X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą : )

Z moich ambitnych planów sprzątania domu, nic się nie spełniło. Pierwszy dzień zwolnienia, muszę się oswoić, spałam w ciągu dnia 2 godziny, odpoczywam, spaceruję z psem, z dziećmi, a sprzątanie nie zając : )

Edycik- gratuluję prawka, to już jesteś pełnoprawnym kierowcą : )

Ruby- dobrze, że ten lekarz Cię naprawdę leczy. A w imię wyższego celu, to i lutkę zniesiesz, a jak jeszcze dorzucisz zioła ojca sroki to kochana, zaraz będzie gol : )

Aga- gorącej nocki życzę ; )

Reni- okaże się, czy udało się czy nie, pewnie już jutro. Mam nadzieję, że się udało, a jeśli nie, to drugi dzidziol czeka : )

Mama Tuśka- właśnie ten Pappa pokazuje tylko prawdopodobieństwo wystąpienia tych 3 wad genetycznych. I jeśli jest 1: 250 lub większe to uznaje się za wysokie i wtedy zalecają amniopunkcję. Więc wynik jest bardzo ogólny tak naprawdę poza daną statystyczną nic nie daje. Są badania z krwi tzw test Harmony, który daje praktycznie 100% wynik, ale kosztuje 2600 i jak nie ma wskazań, to nie ma sensu robić.
    A co do koleżanki, to naprawdę porażka. Nie wiem czasami czy to ludzka głupota, niewiedza, czy po prostu brak jakichkolwiek uczuć. Nie dość, że tabletka "po", to jeszcze wysłanie Ci takiej wiadomości.

Agatia- mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twojego malucha <3

No to moje drogie koleżanki idę poleżeć do wanny, ach życie jest piękne na zwolnieniu : )

Reni555, Edycik lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa ja niestety na zwolnieniu nie jestem ale tez właśnie ide polezec w wannie i sie porelaksowac :-)
    I oby tak dalej czerp przyjemność z zwolnienia :-)

Jasminowa lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no dobrze, że się udało kupić, zdjęcie można pokazać przez pokazywarka.pl
    dziecinnie proste i zachęcam do dzielenia się z nami, my prawdę ci powiem o twoim zakupie :)

Agatia dziękuję też się cieszę, że jednak ten polip tam był bo przynajmniej nic groźnego , a i mądra głowa bardziej wiarygodna się wydaje :)
    Ciekawe co powiedział by ten lekarz co tak najeżdżał wtedy na niego, że tam nie ma żadnego polipa? może powinnam im wynik zanieść pokazać:D

Aguś działaj ile sił wam starczy i czekamy na efekty :)

Zdaje się że za niedługo powinno kilka nowych <3 na pierwszej stronie pokazać także kobity testujemy tylko pozytywnie ;)
    Również z forumowych ciąż się cieszę, te są inne niż te blisko bo jak ktoś napisał jedziemy na tym samym wózku co nie oznacza, że wam zaciążonym nie zazdroszczę... niestety ale tak byłbym hipokrytką jakbym zaprzeczyła , ale uważam , że to normalna sprawa i niestety ludzie uczucie, a my pełne skrajnych emocji mamy prawo czuć zazdrość - nikogo przy tym nie krzywdząc oczywiście :) także jest radość i jest zazdrość ;)

Jaśminowa korzystajjjjj, cieszę się , że już nie pracujesz, należy ci się teraz chwila wytchnienia i przygotuj się na małą rewolucję za kilka miesięcy :)

Mid spoko przywykniesz i zaczniesz nadążać :) czasem jest tutaj mega wesoło, czasem trochę smutno ale zawsze się coś dzieje, zawsze to odskocznia od tego co masz w domu, miejsce na wywalenie wszystkiego co w tobie siedzi i to jest w tym fajne :)

Kasia1407, agatia, Edycik, Jasminowa, katiuszaa lubią tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wkleję wam linka z tą sukienką :) I powiedzcie czy może być tylko proszę o szczere odpowiedzi :)
    http://www.sklepavanti.pl/upload/300/11999066_824124104375559_8684651034046351081_n.jpg

Edycik lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407 wrote:
    Dziewczyny wkleję wam linka z tą sukienką :) I powiedzcie czy może być tylko proszę o szczere odpowiedzi :)
    http://www.sklepavanti.pl/upload/300/11999066_824124104375559_8684651034046351081_n.jpg
    mi się podoba :) lubię taki fason :) będziesz super wyglądać!

Kasia1407 lubi tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję :) Oj tam wesele, wesele i zaraz będzie po. Pierwsze wejście się liczy a później to i tak nikt nie zwraca uwagi :) Najważniejsze że się luźno w niej czuję :) Choć ja w kieckach to tylko na wesele bo na co dzień mnie nikt nie zobaczy w sukience :)

201707271556.png
    200710144670.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407 wrote:
    No mam nadzieję :) Oj tam wesele, wesele i zaraz będzie po. Pierwsze wejście się liczy a później to i tak nikt nie zwraca uwagi :) Najważniejsze że się luźno w niej czuję :) Choć ja w kieckach to tylko na wesele bo na co dzień mnie nikt nie zobaczy w sukience :)

oj tam na pewno nie jeden Pan się za tobą oglądnie byle nie młody Pan :P
    na prawdę fajna nie masz się czym martwić :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia bardzo mi się podoba ta sukienka :) śliczna :) ach jak bym tylko miała figurę do takich kiecek :)

Kasia1407 lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik - oooooooo, to czekamy na wieści, co wymyśli nowy doktor dowcipny ;)
    A weekend w górach - zimno, bo zimno... ale GÓÓÓÓÓÓÓRYYYYYYY - i to przy jakiej aurze!!! :)))
    Smacznego i owocnego ziółkowania B-) ;)

Paryzetka - kciukam za środę :)))
    Gratuluję tych 1,5kg, ojjjj gratuluję!!!! :-D

madzikk, chyba dziś coś było w powietrzu, że takie nastroje. Spoko - do owulki jeszcze chwila, nic na siłę, zdążyyyyycie. A jak sobie cykl odpuścicie, też dobrze. Czasem się przydaje :)

Jasminowa - tylko nie zużyj całego wolnego na sprzątanie, bieganie etc.! Miałaś odpoczywać :)))

Ruby - baaaaaaaaaaaaaaaardzo się cieszę, że doktorek się spisał :)))

Aguś, bomba!!!!!! Korzystajcie teraz, korzystajcie :))))

MamaTuśka, wiesz co, niektórzy nie rozbrajają swoim tupetem. Czasem się tylko zastanawiam - czy ktoś takie teksty puszcza na serio, czy też ma to być żart, ale nie rozumie, jak jest kretyński.....
    Dzięki, że pytasz - wyników brak - mają na to 9 dni, więc jeszcze czaaaaaaaas (pewnie 9 roboczych ;) )

Reni, przykro mi :( 37uscisk.gif Ale mam nadzieję, że to na razie tylko plamienia. Więcej luteiny i może się uspokoi???? :(
    "Reni555 wrote:
    po cichu na lodówce, przykleiłam kartkę z napisem "uda sie"
    CZAD!!!!!!!!!!!
    Tak trzymaj :))))

kas, mam nadzieję, że emocje już opadły i jutro będzie lepiej :) Swoją drogą, skoro już po północy - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!! :)

agatia, pamiętaj, że wiele zależy od sprzętu... Naprawdę trzymam kciuki, by wszystko ułożyło się, jak trzeba :-*

U mnie dziś jakaś masakra... Poczułam się, jak baba z artykułu o pierwszym trymestrze, chociaż wcale mi się to nie spodobało... wampir.gif
    Zaczęło się na jeździe, kiedy wściekłam się, że kończę już kurs, a nagle mnie odmóżdżyło i nie potrafię zrobić porządnie parkowania równoległego, a egzamin tuż tuż, w dodatku przecież dobrze mi to szło! :( Pierwszy raz nawarczałam na mojego instruktora :P
    Ale potem wcale się lepiej nie czułam. W domu chodziłam spięta, jak się poszłam kimnąć na pół godziny przed dyżurem, to po wstaniu mało nie fiknęłam, bo nagle nogi mi zaczęły mięknąć... Do tego brzuch ciągle nawalał, coraz mocniej (ale to na pewno ze stresu).
    I w końcu... pękło. I chyba doszliśmy o co chodzi...
    "A co, jeśli tam nic nie ma???? Jeśli Galaretki wcale tam nie ma?????" - po tych słowach skierowanych do Męża w nawale innych, wyrzuconych z siebie ze łzami w oczach, dotarło do nas, że chyba już wiemy, co jest grane...
    Kurczę, testowanie było stresujące... Ale potem, po pierwszej radości, wcale łatwiej nie jest...
    I w dodatku nie można sobie potem ze złości strzelić dobrego piwka lub wina na otarcie łez i poprawę humoru ;)))

Echhh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 01:06

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry

wczoraj po basenie byłam tak padnięta,że w domku tylko pranie zrobiłam i poszłam spać.30 min popływalismy z M.a potem poszliśmy do jacuzzi,a po baseniku mąż zabrał mnie na pyszną sałatkę z gyrosem :)

Aga dobrze,że teścik owulacyjny pozytywny :) działajcie kochana :)

Kasia1407 sukienka jest śliczna.Słuszny zakup.A jak chcesz nam swoją fotę w niej wkleić to wrzuć w pokazywarkę :)

Jasminowa odpoczywaj ile możesz,masz rację sprzątanie nie zając :P

Bratku no tak piwka nie wolno Ci strzelić na poprawę humorku,ale karmi chyba możesz? :)

Kobitki ja dzis po pracy mykam odebrać prawko,a potem do lekarza.Ciekawi mnie bardzo co powie itp.
    Jak dzis spojrzałam na mój wykres to pierwsza myśl...pewnie znowu bezowulacyjny będzie.Temperatura zyje własnym życiem u mnie.

Kasia1407, Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie Bratku, pelnia ksiezyca :/

Bratek lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

Bratku to zaczynają Ci już hormony świrować ;) Edycik dobrze mówi, karmi trzaśnij, wszystko można sobie wyobrazić, będzie lepiej ;) a na kiedy masz termin egzaminu zapowiedziany? Ehhhh pamiętam, jak ja się tym stresowałam... Życzę podejścia "na lajcie" ;)

Edycik ja ostatnio robiłam w domu gyros.... Mmmmm pychotka :)

Kasiu ja nie widzę sukienki bo nie mogę w tel skopiować linku, nie pojawia mi się cały :(

Kjopa współczuję Ci tych migren... Nigdy nie miałam (tfu tfu!) ale z opisu wielu osób domyślam się, że nic przyjemnego... I najgorsze, że nie ma na to porządnego leku??

Aguś jak staranka? :D

Kasia1407, Edycik, Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z rana.

Edycik ja u mnir z tempka podobnie jest. Nue wiadomo w ogóle o co chodzi ;-)

Bratek to pierwszy z objawów zachwiania nastroju :-) Edycik dobrze mowi Karmi sobie strzel :)

Agus jak tam po upojnej nocy?

Ja dzisiaj ledwo żyje wstać nie mogłam, wczoraj jednak wykonczyly mnie te zakupy :-)
    A teraz zwykam do pracy :/

Milego dnia wam życzę :*

Edycik, Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która dziś ma wizytę/testuje/robi badania??? Edycik powodzenia na wizycie, daj znać po, co tam się dowiedziałaś :*

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku oczywiście,że dam znać.Nie mam pojęcia ile tam będę czekała,bo ponoc zawsze masa kobiet w kolejce a przyjmuje od 19 do 21.
    Na samą myśl o wizycie aż boję się iść.

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik bez nerwów :* co ma być to będzie, a szkoda tak się denerwować, to nic dobrego nie da.... Trzymam kciuki :*

Aguś pytanko mam... Chcę skoczyć do apteki po ten żel co polecałaś, PlivaFem i nie wiem czy wziąć B czy F? Który Ty stosujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 09:32

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,wiem Cinnamonku,że nerwy nic dobrego tu nie dadzą,ale chyba w tym temacie to już jeden kłębek nerwów się ze mnie zrobił.Wzięłam teczkę z wynikami badań wszystkimi które robiłam.Zobaczymy co powie.

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem strasznie ciekawa Edycik co dzisiaj się dowiesz... Może dostaniesz skierowanie na jakieś nowe badania?

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm hmmm a gdzie Katiuszka? :>

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy Cinnamonku staram się nie myslec o tej wizycie dziś.Nowy doktorek zobaczymy co nowego powie.

Własnie gdzie katiuszkaa,madka,Imię_Róży?

‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ