X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid nie wiem czy audi to nasza klasa finansowa ;) nie mamy za wiele kasy odłożonej. A dzisiaj nam padła lodówka :( więc doszedł kolejny wydatek :/

• kas50 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie poczekam na wypowiedzi dziewczyn ktore miały to badanie:-)

Agatia ile wynosi Twoje tsh?

Co do aut my mamy Kia Ceed kombi, polecam:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to ja polecam skody - wszyscy moi znajomi użytkownicy tych aut je chwalą, mnie też nie zawiodła, nawet w niej spałam na działce podczas ulewy :) A tak serio to po prostu solidne auto :)

Ruby czemu nie czerwony? Czerwone szybciej stoją niż inne jeżdżą :D

Ruby, AgaL lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia zależy jaka Audica ;) audi samo w sobie to przecież tylko marka - są tanie audice i drogie, tak samo jak są tanie ople i drogie itd. Pytanie tylko, które auto w danej kwocie jaką posiadamy będzie dobre :) najlepiej popytać kogoś, kto się zna :) np mój M jest wielkim fanem motoryzacji i w każdym zakresie finansowym potrafi znaleźć dobre auto. Także dobrze zapytać kogoś kto się zna a nie szukać na ślepo :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby co do Punto to uważaj żeby nie było po nauce jazdy poza tym fajne autko. Jaka granicą cenowa?
    Kas Hsg proponowane są tylko w problemach z zajściem
    Idę spać dobranoc

kas50 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko teraz mieliśmy skodę i faktycznie dobre autko, ale starość je dopadła plus stłuczka ;)
    Cinamonku chyba się zgłosimy do Twojego M :)
    Mój chlopina nie chce francuza.

Kas TSH mam 1,2.

kas50, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam Wam napisać endo mówiła, że dobrze zbadać przeciwciała tarczycowen przed staraniami lub w ciąży bo jeżeli są podwyższone, a TSH, ft3 i ft4 są w normie to i tak leczy się jak niedoczynność.
    Powiedziała też, że źle uregulowana tarczyca w ciąży może dawać objawy nadmiernych wymiotów.
    No i powiedziała, że bw ciąży najważniejsze ft4?

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia nie ma problemu :) On zawsze chętnie wszystkim pomaga ;)

Dziewczyny nie wiem czy lubicie takie programy, ale na TLC za chwilę "Poronienie - walka i nadzieja".. Nie oglądałam tego nigdy ale właśnie rzuciło mi się w oczy...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ruby co do Punto to uważaj żeby nie było po nauce jazdy poza tym fajne autko. Jaka granicą cenowa?
    Kas Hsg proponowane są tylko w problemach z zajściem
    Idę spać dobranoc

do 20 tyś chcemy znaleźć jakieś mniejsze, ale nie typu panda czy ford ka :P
    Teraz mamy punciaka, ale stary już, byliśmy zadowoleni z niego i małe koszty utrzymania więc postanowiliśmy zostać przy marce skoro się sprawdziła u nas. Najbardziej właśnie nam zależy żeby mało paliło (my wrzucamy gaz ) i tanie części były bo utrzymać dwa auta , mieszkanie i kredyt to nie lada wyczyn ;)

Kas ja też nie miałam HSG

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do wiosny będziemy mieć ok 12 tyś więcej nie uciułamy.
    Cinamonku ja nie mogę takich rzeczy oglądać bo mi się moje przejścia przypominają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby rozumiem :) życzę by autko było dobre i przede wszystkim zgodne ze zdjęciami i opisem :) sama miałam 3 auta i pamiętam szukanie i to jak ludzie potrafią oszukiwać :/ typu: dzwonię i pytam co i jak, pytam czy na pewno bo jadę 250km, zajeżdżam a tu gołym okiem widzę, że auto dachowało :/ masakra...

Kas ja hsg nie miałam... Miała teraz Majju a wcześniej Bratek, więc One mogą się wypowiedzieć :)

no właśnie to jest często u sprowadzanych, nacięliśmy się tak przy pierwszy aucie - corsie...niby bezwypadkowe, a tylko jedne drzwi okazały się oryginalne w aucie :/
    To wydaje się rozsądne ale jutro się zobaczy, dzwoniłam na stację diagnostyczną w pobliżu , mają miernik lakieru i sprawdzą mi kondycję auta :)

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Moja nadrabianie zakończyłam na stronie 1113 i resztę jutro, szalone się rozpisały ; )
    Musiałam skoczyć z babcią na objazdówkę oglądanie mieszkań i zeszło mi pół dnia.

Edycik- gratuluję prawka, pierwszej samodzielnej przejażdżki się nie bój, na automacie się jeździ bajka!lepiej nić na manualu, nic nie trzeba robić, sam samochód jedzie ; )

Bratku- myślę, że pęcherzyk będzie widać, ale nie wiem czy już zarodek. Ja w 8 tc usłyszałam serduszko. Będzie wszystko ok.
    Prawko też zdawałam w ciąży, a pierwszy egzamin jazdę w 6mc. Nie zdałam i na kolejny zapisałam się dopiero po porodzie, też nie zdałam ; ), ale za 3 razem zdałam, moja córeczka miała wtedy z 3 miesiące. Oczywiście Tobie życzę, żebyś szybko zdała.

Mid- przykro mi, że Cię spotkało takie przeżycie.
    Wiem, co to znaczy, bo też kiedyś straciłam ciążę w 13 tc i lekarz bez ogródek powiedział mi, że płód martwy i widać fragmenty płodu w jamie macicy i pokazał na ekran, ledwo to pamiętam, bo szok był straszny. Trzeba chyba głupotę ludziom wybaczyć i dalej iść do przodu, a w sercu pozostanie zawsze ten maluch, co przez chwilę był : )

Reni ściskam i życzę powodzenia w wypełnianiu planu doktora, który brzmi sensownie.

Majju- kciuki za HSG, kciuki za kogoś, kogo ostatnio wspierasz no i jeszcze jedz coś , co to za spadki masy szalone!

Katiuszka- gratuluję egzaminu i powodzenia w szpitalu. Wziął się solidnie za Ciebie ten lekarz, tylko czekać aż pojawią się efekty : )

Edycik- relacja z wizyty u lekarza i cena wizyty robią wrażenie, jak dobrze widzieć, że ktoś naprawdę leczy i chce pomóc.

Acha, no i 10 dni po owu miałam pierwszy bladzioch na teście o czułości 10. Owu była potwierdzona monitoringiem, więc na pewno było to 10 dni i tego dnia z krwi miałam betę 13,5, więc tylko test o czułości 10 mógł coś pokazać z moczu.
    A dzień wcześniej była czysta biel.

Dobrej nocki dziewczyny!

Edycik, Reni555 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia właśnie tak się zastanawiałam dla kogo to dobry program, ale raczej nie dla tych, które to przeżyły :(

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas, niedawno pytałaś już o HSG w kontekście strat - i od tego czasu chyba niewiele się zmieniło ;)
    Z tego, co się czyta na forach, nie trafiłam na osobę, która miałaby to badanie po poronieniu, bo HSG sprawdza przede wszystkim drożność jajowodów - skoro zaciążyłaś, znaczy, że masz (a przynajmniej miałaś wtedy) drożne. To badanie zleca się głównie dziewczynom, które nie zachodzą, zwłaszcza, jeśli w wywiadzie są atrakcje typu zapalenie otrzewnej etc. - bo wówczas jest ryzyko, że jajowody są niedrożne, a wtedy nawet cykle owulacyjne nie pomogą, gdy jajeczko nie jest w stanie dostać się tam, gdzie powinno, bo drogę ma zamkniętą.

Ruby - fajnie wygląda taki CZARNY punciak <3 :)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon ja oglądam...choć bardzo nie powinnam. Wrak się ze mni ezrobił.
    na 29 lutego miałam termin.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że o stratach powinno się mówić, bo temat jest zamiatany pod dywan, a kobiety traktowane jak "gorsza" kategoria. Ale ja nie lubię do tego wracać, tym bardziej teraz gdy mam w brzuchu fasolkę i boję się jej straty.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    kas, niedawno pytałaś już o HSG w kontekście strat - i od tego czasu chyba niewiele się zmieniło ;)
    Z tego, co się czyta na forach, nie trafiłam na osobę, która miałaby to badanie po poronieniu, bo HSG sprawdza przede wszystkim drożność jajowodów - skoro zaciążyłaś, znaczy, że masz (a przynajmniej miałaś wtedy) drożne. To badanie zleca się głównie dziewczynom, które nie zachodzą, zwłaszcza, jeśli w wywiadzie są atrakcje typu zapalenie otrzewnej etc. - bo wówczas jest ryzyko, że jajowody są niedrożne, a wtedy nawet cykle owulacyjne nie pomogą, gdy jajeczko nie jest w stanie dostać się tam, gdzie powinno, bo drogę ma zamkniętą.

Ruby - fajnie wygląda taki CZARNY punciak <3 :)
    Dziękuję Bratku:-) ja ogladam jeszcze perfumy bo chcę zamówić :-) uwielbiam zapachy:-)

agatia, Bratek lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:

Kochane modliłam się za Was wszystkie bardzo mocno, i mam jakieś wewnętrzne przeczucie, że będą tu się pojawiać same dobre wieści, zobaczycie :)

Aga- dziękuję za modlitwę : ) też czuję, że zaraz się posypią dobre wieści. Wsyzstkie po kolei w trakcie, albo po " generalnych remontach" zdrowotnych, więc tylko czekać aż to obrodzi.

Też miałam kolczyk w pępku i w 1 ciąży wyjęłam dość późno, dopiero w 7 miesiącu i potem po porodzie po jakimś czasie chciałam wsadzić, ale dziurka zarosła i tak już zostało.

AgaL lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • kas50 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    A zapomniałam Wam napisać endo mówiła, że dobrze zbadać przeciwciała tarczycowen przed staraniami lub w ciąży bo jeżeli są podwyższone, a TSH, ft3 i ft4 są w normie to i tak leczy się jak niedoczynność.
    Powiedziała też, że źle uregulowana tarczyca w ciąży może dawać objawy nadmiernych wymiotów.
    No i powiedziała, że bw ciąży najważniejsze ft4?
    Ja mam przeciwciała antyTg prawie 400:-( stąd hashimoto. Jak widać co lekarz to inna opinia na temat tsh i hormonów; -)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• midnight Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myśle ze za mało sie o tym mówi...o poronieniu...przykre jest tez to, ze wielu ludzi
    traktuje to jakos tak...bylas w ciazy ni ejestes w ciazy.
    Zapominają, że dla nas były to dzieci ze to są dzieci...Mam troje dzieci,
    w tym dwoje nienarodzonych.

Wiecie może coś o APS ? w poniedziałek lecę po wyniki i trochę sie boję...bo jakbym miała to trochę słabo...bo z ciśnieniem też u mnie na bakier

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 21:55

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ