X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;) Ogarnęłam się z pracą i mam minutkę, żeby napisać.
    Edycik - dobra decyzja z pójściem do innego lekarza. Oby się szybciutko udało załatwić.

Brarku ale się fajnie czyta o Twoim szczęściu ;) Z wyjątkiem tej części o clexane :/ A możesz to brać rano? Mi po operacji kazali brać na noc.

A ja dzisiaj zgodnie z planem zapakowałam się w plecak i potuptałam do pracy - codziennie 3 albo 6 kilometrów szybkiego marszu i mam zakwasy :)

Edycik, madzikk, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka tyłek będziesz miała jak miss :) szybki marsz codziennie super.Gratuluję zaparcia.

katiuszkaa wiem,że ta łopata to z sympatii :) dziękuję :) Na razie zarejestruję się do drugiego lekarza.M uważa że muszę troszkę odpocząć od monitoringów i bieganiny.

Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Katiuszka mam taki iladian pregnet - w atpece mi taki dała do mycia to jest , a tobie chodzi może o żel jakiś? no jakoś do poniedzialku wytrzymam, a może przejdzie po tych żelach jeszcze :/
    To są globulki http://archiwum.allegro.pl/oferta/iladian-direct-plus-10-kaps-probiotyk-apteka-flora-i3152279536.html

a kwas mlekowy https://www.doz.pl/apteka/p112621-Lactacyd_Intimed_kapsulki_dopochwowe_twarde_8_szt. ten mi kazał

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    To są globulki http://archiwum.allegro.pl/oferta/iladian-direct-plus-10-kaps-probiotyk-apteka-flora-i3152279536.html

a kwas mlekowy https://www.doz.pl/apteka/p112621-Lactacyd_Intimed_kapsulki_dopochwowe_twarde_8_szt. ten mi kazał

danke schon! :P

• majju Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jena jena już trzeci raz zaczynam pisać posta i ciągle ktoś przychodzi do pokoju i mi gitarę zawraca ;)
    Ale motywujecie laski do działania, oj motywujecie. Trzymajcie tak dalej, super :) Podziwiam Was za treningi i za przygotowywanie żarełka, normalnie wow, ze mnie leniuch zbyt duży niestety.

Bratku, wzruszyłam się czytając o Galaretce <3 no i.... "karta ciąży JA TEŻ CHCE" ;)

Edycik mam nadzieję, że ten lekarz będzie ok. Skoro są kolejki to chyba znaczy, że jest dobry, trzymam kciuki żeby się udało zapisać.

Wiecie, że ja się cieszę jak głupia na to HSG? W ogóle nie dopuszczam do siebie myśli, że coś może być nie tak. Mam tylko nadzieję, że dzisiejsze badania krwi będą ok.
    Umówiłam się do innej ginekolog na konsultację i to na NFZ! ;) - dopiero na 18 lutego, takie kolejki na fundusz. Do mojej z kolei się umówiłam na wizytę po HSG, to będzie 13 dc to zerknie od razu czy coś rośnie.

Ogólnie mam jakąś energię, nie wiem skąd, może po tych wczorajszych ziółkach o.Sroki ;) w dodatku M. posmakował, mówi że dobre i że też będzie pił ;) A niech ma chłopina.

AgaL, Paryzetka83, Edycik, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju jak miło Cię widzieć w dobrym nastroju :) plan masz ładny, kalendarz zapełniony :)

Katiuszka, Paryzetka, Cinnamonek witajcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:18

cinnamon cookie, majju, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju ciekawe jak one będą działać na facetów. Gdyby nie to że HSG=szpital to ja też bym krzyknęła że chcę aby mieć to już z głowy. a może jakimś cudem uda mi się doktorka namówić żeby machnął mi to przy okazji?

majju, Bratek lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju nie ważne skąd energia, ważne że jest! :) i tak trzymaj :)

Aguś no helloooo ;)

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Maju ciekawe jak one będą działać na facetów. Gdyby nie to że HSG=szpital to ja też bym krzyknęła że chcę aby mieć to już z głowy. a może jakimś cudem uda mi się doktorka namówić żeby machnął mi to przy okazji?

HSG to drozność jajników tak?może i mądra głowa mi machnie :D ale to tylko szpital mówicie?

• majju Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Si, drożność jajowodów. Taki rentgen. U mnie w miasteczku wyłącznie w szpitalu, i przeważnie każą nawet zostać na noc. Chociaż jak się rejestrowałam to o kapciach i piżamce nie było mowy. Muszę dopytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:32

Bratek lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Si, drożność jajowodów. Taki rentgen. U mnie w miasteczku wyłącznie w szpitalu, i przeważnie każą nawet zostać na noc. Chociaż jak się rejestrowałam to o kapciach i piżamce nie było mowy. Muszę dopytać.
    no ja i tak na noc mam zostać a nawet przyjść poprzedniej nocy. Mogli by mi machnąć i byłoby z głowy. A jak ładnie Bratka zadziałało. Drugi cykl po i już w ciąży. Tym bardziej chce

AgaL, Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    no ja i tak na noc mam zostać a nawet przyjść poprzedniej nocy. Mogli by mi machnąć i byłoby z głowy. A jak ładnie Bratka zadziałało. Drugi cykl po i już w ciąży. Tym bardziej chce

no wychodzi na to, że jednak prawda jest że szybko po HSG się zaskakuje...ale ja z kolei nie chcę do szpitala, ale ty jak już będziesz to nalegaj za jednym zamachem ;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście dzisiejszą poradę OF?:)
    u mnie w kolejności następne badanie to progesteron...

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    no wychodzi na to, że jednak prawda jest że szybko po HSG się zaskakuje...ale ja z kolei nie chcę do szpitala, ale ty jak już będziesz to nalegaj za jednym zamachem ;)
    no tylko dlatego że już będę bo tak to bym nie poszła. Szpital wrrr

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    U mnie też nie było mowy o piżamce a 5 dni leżałam :) Także wiesz - przezorny zawsze ubezpieczony ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Widziałyście dzisiejszą poradę OF?:)
    u mnie w kolejności następne badanie to progesteron...
    O widzisz o wilku mowa a wilk tuż tuż ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    U mnie też nie było mowy o piżamce a 5 dni leżałam :) Także wiesz - przezorny zawsze ubezpieczony ;)
    a na co leżałaś?

• majju Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Na pewno spakuję ;)
    Ale co ja tu widzę? Jaki ładny wykresik :D

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju jaka radość i entuzjazm bije od Ciebie :) super ciesze się bardzo

Bratek lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Na pewno spakuję ;)
    Ale co ja tu widzę? Jaki ładny wykresik :D
    pss. Maju mamy mówić że jest brzydki żeby nie zapeszać. Wypluj te słowa.

Paryzetka Brzydal a nie wykres!!

Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość

‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ