X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znikam na 3 godzinki. Trzymajcie kciuki bo taki mały ważny egzaminek teraz mam od 12

Paryzetka83, Bratek, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Znikam na 3 godzinki. Trzymajcie kciuki bo taki mały ważny egzaminek teraz mam od 12

zaciskam :)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza ja akurat miałam operację kolana, choć nazywało się, że będzie zabieg :/
    Kciuki trzymam :)

Majju no ładny, ładny - już takie miewałam a potem leciały na łeb na szyję :) Ale miło popatrzeć :) Zwłaszcza, że w odpuszczonym cyklu bez staranek taki ładny nie był i to mi daje złudzenie, że może coś się tam dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 11:01

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju mogłabyś mnie zarazić optymizmem bo u mnie z dnia na dzień ulatuje gdzieś ...może złapię jeszcze jak troche podeślesz :)

• majju Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:

Majju no ładny, ładny - już takie miewałam a potem leciały na łeb na szyję :) Ale miło popatrzeć :) Zwłaszcza, że w odpuszczonym cyklu bez staranek taki ładny nie był i to mi daje złudzenie, że może coś się tam dzieje.

O fe, ale brzydal ten wykres. W życiu bym takiego nie chciała mieć. ;)

Katiuszka kciuki ściskam (zawsze to też wymówka od roboty bo co ja zrobię z zaciśniętymi kciukami, uda mi się tylko napisać bvkdj f sd vjkbbdkjbs więc mało wydajna praca :) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 11:07

Bratek, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Podczytuję Was czasem, ale na belly i ovu nie wchodzę często, bo grupa majówek, na której się udzielałam przeniosła się na FB i tam piszemy :)

Widzę, że działacie a humor jak zawsze Was nie opuszcza przy tym ;) Atmosfera jak zawsze tu domowa i miła :P

Gratuluję jeszcze raz Bratek!:) Wspaniała wiadomość. Nudnej ciąży Ci życzę ;)

U mnie w porządku. Jestem po połówkowym i zaczyna mi się dłużyć czas. Jak pomyślałam, że jeszcze drugie tyle to jakoś zwątpiłam, że zleci :P Wyszłam z dom w końcu - chodzę na basen, spotykam się z ludźmi - w początkach jakoś nawet nie miałam na to ochoty :P

Buziaki dla Was :* I miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 11:13

AgaL, Bratek, Paryzetka83, cinnamon cookie, Edycik, Wiola90, majju, madzikk, Kjopa3 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LUNKA :) myślałyśmy tu o Tobie! cieszę się, że u Ciebie wszystko super i aktywnie mija Ci ten czas :)

Bratek, luna91 lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50, nic mi nie wiadomo na temat HSG po poronieniach. Bo ono sprawdza drożność jajowodów. Skoro się zaszło w ciążę, to oznacza, że rury są drożne ;)

Edycik - pewnie można by połączyć, ale pytanie, w jakich proporcjach, żeby nie przeholować. A ile saszetek dziennie wypijasz???? Bo często padają w necie stwierdzenia, że dziewczyny lepiej reagowały na 2 saszetki, nie na jedną. W tym artykule też jest o dwóch.
    Zresztą ja mówiłam swojej gince, że może to przypadek, ale... jeśli miałam na USG ładne pęcherzyki, to było to w cyklach, w których piłam (sumiennie! B-) ) mieszankę o.Sroki oraz 2 saszetki Inofemu/dzień (oczywiście poza tymi wszystkimi lekami).
    Z tą kliniką niepłodności.... Wiesz, z drugiej strony oni się znają na tym, co robią. Jeśli babka się nie zna na niepłodności (a ma do tego prawo - mój gin na NFZ bardzo szybko mówił o takiej klinice - w ogóle nie wyglądał na kogoś, kto ma ambicje szkolić się na nas ;) ), to może nie warto marnować czasu i energii? :) Chociaż zdaję sobie sprawę, że to może być trochę odpychające: "klinika leczenia niepłodności" - takie niby stygmatyzowanie. Jednakże - niepotrzebne, tak na zdrowy rozum :)
    Może dziwnie i goopio to zabrzmi, ale jak ostatnio wybierałam lekarza (do którego mieliśmy iść dzisiaj, hihi ;) ), to mimo wszystko chciałam poza miejscami zwanymi typowymi klinikami leczenia niepłodności. Powiedziałam M.: jak ten facet nie pomoże, to wtedy uderzamy do Invicty/Novum etc. Ale jeszcze nie teraz.... Ot, taka bariera psychologiczna - choć w sumie trochę bezsensowna ;) No ale każdy ma swoje "coś tam" ;)
    Do nowego gina - chyba lepiej w tym cyklu. Bo jeśli będzie chciał jakieś badania hormonalne czy monitoring, to będziecie mogli się do tego przyłożyć od początku nowego cyklu. No chyba, że chcecie na chwilę zupełnie odpocząć :)
    A histero jest naprawdę super :) Żadne USG nie da takiego obrazu, jak... kamera :))))

Ruby - a próbowałaś dodatkowo (oprócz probiotyków) np.nasiadówki w naparze z kory dębu? Fajnie łagodzą i dezynfekują. Wiem, że brzmi babcinie ;)))) ale sa naprawdę fajne :) No i globulki z propolisem - ale niekoniecznie jest je tak łatwo kupić ;/ No chyba, że podejrzewasz raczej grzybka - to wtedy wiadomo, Clotrimazol.
    Jak nie przejdzie, to do gina marsz! Żeby Ci się nie uhodowało jakieś bardziej upierdliwe świństwo.

Aguś - tylko pamiętaj - może skusisz się wcześniej na kwas foliowy metylowany? jakiś i tak musisz brać. A druga sprawa.... ZANIM zaskoczysz, może warto rozważyć branie Acardu? Zaczynasz w terminie potencjalnej owulacji (choć niektórzy lekarze z tego, co kojarzę, mówią o braniu cały cykl - ale mnie szkoda żołądka było ;) ), 1 tabletkę dziennie - i bierzesz do końca cyklu, odstawiając wraz z nadejściem miesiączki (jeśli test wyjdzie na plus, absolutnie nie odstawiasz!!!). Clexane nikt Ci "na zapas" nie da, a to możesz wziąć. Jakieś 6-7zł/miesiąc. Moja ginka była bardzo zadowolona z tego, że sobie go wdrożyłam, więc nie to, że to jakiś szarlatański wymysł ;)

cinnamon_, też się cieszymy :)))))) I zabawny był ten jej entuzjazm przy USG :) Małża też to rozbawiło :)))) Jedyny minus, że bywa roztrzepana - właśnie się zorientowałam, że skupiła się na recepcie na nowe leki... a nie zapytała o stan dotychczasowych (no a ja zapomniałam, w natłoku pytań i myśli ;) ) - więc muszę załatwić receptę na progesteron - opakowanie schodzi mi teraz w tydzień ;)

kasiu - kurczę, faktycznie tempka uparcie Ci spada :( Ale i tak zaciskam kciuki :) Dopóki nie ma @.... sama wiesz, co dalej ;)

katiuszaa - hahaha, mogę Wam skserować te kartę ;))))))) A na poważnie - nawet nie wiesz, jak bardzo Wam wszystkim jej życzę.
    Tak samo, jak jednej z naszych lekarek, która stara się od kilku lat... Są już po dwóch in vitro. Taka super z nich para.... Echhhh :((((((( Wczoraj wychodząc z popołudniowego dyżuru powiedziała, że jakbym potrzebowała w nocy pomocy przy pacjencie czy nawet pstryknięcia RTG, to żeby dzwonić, bo przecież ona blisko mieszka.... Ech, szalona 0blush2.gif

P.S. Hihi, rozbawiłaś mnie tym machnięciem HSG "przy okazji". Ejjj, ale aż tak się boisz szpitala? To jest jeden dzień. Po zabiegu zostajesz na 2 godziny na krzyż. Możesz nawet łóżka nie dostać, tylko miejsce na korytarzu :P Mnie oplakietkowali, kazali się przebrać i w ogóle... a tymczasem babka przede mną wlazła nieomal "z ulicy" ;)))

Paryzetka - oż, cholibka, nie wiem, nic nie mówiła o porze dnia, w ulotce też nic nie znalazłam ;/ Wzięłam wczoraj po powrocie, czyli wieczorem - dlatego myślałam, żeby tak już brać :)
    6 km???????? WOW!!!!!!!!!!!!!!! Ale prawda taka, że na sylwetkę robi to super :)))) A jeszcze jak się np. równocześnie porobi spinanie brzucha i pośladków, to już w ogóle niezły fitness się robi :)
    Kciukam za wytrwałość :)))))))

majju, Twój optymizm jest po prostu CU-DOW-NY!!!!!!!!! Serio, serio :))))))
    Hihi, prawda, że te zioła o.Sroki są całkiem smaczne? :)))) Kupiłam Baby&Mama Med i ciężko mi je było zdzierżyć. Za to ojczulek Sroka - mniam mniammm :))))
    A co do HSG - wcale Ci się nie dziwię :) Zresztą np.my, poza stresem, patrzyliśmy na to, jak na szansę i taki bardzo, jakby to ująć... NAMACALNY krok w staraniach. Wiesz, taki konkret, coś, czego się nie robi "na co dzień", a wiemy, że może dużo dać :)
    Nie wiem czy to HSG pomogło, bo jak mi pęcherzyki nie rosły, to i drożność nic by nie dała. No ale zaszłam... więc cholera wie ;) Śmieję się od dawna, że to po prostu terapia szokowa: "Ej, organizm! Albo się bierzesz do roboty, albo Cię będę udrażniać, podglądać, przeglądać etc. Więc lepiej zaskakuj z ta ciążą!". No i się organizm przejmuje i zaskakuje ;)))

Ooooo, lunka, udało się Ciebie w końcu wywołać <3 <3 <3 JUPIIIIIIIIII :))))
    Hihi, a wiesz, że paradoksalnie - chociaż u wszystkich innych mam wrażenie, że leci strasznie szybko, to jak sobie wczoraj spojrzałam na Twój suwaczek, przeliczyłam... to nie mogłam uwierzyć, że jeszcze tyyyyyle czasu Ci zostało? ;)))
    Super, że wracasz do dobrej formy psycho-fizycznej <3 <3 <3 A pomyśl sobie, że za chwilę wiosna <3 To dopiero będzie się chciało z domku wychodzić!!!! :))))

Paryzetka83, AgaL, Edycik, majju lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku dzięki za informacje. Będę Cię podczytywać uważnie, ta mutacja mnie gnębi jednak ;)

ale powiedz co z tym Acardem, jak mój mi powiedział, że mam brać aspirynę cardio no i biorę cały czas.... Zrezygnować z niej i od owulki brać Acard?

co do kwasu foliowego, to może zakupię ten Swansona, co linka dawałaś. Tylko czy nie przedobrzę, bo w pregnaplus i ovarinie tez jest, ale ten zwykły kwas foliowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 12:02

Bratek lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lunka :) wspominałyśmy ostatnio Ciebie :) życzę, by druga połowa ciąży zleciała szybko i bezproblemowo :*

luna91 lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku pije jak przystało 2 saszetki dziennie inofolicu lub inofemu zalezy co kupuję w danym miesiącu.
    Póki co jutro będę dzwonić do tego nowego lekarza by umówić się jakoś na przyszły tydzień.Dziekuję Ci Bratku za bardzo prezyzyjną odpowiedź :)

Lunka miło,że do nas zajrzałaś i bardzo się ciesze,że chodzisz na basen :)

Bratek lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku 6 km to żaden wyczyn ;) Zwłaszcza w dwóch ratach po 3 - akurat tyle mam do pracy ;) A zimą jak mam odskrobać auto, rozmrozić szyby w środku (masakra jak zamarzają) to mi schodzi 20 min na parkingu i 20 na dojazd, a piechotką 35min + poczucie, że robię to dla zdrowia :)

A clexane w szpitalu dawali na noc i tak kazali brać, żeby nie wstawać zaraz po zastrzyku bo może boleć i żeby działał w okresie bezruchu ( że niby w nocy leżę nieruchomo i mi się zakrzep może zrobić).

Lunka fajnie, że jesteś :) Życzę fajnej drugiej połowy ciąży :)

Majju fajnie widzieć Cię w takim humorze ;)

AgaL, majju, Bratek lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, nie wydaje mi się, byś miała przedobrzyć. Jeśli zaskoczysz, to z miejsca, zanim jeszcze serduszko zobaczysz, powinnaś dostać 5-15mg kwasu foliowego.... ;) Ba, część lekarzy daje już PRZED zaskoczeniem takie dawki :) Przy tej mutacji bierze się dużo :)
    Aaaaa, jak bierzesz Aspirynkę cardio, to luzik :) Acardu już nie trzeba, to jest to samo :) Przepraszam, ciężko spamiętać dokładnie, kto co bierze :-* :)

Edycik, odnośnie połączeń Inofemu z Ovarinem - trochę mi już głowa zamula i boli po nocce, więc potem poszukam. Ale nie wiem czy czegoś o tym nie było właśnie w tym artykule, który w nocy podesłałam.

Paryzetka - w taką pogodę, to mimo wszystko nawet 3km swoje robi, hihi :) ZIIIIIMNOOOO JESSSSST :)))) snieg.gif

P.S. A wieczorkiem powinnam mieć kolejne oznaczenie bety (czyli w sumie drugie sprawdzenie przyrostu). Jak będzie ok, koniec sprawdzania... i pozostaje czekać na USG 29.01. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 12:22

Edycik, AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju możesz mi podać linka gdzie kupiłas te zioła ojca Sroki albo którakolwiek z was, też to zacznę suplementować :) to się pije cały cykl?

Bratku grzybka chyba nie bo to bezzapachowe, jedynie szczypanie i swędzenie tam mam, a teraz jak aplikuję tę lutkę to pewnie dopiero mi da popalić...no nic w poniedziałek idę więc coś mi da jak nie przejdzie...

• Edycik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku to trzymam kciuki za Twoje wieczorne oznaczenie bety :) i daj nam znac oczywiście :D

Bratek lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku pytałaś o te wyniki ANA3, tam jest 15 antygenów badanych, z czego przy jednym tylko mam + i to jeden, więc chyba ok.Reszta -
    bo w opisie jest przy normach:
    - negatywny
    + dodatni
    ++ silnie dodatni
    +++ b.silnie dodatni

Ten z plusem to Jo-1 (Jo).
    I tyle wiem ;)

Miałam pytać właśnie czy będziesz jeszcze betę robić, super, trzymam kciuki za piękny przyrost :)

Bratek lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby też mam swędzenie i pieczenie i wyszło mi w ostatnim badaniu, że to ... alergia na proszek do prania ;) Jak bez upławów to może być to - nie zmieniałaś żelu lub proszku albo płynu do prania?

Bratek lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju podbijam pytanie Ruby o zioła o. Sroki :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ruby też mam swędzenie i pieczenie i wyszło mi w ostatnim badaniu, że to ... alergia na proszek do prania ;) Jak bez upławów to może być to - nie zmieniałaś żelu lub proszku albo płynu do prania?

no płyn kupiłam w lidlu ostatnio jakiś pierwszy raz ....kurde to ciekawe, dzięki za info

• majju Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://lekiznatury.pl/pl/ z tej stronki zamawiałam

Każdy składni oddzielnie i zmieszałam. Wyszło tego baaaaardzo dużo.

lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
    koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
    macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
    pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
    dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
    rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
    ruta {Herba Rutae} 20gr
    nagietek {Calendulae flos} 20gr
    nostrzyk {Herba meliloti} 20gr

Bratek, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ