X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam.
    W między czasie zadzwonił doktorek. Ale mi pikawa wali i łzy mam w oczach. Nie myślałam że się tak bardzo boję szpitali. Na 99% badanie mam za tydzień w czwartek. Całe szczęście bez nocowania i całe szczęście i ja i małż mamy wolne to mnie zawiezie bo sama to pewnie bym zwiała. Kurcze skąd się bierze taki lęk? Nie rozumiem. Ostatni raz w szpitalu byłam 31 lat temu i to nawet w tym samym. tylko oddział inny.

Bratek, AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalejecie :))))) Super!!!!!!!!!!!!!

Majjutku, no stress. Będzie dobrze!!!! A PRL - o ile nie pomyliłaś z progiem, to PRL jak najbardziej oznacza się także w I fazie, między 3, a 5 dc :-*

(już, już idę... Małż "krzyczy", że piszę, zamiast odpoczywać... No to idę odpoczywać i odsypiać ;) ) 0blush2.gif

katiuszkaa - wypij meliskę... i się ciesz!!!! Zobaczysz, będzie dobrze!!! :-*
    Nareszcie trafiłaś na lekarza, który CHCĘ CIĘ BADAĆ I DIAGNOZOWAĆ, zamiast wróżyć z kierunku wiatrów, albo układu fusów w szklance po swojej herbacie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:43

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Wróciłam.
    W między czasie zadzwonił doktorek. Ale mi pikawa wali i łzy mam w oczach. Nie myślałam że się tak bardzo boję szpitali. Na 99% badanie mam za tydzień w czwartek. Całe szczęście bez nocowania i całe szczęście i ja i małż mamy wolne to mnie zawiezie bo sama to pewnie bym zwiała. Kurcze skąd się bierze taki lęk? Nie rozumiem. Ostatni raz w szpitalu byłam 31 lat temu i to nawet w tym samym. tylko oddział inny.

Katiuszka bez nocowania to luz blues, ty sie nie masz czego bać! babo bez nocowania to ja bym mogła co tydzień chodzić ;) bedzie dobrze :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Przy nas nie ma takiej opcji ;) chyba powinnam to ująć w regulaminie na 1 str ;)
    Ujmij

AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka wszystko będzie good :* nie martw się na zapas

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszkaa jak nie musisz tam nocowac to połowa sukcesu,lepiej zasnąć we własnym łóżeczku.Nie martw się myślami i serduszkami będziemy z Tobą,raz dwa i po wszystkim będzie :*

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ale nabiłas sprzedaż tej osobie sprzedającej gotową mieszankę :)

cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby ale nabiłas sprzedaż tej osobie sprzedającej gotową mieszankę :)
    no właśnie powinien mi odpalić prowizję nie? ;)

Edycik, Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski melduję, że przez kilka dni mnie nie będzie. Muszę zebrać myśli. Dzwoniłam do kolegi ginekologa i niestety przy wczesnej owulacji jaką miałam 5 dni różnicy w wielkości zarodka zwiasuje poronienie. Do tego przeziębienie mogło na to wpłynąć. Mam się przygotować na najgorsze, a ponieważ niestety wiem co mnie czeka to muszę się psychicznie podnieść z gleby.
    Jak się trochę pozbieram to napiszę i nadrobię. Jednak poprzedni gin szczery do bólu miał rację :(

• madka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka będzie dobrze!

A może i ja się skuszę na te zioła :) Trzeba wierzyć, że pomogą i próbować :)

Edycik, AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Hej laski melduję, że przez kilka dni mnie nie będzie. Muszę zebrać myśli. Dzwoniłam do kolegi ginekologa i niestety przy wczesnej owulacji jaką miałam 5 dni różnicy w wielkości zarodka zwiasuje poronienie. Do tego przeziębienie mogło na to wpłynąć. Mam się przygotować na najgorsze, a ponieważ niestety wiem co mnie czeka to muszę się psychicznie podnieść z gleby.
    Jak się trochę pozbieram to napiszę i nadrobię. Jednak poprzedni gin szczery do bólu miał rację :(

Agatia - trzymaj sie dzielnie, jesteśmy z tobą i staraj się jednak mysleć pozytywnie :*
    Beta cały czas rosła prawidłowo więc trzeba być dobrej myśli, buźka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:50

nick nieaktualny, Bratek lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia póki nic się nie stało trzeba mieć nadzieję !!!! W Twoim stanie nie powinnaś się martwić na zapas kochana.Szkodzi to nie tylko Tobie.Rozumiem,że musisz odpocząć ale nie zakładaj najgorszego.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia - Edycik ma chyba rację. Wczoraj jedna mądra osoba mi powiedziała że jak się myśli o najgorszym to jakby się przyciągało to nieszczęście, więc musisz kochana myśleć pozytywnie. Trzymaj się a ja myślami jestem z tobą i na pewno całe nasza grupka też

nick nieaktualny, Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Agatia - Edycik ma chyba rację. Wczoraj jedna mądra osoba mi powiedziała że jak się myśli o najgorszym to jakby się przyciągało to nieszczęście, więc musisz kochana myśleć pozytywnie. Trzymaj się a ja myślami jestem z tobą i na pewno całe nasza grupka też
    też to kiedyś powiedziałam , to znaczy że jestem mądra jednak ? :D

Edycik, nick nieaktualny, AgaL lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia - podpisuję się pod słowami dziewczyn... Trzymaj się i myśl pozytywnie :*

nick nieaktualny, AgaL lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    też to kiedyś powiedziałam , to znaczy że jestem mądra jednak ? :D
    Najmądrzejsza :D

nick nieaktualny, Edycik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Najmądrzejsza :D
    lubię to bardzo! nie wróc kocham to! ;) :P

edit: jednak dobry nastrój mi się od Majusi udzielił ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:58

Edycik, AgaL, majju lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka...rozumiem Twój lęk, mnie opcja szpitala, ten zapach, nocowanie przeraża...więc to Cię ominie i tym sie trzeba cieszyć. pojedziesz tam z obstawą w postaci M i naszą wirtualną grupową :)

Agatia Kochana może dobrze zrobisz, że odsapniesz od czytania o tym wszystkim, szukania w necie...niepotrzebnie Cię to negatywnie nastawia. Ja nadal wierzę, że ta beta ładnie rosnąca to dobra wróżba. Trzymaj się:*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale wiecie co ja się badania nie boją, co będzie to będzie ja boję się szpitala. Sama nie rozumiem tego lęku. Tak się nawet zastanawiałam czy przypadkiem w dzieciństwie coś mi się tam nie zdarzyło i podświadomości zostało. Mama mówi że oprócz tego że na innej sali niż ona była (bo była bardzo przeziębiona)) to nic mi się nie działo. Byłam ponoć uwielbiana przez pielęgniarki i jako jedyna nie płakałam że nie chcę jeść a wręcz zjadałam podwójne albo i potrójne porcje.
    Z całego tego zdenerwowania nie zapytałam w której fazie cyklu powinnam być. Czy ten duphaston brać czy nie.

• AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    lubię to bardzo! nie wróc kocham to! ;) :P

edit: jednak dobry nastrój mi się od Majusi udzielił ;)

Moderatorce trzeba się umieć przypodobać :P :D

nick nieaktualny, Edycik lubią tę wiadomość

‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ