Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guzik prawda urodziny miałam w grudniu to @ w prezenicie zaskoczyła mnie tydzień wcześniej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 13:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Guzik prawda urodziny miałam w grudniu to @ w prezenicie zaskoczyła mnie tydzień wcześniej :P
    Bo twoja dzidzia czekała żeby zrobić ci prezent niespodziankę ;) Na moje urodziny ;)

nick nieaktualny, AgaL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Bo twoja dzidzia czekała żeby zrobić ci prezent niespodziankę ;) Na moje urodziny ;)
    no oby bojak nie to się na nią obrażę i tyle będzie z dzidzi i niespodzianki :D

Edycik lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo na dzień babci i dziadka

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    no oby bojak nie to się na nią obrażę i tyle będzie z dzidzi i niespodzianki :D

taa i dzidzia sama Cię zaskoczy wtedy kiedy nie będziesz się jej spodziewać :P

midnight, nick nieaktualny, Paryzetka83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    taa i dzidzia sama Cię zaskoczy wtedy kiedy nie będziesz się jej spodziewać :P

tylko, że ja się jej zawsze będę spodziewać, co miesiąc, aż wreszcie zawita w mojej ciepłej i przygotowanej na nią macicy :D

Paryzetka83, Edycik, nick nieaktualny, midnight lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Hahaha :D a ja o Tobie :D będę wymawiać Twe imię, się mój M zdziwi:)
    Hihihi :)

Ciekawe co Twój m na to ;)

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    albo na dzień babci i dziadka
    a to se testnę jutro , czemu nie ;) bedę eliminować święta po kolei :)

Paryzetka83, midnight, AgaL lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, trochę szkoda nie zbadać wreszcie proga, ale też zawsze się człek cyka, że zmarnuje cykl. A jaką masz lutkę i ile dupka? Teoretycznie dupek, jako progesteron syntetyczny, nie wychodzi w badaniu progesteronu, a swoje robi. Więc ewent. może odpuść lutkę, a bierz dupka - sprawdzisz wtedy progesteron, a jakby co, trochę się zabezpieczysz.
    Tylko jak Ty mutacyjna jesteś, to sobie dobierz do tego Acard 75mg.
    P.S. Wiadomość? Już lecę :) Niestety, często zauważam je z opóźnieniem :)))

Ruby - BEZ testu? Szallloooooonaaaaaaa ;)))))

katiuszkaa - kciuki kciuki kciukiiiiiii :))))) Będzie dobrze, zobaczysz :))))) A na Bielany wysyłam jutro duuuuuuuużo pozytywnych myśli :)

Paryzetka - trzymam kciuki, by plamienie było w tym jedynym słusznym celu (w sumie może być chyba nawet do 10dpo, więc wiesz ;) ).

Edycik - gratulacje :))))) Teraz jesteś już kierowcą pełną gębą :) ;)
    Nie bój się automatu - ostatnio dochodzę wniosku, że chyba bardzo polubię w przyszłości automaty.... 0rofl.gif

A ja się chciałam pochwalić: NIE ZABIŁAM DZIŚ SWOJEGO INSTRUKTORA, HA!!!!! Tak już ładnie panuję nad emocjami.... wampir.gif
    Jednocześnie oznajmiam, że nienawidzę rond, które mają więcej, niż 2-3 pasy ruchu...

A tak w ogóle, to dopchałam się dziś do NFZowskiego gina. Już zapomniałam, jaki to radosny i specyficzny człowiek 035.gif
    - Czyli co, na razie test jest pozytywny?
    - Tak, no i beta, sprawdzaliśmy przyrost 3 razy, jest dobry.
    - Tiaaaaaaaaa [tu wymowne spojrzenie ;) ]. Wie Pani, sama beta, to nic nie daje [tu machnięcie ręką :P ] - może być pusty pęcherzyk.

Normalnie miód na serce :P

A tak w ogóle, to pokazał mi jakieś urocze pisemko - już nie pamiętam czy z NFZ, czy Ministerstwa. Otóż bodajże od 01.04.2016 ponoć wszystkie ciąże mają być prowadzone... w szpitalach. Ma to zwiększyć dostępność usług (buhahahahahahahahahahahahahahahahaha, już widzę te kilometrowe kolejki, które już teraz są w przyszpitalnych przychodniach kilometrowe) i zapewnić dostęp do usług przez 24h (WTF? Przecież teraz też może pojechać na SOR).
    W każdym razie najpierw mówił, że to sobie trzeba lekarza wybrać i w ogóle (jak zaczęłam się uśmiechać o progesteron) - po czym jak zobaczył moją mutację, to stwierdził, żebym z nią jednak poszła do któregoś szpitala klinicznego :P
    Odnośnie recept - wypisał mi, dzięki czemu tym razem koszt 30 tabletek, to 3,50zł, a nie 54,50zł :P
    Ale stwierdził, że niby nie ma problemu i ginka powinna wypisać, a apteka powinna to honorować i się nie czepiać.
    Btw, fragment rozmowy:
    - Może Pani doktor Pani nie lubi? :P To trzeba sobie zmienić, przecież to wszystko można mieć na refundację B-)
    - Nie no, na to nie wygląda. Z badaniami nie mamy żadnych problemów. Załatwiła HSG na NFZ jeszcze przed upływem roku, teraz jakieś dodatkowe USG za free w swoim gabinecie. Tylko schody zaczynają się przy receptach. Nie wiem, czemu jest taka obowiązkowa - może zapłaciła kiedyś karę?
    - Proszę Paaaaaaaaaniiiiii, każdy z nas kiedyś płacił. Ja zapłaciłem 19,600zł. I nie za recepty nawet, a za przekroczenie limitu badań dla ciężarnych....

Ot, uroki NFZ-u..... ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 14:04

AgaL lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku czytałam o tym wczoraj,że 01.04.2016 wszystkie ciąże mają być prowadzone... w szpitalach.Strach pomyslec co się wtedy będzie działo...

Fajnie,że nie zabiłaś instruktora - tak trzymać !!!

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ocho i jak tu się nie bać chodzić na NFZ, uczciwy zapłaci karę za przekroczenie, a bydlak nie skieruje scię na badanie po prostu- bo czemu ma płacić kary...źle się wyraziłam, nie bydlak bo to nie jego wina tylko NFZetu :/

Bratku Nie robił ci USG dzisiaj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 14:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to ja już w ciążę nie zachodzę. O nie nie będę chodzić do szpitali o nie. NIE MA MOWY już wczorajsza wizyta mi wystarczyła a tam były straszne kolejki te biedne kobiety czekające na badania wrrrr. ja byłam tam tylko 2h a inne dłużej czekały

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Dobra to ja już w ciążę nie zachodzę. O nie nie będę chodzić do szpitali o nie. NIE MA MOWY już wczorajsza wizyta mi wystarczyła a tam były straszne kolejki te biedne kobiety czekające na badania wrrrr. ja byłam tam tylko 2h a inne dłużej czekały
    to sie uwijaj i zachodz przed kwietniem, bo te przed chyba będzie można w gabinetach prowadzić po staremu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle co to znaczy w szpitalu? to znaczy, żę wszystko będzie na NFZ czy jak? że nie mam prawa iść prywatnie? nie kumam czaczy za bardzo... pewnie tylko karta ciąży w szpitalu i może tyle?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.supermamy.pl/ciaza/6556/Zmiany-w-opiece-medycznej-nad-ciezarna-i-noworodkiem.html

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to ja się już sprężam, może mantra zadziała MUSZĘ BYĆ W CIĄZY, MUSZĘ BYĆ W CIĄŻY, MUSZĘ BYĆ W CIĄŻY ZARAZ WYSIKAM 2 KRESKI, ZARAZ WYSIKAM 2 KRESKI.
    Myślicie że to pomoże?

midnight, Bratek, Edycik, AgaL, nick nieaktualny, MamaTuśka, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nadrobię Was potem o ile się nie zaryczę po wizycie. Na 16.40 udało mi się dostać do ginki. Błagam trzymajcie za nas kciuki, bo ja już powoli tracę nadzieję - znowu plamię :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Hej dziewczyny nadrobię Was potem o ile się nie zaryczę po wizycie. Na 16.40 udało mi się dostać do ginki. Błagam trzymajcie za nas kciuki, bo ja już powoli tracę nadzieję - znowu plamię :/
    Kciukam

• Edycik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia trzymam kciuki kochana ,mocno!!!!

katiuszkaa powtarzaj tak sobie to wysikasz te dwie kreseczki :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia :*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ