X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No urocze te światełka, trzeba przyznać. Wszystko wieeeeeeelkie, że człek się czuje, jak krasnoludek :) Tam z prawej widać takiego kilkumetrowego ślimaka. Był też motyl, pszczółka etc. Fajna rzecz :))))

A Małż? Oj, szalał wczoraj, szalał ;)))))
    Wczoraj wieczorem nie mogłam się znowu zagrzać. Siedziałam w skarpetkach, pod kołdrą i trzema kocami.... kaloryfer rozkręcony, Małż w krótkim rękawku, a mnie ziimnoooo :P Ostatnio często tak mam ;/
    W pewnym momencie słyszę jakiś rumor, po czym wkracza Małż.... z suszarką do włosów :P którą zaczął mi ogrzewać nóżki :)))))

katiuszaa, no co Ty? Ale coś chcieli poza dowodem osobistym???????

majju, ciężaróweczki??? Echhhh, to Ci dali :( Ja byłam w ogóle na jakimś innym oddziale :( Tam były głównie problemy ginekologiczne, hormony etc. ;/
    CUDOWNIE, że dałaś radę. BRAWO!!!!!!!!! Dzielna jesteś babeczka :)))))))
    To teraz.... odpocznij, a od następnego cyklu siup siup siup i widzimy się na fioletowej ;)
    P.S. To się ciesz, że robiła baba ;) Mnie robił facet i pytał, jak to możliwe, że tak boli..... ;] Widać, że go nigdy nikt za szyjkę macicy nie złapał :P :P :P

Edycik - koktajl brzmi pyyyyyyyyyyyysznie :) (i na zagnieżdżenie dobry ;))))) )

Paryzetka - ten z pietruszką też brzmi super :) Musze spróbować - bardzo mnie ciekawią takie połączenia - wiadomo, że normalnie wtrąbienie pęczka pietruszki (prawdziwej bomby witaminowej!!!!) proste nie jest ;))))
    Aplikacja - ciekawe :) Kurcze, niedawno sprawdzałam IG różnych produktów i trochę mi ręce opadły, bo różne tabele pokazywały czasem różnie ;/
    P.S. Oj, chlapnij betęe, będzie wiadomo B-)

Kasiu - ściskam kciuki z całych sił :) Mam nadzieje, że uda się dopchać do tego lekarza - i że okaże się godnym zaufania. (btw-60 cykli starań??? Ciebie do tej pory ilu lekarzy prowadziło? Przypomnisz krótko, jak u Ciebie z badaniami/lekami? :-* ).
    Samopoczucie? Dziękuję, dobre :) Poza spaaaaaaaniem ;))))))))

A co do lutek, dupków etc.... nie wiem, co mam odpowiedzieć, bo już się przekonałyście,że ja trochę niepokorna ;))))
    Każdy lekarz dawał mi systemem 15-25dc, albo 16-25dc. Tylko, że nawet, jak już powoooooooli zaczęły mi się wybarwiać testy, a przy tym jak mierzyłam tempke... to ciągle wychodziło, że organizm próbuje podejść do owu w okolicy dnia 18....... Przyznaję się bez bicia, że w pewnym momencie zaczęłam łykać proga później, wiedząc, że tym samym trochę sobie wydłużę cykle.... Ale cóż, tonący się brzytwy chwyta. Nie twierdzę, że to dobre.... Ale wkurzało mnie, że dostaję tak "na ślepo" - ani monitoringu, ani niczego, więc skąd mam wiedzieć, że sobie nie blokuję ovu??? :(
    Nie mniej nie twierdzę, że to postawa godna pochwały ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:14

Edycik, AgaL, Kasia1407 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku to kochany małż jak nóżki suszarką Ci ogrzewał :)

Bratek lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik samopoczucie u mnie bardzo dobre:) jeszcze trzy godziny w pracy, a ja marzę już o domku i obiadku :D
    Dziś znowu spacerek z M, codzienne 4km od kilku tygodni i widzę już różnicę w samopoczuciu zwłaszcza :)

Bratku ale masz Kochanego Małża :D

Edycik, Paryzetka83, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja też codziennie spaceruję :) I samopoczucie lepsze i ogólnie kondycja się poprawia :)

Bratku mi szkoda było wczoraj 3,13zł na drugi test, bo uznałam ten miesiąc za stracony więc na betę tym bardziej mi szkoda :D
    No chyba, że się @ przez tydzień jeszcze nie doczekam, albo sikaniec wyjdzie pozytywny to zmienię zdanie ;)

Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Majju to dobrze, że już jesteś w domku :) odpoczywaj :)

Agatia dobrze by było ;) ale na mnie nie liczcie :P aha i smacznego :)

Na mnie też bo mnie brzuch zaczyna boleć na @ mam nadzieję, że zdążę chociaż wymaz oddać jutro jak już wolne wzięłam :/

• midnight Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    '' To się ciesz, że robiła baba ;) Mnie robił facet i pytał, jak to możliwe, że tak boli..... ;] Widać, że go nigdy nikt za szyjkę macicy nie złapał :P :P :P''

niektórym facetom by się przydało ;P
    PS taki mąż to skarb , mój by powiedział; jak ci zimno to się ubierz:D

AgaL ja zalałam kiedyś likierem...eh klawiatura szalała :) kompo działał ale żeby coś napisać to trzeba było nakur*** a i tak nie szło

Edycik mój humor? jak to w @...jeszcze się nie skonczyła a już mam objawy cionszowe :) dziś miałam metaliczny posmak w ustach :) a Twój humorek?:) jazda w taką pogode to od razu rzut na głeboką wodę, j ado tej pory boję się po śniehu jeździć, powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:14

Bratek, AgaL, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapraszam na zupkę :) melduję, że wyszła pyszniutka wpędzlowałam cały talerz, jeszcz zrobiłam grzanki z chlebka żytniego :) zaraz umrę łakomstwo to grzech, ciężki grzech ;)

Bratek, AgaL, cinnamon cookie, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Na chwilę poszłam do sklepu, zrobiłam zupę a'la Ruby i sałatkę brokułową a Wy już 3 strony natrzaskałyście :)
    Majju brawo za dzielność!!! Zuch dziewczyna :) to teraz do dzieła i sikać niebawem 2 krechy.
    Katiuszka ani mi się waż poddawać!!! Nie ma takiej opcji!!!
    Paryzetko, Ruby, Cinamonku no któraś musi w styczniu jeszcze 2 krechy wysiakć ino myk!!!

W między czasie Majju już w domku super :) odpoczywaj dzielniacho.

Agatia jaką sałatkę brokułową????

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja mam automat i powiem Ci, że nie zamieniłabym już w życiu na manuala :) co za wygoda! Najważniejsze to pierwszy raz spróbować :)

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga blanszowane różyczki brokuła, czerwona papryka, czerwona cebula, 3 jaja na twardo, kukurydza, majonez lub jogurt grecki i przyprawy wedle uznania. Z racji cukrzycy noe dodałam kukurydzy, w zamian dałam żółty ser :)

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonek masz rację, jak się raz przekonasz do automata to później brakuje tej wygody przy manualu :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight a wyobraź sobie, że ja jak zdałam prawko to odrazu kupiłam autko, odebrałam prawko i siup następnego dnia rano jechać do pracy (specjalnie po to kupiłam auto by dojeżdżać do pracy bo miałam daleko) a tu pierwszy dzień ze śniegiem! Akurat spadł w nocy i odrazu sporo! To było przeżycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:20

AgaL, Bratek, midnight, Edycik lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia mniam...:)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja prawko odebrałam tuż przed świętami i od razu zaczęłam w zimę jeździć i teraz po latach uważam, że to było najlepsze co mnie mogło spotkać, bo się nie boję i wiem co mnie może spotkać. A z automatem to bym spróbowała <rozmarzyla_sie>

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka ojjjj uwierz, że nie ma nic lepszego, jak podjeżdżanie pod górkę, samochód za Tobą, ruszasz i nie boisz się, że zjedziesz na niego :D

Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Paryzetka ojjjj uwierz, że nie ma nic lepszego, jak podjeżdżanie pod górkę, samochód za Tobą, ruszasz i nie boisz się, że zjedziesz na niego :D

Dokładnie to cenię w automacie najbardziej, ruszanie pod górkę...sam ciągnie :D

cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam kocham swoje autko pomimo tego, że nie ma automatu, a i tak bez problemu daję radę pod górkę - może mam do czynienia z mniejszymi górkami ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Na mnie też bo mnie brzuch zaczyna boleć na @ mam nadzieję, że zdążę chociaż wymaz oddać jutro jak już wolne wzięłam :/
    Pomóc zakopać dołek?
    I nie wiem za co trzymać kciuki może tak niech @ nie przyłazi, żebyś wymaz zdążyła zrobić a najlepiej nie wcześniej niż za 9 miesięcy :)

AgaL, Bratek, Ruby lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • midnight Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon ja też miałam już zakupione auto, wiec też tego samego dnia jechałam,ale to był pażdziernik, taki temat az mi na wspominki zebrało..bo mam do pozbycia swoje pierwsze autko czas go zełmowować starego dobrego Matiza:)
    Było trochę śmiechu z nim, ale teraz bym swojego nowego za nic ni eoddała, się do dobrego szybko przyzwyczaja.manual ale ładnych lat tak jeżdze i sie przyzwyczaiłam nie narzekam

AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, pocieszacie mnie z tym automatem. Kiedyś krzywo na niego patrzyłam, ale ostatnio.... hm, szkoda mi moich nerwów i... samochodu, ponieważ nieprawidłowe operowanie sprzęgłem szkodzi autku :( A mnie jednak czasem nóżek brakuje ;)))))
    cinnamon_, Aguś - to jak to jest? Automat tak działa, że w ogóle się auto nie cofnie pod górę????

Co do Małża - nioooooooom, to było bardzo urocze :))) Już naprawdę nie miałam pomysłu, czym się jeszcze przykryć ;) Ale tak mi się ostatnio zdarza, niestety :(

A tak w ogóle, to.... nie wytrzymałam, Małż się zgodził i w tajemnicy zadzwoniłam do Mamy z okazji... Dnia Babci :P by powiedzieć, że jak dobrze pójdzie, to we wrześniu zostanie drugi raz babcią ;) Tylko ma surowo przykazane, by nikomu się nie wygadać (zezwolenie jest tylko na cieszenie się i modlenie :P :P :P ), dopóki nie pokaże się serce i sami nie powiemy oficjalnie. Bardzo się cieszyła, bo jak sama przyznała, potrzebowała jakiś dobrych informacji... A ja czułam, że bardzo się ucieszy <3
    A co jest najlepsze? Mama stwierdziła: "Wiesz co, Kochanie, matczyna intuicja robi swoje. Wczoraj rozmawiałyśmy akurat, jak byłaś w kolejce do ginekologa [co raczej zaskakujące nie jest, bo od czasu rozpoczęcia starań chodzę do niego często, o czym Mama wie :P ], a dzisiaj zobaczyłam, że próbujesz się dodzwonić - szybko policzyłam i pomyślałam... hmmmm, wrześniowego dzieciaczka jeszcze nie mieliśmy w rodzinie".
    Hahahaha, niemożliwa jest, nie uważacie??? ;)))) Doprawdy nie dzwonimy do siebie tak rzadko, żeby od razu podejrzewać jakieś Wielkie Wydarzenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 14:04

midnight, MamaTuśka, cinnamon cookie, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ