Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
agatia wrote:Edycik wiem, że przykro gdy patrzy sie z boku jak ktoś szykuje wyprawkę dla dziecka. Ja tak miałam po poronienieniu, serce mi pękało jak patrzyłam na koleżanki z niemowlakami.
Co do serduszkowania to chyba najlpszą metodą jest spontan i odpuszczenie. Myśmy wcześniej się spinali, a w cyklu "bez owulki" jedno serduszkowanie i złoty strzał
Maju to teraz jak nic będą 2kreski. Tylko chyba w tym cyklu z hsg każą się zabezpieczac? -
kas50 wrote:Maju to teraz jak nic będą 2kreski. Tylko chyba w tym cyklu z hsg każą się zabezpieczac?
Muszę właśnie podpytać mojej gin bo są różne opinie. Lekarz od HSG mówił żeby działać a część dziewczyn w necie pisze że im lekarze kazali odpuścić cykl z HSG ze względu na promienie RTG, którym były traktowane narządy.
My raczej nie odpuścimy -
nick nieaktualny
-
Bratku cudowne wiadomości
Super, że już widziałaś Dzidzia
A ja jestem w strasznym dołku, nie mogę się pozbierać. Przepraszam, że tak mało tu jestem, ale na razie nie daję sobie rady z tym wszystkim...29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
"Nadzieja cichutko przysiadła w kącie, gdy spojrzała w oczy rzeczywistości..."
-
nick nieaktualny
-
Ło matko, katiuszka - jak pojedynek z Bardzo Groźnym Bandytą w rasowym westernie
))))
Mam nadzieję, że bandyta, czyli parszywe problemy z zaciążaniem, dostaną w trąbę od doktorka)))
majju, no to super!!!!!!!!!!!!!
A co do PRL - owszem, mam nadzieję, że zaproponuje Cie działania, bo już naprawdę trochę jest za wysoka
Trzymam kciuki, by na wizycie ukazały się szykujące się już ładne pęcherzyki
madkaJak Ci można pomóc, hm????? :-*
agatia..... to może zacznijmy od zrzutki wątkowej na tort???????
Zobaczyłam ostatnio.... i trochę mnie zgniotło, fujjjjjj
http://dumnamama.pl/najobrzydliwsze-torty/
http://ekotropiciel.pl/intymnosc-naturalnie/porod/item/338-makabryczne-torty-dla-przyszlej-mamy
Aha, coś Wam jeszcze napiszę.... Wczoraj dość długo rozmawiałam z bratem, który jest już Szczęśliwym Tatą od kilku lat, a któremu powiedziałam wczoraj o Okruszku. Chciałam przekopiować Jego słowa, bo to.... FACET
"A tak Ci zdradzę: potem facet patrzy inaczej na swoją kobietę. To co, że inne są młodsze.... albo brzuchy maja bardziej płaskie.
Po prostu nie mają startu.
Jeżeli tak nie jest, to facet nie jest godzien"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:02
Edycik, MamaTuśka, AgaL, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
madka pamiętaj że możesz tu zawsze zajrzeć i nam się wyżalić kochana .Mocno Cię ściskam.
Aguś,Ruby gdzie laski jesteście???
Ja tak siedzę i myślę kiedy dupka mam zacząć brać? poradźcie kobity od jutra?
Byłam z mężem dziś obejrzeć trzy autka VW polo i jedno gorsze od drugiego,maż z miernikiem lakieru i z lapkiem pobadał co trzeba i żadnego z tych aut by mi nie kupił bo wdowcem by został tak mi powiedział.
Wcale nie tak łatwo coś kupić cholerica
-
Madka jak Ci możemy pomóc? Jak masz ochotę to wywal smutki, żale i troski. Razem łatwiej j je dźwigać. Czasem ktoś obiektywny coś doradzi, podpowie. Tulę mocno :-*
Bratku ja mam zapędy, ale do oglądania na żywo cudu narodzin mojego dziecka. A te torty... hmmm... delikatnie mówiąc dość osobliwefeeeeee
A słowa Twojego brata super - mądry facetBratek lubi tę wiadomość
-
Aaaaa Bratku, wypiłam 3 lampki wina i przeczytałam tekst Twojego brata... Na głos dla Męża
Mało się nie popłakałam
to chyba oznacza, że wystarczy mi już alkoholu
Madka przytulam :* życzę, by wszystko się ułożyło po Twojej myśli:*
Aha... Kobietki mojemodliłam się dziś za Was w Kościele
nie mogłam jakoś zebrać myśli, ciągle mnie coś rozpraszało... Więc zamiast modlić się w swoim imieniu... Poprosiłam o Was
by pomógł Wam osiągnąć szczęście
liczę, że wysłuchał
Dobrej nocy Kochane :*Edycik, agatia, Jasminowa, Bratek, MamaTuśka, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Kas ja robilam. No i mialam przeciwciala ale jajowody sa drozne, wiec ok.
Majju zdecydowanie dzialaj. Hsg mialas dosc wczesnie w cyklu wiec powinno sie oczyscic na czas (ja hsg mial w 12dc a owulke w 13dc), a rtg to nie problem bo jajeczka sa tam od urodzenia, a zeby urosnac potrzeba 70 dni. Dzialaj kochana.
Madka zycze duzo sily. Moze odpocznij, zdystansuj sie.Jasminowa lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
właśnie czytałam że przebyta chlamydia może powodować zrosty w jajowodach, chyba zrobię te badania, a jak wyjdzie pozytywne to wtedy hsg. Zapytam jeszcze gin w środę. Dzięki madzikk
-
Kas ale ty zaszlas wiec masz drozne jajowody. Chyba ze masz chlamydie i to doprowadza do poronienia. Wiec nie rob badan na przeciwciala z krwi, ewentualnie wymaz, ktory pokaze czy masz to dziadostwo w danej chwili a organizm nie jest na tyle silny zeby wytworzyl przeciwciala i sie sam wyleczyl. Warto tez sie zbadac na toksoplazmoze, moja mama pierwsze poronila i sie okazalo ze to wlasnie toksoplazmoza byla winna.
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Kas u mnie najprawdopodobniej pierwszą ciążę straciłam przez miesniaka. Nawet nie wiedziałam, że on tam jest. Lekarz zrobił mi laparoskopię, usunął dziada i 3 mc później byłam w ciąży z synkiem.
Masz 1 mięśniaka? Ja miałam jednego 1,6cm, ale podobno był kiepsko umiejscowiony i mógł "zadusić" dzidzię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 22:30
-
Hej Dziewczyny,
Maju- kciuki za wizytę, jajowody drożne, teraz tylko czekać na strzał : )
Kjopa, Katiusza- cieszę się, że nastroje u Was pozytywne, w końcu cały czas są podejmowane działania, które prowadzą do celu
Madka- paczka pozytywnej energii sunie do Ciebie : )
Bratku- gimnastyka jest na AWF, prowadzona przez Panią Dr. Przyda mi się,bo jednak chodziłam poza ciążą na gimnastykę i brakuje mi tego : ( a ma ona przygotować organizm do porodu między innymi.
Braciszek pięknie się wypowiedział : )
Mama Tuśka- awatarek niezły, wyczuwam gorący nastrój ; )
Imię Róży- widzę, że ostro zapracowana jesteś ostatnio, mam nadzieję, że gorący okres niebawem się skończy.
A co do częstotliwości seksu, przez 3 miesiące było u nas tak na oko, spontan i nic nie zaskoczyło. Dopiero jak w 4 cyklu włączyłam mierzenie temp i monitoring to wstrzeliliśmy się dokładnie w owulację i się udało. Także u mnie był sukces na cyklu bez spontanu ; )
dobrej nocki!
Bratek, Edycik, MamaTuśka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Edycik jeśli owu tak mocno czułaś w piątek i w sobotę to ja bym jutro zaczęła brać dupka
Kaś a co Ci mówił ginekolog po poronieniu? Badania na chlamydie możesz zrobić tak jak Madzikk radzi - wymaz. Ale na własną rękę się nie diagnozuj, bo od tego można zwariować.
Dobranoc :*Bratek, Edycik lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Jasminowa - hihi, no u nas seks też nie był spontaniczny w udanym cyklu, ale za to dwa, słownie dwa razy, na podstawie tego, co pokazały testy owulacyjne
Ta gimnastyka - fajna rzecz!!!!! Muszę w odpowiednim momencie poszukać w WawceAle takimi rzeczami chyba raczej w II trymestrze zacznę sobie zaprzątać głowę - teraz staram się bardziej skupić na jadłospisie etc.
Btw - powiem Wam, że nigdy nie przestanę się dziwić, jak organizm szybko się przestawia.... Powiedziałam Małżowi: dziś niedziela, mogę zaszaleć!Zrobiłam pizzę (z Biedronki, ale zawsze było ok, taka tylko z szynką i pieczarkami) plus jednego Lecha Free (bezalkoholowego).
Łoooo maaaaaatko, jak mnie Bozia pokarała, jak mi ciężko było, bleeeeee.....
Od jutra z powrotem jem grzecznieEdycik, Jasminowa lubią tę wiadomość