X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czytam po całym dniu i przychodzi mi do głowy tylko informacja dla Bratka - teraz już są inne lampy albo lekarze się wycwanili, bo nic nie widać - moją artroskopię kolana próbowałam podglądać i widziałam tylko stopę ale niewyraźnie ;)

Dobranoc :*

Bratek lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tak jest jestem z marca i to 12 :)

Bratek też mam taką nadzieje że to już mój ostatni lekarz w tej kwestii :) Lekki stresik odczuwam poniedziałkową wizytą ale da się przeżyć przecież nie przeżywam tego pierwszy raz :)

MamaTuska rozwaliłaś mnie dzisiaj na maksa :)

Edycik historia nie zła ale taka jest prawda jednym raz w życiu pęknie gumka i bach już w ciąży a inni 20 razy do końca z nogami w górze żeby tylko zaciążyć i nic. Ale pamiętajmy nic nie dzieje się bez przyczyny :)

Ja właśnie wróciłam od brata i bratowej i piję szampana z mężysiem świętujemy sami nie wiemy co ale świętujemy :) Testy nadal negatywne ale już ta druga kreseczka się zaczyna pojawiać bo dwa dni temu nie było jej w ogóle :)

Życzę miłej nocki a tobie Bratku żeby szybciutko ci dyżur minął :)

Paryzetka83, MamaTuśka, Edycik, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ale fajnie, robimy wspólną imprezę :) bo ja jestem z 13 :)
    Jak miałam CC to byly już super nowe lampy i nic nie było widać :/ a szkoda ;)
    Bratku ja mam przeczucie, że u Ciebie to faktycznie dzieucha będzie :)

Bratek lubi tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki.
    Witam się niedzielnie i zmykam, Bratku ta dymiąca marchew to była papryczka. Teraz nie będzie wątpliwości ;)
    Miłego dnia wszystkim ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka jaki hot awatarek :) w pierwszej chwili myślałam, że fora pomyliłam ;)

Edycik, MamaTuśka, Bratek lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć laski :)

ja już wstałam i kawkę popijam w łóżku

Jaśminku gimnastyka dla kobiet w ciąży za darmoszkę super sprawa.
    Kasia1407 szampan z meżem też dobry bez okazji :)

Też wczoraj jak mi szwagiera tą historię opowiedziała to nie mogłam uwierzyć,no ale nieświadomość tej dziewczyny też mnie zszokowała troszkę.No cóż.

Z rzeczy które podziwiałam wczoraj bo będę w marcu ciocią i to taką najbliższą bo mieszkającą drzwi w drzwi jest już łóżeczko,komoda na ciuszki,sporo ubrane i jak wczoraj te maleńkie ubranka układałam ze szwagierką aż mnie w brzuszku ściskało.
    A to ostatnimi czasy najbardziej popularne pościele do łóżeczek dziecięcych
    http://allegro.pl/2-el-komplet-poscieli-do-lozeczka-90x120cm-wzory-i5925599913.html
    http://allegro.pl/largo-6-el-posciel-dziecieca-120x90-do-lozeczka-i5936120178.html
    bardzo mi się podobają :D
    moja przyjaciółka kupiła taką dla synka i szwagierka dla córci też :)
    oczywiście jak wczoraj dotknęłam brzuszka to mała postanowiła cioci piątkę przybić :) hihih

tak sobie myślę to musi być piękne uczucie nosić dziecko pod sercem :)

katiuszaa, cinnamon cookie, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dziewczynki:-)
    Moje drogie ja rodziłam dwa lata i cztery miesiące temu, lampy jak najbardziej współczesne:-) sporo dziewczyn z mjego miasta miało tę przyjemność, ale przynajmniej widziałam jak moje dziecie na świat przychodzi:-)

Mama Tuśka ostra babka z ciebie:-) fajny awatarek.
    ja dzisiaj znowu w łóżku z tabletem, bo tydzień mi się szykuje ciężki, miłej niedzieli:-)

MamaTuśka lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

MamaTuśka jaki hooooot avatarek!!! ;) fiu fiu ;) zrobiło się gorąco ;)

Edycik no właśnie w takich momentach nachodzą takie refleksje... Mnie zawsze też :* nie smucisz się chociaż?

MamaTuśka, Edycik lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku cudownie, że jest serduszko <3 Piękne zdjęcia <3

Ruby Gratuluję autka.

Ruby, Cinamon, Paryzetka też zaczynam nowy cykl. Zaczaiła @ się w nocy na mnie :-P. Łopata niepotrzebna. Już mnie to nie robi.

Edycik super, że pojechałaś męża autkiem nie ma co się bać. Nam w Anglii zepsuł się samochód (Punto :-P) to nasz big boss dał nam w zastępstwie Hiundai Santa Fe terenowca w automacie właśnie. Było to o tyle śmieszne, że nikt z nas nie znał na tyle angielskiego żeby gadać o samochodach a ja nigdy nie jeździłam automatem. Manager spytał tylko czy dam radę a reszta tak tak da radę i pojechał. Byłam zła że nie wiem. Szybko obcykaliśmy co do czego i zaraz śmigaliśmy jak innymi autami. Mi najgorzej było jak była dłuższa trasa bo spać mi się chciało-tak nic nie robić. I jednak wolę manual. Trzymam kciuki za owoc owulki :-)

Majju dzielna babka z Ciebie. Już niedługo dwie kreseczki będą :-)

Katiuszka z Ciebie też dzielna babka. Trzymam kciuki za wyniki.

Agatia super, że u endo wszystko ok.

Jasminowa super z tymi ćwiczeniami dla kobiet w ciąży.

Ja będę dużo mniej zaglądać. Mam kłopot z młodym w szkole. Mają straszną klasę i młody często płacze. Najgorsze, że nie jest jedyny więc podejrzenia poszły na wychowawczynie. Rodzice planowali ją nagrać. Ja rozmawiałam z kilkoma paniami ze świetlicy i okazuje się że pani chyba nie ogarnia klasy. Jest 19 chłopców i 6 dziewczynek. Panie ze świetlicy mówią, że dzieci 5 letnie które przyszły z przedszkola nie wiedzą gdzie są, co mają robić i ogólnie robią często zamieszanie, chcą się bawić. Młodego zapisałam do psychologa i chyba i tak pójdę do kuratorium. Nie może tak być, że dzieci od małego są zniechęcone do szkoły. Dyrekcja powinna znaleźć jakieś rozwiązanie. Jedyny plus załatwiłam mu inną świetlicę ze starszym dziećmi gdzie jest ciszej i mniej dzieci.

katiuszaa, Edycik, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane melduję @. O mały włos nie pomyliłam jej z plamieniem bo strasznie słaba ale jednak to nie to. Niestety nie dostałam od losu urodzinowego prezentu a przepowiednia się nie sprawdziła. Łopata na szczęście nie potrzebna. ;)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku wzięło mnie na przemyślenie,oczywiście refleksje itp, troszkę smutno mi jest do dziś kochana.Jak tak człowiek popatrzy na to szczęście z boku,na małe czapeczki,skarpetusie ..no ale mam nadzieję,że też wysikam te dwie kreski.Pytałam wczoraj ile razy bzykanko mieli w te dni jak Jej się udało, powiedziała tylko raz po 14 dniach zrobiła test nic nie wyszło a trzy dni później dwie kreseczki.

Kjopa ojj kiepska ta sytuacja w szkole.Nagrywanie tej wychowawczyni nie taki głupi pomysł moim zdaniem.Mądrze zrobiłaś,że zapisałaś Młodego do psychologa.

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie :)
    Kjopa, Katiuszka tulę mocno! Pełna synchronizacja nadal trwa, a miałam nadzieję, że jakieś II kreseczki się jeszcze w styczniu pojawią :(

katiuszaa lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszkaa kochana cieszę się,że łopata nie potrzebna :* powodzenia w nowym cyklu :)

katiuszaa lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa i Katiusza - dobrze, że łopaty niepotrzebne, zdrowe podejście :) ja też zaraz do Was dołączę, dziś 30dc, ból jajników i cycki mało mi nie wybuchną ;) tradycyjnie jak przed @... Żadnych złudzeń.

Edycik wysikasz na pewno :) widzisz, niektórym wystarczy raz i po sprawie... A inni muszą się namachać ;) ale w końcu się uda i też będziemy kupować i układać takie czapeczki i śpioszki :)

Edycik, katiuszaa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się cieplutko :-)

Jeszcze chyba ja dołączę do synchronizacji :-) co prawda tempka skoczyła do 37,3, dziś 13/14 dpo ale piersi przestają boleć wiec tak jak zwykle @ nadchodzi :-(

Oby do 18:30...

2da6343587.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wiem, że przykro gdy patrzy sie z boku jak ktoś szykuje wyprawkę dla dziecka. Ja tak miałam po poronienieniu, serce mi pękało jak patrzyłam na koleżanki z niemowlakami.
    Co do serduszkowania to chyba najlpszą metodą jest spontan i odpuszczenie. Myśmy wcześniej się spinali, a w cyklu "bez owulki" jedno serduszkowanie i złoty strzał ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży, po prostu małe ćwiczy Twój kręgosłup na poczet przyszłej ciąży B-)

Kasia, to w ten TEN poniedziałek jest wizyta? Jutro??? :)
    P.S. A co do świętowania - a kto powiedział, że trzeba mieć konkretny powód? ;))

agatia, tfu tfu tfu, oby.... B-)
    Fuuuuuuj, chciałaś podglądać swą cesarkę??? :-O :P

MamaTuśka, no właśnie wiem, co to było, dlatego tym bardziej mnie bawiło, że cały czas chichrałam się do ekranu, bo moja podświadomość i tak po swojemu: Co Ty, babo, to marchewka! B-) ;)
    Ale teraz, to już pojechałaś na ostrrrrrrrro z avatarkiem..... B-)

Jasminowa, a tę gimnastykę, to skąd wytrzasnęłaś? Przychodnia zwykła? Przyszpitalna? Jakiś klub? :) Fajna rzecz :)

Kjopa, choliba jasna, współczuję problemów z Młodym :(((( Zwłaszcza, gdyby się potwierdziło, że to wina wychowawczyni ;/ Trzymam kciuki!!!!
    P.S. Widziałam na Winnnym, że zaczęłaś nowy cykl - kurcze, mnie to akurat nie dziwi - przecież obiecałaś mi prezent na urodziny!!!!! B-) Pamiętaj, widzimy się z 2 kreseczkami 17.02. B-)

katiuszaa - buuuuuu, ale dobrze, że łopata niepotrzebna ;) Kiedy masz wyniki i następną wizytę, jakieś omówienie etc.?

Edycik, nie smutkaj, główka do góry :) Zobaczysz, zaczniesz się naprawiać i też zobaczysz kreseczki :)
    A zresztą - widzisz? agatia - jeden strzał. Szwagierka - jeden. My-dwa. Nigdy nie wiadomo :)

Ewelinaa, a co jest o 18:30?

majju, jak tam, żyjesz??? Nic już nie boli? :)
    P.S. Co z tymi Twoimi wynikami? Wszystko było drożne i ok?

Kjopa3, MamaTuśka lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BRATKU ja jutro w samo południe mam wyniki wraz z omówieniem w szpitalu a potem mam umówić się do mojego i ponowne omówienie mnie czeka i będę wiedzieć jaki jest plan. Ale się tego boję.

Bratek lubi tę wiadomość

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku... Kończę zajęcia :-)

Bratek lubi tę wiadomość

2da6343587.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Piękne Panie,
    Katiuszka, postawa godna naśladowania, pięknie się trzymasz. Jutro kciuki będę zaciskała od samego rańca. Nie bój się :*
    Kjopa, współczuję sytuacji w szkole. System edukacji i postawa (niektórych) nauczycieli niestety pozostawia wiele do życzenia. Może psycholog coś poradzi.
    EwelinaaKa, Cinnamonku, życzę żeby jednak ta @ nie przyszła! Nadal mam nadzieję, że jeszcze jakieś dwie kreski się tu w styczniu pojawią!
    Edycik, ja bym chyba nie mogła na coś takiego patrzeć, serio, więc podziwiam Cię że dałaś radę :*
    Bratku, płytka z moimi zdjęciami na szczęście się znalazła, na opisie: jajowody obustronnie drożne :) ale tak jak pisałam, lekarz i kobietki które były przy badaniu mówiły, że zostały jajowody zostały odetkane kontrastem, stąd ten okrutny ból przy wpuszczaniu. No i podobno teraz ma być już z górki :) Jutro idę do gin na wizytę, zobaczę co powie. Jutro 13 dc, zobaczymy co w trawie piszczy. Pokażę też jej te nieszczęsne wyniki prolaktyny. Mam nadzieję, że zaproponuje mi jakieś konkretne działania.

Edycik, katiuszaa, cinnamon cookie, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ