nowy cykl i jestem dobrej myśli, pozdrawiam i życzę miłego weekendu
Kazik :* -
Dzieńdobry sobootnio
Ja od dwóch lat opłacam Multisport z żywym przekonaniem, że będę ćwiczyć... raz na dwa tygodnie pofatyguję się wypocić na siłownię, a potem tydzień mam zakwasy
Co do testów owulacyjnych, w tym miesiącu żaden nie wyszedł pozytywny. Za to testy ciążowe ze mną igrają, rozlewają się, pokazują białe kreski, cienie, więc odpuszczam. Natomiast ovufriend wyznaczył mi owulację teraz na 27 dzień cyklu, poprostu rewelacja a jutro, najdalej poniedziałek spodziewam się okresu... Mój wykres to jeden wielki chaos.
edit- zaznaczyłam ignorowanie dzisiejszej temperatury, żeby mnie owulacją nie oszukiwałoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 08:17
-
Witajcie, kochane:)
oczywiści enie wytrzymałam (wiem, niedawno mądrzyłam sie, kiedy sie powinno;P) i zrobiłam test ciążowy. oczywiście negatywny, to (chyba ) 11 dpo.znów bez sensu sie wkręcam.
Co do ćwiczeń to....hmmm raz w tyg chodzimy na basen, czasem częściej, ale nie na szalone pływanie, a bardziej na wygłupy. Więc, hmmm. szacunek dla wszystkich ćwiczących;)
miłego dnia! -
Dzień dobry Kobietki co za upał!!! Od samego rana jestem cała zlana potem a weekend w pracy co do sportu w takich warunkach pogodowych to faktycznie kiepsko... Czy staranie się o dzidziusia zalicza się???
zizi, Imię_Róży, CzekającaMama, madzikk lubią tę wiadomość
-
Witam sobotnio - znowu ukrop ;/ Całą noc nie spałam przez ten upał! Dwa okna otwarte, aby był przewiew, a i tak w nocy wstałam i przywlekłam wentylator..masakra Oczywiście rano wstałam z delikatnym bólem gardła A jak u Was minęła noc?
-
Ja to samo- pod wentylatorem, a z rańca katar
Opowiem Wam co mnie dzisiaj spotkało!
Skoro sobota to pranie, sprzątanie i inne, w międzyczasie wyskoczyłam do kosmetyczki ogarnąć brwi
Wychodzę, a tu jakiś starusieńki staruszek mnie zaczepia, pyta czy mam chwilę, i za ręke na bok chodnika mnie prowadzi. Pierwsza myśl- Jehowy W ręku trzyma myjkę do naczyń, taki ot biedny staruszek, ale czysty ogolony, uśmiechnięty. I mówi, że chciałby kupić maszynkę do golenia jednorazową, zapłaci każde pieniądze nawet 50 złotych, ale nie wie gdzie kupić, bo u fryzjera nie chcą mu sprzedać. Ja jestem na starszych ludzi wrażliwa, zawsze mnie za serce chwytają No i tak się rozczuliłam, że zaczęłam mu wymieniać sklepy gdzie kupi, mówię- Biedronka (bo to minutka od miejsca gdzie stoimy), to on nie wie gdzie biedra, wyjaśniłam, ze teraz maszynki są pakowane po kilka itd, żeby poradził sobie w szukaniu
Na koniec juz mnie żegna, dziękuje, życzy zdrowia i błogosławieństwa, chwyta mnie za łokieć i pyta- a pani ma dzieci? Więc mówię - nie. A on na to: To Pan Bóg da pani dzieci niedługo.
Ot cała historia, ale się wzruszyłam. To był taki staruszek z demencją, przeuroczy i na koniec nie pytając czy chcę, czy nie, czy mam z kim Poprostu mi oznajmił
Oby się sprawdziło Jak moja siostra zaszła w ciąże, zanim się dowiedziała starszy pan w sklepie ją zaczepił i jej powiedział, że widzi po jej oczach, włosach, że jest w ciąży. Popukała się w czoło, a za dziewięc miesięcy urodziła córkę ;Pcinnamon cookie, zizi, Rybaaaa, izizizi, Kjopa3, CzekającaMama, madzikk lubią tę wiadomość
-
Ja też he made my day Strasznie mnie wzrusza starość, on był taki pogodny i tak dreptał powolutku i tak mnie za serce ścisnęło, że chciał biedaczek kupić u fryzjera, ale mu nie sprzedano, a on by chciał takie malutkie maszynki. Karma wraca, odpłacił mi takim słowem, że mam energię na cały następny miesiąc walki
zizi, Bratek lubią tę wiadomość
-
I ja się pobeczalam.oby się spełniło niedługo, jak prorokowal dziadzius:-) moja szwagierka wczoraj urodziła synka. Cieszę się bardzo i znów becze ale jednocześnie w serduchu trochę smutno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 10:41