X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Edycik wiem, że przykro gdy patrzy sie z boku jak ktoś szykuje wyprawkę dla dziecka. Ja tak miałam po poronienieniu, serce mi pękało jak patrzyłam na koleżanki z niemowlakami.
    Co do serduszkowania to chyba najlpszą metodą jest spontan i odpuszczenie. Myśmy wcześniej się spinali, a w cyklu "bez owulki" jedno serduszkowanie i złoty strzał ;)
    Właśnie też myślę jak często serduszkowac w te dni, obralam taktyke co drugi dzień, a przy owu codziennie. Tylko mam problem z wyznaczaniem owu bo mierzenie tempki odpuscilam, testy też, sluzu jakoś mało, jedynie szyjka wtedy miękka:-) co ma być to bedzie:-)

Maju to teraz jak nic będą 2kreski. Tylko chyba w tym cyklu z hsg każą się zabezpieczac?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• majju Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Maju to teraz jak nic będą 2kreski. Tylko chyba w tym cyklu z hsg każą się zabezpieczac?

Muszę właśnie podpytać mojej gin bo są różne opinie. Lekarz od HSG mówił żeby działać a część dziewczyn w necie pisze że im lekarze kazali odpuścić cykl z HSG ze względu na promienie RTG, którym były traktowane narządy.
    My raczej nie odpuścimy :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kwejk.pl/obrazek/2561417/fakty-i-mity-o-ciazy.html

Edycik lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ja mam jakieś zapędy i chętnie cc bym zobaczyła :)
    Co do Twojej fasolki to ważne aby zdrowa :-D ja chciałam córeczkę a jak urodził się synuś to marzę o drugim :) ale ważne, żeby druga dzidzia zdrowa :)

Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku cudowne wiadomości :-) Super, że już widziałaś Dzidzia :-)

A ja jestem w strasznym dołku, nie mogę się pozbierać. Przepraszam, że tak mało tu jestem, ale na razie nie daję sobie rady z tym wszystkim...

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka cokolwiek się się dzieje tulam i łopat wysyłam

• Bratek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, katiuszka - jak pojedynek z Bardzo Groźnym Bandytą w rasowym westernie ;)))))
    Mam nadzieję, że bandyta, czyli parszywe problemy z zaciążaniem, dostaną w trąbę od doktorka :))))

majju, no to super!!!!!!!!!!!!!
    A co do PRL - owszem, mam nadzieję, że zaproponuje Cie działania, bo już naprawdę trochę jest za wysoka :)
    Trzymam kciuki, by na wizycie ukazały się szykujące się już ładne pęcherzyki <3 :)

madka :( Jak Ci można pomóc, hm????? :-*

agatia..... to może zacznijmy od zrzutki wątkowej na tort??????? :P
    Zobaczyłam ostatnio.... i trochę mnie zgniotło, fujjjjjj ;)
    http://dumnamama.pl/najobrzydliwsze-torty/
    http://ekotropiciel.pl/intymnosc-naturalnie/porod/item/338-makabryczne-torty-dla-przyszlej-mamy

Aha, coś Wam jeszcze napiszę.... Wczoraj dość długo rozmawiałam z bratem, który jest już Szczęśliwym Tatą od kilku lat, a któremu powiedziałam wczoraj o Okruszku. Chciałam przekopiować Jego słowa, bo to.... FACET ;)

"A tak Ci zdradzę: potem facet patrzy inaczej na swoją kobietę. To co, że inne są młodsze.... albo brzuchy maja bardziej płaskie.
    Po prostu nie mają startu. :)
    Jeżeli tak nie jest, to facet nie jest godzien :) "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:02

Edycik, MamaTuśka, AgaL, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka pamiętaj że możesz tu zawsze zajrzeć i nam się wyżalić kochana .Mocno Cię ściskam.

Aguś,Ruby gdzie laski jesteście???

Ja tak siedzę i myślę kiedy dupka mam zacząć brać? poradźcie kobity od jutra?

Byłam z mężem dziś obejrzeć trzy autka VW polo i jedno gorsze od drugiego,maż z miernikiem lakieru i z lapkiem pobadał co trzeba i żadnego z tych aut by mi nie kupił bo wdowcem by został tak mi powiedział.
    Wcale nie tak łatwo coś kupić cholerica

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy robilyscie badania na chlamydie?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka jak Ci możemy pomóc? Jak masz ochotę to wywal smutki, żale i troski. Razem łatwiej j je dźwigać. Czasem ktoś obiektywny coś doradzi, podpowie. Tulę mocno :-*
    Bratku ja mam zapędy, ale do oglądania na żywo cudu narodzin mojego dziecka. A te torty... hmmm... delikatnie mówiąc dość osobliwe ;) feeeeee
    A słowa Twojego brata super - mądry facet :)

Bratek lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Bratku, wypiłam 3 lampki wina i przeczytałam tekst Twojego brata... Na głos dla Męża ;) Mało się nie popłakałam ;) to chyba oznacza, że wystarczy mi już alkoholu ;)

Madka przytulam :* życzę, by wszystko się ułożyło po Twojej myśli:*

Aha... Kobietki moje :) modliłam się dziś za Was w Kościele :) nie mogłam jakoś zebrać myśli, ciągle mnie coś rozpraszało... Więc zamiast modlić się w swoim imieniu... Poprosiłam o Was :) by pomógł Wam osiągnąć szczęście :) liczę, że wysłuchał ;)

Dobrej nocy Kochane :*

Edycik, agatia, Jasminowa, Bratek, MamaTuśka, Kjopa3 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja robilam. No i mialam przeciwciala ale jajowody sa drozne, wiec ok.

Majju zdecydowanie dzialaj. Hsg mialas dosc wczesnie w cyklu wiec powinno sie oczyscic na czas (ja hsg mial w 12dc a owulke w 13dc), a rtg to nie problem bo jajeczka sa tam od urodzenia, a zeby urosnac potrzeba 70 dni. Dzialaj kochana.

Madka zycze duzo sily. Moze odpocznij, zdystansuj sie.

Jasminowa lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie czytałam że przebyta chlamydia może powodować zrosty w jajowodach, chyba zrobię te badania, a jak wyjdzie pozytywne to wtedy hsg. Zapytam jeszcze gin w środę. Dzięki madzikk

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Edycik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też z mężem winka popilismy i było poprawienie piątkowego <3 tak wiec idziemy spać.dobranoc kobitki

Bratek, AgaL, cinnamon cookie, MamaTuśka lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ale ty zaszlas wiec masz drozne jajowody. Chyba ze masz chlamydie i to doprowadza do poronienia. Wiec nie rob badan na przeciwciala z krwi, ewentualnie wymaz, ktory pokaze czy masz to dziadostwo w danej chwili a organizm nie jest na tyle silny zeby wytworzyl przeciwciala i sie sam wyleczyl. Warto tez sie zbadac na toksoplazmoze, moja mama pierwsze poronila i sie okazalo ze to wlasnie toksoplazmoza byla winna.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toksoplazmozę robiłam i wyszła ujemna. Właśnie myślę nad tym wymazem, dodatkowo mam też mięśniaki macicy 2cm na tylnej ścianie...;( zaczynam chyba fiksować :(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas u mnie najprawdopodobniej pierwszą ciążę straciłam przez miesniaka. Nawet nie wiedziałam, że on tam jest. Lekarz zrobił mi laparoskopię, usunął dziada i 3 mc później byłam w ciąży z synkiem.
    Masz 1 mięśniaka? Ja miałam jednego 1,6cm, ale podobno był kiepsko umiejscowiony i mógł "zadusić" dzidzię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 22:30

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Maju- kciuki za wizytę, jajowody drożne, teraz tylko czekać na strzał : )

Kjopa, Katiusza- cieszę się, że nastroje u Was pozytywne, w końcu cały czas są podejmowane działania, które prowadzą do celu :)

Madka- paczka pozytywnej energii sunie do Ciebie : )

Bratku- gimnastyka jest na AWF, prowadzona przez Panią Dr. Przyda mi się,bo jednak chodziłam poza ciążą na gimnastykę i brakuje mi tego : ( a ma ona przygotować organizm do porodu między innymi.
    Braciszek pięknie się wypowiedział : )

Mama Tuśka- awatarek niezły, wyczuwam gorący nastrój ; )

Imię Róży- widzę, że ostro zapracowana jesteś ostatnio, mam nadzieję, że gorący okres niebawem się skończy.

A co do częstotliwości seksu, przez 3 miesiące było u nas tak na oko, spontan i nic nie zaskoczyło. Dopiero jak w 4 cyklu włączyłam mierzenie temp i monitoring to wstrzeliliśmy się dokładnie w owulację i się udało. Także u mnie był sukces na cyklu bez spontanu ; )

dobrej nocki!

Bratek, Edycik, MamaTuśka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik jeśli owu tak mocno czułaś w piątek i w sobotę to ja bym jutro zaczęła brać dupka :)

Kaś a co Ci mówił ginekolog po poronieniu? Badania na chlamydie możesz zrobić tak jak Madzikk radzi - wymaz. Ale na własną rękę się nie diagnozuj, bo od tego można zwariować.

Dobranoc :*

Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa - hihi, no u nas seks też nie był spontaniczny w udanym cyklu, ale za to dwa, słownie dwa razy, na podstawie tego, co pokazały testy owulacyjne :)
    Ta gimnastyka - fajna rzecz!!!!! Muszę w odpowiednim momencie poszukać w Wawce :) Ale takimi rzeczami chyba raczej w II trymestrze zacznę sobie zaprzątać głowę - teraz staram się bardziej skupić na jadłospisie etc.

Btw - powiem Wam, że nigdy nie przestanę się dziwić, jak organizm szybko się przestawia.... Powiedziałam Małżowi: dziś niedziela, mogę zaszaleć! :P Zrobiłam pizzę (z Biedronki, ale zawsze było ok, taka tylko z szynką i pieczarkami) plus jednego Lecha Free (bezalkoholowego).
    Łoooo maaaaaatko, jak mnie Bozia pokarała, jak mi ciężko było, bleeeeee.....

Od jutra z powrotem jem grzecznie B-)

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ