X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale jak to mój nowy doktorek powiedział - wszystko siedzi w głowie nam!!! Także nie myslmy za dużo, <3 kiedy jest ochota i nawet z bezowulacyjnych czasem są ciąże :)

katiuszaa, midnight, cinnamon cookie, AgaL, Bratek, majju lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik zgadzam się, mój powiedział to samo :) co więcej (chyba Wam już pisałam) popukał mnie w głowę ;) ot, taki agent z niego :) a tak przy okazji, zapisałam się na wizytę i lecę do niego 22.02 :) zobaczymy co ciekawego powie :)

AgaL, Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Dawno mnie nie bylo bo bardzo dużo się dxieje-za duzo

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy dowiedziałam się o ciąży to szalalam ze szczęścia bo 7 mies staraliśmy się o rodzeństwo.ale radość szybko zgasla gdy mój gin zalecil badania prenatalne.Na usg wyszlo przeziernosc 4nt a do tego niskie tętno 120.
    Tydzień później miałam poszerzona diagnostykę i niestety wyszla bardzo zle.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 13 tyg i 3 dni miałam kolejne usg i wyszla kość nosowa hypoplastyczna ,poprawa przeziernosc 4 nt a wczesniej byla 2.4nt.Dodatkowo dziecko bylo okręcone pepowina na szyji i wyszlo jeszcze ze za karkiem są opuchnięte troche plecki i tętno zmalało do 105 a powinno byc przynajmniej 150.
    Po statystyce z testu papa wyszlo ze
    Trisomia 21 (czyli zespol downa) 1:26.
    Genetykowi tez się to nie podobało i wczoraj miałam amniopunkcje.
    Któraś z Was tak miała i wszystko dobrze się skończyło??
    Dodam ze za tydzień skończę 29 lat a to druga ciąża.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka dzielna jesteś! Cieszę się, że też masz już to za sobą :*

Acha, ja się nie zgadzam, żeby tu żadne @ przychodziły! Ma być wysyp dwóch kresek w najbliższych dniach!

W DKMS jestem już zarejestrowana kilka lat, nic nie kosztuje, nie boli a może kiedyś będę mogła komuś pomóc.
    Przespałam się 2 godzinki i czekam na M. bo głodna się zrobiłam, chętnie bym zjadła i zupkę i sałatkę :)
    A badanie moje robił Pan Doktor, dwie Panie mu asystowały, no delikatny to on nie był, oby był skuteczny ;)

Bratek, midnight, Paryzetka83, Ruby, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety chyba znaleźliśmy auto :)
    w Andrychowie ktoś chce sprzedać- osoba prywatna i chyba jutro się wybierzemy popatrzeć i ewentualnie kupić ;)

Majju a ty możesz się jeszcze w tym cyklu starać ?

cinnamon cookie, Ejrene, Bratek lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka cisza się zrobiła.... :) ja jeszcze w pracy, a jestem tak głodna, piszecie tu o samych pysznościach i tylko chęci robicie ;) w sobotę mam wolne i chcę zrobić coś dobrego i tak pomyślałam o cannelloni, robi któraś? Jak tak to poproszę przepis na dobry sos ten do polania :) ewentualnie na sos do lasagne bo to chyba może być taki sam???

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby pochwal się jakie?? :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem po wizycie u endo mam zostać na euthyroxie 25 i nic nie zmieniać, za 8 tyg kontrola. Pani dr powiedziała, że jeżeli TSH, ft4 i ft3 sà w normie to w 1 trymestrze nie podnosi się dawki, gdyż szybkie nagłe wysycenieft3 i ft4 może spowodować poronienie. Jak to ujęła 1 trymestr nie lubi nagłych zmian.

Agness27, AgaL, Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cynamon grande punto:

http://otomoto.pl/oferta/fiat-grande-punto-fiat-grande-punto-2009-zadbany-okazja-ID6yfbwf.html#e28c7737ad

• majju Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku jak robię cannelloni to korzystam z przepisu na sos, który jest na opakowaniu tego makaronu z Lubelli :) Jest naprawdę dobry :)

Ruby, Panie które były przy HSG mówiły, że od razu jak minie mi ból po badaniu mamy zacząć działać. Myślę, że w weekend trochę podziałamy a w poniedziałek mam wizytę u ginki to zobaczymy czy jakiś pęcherzyk ma zamiar urosnąć :)

Laski my szukamy auta już chyba ponad pół roku a z wymaganiami mojego M. pewnie jeszcze z pół będziemy szukać. Punciak super, fajnie mi się jeździło na kursie. I jeszcze z takim przebiegiem, nic tylko brać :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też szukamy auta bo nasze się rozsypało ;) jeszcze facet skasował nam tył i koszt naprawy przewyższa wartość auta ;) dzisiaj mój chłop go sprzedał. Więc już nie nasze :) na wiosnę musimy coś kupić. Planujemy kombi ale kompletnie nie wiemy jaka marka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 18:24

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a to autko dla Was tak? Czy dla Ciebie? Pogubiłam się z tymi samochodami ;)

Majju dzięki, sprawdzę w sklepie ten przepis :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J co tu tak cicho laseczki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby a to autko dla Was tak? Czy dla Ciebie? Pogubiłam się z tymi samochodami ;)

Majju dzięki, sprawdzę w sklepie ten przepis :)

Cinamon auto dla m, ja jeżdżę kią ceed kombikiem , a m że ma dalej będzie punciakiem śmigał :P niestety każde z nas musi mieć osobne bo nie da się tego inaczej pogodzić :) ale jako rodzinne służy nam kombiak bo wiadomo większy ;)

Majju no właśnie ten przebieg:) 90% aut znaleźliśmy sprowadzanych, a ja nie ufam sprowadzanym więc szukaliśmy żeby ktoś prywatnie sprzedawał...jest chyba tylko ze 2-3 sztuki takich ale czerwone/bordowe odpadają, a czarny bardzo nam się podoba więc musimy pojechać i zobaczyć...podjedziemy na stację sprawdzić jak co i bierzemy :)
    No to weekend jest wasz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 19:18

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy wszystkie mialyscie HSG? Ja jestem przerażona tym badaniem, póki co gin nic mi o nim nie mówiła, czy po poronieniu też na nie kierują czy raczej tylko przy braku ciąży? Jak było u was?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja nie miałam HSG :)

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby rozumiem :) życzę by autko było dobre i przede wszystkim zgodne ze zdjęciami i opisem :) sama miałam 3 auta i pamiętam szukanie i to jak ludzie potrafią oszukiwać :/ typu: dzwonię i pytam co i jak, pytam czy na pewno bo jadę 250km, zajeżdżam a tu gołym okiem widzę, że auto dachowało :/ masakra...

Kas ja hsg nie miałam... Miała teraz Majju a wcześniej Bratek, więc One mogą się wypowiedzieć :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja miałam dwa poronienia i nic o takim badaniu nie słyszałam od doktórki dopiero od Was sie dowiaduję ze takowe jest...

Ruby fajne autko
    Agatia moze audica? u mnie w rodzinie panuje moda właśnie na to autko...właściciele zadowoleni.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ