X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guzik prawda urodziny miałam w grudniu to @ w prezenicie zaskoczyła mnie tydzień wcześniej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 13:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Guzik prawda urodziny miałam w grudniu to @ w prezenicie zaskoczyła mnie tydzień wcześniej :P
    Bo twoja dzidzia czekała żeby zrobić ci prezent niespodziankę ;) Na moje urodziny ;)

Ruby, AgaL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Bo twoja dzidzia czekała żeby zrobić ci prezent niespodziankę ;) Na moje urodziny ;)
    no oby bojak nie to się na nią obrażę i tyle będzie z dzidzi i niespodzianki :D

Edycik lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo na dzień babci i dziadka

Ruby lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    no oby bojak nie to się na nią obrażę i tyle będzie z dzidzi i niespodzianki :D

taa i dzidzia sama Cię zaskoczy wtedy kiedy nie będziesz się jej spodziewać :P

midnight, katiuszaa, Paryzetka83, Ruby lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    taa i dzidzia sama Cię zaskoczy wtedy kiedy nie będziesz się jej spodziewać :P

tylko, że ja się jej zawsze będę spodziewać, co miesiąc, aż wreszcie zawita w mojej ciepłej i przygotowanej na nią macicy :D

Paryzetka83, Edycik, katiuszaa, midnight lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Hahaha :D a ja o Tobie :D będę wymawiać Twe imię, się mój M zdziwi:)
    Hihihi :)

Ciekawe co Twój m na to ;)

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    albo na dzień babci i dziadka
    a to se testnę jutro , czemu nie ;) bedę eliminować święta po kolei :)

Paryzetka83, midnight, AgaL lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, trochę szkoda nie zbadać wreszcie proga, ale też zawsze się człek cyka, że zmarnuje cykl. A jaką masz lutkę i ile dupka? Teoretycznie dupek, jako progesteron syntetyczny, nie wychodzi w badaniu progesteronu, a swoje robi. Więc ewent. może odpuść lutkę, a bierz dupka - sprawdzisz wtedy progesteron, a jakby co, trochę się zabezpieczysz.
    Tylko jak Ty mutacyjna jesteś, to sobie dobierz do tego Acard 75mg.
    P.S. Wiadomość? Już lecę :) Niestety, często zauważam je z opóźnieniem :)))

Ruby - BEZ testu? Szallloooooonaaaaaaa ;)))))

katiuszkaa - kciuki kciuki kciukiiiiiii :))))) Będzie dobrze, zobaczysz :))))) A na Bielany wysyłam jutro duuuuuuuużo pozytywnych myśli :)

Paryzetka - trzymam kciuki, by plamienie było w tym jedynym słusznym celu (w sumie może być chyba nawet do 10dpo, więc wiesz ;) ).

Edycik - gratulacje :))))) Teraz jesteś już kierowcą pełną gębą :) ;)
    Nie bój się automatu - ostatnio dochodzę wniosku, że chyba bardzo polubię w przyszłości automaty.... 0rofl.gif

A ja się chciałam pochwalić: NIE ZABIŁAM DZIŚ SWOJEGO INSTRUKTORA, HA!!!!! Tak już ładnie panuję nad emocjami.... wampir.gif
    Jednocześnie oznajmiam, że nienawidzę rond, które mają więcej, niż 2-3 pasy ruchu...

A tak w ogóle, to dopchałam się dziś do NFZowskiego gina. Już zapomniałam, jaki to radosny i specyficzny człowiek 035.gif
    - Czyli co, na razie test jest pozytywny?
    - Tak, no i beta, sprawdzaliśmy przyrost 3 razy, jest dobry.
    - Tiaaaaaaaaa [tu wymowne spojrzenie ;) ]. Wie Pani, sama beta, to nic nie daje [tu machnięcie ręką :P ] - może być pusty pęcherzyk.

Normalnie miód na serce :P

A tak w ogóle, to pokazał mi jakieś urocze pisemko - już nie pamiętam czy z NFZ, czy Ministerstwa. Otóż bodajże od 01.04.2016 ponoć wszystkie ciąże mają być prowadzone... w szpitalach. Ma to zwiększyć dostępność usług (buhahahahahahahahahahahahahahahahaha, już widzę te kilometrowe kolejki, które już teraz są w przyszpitalnych przychodniach kilometrowe) i zapewnić dostęp do usług przez 24h (WTF? Przecież teraz też może pojechać na SOR).
    W każdym razie najpierw mówił, że to sobie trzeba lekarza wybrać i w ogóle (jak zaczęłam się uśmiechać o progesteron) - po czym jak zobaczył moją mutację, to stwierdził, żebym z nią jednak poszła do któregoś szpitala klinicznego :P
    Odnośnie recept - wypisał mi, dzięki czemu tym razem koszt 30 tabletek, to 3,50zł, a nie 54,50zł :P
    Ale stwierdził, że niby nie ma problemu i ginka powinna wypisać, a apteka powinna to honorować i się nie czepiać.
    Btw, fragment rozmowy:
    - Może Pani doktor Pani nie lubi? :P To trzeba sobie zmienić, przecież to wszystko można mieć na refundację B-)
    - Nie no, na to nie wygląda. Z badaniami nie mamy żadnych problemów. Załatwiła HSG na NFZ jeszcze przed upływem roku, teraz jakieś dodatkowe USG za free w swoim gabinecie. Tylko schody zaczynają się przy receptach. Nie wiem, czemu jest taka obowiązkowa - może zapłaciła kiedyś karę?
    - Proszę Paaaaaaaaaniiiiii, każdy z nas kiedyś płacił. Ja zapłaciłem 19,600zł. I nie za recepty nawet, a za przekroczenie limitu badań dla ciężarnych....

Ot, uroki NFZ-u..... ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 14:04

AgaL lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku czytałam o tym wczoraj,że 01.04.2016 wszystkie ciąże mają być prowadzone... w szpitalach.Strach pomyslec co się wtedy będzie działo...

Fajnie,że nie zabiłaś instruktora - tak trzymać !!!

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ocho i jak tu się nie bać chodzić na NFZ, uczciwy zapłaci karę za przekroczenie, a bydlak nie skieruje scię na badanie po prostu- bo czemu ma płacić kary...źle się wyraziłam, nie bydlak bo to nie jego wina tylko NFZetu :/

Bratku Nie robił ci USG dzisiaj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 14:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to ja już w ciążę nie zachodzę. O nie nie będę chodzić do szpitali o nie. NIE MA MOWY już wczorajsza wizyta mi wystarczyła a tam były straszne kolejki te biedne kobiety czekające na badania wrrrr. ja byłam tam tylko 2h a inne dłużej czekały

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Dobra to ja już w ciążę nie zachodzę. O nie nie będę chodzić do szpitali o nie. NIE MA MOWY już wczorajsza wizyta mi wystarczyła a tam były straszne kolejki te biedne kobiety czekające na badania wrrrr. ja byłam tam tylko 2h a inne dłużej czekały
    to sie uwijaj i zachodz przed kwietniem, bo te przed chyba będzie można w gabinetach prowadzić po staremu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle co to znaczy w szpitalu? to znaczy, żę wszystko będzie na NFZ czy jak? że nie mam prawa iść prywatnie? nie kumam czaczy za bardzo... pewnie tylko karta ciąży w szpitalu i może tyle?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.supermamy.pl/ciaza/6556/Zmiany-w-opiece-medycznej-nad-ciezarna-i-noworodkiem.html

Ruby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to ja się już sprężam, może mantra zadziała MUSZĘ BYĆ W CIĄZY, MUSZĘ BYĆ W CIĄŻY, MUSZĘ BYĆ W CIĄŻY ZARAZ WYSIKAM 2 KRESKI, ZARAZ WYSIKAM 2 KRESKI.
    Myślicie że to pomoże?

midnight, Bratek, Edycik, AgaL, Ruby, MamaTuśka, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nadrobię Was potem o ile się nie zaryczę po wizycie. Na 16.40 udało mi się dostać do ginki. Błagam trzymajcie za nas kciuki, bo ja już powoli tracę nadzieję - znowu plamię :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Hej dziewczyny nadrobię Was potem o ile się nie zaryczę po wizycie. Na 16.40 udało mi się dostać do ginki. Błagam trzymajcie za nas kciuki, bo ja już powoli tracę nadzieję - znowu plamię :/
    Kciukam

• Edycik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia trzymam kciuki kochana ,mocno!!!!

katiuszkaa powtarzaj tak sobie to wysikasz te dwie kreseczki :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia :*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ