X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Edycik wiem, że przykro gdy patrzy sie z boku jak ktoś szykuje wyprawkę dla dziecka. Ja tak miałam po poronienieniu, serce mi pękało jak patrzyłam na koleżanki z niemowlakami.
    Co do serduszkowania to chyba najlpszą metodą jest spontan i odpuszczenie. Myśmy wcześniej się spinali, a w cyklu "bez owulki" jedno serduszkowanie i złoty strzał ;)
    Właśnie też myślę jak często serduszkowac w te dni, obralam taktyke co drugi dzień, a przy owu codziennie. Tylko mam problem z wyznaczaniem owu bo mierzenie tempki odpuscilam, testy też, sluzu jakoś mało, jedynie szyjka wtedy miękka:-) co ma być to bedzie:-)

Maju to teraz jak nic będą 2kreski. Tylko chyba w tym cyklu z hsg każą się zabezpieczac?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• majju Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Maju to teraz jak nic będą 2kreski. Tylko chyba w tym cyklu z hsg każą się zabezpieczac?

Muszę właśnie podpytać mojej gin bo są różne opinie. Lekarz od HSG mówił żeby działać a część dziewczyn w necie pisze że im lekarze kazali odpuścić cykl z HSG ze względu na promienie RTG, którym były traktowane narządy.
    My raczej nie odpuścimy :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kwejk.pl/obrazek/2561417/fakty-i-mity-o-ciazy.html

Edycik lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ja mam jakieś zapędy i chętnie cc bym zobaczyła :)
    Co do Twojej fasolki to ważne aby zdrowa :-D ja chciałam córeczkę a jak urodził się synuś to marzę o drugim :) ale ważne, żeby druga dzidzia zdrowa :)

Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku cudowne wiadomości :-) Super, że już widziałaś Dzidzia :-)

A ja jestem w strasznym dołku, nie mogę się pozbierać. Przepraszam, że tak mało tu jestem, ale na razie nie daję sobie rady z tym wszystkim...

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka cokolwiek się się dzieje tulam i łopat wysyłam

• Bratek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, katiuszka - jak pojedynek z Bardzo Groźnym Bandytą w rasowym westernie ;)))))
    Mam nadzieję, że bandyta, czyli parszywe problemy z zaciążaniem, dostaną w trąbę od doktorka :))))

majju, no to super!!!!!!!!!!!!!
    A co do PRL - owszem, mam nadzieję, że zaproponuje Cie działania, bo już naprawdę trochę jest za wysoka :)
    Trzymam kciuki, by na wizycie ukazały się szykujące się już ładne pęcherzyki <3 :)

madka :( Jak Ci można pomóc, hm????? :-*

agatia..... to może zacznijmy od zrzutki wątkowej na tort??????? :P
    Zobaczyłam ostatnio.... i trochę mnie zgniotło, fujjjjjj ;)
    http://dumnamama.pl/najobrzydliwsze-torty/
    http://ekotropiciel.pl/intymnosc-naturalnie/porod/item/338-makabryczne-torty-dla-przyszlej-mamy

Aha, coś Wam jeszcze napiszę.... Wczoraj dość długo rozmawiałam z bratem, który jest już Szczęśliwym Tatą od kilku lat, a któremu powiedziałam wczoraj o Okruszku. Chciałam przekopiować Jego słowa, bo to.... FACET ;)

"A tak Ci zdradzę: potem facet patrzy inaczej na swoją kobietę. To co, że inne są młodsze.... albo brzuchy maja bardziej płaskie.
    Po prostu nie mają startu. :)
    Jeżeli tak nie jest, to facet nie jest godzien :) "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:02

Edycik, MamaTuśka, AgaL, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka pamiętaj że możesz tu zawsze zajrzeć i nam się wyżalić kochana .Mocno Cię ściskam.

Aguś,Ruby gdzie laski jesteście???

Ja tak siedzę i myślę kiedy dupka mam zacząć brać? poradźcie kobity od jutra?

Byłam z mężem dziś obejrzeć trzy autka VW polo i jedno gorsze od drugiego,maż z miernikiem lakieru i z lapkiem pobadał co trzeba i żadnego z tych aut by mi nie kupił bo wdowcem by został tak mi powiedział.
    Wcale nie tak łatwo coś kupić cholerica

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy robilyscie badania na chlamydie?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka jak Ci możemy pomóc? Jak masz ochotę to wywal smutki, żale i troski. Razem łatwiej j je dźwigać. Czasem ktoś obiektywny coś doradzi, podpowie. Tulę mocno :-*
    Bratku ja mam zapędy, ale do oglądania na żywo cudu narodzin mojego dziecka. A te torty... hmmm... delikatnie mówiąc dość osobliwe ;) feeeeee
    A słowa Twojego brata super - mądry facet :)

Bratek lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Bratku, wypiłam 3 lampki wina i przeczytałam tekst Twojego brata... Na głos dla Męża ;) Mało się nie popłakałam ;) to chyba oznacza, że wystarczy mi już alkoholu ;)

Madka przytulam :* życzę, by wszystko się ułożyło po Twojej myśli:*

Aha... Kobietki moje :) modliłam się dziś za Was w Kościele :) nie mogłam jakoś zebrać myśli, ciągle mnie coś rozpraszało... Więc zamiast modlić się w swoim imieniu... Poprosiłam o Was :) by pomógł Wam osiągnąć szczęście :) liczę, że wysłuchał ;)

Dobrej nocy Kochane :*

Edycik, agatia, Jasminowa, Bratek, MamaTuśka, Kjopa3 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja robilam. No i mialam przeciwciala ale jajowody sa drozne, wiec ok.

Majju zdecydowanie dzialaj. Hsg mialas dosc wczesnie w cyklu wiec powinno sie oczyscic na czas (ja hsg mial w 12dc a owulke w 13dc), a rtg to nie problem bo jajeczka sa tam od urodzenia, a zeby urosnac potrzeba 70 dni. Dzialaj kochana.

Madka zycze duzo sily. Moze odpocznij, zdystansuj sie.

Jasminowa lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie czytałam że przebyta chlamydia może powodować zrosty w jajowodach, chyba zrobię te badania, a jak wyjdzie pozytywne to wtedy hsg. Zapytam jeszcze gin w środę. Dzięki madzikk

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Edycik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też z mężem winka popilismy i było poprawienie piątkowego <3 tak wiec idziemy spać.dobranoc kobitki

Bratek, AgaL, cinnamon cookie, MamaTuśka lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ale ty zaszlas wiec masz drozne jajowody. Chyba ze masz chlamydie i to doprowadza do poronienia. Wiec nie rob badan na przeciwciala z krwi, ewentualnie wymaz, ktory pokaze czy masz to dziadostwo w danej chwili a organizm nie jest na tyle silny zeby wytworzyl przeciwciala i sie sam wyleczyl. Warto tez sie zbadac na toksoplazmoze, moja mama pierwsze poronila i sie okazalo ze to wlasnie toksoplazmoza byla winna.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toksoplazmozę robiłam i wyszła ujemna. Właśnie myślę nad tym wymazem, dodatkowo mam też mięśniaki macicy 2cm na tylnej ścianie...;( zaczynam chyba fiksować :(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas u mnie najprawdopodobniej pierwszą ciążę straciłam przez miesniaka. Nawet nie wiedziałam, że on tam jest. Lekarz zrobił mi laparoskopię, usunął dziada i 3 mc później byłam w ciąży z synkiem.
    Masz 1 mięśniaka? Ja miałam jednego 1,6cm, ale podobno był kiepsko umiejscowiony i mógł "zadusić" dzidzię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 22:30

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Maju- kciuki za wizytę, jajowody drożne, teraz tylko czekać na strzał : )

Kjopa, Katiusza- cieszę się, że nastroje u Was pozytywne, w końcu cały czas są podejmowane działania, które prowadzą do celu :)

Madka- paczka pozytywnej energii sunie do Ciebie : )

Bratku- gimnastyka jest na AWF, prowadzona przez Panią Dr. Przyda mi się,bo jednak chodziłam poza ciążą na gimnastykę i brakuje mi tego : ( a ma ona przygotować organizm do porodu między innymi.
    Braciszek pięknie się wypowiedział : )

Mama Tuśka- awatarek niezły, wyczuwam gorący nastrój ; )

Imię Róży- widzę, że ostro zapracowana jesteś ostatnio, mam nadzieję, że gorący okres niebawem się skończy.

A co do częstotliwości seksu, przez 3 miesiące było u nas tak na oko, spontan i nic nie zaskoczyło. Dopiero jak w 4 cyklu włączyłam mierzenie temp i monitoring to wstrzeliliśmy się dokładnie w owulację i się udało. Także u mnie był sukces na cyklu bez spontanu ; )

dobrej nocki!

Bratek, Edycik, MamaTuśka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik jeśli owu tak mocno czułaś w piątek i w sobotę to ja bym jutro zaczęła brać dupka :)

Kaś a co Ci mówił ginekolog po poronieniu? Badania na chlamydie możesz zrobić tak jak Madzikk radzi - wymaz. Ale na własną rękę się nie diagnozuj, bo od tego można zwariować.

Dobranoc :*

Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa - hihi, no u nas seks też nie był spontaniczny w udanym cyklu, ale za to dwa, słownie dwa razy, na podstawie tego, co pokazały testy owulacyjne :)
    Ta gimnastyka - fajna rzecz!!!!! Muszę w odpowiednim momencie poszukać w Wawce :) Ale takimi rzeczami chyba raczej w II trymestrze zacznę sobie zaprzątać głowę - teraz staram się bardziej skupić na jadłospisie etc.

Btw - powiem Wam, że nigdy nie przestanę się dziwić, jak organizm szybko się przestawia.... Powiedziałam Małżowi: dziś niedziela, mogę zaszaleć! :P Zrobiłam pizzę (z Biedronki, ale zawsze było ok, taka tylko z szynką i pieczarkami) plus jednego Lecha Free (bezalkoholowego).
    Łoooo maaaaaatko, jak mnie Bozia pokarała, jak mi ciężko było, bleeeeee.....

Od jutra z powrotem jem grzecznie B-)

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ