X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia nie wierzę w to co napisałaś. Musi być dobrze, beta pięknie rosła. Trzymaj się cieplutko i nie poddawaj!

katiuszaa lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Dziewczyny ale wiecie co ja się badania nie boją, co będzie to będzie ja boję się szpitala. Sama nie rozumiem tego lęku. Tak się nawet zastanawiałam czy przypadkiem w dzieciństwie coś mi się tam nie zdarzyło i podświadomości zostało. Mama mówi że oprócz tego że na innej sali niż ona była (bo była bardzo przeziębiona)) to nic mi się nie działo. Byłam ponoć uwielbiana przez pielęgniarki i jako jedyna nie płakałam że nie chcę jeść a wręcz zjadałam podwójne albo i potrójne porcje.
    Z całego tego zdenerwowania nie zapytałam w której fazie cyklu powinnam być. Czy ten duphaston brać czy nie.

szpitalofobia? ja mam arachnofobie czy jakoś tak ;) lęk rozumiem mnie paraliżuje jak widzę pająka więc ciebie ma prawo szpital paraliżować, ale szybko ci to zleci , a musisz się przełamać bo za 9 miesięcy będziesz musiała 2-3 doby leżeć w szpitalu :)

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki zapomniałam dziś rano zażyć dostinex, ale na szczeście Mój Luby mi podrzucił właśnie do pracy i jeszcze obiadek przywiózł, bo zaraz po pracy zmykam na dodatkową pracę;)

A swoją drogą 1/4 tabl dostinexu to nie lada wyzwanie, bo one są maciupkie i ciężko je pokroić ;)

Edycik, Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • madka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wyczytałam gdzieś przed chwilą, że jak ładny progesteron to na pewno była owulka. Słyszałyście o tym?

AgaL lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Kobietki zapomniałam dziś rano zażyć dostinex, ale na szczeście Mój Luby mi podrzucił właśnie do pracy i jeszcze obiadek przywiózł, bo zaraz po pracy zmykam na dodatkową pracę;)

A swoją drogą 1/4 tabl dostinexu to nie lada wyzwanie, bo one są maciupkie i ciężko je pokroić ;)

ty obiad, a ja juz przymieram z głodu - jadłam o 11.30
    Co masz dobrego? :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Dziewczynki wyczytałam gdzieś przed chwilą, że jak ładny progesteron to na pewno była owulka. Słyszałyście o tym?

Zgadza się:) ja w tym cyklu chcę zbadać właśnie prog, bo jeszcze nie badałam...

madka, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ja to nawet od doktorka usłyszałam ;) To jedyne badanie które może potwierdzić owulkę

AgaL, Edycik, madka, madzikk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:

Święta prawda, nawet bardzo ładny może sugerować ciążę ;)

AgaL, Edycik, madka, Bratek, madzikk lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    ty obiad, a ja juz przymieram z głodu - jadłam o 11.30
    Co masz dobrego? :)

Zjem go ok 15:30, bo o 16 wychodzę. A filet z kurczaka z patelni grillowej, kasza oraz sałatka. Mąż ma małą dietkę od kilku tygodni, tzn. zdrowiej je, 5 posiłków itp. więc się podpięłam ;)

Mogę się podzielić oczywiście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 14:05

Edycik, Ruby, Bratek lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie zjadłam twarożek i po pracy na siłownię na godzinkę lecę.

Agus dobrze że Luby jedzonko Ci podrzucił.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    szpitalofobia? ja mam arachnofobie czy jakoś tak ;) lęk rozumiem mnie paraliżuje jak widzę pająka więc ciebie ma prawo szpital paraliżować, ale szybko ci to zleci , a musisz się przełamać bo za 9 miesięcy będziesz musiała 2-3 doby leżeć w szpitalu :)
    O nie! w szpitalu nie będę zacznę już dziś zbierać pieniążku na prywatną klinikę, ze stresu to ja bym chyba to dziecko wciągnęła głębiej na 9mcy

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosokomefobia - strach przed szpitalami.

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Nosokomefobia - strach przed szpitalami.
    No to już wiem co mi dolega ;) Może dlatego nie mogę zaciążyć ;)

AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ja własnie zjadłam twarożek i po pracy na siłownię na godzinkę lecę.

Agus dobrze że Luby jedzonko Ci podrzucił.

Edycik wynagrodzę Mu to wieczorem ;) Ty siłka, a ja dziś solarka. Wczoraj nie poszłam zgodnie z radą Cinnamonka.

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio patrzyłam na te prywatne porody w klinikach od 10 tys w zwyż, zalezy co w jakim pakiecie oferują.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ile płacicie za badanie proga?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    U mnie 24-26 zł

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ja ostatnio patrzyłam na te prywatne porody w klinikach od 10 tys w zwyż, zalezy co w jakim pakiecie oferują.
    u nas w Bielsku Białej fajna klinika porod kosztuje 2300 - zwykly 2500 -cc
    kolezanka rodziła, podobno super warunki, własne sale z łazienkami , opieka położnej, wszystko cacy :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    20 zł

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    No to zaczynam zbierać. na konto oszczędnościowe zacznę wrzucać i jak się ktoś będzie mnie pytał co chce dostać to od razu wiem co. Cichy ładny pokoik do porodu ;)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ