X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam ze mnie dzisiaj caly dzień nie było. Powiem tak sprawy sie dość pokomplikowaly i nawet nie wiem czy jutro pójdę do gina. W kłótni z moim M dowiedziałam się duzo niestety przykrych rzeczy i chyba starania sobie odpuszczę :-( Na razie nie będę ukrywać jestem w wielkim dołku i chyba nawet łopata nie pomoże.
    Przepraszam was za kolejne moje uzalanie ale tak naprawdę to tylko tutaj mogę napisac co czuje.
    Pozbieram mysli i sie odezwę...

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać nie mogę : (

Edycik- fajnie, że trafiliście w owulkę i jeszcze dorzeźbiliście następnego dnia, kibicuję, aby był tego owoc na koniec cyklu : )

Kasia- emocje nie są dobrym doradcą w niczym, więc wszelkie decyzje podejmuj, gdy one opadną. Po kłótni nadchodzi czas pogodzenia i szybko o wszystkim zapomnicie. A tymczasem przytulam i życzę szybkiego pojednania : )

Bratku- spojrzałam na Twój suwak i widzę, że masz na liczniku 5 tyg i 5 dni. Jak się czujesz? bez mdłości? ( tfu tfu) oby Cię ominęły.

Cały dom chrapie, a ja oczy jak 5 zł.

Edycik, Bratek, Kasia1407 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Jasminowa, hahahhaha, zabiłaś mnie tym wykapanym Tatą, hihihi ;)))
    A Wasza Dzidzia, to widzę, że taka żywa iskierka się szykuje B-) Mam nadzieję, że po narodzinach będzie czasem dawała Wam pospać ;))))
    Lodowisko????? CZAAAAAAAAAAAAAAAAD :))))))) Wieki już nie jeździłam :))))
    Kurczę, fajne masz relacje z Córcią :) Gratki :)))) Zresztą z Ciebie w ogóle jest mądra babka, więc jakoś mnie to nie dziwi ;))))

Bratku- dziękuję <3 to prawda, że moja córcia to mój odwieczny kompan. Karmiłam ją 2 lata piersią. Mój mąż pracował za granicą, gdy była malutka, ja nie pracowałam, więc spałyśmy razem i non stop spędzałyśmy razem. Teraz jest prawie mojego wzrostu, ma włosy do pasa, nastolatka na całego : )

Bratek lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie wim co Ci powiedzieć... tulę mocno :-* nie rezygnuj z lekarza kochana, posłuchaj co ma do powiedzenia. Udało się zapisać i będziesz żałowała, jak nie pojdziesz - tak mi się wydaje. Emocje opadną mam nadzieję i co złe zostanie przeproszone i wybaczone.
    Jaśminowa ja też oczy jak 5 zł :/ o 2 zasnęłam o 4 wstałam. Zazdroszczę kobietkom, które cierpią w ciąży na ciągłe zmęczenie. Niestety ja cierpię w ciąży na bezsenność, chyba z podświadomego stresu. Z synkiem w ciąży nie spalam dobrze przez 8 mc, a jak mały się urodził spaliśmy jak susły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 05:11

Kasia1407, Jasminowa lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kas u mnie najprawdopodobniej pierwszą ciążę straciłam przez miesniaka. Nawet nie wiedziałam, że on tam jest. Lekarz zrobił mi laparoskopię, usunął dziada i 3 mc później byłam w ciąży z synkiem.
    Masz 1 mięśniaka? Ja miałam jednego 1,6cm, ale podobno był kiepsko umiejscowiony i mógł "zadusić" dzidzię.
    Wydaje mi się że mam jednego 2cm ale w środę będę miała jeszcze usg to się dowiem dokładnie. Długo czekalas na zabieg? Ja jestem zalamana.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Edycik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku znów poniedziałek - dzien dobry
    we wrocku leje deszcz od rana...pogoda koszmarna,kawa nie pomaga

Kasia1407 kochana,nie wiem jak Cie pocieszyć,ale nie jedna z nas miała kłótnie ze swoimi chłopami i po kilku dniach jakoś to wszystko dało radę wyprostować.Jesli coś Cię gnębi pisz nam, tu są tak wyrozumiałe babki że burzą mózgów coś poradzimy.

Jaśminku post po 1 w nocy...ojj dobra jesteś.Czemu spać nie mogłaś?

Paryzetka tak właśnie myślałam,że albo zacznę dupka brać od dziś albo od jutra.Dziekuję :*

Ruby,Aguś gdzie się schowałyście kobity ?

Kasia1407, Jasminowa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Witam się w nowym cyklu, o dzisiaj piję ojczulka ;)

Cynamon dziękujemy za modlitwę tym samym się odwdzięczam :)

Kasiu do lekarza idź, dziewczyny dobrze piszą emocje opadną i nadejdzie czas pogodzenia, zobaczysz to tylko tak beznadziejnie wygląda jak jest świeże , isiaj będzie inaczej , sciskam :+

Edycik super ze tak poztywnie zaczynamy zatem odliczać :)

paryzetka, katiusza moje dzielne kobiety powodzenia i znowu idziemy razem

Madka sciskam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 07:28

cinnamon cookie, MamaTuśka, Kasia1407, Jasminowa lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas dużo kobiet z mięśniakami rodzi dzieci i mięśniaki ma usuwane przy okazji cc. Więc spokojnie. Na laparoskopię czekałam niecałe 2 tyg, tylko u mnie samo odkrycie mięśniaka trwało 5 mc bo nie był widoczny w USG, dopiero tomograf coś tam uwidocznił i lekarz zadecydował o laparoskopii.
    Nie diagnozuj się na własną rękę bo to zjadacz nerwów u kasy. Niech lekarz Cię poprowadzi. Ja po poronieniu też robiłam masę badań, z których tylko tarczycowe dostawały ciut od normy.

Bratek lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby i jakie w smaku te ziółka są ?

• majju Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, witam się pół śpiąco znad kawy.
    Oj biedne jesteście z tą bezsennością, mam nadzieję, że nawet jak będę w ciąży to mnie to ominie bo ja kocham spać :)
    Kasia, nie rezygnuj z lekarza. Chłop to tylko chłop,a w nerwach wiadomo, że czasem się mówi głupie rzeczy których się potem żałuje. Głowa do góry i ściskam.
    Ruby, łopata potrzebna? Ziółka jak dla mnie są bardzo smaczne, zwłaszcza czuje w nich rumianek. Oby dobrze zadziałały :*
    Edycik, u mnie z kolei mglisto i jakaś mżawka leci, fe, brzydka pogoda, trzeba się ratować mocną kawą.

Ja mam dzisiaj wizytę i trochę się boję, dziś 13 dc a owulki raczej nie widać. Zobaczymy co usg pokaże.

MamaTuśka, Kasia1407, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki:)
    podczytywałam Was w weekend, ale jakaś bezsilność mnie zmogła i z komórki nie miałam siły pisać. Teraz już w pracy, przy kawie.
    Majju o której wizyta?? :)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Aguś :) Wizyta dopiero o 15.

Katiuszka ma wcześniej, chyba w południe wizytę.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To myślami będę z Wami :* :*

Edycik Kochana a Ty pięknie weekend wykorzystałaś, wstrzeliłaś się jak to Dziewczyny pisały, ja w tym cyklu chyba też, ale dziś jakiś tydzień przed @ poczułam, ze tym razem też się nie uda.... i tak się zastanawiam czy bez stymulacji mamy szansę :/
    Chyba pogoda tak na mnie działa dziś, już się stawiam do pionu ;)

Madka co to za dołek, wracaj, razem raźniej, pomożemy :*

Katiuszka, Paryzetka, Ruby....taka Trójca razem cykl rozpoczęła- będzie się działo !:):)

Kas ja robiłam na chlamydie, ureaplasme i jeszcze jakieś cytologiczne. Nie czytaj tyle Kochana po necie, bo wiesz jak podświadomość działa.... organizm będzie czuł Twój stres i wtedy cieżko zajść:*

Edycik, katiuszaa, Jasminowa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonek dziękuje bardzo za modlitwę :*:*

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś główka do góry kochana, póki @ nie ma nie myśl za dużo proszę.Owszem pogoda nie wpływa za dobrze na nasze nastroje,ale popraw sobie humorek czekoladą albo czymś co lubisz.

AgaL lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kas dużo kobiet z mięśniakami rodzi dzieci i mięśniaki ma usuwane przy okazji cc. Więc spokojnie. Na laparoskopię czekałam niecałe 2 tyg, tylko u mnie samo odkrycie mięśniaka trwało 5 mc bo nie był widoczny w USG, dopiero tomograf coś tam uwidocznił i lekarz zadecydował o laparoskopii.
    Nie diagnozuj się na własną rękę bo to zjadacz nerwów u kasy. Niech lekarz Cię poprowadzi. Ja po poronieniu też robiłam masę badań, z których tylko tarczycowe dostawały ciut od normy.
    Mi gin na usg we wrześniu mówiła że mam miesniaka 2cm nie wiem czy jeden czy dwa ale że to niegroźne:-/ teraz zapytam dokładnie o ich wielkość i rodzaj. A laparoskopie mialas w szpitalu? W którym dc? I czy później jest zalecana przerwa ze staraniami jak długo?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• madzikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Kasia, trzymaj sie, tak jak dziewczyny pisza, marsz do lekarza a pozniej zajmiecie sie godzeniem.

Edycik, a ty badalas progestereon po owulce i mialas za niski?

Ja jestem bardzo przemeczona i senna wiec licze ze w ciazy bedzie odwrotnie, bede mogla wiecej rzeczy zrobic:)

Milego dnia!

Kasia1407 lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk a Ty badałaś progestron po owulce? Ja właśnie chcę to zbadać i jutro będzie 7lub8 dpo. W środę mam zamiar badać z rana. Nie wiem czy potem jeszcze powtarzać?

• majju Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badałam progesteron po owu, zawsze w 21 dc mi kazała mierzyć ginka. I mimo tego, że miałam super wynik (25,45) to lutkę kazała mi brać.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Agulek, badalam i mialam bardzo wysoki, w sumie mialam badany raz (wiem ze zaleca sie kilkikrotne) ale z takim wynikiem nie ma chyba potrzeby, w 5dpo mialam wynik 95:/, mialo byc badane w 7dpo ale owulka sie przestawila o dwa dni do przodu. A ty zbadaj bo warto, przynajmniej wykluczysz problem z progesteronem i bedziesz wiedziala czy owulka byla.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ