Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatia to ja polecam skody - wszyscy moi znajomi użytkownicy tych aut je chwalą, mnie też nie zawiodła, nawet w niej spałam na działce podczas ulewy
A tak serio to po prostu solidne auto
Ruby czemu nie czerwony? Czerwone szybciej stoją niż inne jeżdżąRuby, AgaL lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Agatia zależy jaka Audica
audi samo w sobie to przecież tylko marka - są tanie audice i drogie, tak samo jak są tanie ople i drogie itd. Pytanie tylko, które auto w danej kwocie jaką posiadamy będzie dobre
najlepiej popytać kogoś, kto się zna
np mój M jest wielkim fanem motoryzacji i w każdym zakresie finansowym potrafi znaleźć dobre auto. Także dobrze zapytać kogoś kto się zna a nie szukać na ślepo
-
nick nieaktualny
-
A zapomniałam Wam napisać endo mówiła, że dobrze zbadać przeciwciała tarczycowen przed staraniami lub w ciąży bo jeżeli są podwyższone, a TSH, ft3 i ft4 są w normie to i tak leczy się jak niedoczynność.
Powiedziała też, że źle uregulowana tarczyca w ciąży może dawać objawy nadmiernych wymiotów.
No i powiedziała, że bw ciąży najważniejsze ft4? -
nick nieaktualnykatiuszaa wrote:Ruby co do Punto to uważaj żeby nie było po nauce jazdy poza tym fajne autko. Jaka granicą cenowa?
Kas Hsg proponowane są tylko w problemach z zajściem
Idę spać dobranoc
do 20 tyś chcemy znaleźć jakieś mniejsze, ale nie typu panda czy ford ka
Teraz mamy punciaka, ale stary już, byliśmy zadowoleni z niego i małe koszty utrzymania więc postanowiliśmy zostać przy marce skoro się sprawdziła u nas. Najbardziej właśnie nam zależy żeby mało paliło (my wrzucamy gaz ) i tanie części były bo utrzymać dwa auta , mieszkanie i kredyt to nie lada wyczyn
Kas ja też nie miałam HSG -
nick nieaktualnycinnamon cookie wrote:Ruby rozumiem
życzę by autko było dobre i przede wszystkim zgodne ze zdjęciami i opisem
sama miałam 3 auta i pamiętam szukanie i to jak ludzie potrafią oszukiwać
typu: dzwonię i pytam co i jak, pytam czy na pewno bo jadę 250km, zajeżdżam a tu gołym okiem widzę, że auto dachowało
masakra...
Kas ja hsg nie miałam... Miała teraz Majju a wcześniej Bratek, więc One mogą się wypowiedzieć
no właśnie to jest często u sprowadzanych, nacięliśmy się tak przy pierwszy aucie - corsie...niby bezwypadkowe, a tylko jedne drzwi okazały się oryginalne w aucie
To wydaje się rozsądne ale jutro się zobaczy, dzwoniłam na stację diagnostyczną w pobliżu , mają miernik lakieru i sprawdzą mi kondycję auta -
Hej Dziewczyny,
Moja nadrabianie zakończyłam na stronie 1113 i resztę jutro, szalone się rozpisały ; )
Musiałam skoczyć z babcią na objazdówkę oglądanie mieszkań i zeszło mi pół dnia.
Edycik- gratuluję prawka, pierwszej samodzielnej przejażdżki się nie bój, na automacie się jeździ bajka!lepiej nić na manualu, nic nie trzeba robić, sam samochód jedzie ; )
Bratku- myślę, że pęcherzyk będzie widać, ale nie wiem czy już zarodek. Ja w 8 tc usłyszałam serduszko. Będzie wszystko ok.
Prawko też zdawałam w ciąży, a pierwszy egzamin jazdę w 6mc. Nie zdałam i na kolejny zapisałam się dopiero po porodzie, też nie zdałam ; ), ale za 3 razem zdałam, moja córeczka miała wtedy z 3 miesiące. Oczywiście Tobie życzę, żebyś szybko zdała.
Mid- przykro mi, że Cię spotkało takie przeżycie.
Wiem, co to znaczy, bo też kiedyś straciłam ciążę w 13 tc i lekarz bez ogródek powiedział mi, że płód martwy i widać fragmenty płodu w jamie macicy i pokazał na ekran, ledwo to pamiętam, bo szok był straszny. Trzeba chyba głupotę ludziom wybaczyć i dalej iść do przodu, a w sercu pozostanie zawsze ten maluch, co przez chwilę był : )
Reni ściskam i życzę powodzenia w wypełnianiu planu doktora, który brzmi sensownie.
Majju- kciuki za HSG, kciuki za kogoś, kogo ostatnio wspierasz no i jeszcze jedz coś , co to za spadki masy szalone!
Katiuszka- gratuluję egzaminu i powodzenia w szpitalu. Wziął się solidnie za Ciebie ten lekarz, tylko czekać aż pojawią się efekty : )
Edycik- relacja z wizyty u lekarza i cena wizyty robią wrażenie, jak dobrze widzieć, że ktoś naprawdę leczy i chce pomóc.
Acha, no i 10 dni po owu miałam pierwszy bladzioch na teście o czułości 10. Owu była potwierdzona monitoringiem, więc na pewno było to 10 dni i tego dnia z krwi miałam betę 13,5, więc tylko test o czułości 10 mógł coś pokazać z moczu.
A dzień wcześniej była czysta biel.
Dobrej nocki dziewczyny!
Edycik, Reni555 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
kas, niedawno pytałaś już o HSG w kontekście strat - i od tego czasu chyba niewiele się zmieniło
Z tego, co się czyta na forach, nie trafiłam na osobę, która miałaby to badanie po poronieniu, bo HSG sprawdza przede wszystkim drożność jajowodów - skoro zaciążyłaś, znaczy, że masz (a przynajmniej miałaś wtedy) drożne. To badanie zleca się głównie dziewczynom, które nie zachodzą, zwłaszcza, jeśli w wywiadzie są atrakcje typu zapalenie otrzewnej etc. - bo wówczas jest ryzyko, że jajowody są niedrożne, a wtedy nawet cykle owulacyjne nie pomogą, gdy jajeczko nie jest w stanie dostać się tam, gdzie powinno, bo drogę ma zamkniętą.
Ruby - fajnie wygląda taki CZARNY punciak -
Bratek wrote:kas, niedawno pytałaś już o HSG w kontekście strat - i od tego czasu chyba niewiele się zmieniło
Z tego, co się czyta na forach, nie trafiłam na osobę, która miałaby to badanie po poronieniu, bo HSG sprawdza przede wszystkim drożność jajowodów - skoro zaciążyłaś, znaczy, że masz (a przynajmniej miałaś wtedy) drożne. To badanie zleca się głównie dziewczynom, które nie zachodzą, zwłaszcza, jeśli w wywiadzie są atrakcje typu zapalenie otrzewnej etc. - bo wówczas jest ryzyko, że jajowody są niedrożne, a wtedy nawet cykle owulacyjne nie pomogą, gdy jajeczko nie jest w stanie dostać się tam, gdzie powinno, bo drogę ma zamkniętą.
Ruby - fajnie wygląda taki CZARNY punciakuwielbiam zapachy:-)
agatia, Bratek lubią tę wiadomość
-
AgaL wrote:
Kochane modliłam się za Was wszystkie bardzo mocno, i mam jakieś wewnętrzne przeczucie, że będą tu się pojawiać same dobre wieści, zobaczycie
Aga- dziękuję za modlitwę : ) też czuję, że zaraz się posypią dobre wieści. Wsyzstkie po kolei w trakcie, albo po " generalnych remontach" zdrowotnych, więc tylko czekać aż to obrodzi.
Też miałam kolczyk w pępku i w 1 ciąży wyjęłam dość późno, dopiero w 7 miesiącu i potem po porodzie po jakimś czasie chciałam wsadzić, ale dziurka zarosła i tak już zostało.
AgaL lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
agatia wrote:A zapomniałam Wam napisać endo mówiła, że dobrze zbadać przeciwciała tarczycowen przed staraniami lub w ciąży bo jeżeli są podwyższone, a TSH, ft3 i ft4 są w normie to i tak leczy się jak niedoczynność.
Powiedziała też, że źle uregulowana tarczyca w ciąży może dawać objawy nadmiernych wymiotów.
No i powiedziała, że bw ciąży najważniejsze ft4? -
Też myśle ze za mało sie o tym mówi...o poronieniu...przykre jest tez to, ze wielu ludzi
traktuje to jakos tak...bylas w ciazy ni ejestes w ciazy.
Zapominają, że dla nas były to dzieci ze to są dzieci...Mam troje dzieci,
w tym dwoje nienarodzonych.
Wiecie może coś o APS ? w poniedziałek lecę po wyniki i trochę sie boję...bo jakbym miała to trochę słabo...bo z ciśnieniem też u mnie na bakierWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 21:55
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17