X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Tuśka - ale historia !!! i takie szczegóły też mówią dochtorom pacjentki ? :) :)
    waleczna ta armia tam byla, skoro przeszła takie bariery... :)

Bratku, fotogeniczny ten Twój maluszek z serduchem już :)
    i wyglada mi na to, że to będzie zodiakalna panna.

co do pci, to jeszcze nie wiadomo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 20:02

agatia, Bratek lubią tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    Mama Tuśka - ale historia !!! i takie szczegóły też mówią dochtorom pacjentki ? :) :)
    waleczna ta armia tam byla, skoro przeszła takie bariery... :)

Bratku, fotogeniczny ten Twój maluszek z serduchem już :)
    i wyglada mi na to, że to będzie zodiakalna panna.

co do pci, to jeszcze nie wiadomo ;)

To Edycikowa historia, mnie się tylko komentarz nasunął... :)

Edycik lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha LWD leżę i kwiczę :-D
    Bratku a mi lekarka nie powiedziała w jakim tempie bije serduszko :/ powiedziała tylko, że muszę jej zaufać na słowo, że jest ok bo ona do 12 tc nie włącza dźwięku ani doplera. Fajnie, że moglaś posłuchać :) ja w ciąży z synkiem lubiłam chodzić na KTG (po 24 tc) bo było słychać serduszko, ruchy i czkawkę :) a miałam to badanie przez 5 tyg w szpitalu dwa razy dziennie :)

Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    To Edycikowa historia, mnie się tylko komentarz nasunął... :)
    tak to jest jak się wpada po całym dniu i czyta szybko forum ;)
    ale historia fajna
    nie ma co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 20:32

agatia, MamaTuśka, Edycik lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni spokojnie wybaczone :) mi się też czasem miesza co, kto i kiedy napisał ;) bo tu czasem burza mózgów i 100 stron na plusie.

Reni555 lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hejka Dziewczyny,

Ale miałam dzisiaj dzień. Pojechałyśmy na lodowisko i okazało się, że zaczyna się dopiero na 13:00, a my byłyśmy już o 12:00, więc mówię no to teraz proszę mamusię na herbatkę ciepłą zaprosić, nie będziemy marzły tu godzinę.
    Usiadłyśmy sobie z córcią na herbatkę i szybko czas zleciał.
    Potem dziewczyny pojeżdziły i wypad do kfc, a kierowców było 2 ja i mama jeszcze jednej koleżanki. Śmiałyśmy się, bo dziewczyny siedziały same, a my kilka stolików dalej.
    Powinnyśmy jeszcze mieć gazety z wyciętymi dziurami na oczy i je obserwować.
    W tym roku córcia ma 13 lat, więc mówię, że na następny wypad, pozwalam, aby pojechała sama z koleżankami autobusem. Jakoś to przeżyję : )
    Znalazłam fajną gimnastykę dla kobiet w ciąży, za darmoszkę : ) 3 razy w tygodniu 1 godzina gimnastyki i pół godz teorii, program prowadzony już drugi rok. Tylko muszę załatwić zaświadczenie od gina, że ciąża przebiega fizjologicznie.

Katiuszka- jesteś forumową ciocią i będziesz mamą, bo ja chcę być teraz ciocią Twojego ; ) a nie ma, że się nie uda, nikt tu na to nie pozwoli : )

Bratku- zdjęcie piękne, no wykapany ojciec ; )serduszko bije, to oznacza, że naprawdę zaczęło się nowe życie, cud <3
    moja dzidzia ostatnio na USG tańczyła, doktorek żartował, że nam się maluch roztańczył, machał rączkami i nóżkami intensywnie w górę i w dół.

Imię Róży- dziękuję czuję się dobrze, a nawet bardzo dobrze : ) 3kg na plusie,mdłości ustały, mam pełno energii. Cieszę się, że u Ciebie jest plan działania i tylko czekać na efekty : )

Agatia- zaczynają się ciążowe smaki : )

Mama Tuśka- udanych ferii,

Edycik- ale historia, że też ludzie takie rzeczy opowiadają ginekologom, ostra jazda.

Ruby- i jak bryczka? dobrze jeździ?

Jutro mamy objazdówkę po babciach, laurki gotowe, więc pewnie cały dzień spędzimy poza domem. W weekend miałam sprzątać, ale co tam...jak nie w weekend to po weekendzie ; )

Dobrej nocki!

agatia, Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobiety, a wiecie, że jak jak byłam ostatnio w ciaży (23 lata temu) to nie było usg i podgladania i takich tam ?
    miałam tylko ksiązeczkę ciążową i w niej comiesięczne wyniki badań morfologi krwi, takie podstawowe
    żadnych cudów
    do urodzenia nie wiedziałam czy mam jedno dziecko, czy może dwa (!), nie znałam płci, nie wiedziałam czy wszystko jest na swoim miejscu, czy dziecko jest zdrowe
    urodziłam naturalnie w jakimś pamiętam boksie szpilanym, wylożonym bialymi płytkami na ścianie, takim zimnym, obok w boksie rodziła inna kobieta, słyszałam ja.
    pamiętam tylko, że była gwieździsta noc, upalna, czerwcowa, porod odbierał najmlodszy lekarz gin w szpitalu przystojny jak sto diabli
    niedopuszczalne wtedy były porody rodzinne, dziecko potem podstępnie pokazałam przez szybę ojcu, jak pilegniarki nie widziały.

takie to były czasy...

Jasminowa, agatia, Ruby lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni mi znajoma opowiadała, że jak jej mama była z nią w ciąży to jej RTG robili, żeby sprawdzić czy ciąża pojedyncza czy mnoga :)
    A ja nadal piję sok pomidorowy już ponad 2 litry ;) jutro chyba nie będę mogła patrzeć na pomidory i pomidoro pochodne ;)

Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, ja rodziłam najstarsze dziecko 13 lat temu i już było USG, ale moja mama dopiero podczas porodu dowiedziała się, że są bliźniaki, najpierw urodził się mój brat, a po nim ja. Mój tata prawie zemdlał, jak się dowiedział ( pisałam już tu na forum tę historię).

A warunki porodu miałam podobne jak Ty podczas drugiego porodu 10 lat temu.
    Pierwszy miałam rodzinny, salka ładna.
    Drugi poród zaczął się w nocy, z powodu małej liczby personelu na dyżurze i jeszcze jednej rodzącej w tym czasie, musiałam też rodzić w boksie, a za ścianką babka się darła, a ścianka była taka, że jak się stanęło to widać było tą babkę obok : ).
    Choć powiem Ci, że w tym bólu, nic prawie nie pamiętam, było mi wszystko jedno, chciałam tylko, aby to się skończyło : )

Teraz chyba też zostawię męża za drzwiami, jeszcze zobaczę. Postaram się skupić na maxa na wykonaniu zadania, nie jestem pewna, czy chcę, aby był wtedy też.

MamaTuśka, Reni555, AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihi, Reni, U mnie to samo, książeczka i jakieś bety czy coś? A skąd! Po dwóch kreskach ogłosiłam "urbi et orbi", że jestem w ciąży i święto ;).
    Jako, ze moja ciotka jest położną, rodziłam przy niej i ona do mnie "Kochana, musisz urodzić przed 12, bo ja na 15 idę na basen" (za drugim razem na 19 miała teatr...:)). No i oczywiście posłusznie urodziłam ;). Jeszcze mi tylko w ostatniej fazie porodu powiedziała "Zgodzisz się, żeby komisja co bada szpital do projektu jakiegoś tam zobaczyła, jak pięknie rodzisz, prawda :)))?" No i się zgodziłam ;), no bo jak tak pięknie rodzę... :) I 5 panów weszło a co! :) Ale fajnie wspominam oba porody :)

Reni555, AgaL, Bratek, Paryzetka83, Edycik, majju, Jasminowa lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah Edycik boska historia!!! MamaTuśka... A Ty trafiłaś z tym komentarzem w samo sedno :P uśmiałam się ;)

Która ogląda mecz? :) ja z piwkiem i Małżonkiem przed tv ;)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Hahahah Edycik boska historia!!! MamaTuśka... A Ty trafiłaś z tym komentarzem w samo sedno :P uśmiałam się ;)

Która ogląda mecz? :) ja z piwkiem i Małżonkiem przed tv ;)

Ja :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety Edycik niezła historia, a komentarz MamaTuśka trafiony w punkt :)

Cinnamonku też udostępniłam link na fb i oglądamy mecz przy nalewkach :)

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Was na wieczór :) w temacie forum :)

Matka przyprowadziła córkę do ginekologa, a ten stwierdził ciążę.
    Matka- Ależ panie doktorze, córka nigdy nie zadawała się z mężczyzną, jest dziewicą, to niemożliwe.
    Doktor stanął przy oknie i zaczął w milczeniu wpatrywać się w horyzont. Matka pyta co się stało, a
    lekarz: Nic, po prostu w takich wypadkach na niebie pojawia się ogromna gwiazda a ze wschodu nadciąga trzech króli i za cholerę nie chciałbym tego przeoczyć.

Oczekująca swojego pierwszego dziecka kobieta przychodzi do ginekologa i pyta: "Panie doktorze, mój mąż chciałby się pana zapytać o jedną ważną sprawę..."

"Wiem, wiem", ginekolog kiwa głową ze zrozumieniem. "Mężowie zawsze pytają w tej sytuacji o jedną sprawę.”

Kobieta patrzy na niego zdziwiona. Doktor kontynuuje:

„Może pani bez problemów współżyć aż do szóstego miesiąca ciąży."

"Nie, nie, nie o to mi chodzi", kobieta kręci przecząco głową. "Mój mąż chciałby wiedzieć, czy nadal mogę kosić trawnik?"

Reni555, agatia, AgaL, Bratek, Paryzetka83, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuska padłam :-D szczególnie drugi dowcip mnie rozbawił :) ha ha ha

MamaTuśka, AgaL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te historie porodowe, wzruszyłam się.

Edycik, Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka... a wiesz, że jedną z pierwszych rzeczy, o których sobie pomyślałam, jak tylko ochłonęłam na widok pikawki, były Twoje słowa? Serio, serio. Nawet Mężowi o nich przypomniałam :)
    P.S. Źle ze mną... dlaczego, patrząc na Twój nowy avatarek, wciąż widzę seksowną.... marchewkę? :P ;)
    Super, że znajdujesz takie oparcie w Teściach <3
    A co do bananów i soczku - oj tam, przynajmniej agatia dostarczy sobie hurtowe ilości potasu ;) Bratowa właśnie mi dziś pisała, że na etapie najdziwniejszych i najgorszych do powstrzymania zachcianek, w akcji desperacji zdarzyło się Jej zjeść wiaderko kapusty kiszonej i zapić colą.... Czułą się świetnie.... B-)
    Bieli testowej nie lubię :( ale to wczeeeeeeeśnie, więc na razie oblałaś test ;)
    MamaTuśka wrote:
    Jeszcze mi tylko w ostatniej fazie porodu powiedziała "Zgodzisz się, żeby komisja co bada szpital do projektu jakiegoś tam zobaczyła, jak pięknie rodzisz, prawda :)))?"
    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Imię Róży_no ze mnie takie stworzenie jest, że staram się jakoś pilnować zawsze. Ale zruszenie było na maksa.... :))))))
    Trzymam kciuki w takim razie za badanka :) A co do tego cyklu - kurczę, z drugiej strony: USG też się czasem myli - bo bywa ciężkie i niejednoznaczne do interpretacji itd. A zresztą - inna sprawa, że nawet zdrowa kobieta może mieć wręcz kilka cykli w roku bez owulki i też jest ok, więc w sumie.... na razie luzik jak najbardziej wskazany :)

Reni, tak tak :) W sumie to byłoby ciekawe, bo nie mamy w rodzinie żadnego Wrześniowca ;) Dominują miesiące letnie :)
    Co do płci - może jeszcze nie być wiadomo i dwa miesiące, ale my tak z przymrużeniem oka mówimy, że będzie dziewczynka. Tak mi w końcu powiedział sen :P ;) A do tego, jakiś czas temu, całkiem dobrze wróżąca wróżka ;) (ale to już mojej Mamie). Zresztą moja Mama powiedziała mi dzisiaj, że ostatnio nawet mi już nie mówiła, zanim nie wiedziała, że zaszliśmy, ale krążył wokół Niej temat wnuczKI - a to ktoś zapytał czy nie chce ubranek dla dziewczynki, a to inne sprawy pokrewne :) Więc... zobaczymy :) Jeśli naprawdę będzie dziewczynka, to będzie to ciekawe, muszę przyznać :)

A co do dawnych ciąż, badań, porodów etc. - oj tak, moja Teściowa dziś o tym opowiadała :) Że to niesamowite jest teraz wszystko - a kiedyś, to taki kosmos był. Nie to, co w dzisiejszych czasach - wszystko wiadomo już wcześniej, można kontrolować czy wszystko w porządku, rodzenie też coraz częściej w zupełnie innych warunkach... :)

agatia, to chyba też zależy od sprzętu, jakim dysponuje lekarz :)
    Ale fakt, jak dziewczyny z wyższą ciążą przychodzą na badania, to zawsze mnie wzruszają odgłosy takiego już "prawdziwego" serduszka :))))) <3

Jasminowa, hahahhaha, zabiłaś mnie tym wykapanym Tatą, hihihi ;)))
    A Wasza Dzidzia, to widzę, że taka żywa iskierka się szykuje B-) Mam nadzieję, że po narodzinach będzie czasem dawała Wam pospać ;))))
    Lodowisko????? CZAAAAAAAAAAAAAAAAD :))))))) Wieki już nie jeździłam :))))
    Kurczę, fajne masz relacje z Córcią :) Gratki :)))) Zresztą z Ciebie w ogóle jest mądra babka, więc jakoś mnie to nie dziwi ;))))

P.S. WOWWWWW, patrzcie, co na Winnym Karnawale podpowiedziała Angela:
    http://www.ilovewino.pl/wino-bezalkoholowe/
    :)))))
    I nieźle cenowo - ok.20zł za butelkę 0,75l :))))

P.S.2. Oooo, a to już zupełnie bez wyrzutów sumienia ;) Właśnie mi chodził po głowie sok wiśniowy ;)
    http://www.ilovewino.pl/bezalkoholowe-grzane-wino/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 23:11

Jasminowa lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeszcze nie śpicie:-)
    Ha ha teraz doczytałam lwd haha:-)
    O Bratek a propose kijanki ( czyt. Sam. KIA) to ja słyszałam, od kuzyna, że pyta się jeden facet u nich w pracy drugiego gościa: czym jeździsz... a ten odpowiada :KNIOM.

Co do wspominek porodowych, to ja miałam cc i dwóch przystojniaków mi robiło, dostałam zastrzyk w kręgosłup i od pasa w dół nic nie czułam, przed oczami miałam parawan, żeby nie widzieć jak robią cięcie, ale na sali były na suicie lampy chromoane i widziałam wszystko jak w lusterku, byłam chyba trochę w szoku, bo jak wyjmowali łożysko, to jak dziś pamiętam , że myślałam że mi wątrobę wyjęli:-)
    A na jedno z usg poszłam z moją mamą to babcia był w niebowzięta że wnuka już przed narodzinami widziała:-)

Bratek, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie śpię, bo mam dyżur nocny :) Mam nadzieję, że ostatni na najbliższy dłuuuuuugi czas.
    Hahahah, dobre z tą lampą :)
    "Nowe wytyczne odnośnie wyposażenia sal do cesarek - zakaz wstawiania lamp chromowanych" ;)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadrabiam was w weekend bo, w pracy na kompie mam szpiega, więc nie popiszę:-) w tygodni.
    oj Bratek, wyspiaj się przez tez 9 miechów, bo potem nieprzerwany trzy godzinny sen jest na wagę złota. Ja już powinnam spać, bo m. Smacznie chrape, małe śpi, ale od dwóch tygodni, chyba ma znowu skok rozwojowy budzi się 3 razy w nocy i każe się maniuni nosić na rekach tak z 15 minut, kręgosłup mam w rozsypce;-) ach ta kawa po południu nie daje mi zasnącć.

Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ