X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, jakby co, przypomniało mi się, jak się nazywały te globulki - Apivaginum - z propolisem i kwasem hialuronowym https://www.aptekazdrowie-24.pl/48929,apivaginum-globulki-z-kwasem-hialuronowym-i-propolisem-5-globulek.html
    Co do ojczulka Sroki - ja wprawdzie nie majju, ale zanim się kimnę, to skrobnę też na szybko :) Są dwa przepisy:
    http://www.bonimed.pl/artykuly/problemy-z-zajsciem-w-ciaze-porady-ojca-grzegorza-sroki
    http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=74771&f=6
    Ja mieszałam z tego drugiego. Piłam raczej do owulki, a potem - początkowo w II fazie mieszankę na II fazę, z pokrzywą. A potem jakoś straciłam impet i robiłam sobie przerwę, żeby mi te zioła bokami nie wychodziły ;) Nie mniej tak, jak piszą na NB
    - albo można non-stop przez 3 cykle i przerwa,
    - albo do ovulki i potem w II fazie mieszanka na II fazę, bądź nic ;)
    Da się kupić gotowe mieszanki, ja kupowałam pojedyncze ziółka u tego allegrowicza http://allegro.pl/show_user.php?uid=11153390 i mieszałam. Ładny był ten przysłany towar.... B-) (jakkolwiek to brzmi :P ).

Aguś, na ANA się nie znam, tyle o ile, ale na chłopski rozum wydaje się ok :)

P.S> Echhh, Ruby Ruby.... Nie słuchasz ojca Sroki... 34.gif Jaki płyn z Lidla? Trza szare mydło!!!
    Jajka zapłodnionego przez koguta pewnie też nie pijasz??? suspicious.gif
    Nieładnie, Koleżanko Ruby, nieładnie!!!! icon__nono.gif

mruga.gif 0tongue.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 12:45

Paryzetka83, Edycik, AgaL, Kjopa3 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie a ma ktoś linka gdzie mozna kupić gotowa mieszankę ojca Sroki ? bom ja chyba ślepa jest :P

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek ooo tu byś się zdziwiła, jajka mam prosto od swojskich kur to może i od koguta by się znalazło :D Dzieki za linka, chyba dokupie pierwsze ten ilawian direct plus co Katiuszka pisała bo ten zwlacza infekcje jeśli to ona...

Kobiety a nie da się kupić już zmieszanych? muszę przeszperać allegro bo ja dobra w mieszaniu nie jestem, no chyba że w mieszaniu w spodniach m :D :D :D

Bratek, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jeszcze sa zioła ojca Klimuszki jakiegoś na bezpłodność, zna ktoś?

• madka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się popołudniowo :)

Wczoraj ze zmęczenia padłam od razu. Trochę Was podczytałam, ale nie miałam siły odpisać.

Edycik jak samopoczucie? Jak dla mnie dziewczyny dobrze mówią. Pęcherzyk zdąrzy urosnąć. Masz rację, że chcesz się skonsultować z innym lekarzem. Jednak co dwie głowy to nie jedna. Przytulam

Agatia Ty się nie stresuj Kobieto! Najważniejsze, że widziałaś pulsowanie, przytulam :)

Bratek wizyta udana i karta ciąży założona, gratulacje!

Ruby ja używałam do mycia tantum rosa i pomagało. Orbitrek - brawo Ty!

Paryzetka brawo Ty za spacerek!

Jak się czują Chorowitki?

Ja już po badaniach krwi. Może pomożecie mi zinterpretować wyniki, bo ja nie bardzo wiem ile czego powinno być, żeby udało się zajść w ciąże:
    Progesteron 20,30
    Prolaktyna 16,6 (a trzy tygodnie temu było 4,9) to mnie martwi
    Tsh 1,670
    Ft3 4,66
    Ft4 1,06

Miłego dnia!

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka Prog bardzo dobry jak jesteś po owulacji?
    Tsh też dobre, a reszty nie znam ;)
    Prolaktyna 16 nie jest zla, najlepiej zeby nie przekraczac 20 wiec jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 12:58

• AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Madka :) ja na wynikach się nie znam,ale PRL mieści się w normie, a ten poprzedni wynik niższy to kiedy robiony? brałaś coś wcześniej na PRL?

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak z głowy też norm nie pamiętam, wiem tylko że w każdej fazie cyklu są inne wartości ;) Mogę zobaczyć na moje wyniki w domu jakie moje lab daje normy.
    A Ty nie masz zaznaczonego zakresu wartości prawidłowych na wynikach?

Bratek lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruy - mieć koguta, to jedno, a robić z niego użytek, to drugie B-)
    Pogadamy, jak zaczniesz prześwietlać jajka, hihihi ;)

Co do mieszanki - zawsze można poprosić zielarnię, żeby przygotowali taką mieszankę na zamówienie :) Widziałam kiedyś gotową w sprzedaży, ale na szybko nie mogę znaleźć ;/
    Klimuszko też bardzo znany od lat, z terapii różnych schorzeń. jak z jego mieszanką pro-dzieciową, nie wiem, jakoś ten Sroka tak się utarł i jest chyba bardziej popularny :)

madka, WOW, jaki masz prog fajny!!!! :) To Twój własny, że tak powiem? ;))) W którym dniu cyklu oznaczałaś?
    PRL - a nic Cię nie stresowało w ostatnich dniach, nie seksiłaś się przez ostatnie 3-4 etc.? ;)
    TSH b.fajne, a resztę możesz sobie przeliczyć tutaj, jak sprawdzisz normy :)
    http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Ruy - mieć koguta, to jedno, a robić z niego użytek, to drugie B-)
    Pogadamy, jak zaczniesz prześwietlać jajka, hihihi ;)

Co do mieszanki - zawsze można poprosić zielarnię, żeby przygotowali taką mieszankę na zamówienie :) Widziałam kiedyś gotową w sprzedaży, ale na szybko nie mogę znaleźć ;/
    Klimuszko też bardzo znany od lat, z terapii różnych schorzeń. jak z jego mieszanką pro-dzieciową, nie wiem, jakoś ten Sroka tak się utarł i jest chyba bardziej popularny :)

madka, WOW, jaki masz prog fajny!!!! :) To Twój własny, że tak powiem? ;))) W którym dniu cyklu oznaczałaś?
    PRL - a nic Cię nie stresowało w ostatnich dniach, nie seksiłaś się przez ostatnie 3-4 etc.? ;)
    TSH b.fajne, a resztę możesz sobie przeliczyć tutaj, jak sprawdzisz normy :)
    http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator

mam! http://allegro.pl/ciaza-owulacja-100g-tylko5-5zl-ziola-sroki-nr-3-i5905590902.html

I już kupione ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:10

AgaL, majju lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby dziekuję :) zaraz sobie zamówie by mieć na kolejny cykl :D

AgaL, Ruby lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    mam! http://allegro.pl/ciaza-owulacja-100g-tylko5-5zl-ziola-sroki-nr-3-i5905590902.html

I już kupione ;)

Ruby Tyś szybka jak wiatr :D mówisz i masz :P

Bratek, Ruby, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie na ziółka o. Sroki się piszą?? może i ja zakupię i będzie jak znalazł od nast. cyklu ;)

Bratek, Ruby, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA: jak rozpoznać, że jajko jest zapłodnione? Można to rozpoznać w ten sposób, że jajko będzie się podświetlać silnym snopem światła. Promienie światła przechodzące przez skorupkę uwidocznią mały ciemny punkt lub plamkę. W odróżnieniu od takiego jajka, jajko niezapłodnione będzie miało jednolity kolor. Jajka takie najlepiej kupować w gospodarstwach wiejskich – czyli z miejsc, gdzie żyją zarówno kury jak i kogut.

Wydaje mi sie ze nie jedno takie zjadlam, a jak ma w srodku tę plamkę w żółtku to jem notorycznie , a gdzie ta ciąża? ;)

AgaL, Bratek, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do progesteronu to nic nie brałam, jestem w 10 lub 9 dniu po owulacji. A z prolaktyną to fakt, nerwy mam w pracy i wczoraj był seksik, leków też nigdy nie brałam. Poprzedni wynik jest z 2dc.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby Tyś szybka jak wiatr :D mówisz i masz :P
    Aga taka praca - co zrobić, coś trzeba robić bo strony w necie już mi obrzydły to se chociaż ziółka znajdę :D

AgaL, Bratek, majju, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Co do progesteronu to nic nie brałam, jestem w 10 lub 9 dniu po owulacji. A z prolaktyną to fakt, nerwy mam w pracy i wczoraj był seksik, leków też nigdy nie brałam. Poprzedni wynik jest z 2dc.

ten Prog jest iście ciążowy kochana ;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Ruby dobre :D a ile kupiłaś tych ziół jeden zestaw 100g?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:20

Ruby lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka prog....obiecujący :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Hahah Ruby dobre :D a ile kupiłaś tych ziół jeden zestaw 100g?

no na razie na spróbowanie jeden, jak co to dokupie, bo jakby mi tak mocno nie smakowały to Klimuszkę kupię :P

AgaL lubi tę wiadomość

‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ