X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, no powiem Ci, że się zastanawiam właśnie, kiedy owulka była i z którego "strzału" trafiliśmy ;)
    Grunt, że Galaretka vel Kijanka na razie rośnie zdrowo. A właśnie, powiedziałam Małżowi, że widocznie Kijanka czekała na zakup.... Kijanki ;) (tak niektórzy mówią na markę Kia ;) ).

A oto dowód rzeczowy w sprawie :))))) (przepraszam, ale muuuuuuuuuszę :))))) ).
    Nie będzie mi tu doktorek marudził, że to może być pusty pęcherzyk. NIE jest :P Tralalalalalaaaaa......

51e0005cd4443727med.jpg

cinnamon cookie, Edycik, Kasia1407, MamaTuśka, Imię_Róży, Reni555, Ejrene, Jasminowa, Kjopa3, madzikk lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dziewczyny idę kupić kartkę dla Julki, ale nie mogę znaleźć info kiedy Julka ma urodziny, znalazłam tylko adres. Kiedy Julka ma ur?
    27 lutego :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Bratku, gratulacje. Dużo zdrówka dla Was!
    Ryby, super z tym samochodem. Z betą niekoniecznie, ale uciekasz do przodu, widzę, więc jest ok.
    Paryzetko, buziak dla Ciebie.
    Imię, pozdrawiam i trzeba przyznać, że gin słusznie prawi. Zajdziesz w ciążę w końcu. No jak nie, jak tak:)?
    Wybaczcie nieobecność ale u nas teraz ferie. Jutro wyjeżdżamy i nie wiem jak z czasem będę się wyrabiać.
    Wszystkie POZDRAWIAM :)

gdzie jedziecie na ferie?

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby właśnie nie wiem czy już teraz wysłać czy bliżej urodzin?

Bratku noooo śliczna dzidzia rośnie :D hihih ;) pierwsza fotka jest :)

Bratek lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby właśnie nie wiem czy już teraz wysłać czy bliżej urodzin?

Bratku noooo śliczna dzidzia rośnie :D hihih ;) pierwsza fotka jest :)

Ja wyślę w przyszłym tyg, niech się cieszy już od stycznia, stopniowo cały miesiąc będą kartki przychodzić :)

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już mam karteczkę i znaczek. Ja już w poniedziałek wyślę. Fajnie jakby się udało więcej ludzi powiadomić :)

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik dziękuję że pytasz o humor u mnie cały czas w porządku byle do poniedziałku.

Paryzetka cykl rozpoczęty więc zgodnie z zasadą z naszego regulaminu rozpoczęta kolejna cionsza. Mam jeszcze winko jak chcesz żeby Ci podesłać, daj znać to rolnika w traktorze wyślę. Powiedziałabym że wybiorę jakiegoś przystojniaka ale dziś weekend więc pewnie twój facet kręci się w okolicy ;) Miałam nadzieję że dobrze się ten cykl u ciebie skończy.

Aguś ty nasz leniuszku ;)
    Bratek GRAAAAAATULUUUUUJĘ piękne zdjęcia ;)

A ja dziś w pracy i strasznie chce mi się spać. Coś mnie podkusiło do wypicia kawy i tego właśnie są efekty.
    Jak pogoda u was? U mnie -15.Istny koszmar.

Tak sobie dziś pomyślałam patrząc na zdjęcia Bratka że nawet jak nie wyjdzie z tą ciążą to przynajmniej poznałam super babki i będę internetową ciocią kilku bobasków ;)

Paryzetka83, Edycik, AgaL, cinnamon cookie, Bratek, Imię_Róży, Jasminowa, midnight lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku gratulacje! !!

Ja mam jakiś problem ze sluzem tzn.mało go jest:-( dziś 11dc i zaczynam się stresowac.wczoraj był lepki dziś już lepszy ale mała ilość:-/

Bratek lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku super że widziałaś serduszko i że wszystko jest ok :) bardzo się cieszę kochana naprawdę 0slonce.gif
    Podziałamy jeszcze o ile będą siły a jak nie to los szczęscia....uda się lub nie :) Zdjęcie z usg piękne :) już 3 razy na nie patrzyłam.

Paryzetka mocno przytulam i kciuki za nowy cykl z ziołami o.Sroki 50przytula.gif

Ruby ojj seks w aucie :D mrrr to jest to :P my kilka razy już w autku z mężem zaliczyliśmy szybkie numerki ;) warto.Zrób męzowi w autku TAADAM cycki.gif a reszta się sama potoczy.

Jaśminku Ty to masz bardzo aktywne to L4 kochana :) no chyba racja wstrzeliliśmy się w owulkę zobaczymy co z tego będzie.

Kasia1407 a który to cykl z CLO?

majjusia Ty miałaś odpoczywać a nie latać po sklepach :P szalona kobietko.Cieszę się,że wyrwałaś kilka fajnych rzeczy.A co do mojej owu zobaczymy czy będą z tego dwie kreski pewnie za 14 dni :P

Cinnamonku właśnie mi przypomniałaś o kartce dla Juleczki,kupię w poniedziałek :)

katiuszkaa strzelę Ci kopa co za gadanie jak nie wyjdzie z tą ciążą,oczywiście że Ci wyjdzie zaciązysz i wysiurkasz dwie kreseczki czterolistna-koniczyna.gif

A ja lezę kobity bo tak mnie jajnik dalej boli.Bardzo bolesna owulka, dobrze że to bzykanko wczoraj było bo nie wiem czy dam dziś radę.Nawet teściowa przestraszona przyleciała co mi jest.

cinnamon cookie, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa :)

Ruby gratuluję zakupu autka :)

Edycik trzymam kciuki za owoc tej owulki.

Bratku ja tam lubię takie zdjęcia, więc wrzucaj tu ile chcesz ;)

Katiuszka uda Ci się kochana :* Wszystkim nam się uda :)

Majju uwielbiam lumpeksy - zaesze coś upoluję, a dziś idlryłam nowy na osiedlu ;)

Kaś ja na śluz brałam vit b6 w ilości 6yab dziennie czyli jakieś 300mg - działa, tylko że to od początku cyklu trzeba :)

Bratek, Edycik, Jasminowa, Ruby lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju ja na fb udostępniłam :)

Katiuszka to jest myśl!!!! Będziemy ciociami już za jakiś czas :) Lunka, Wiola, Ejrene.... Teraz Bratek, Jasminowa, Agatia... Kto tam jeszcze???

AgaL, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku rewelacyjna wiadomosc i dzidzi jaka piękna :-) Gratuluje ci z calego serducha :-)

Agatia ja również w marcu mam urodzinki :-) I tez taki sam życzę sobie prezent na urodziny :-P

Edycik teraz drugi cykl z clo. Trzy lata temu bralam przez pół roku i nic :-(

Bratek lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• AgaL Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu Ty kolejna z marca,a którego?:)

Paryzetka Kochana gratuluje podejścia:* walczymy dalej! Wykres wykresem ale jednak zwiększa nadzieję...moze i dobrze ze mi termometr padl,bo pewnie mierzylabym teraz jak szalona;)

Ruby pytałaś o luteinę,nie biorę jednak.Stwierdzilam jak nie ten cykl,to kolejny (tez celuje w marcowy;) i zdecydowałam,ze we wtorek robię progesteron,to prawda ze powinno sie badać ze dwa dni pod rząd,bo lubi sie wahać??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 17:27

Bratek, Kasia1407 lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga proga powinno się zbadać 4 razy w ciągu doby, zeby był miarodajny :) ale może 2 dni z rzędu o tej samej porze coś wniosą :)
    Byłam z synkiem na zakupach i zmarzłam ja pieron brrrrrr. Zaraz ciepła herbatka z cytrynką :) chyba mam niedobory potasu bo wypiłam dzisiaj 1,5 litra soku pomidorowego :)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszkaa, no ba! Taka ciotka, jak Ty, to jest absolutnie pierwsza klasa! :)

Edycik, hihi, dzięki :-* Wiadomo, że tam mało widać, ale... widać, że JEST. Już nie tylko pęcherzyk, ale ZARODEK. JEST. I koniec kropka :) No i jeszcze zarodek z pikawką <3 <3 <3 To jest, kurczaki pieczone, ogromna ulga, serio serio :)
    Co do Twego owulkowania - mam nadzieję, że w takim razie będzie owocne, skoro już Cię musi tak męczyć swą bolesnością ;/

Paryzetka - hihi, spoooooko, postaram się nie zalewać zdjęciami :P Ale to... no po prostu musiałam. Patrzę, patrzę.... i nie mogę się napatrzeć, że Ludek NAPRAWDĘ tam jest :)

Kasiu, wierzę, że czy z CLO, czy z czym innym, ale ten nowy lekarz naprawdę ogarnie wreszcie temat :)

Edycik, katiuszaa, AgaL, Jasminowa, cinnamon cookie, Kasia1407 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, no jak taka owulka, to na bank coś zmajstrujecie w tym cyklu ;)
    Bratek, no z tym serduchem to przepiękna sprawa. Niespodzianka, że nie wiem co. Mówiłam? Mówiłam, prędzej pustą czaszkę zobaczymy, niż puste jajo ;)
    Zatem przy następnej wizycie możesz powiedzieć "Panie Doktorze, już lepiej niech pan się na swoich jajach skupi ;), moje jest w porządku".
    Ruby my mamy miejscówkę w górach (Gorce), ale wcześniej zawijamy o babcię, tj. moją teściową. Baaaaardzo się lubimy, wiec z przyjemnością jadę się podkurować rosołkiem. Odkąd nie ma mojej mamy u rodziców m ładuję akumulatory :).
    Agatia, jeszcze w bananach jest potas :), ale banany sokiem pomidorowym ciężko popijać :), chociaż w ciąży... :)
    Uwaga, uwaga! 6 dpo nasikałam na test, co to 6 dpz pokazuje dwie kreski niektórym. No i pokazał niczym niezmąconą biel :). I kurde wiem, że za wcześnie, wiem, wiem, ale nie w tym rzecz w ogóle, tu naprawdę mam luz. Przeziębienie jest tak upierdliwe i silne, że chętnie bym łyknęła coś z silniejszych leków. Ostatecznie mimo bieli jednak nie zaryzykuję... Przynajmniej jeszcze kilka dni. Ale wczoraj już mnie megakatar tak wymęczył, że zatkało mi uszy i doszły zawroty głowy. Błeeee...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 18:24

Edycik, AgaL, Jasminowa, Bratek, Kasia1407 lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sama w domku to poszłam do szwagierki i piłam z Jej meżem drinka,On skręcał mebelki i łóżeczko dla córki bo w marcu szwagierka ma cesarkę :)
    i tak od słowa do słowa opowiedziała mi historię o nieświadomości.
    Jakiś czas temu Jej kumpela w styczniu urodziła i czekała na wizytę u swojego doktorka.
    Weszła a doktorek mówi kilka godzin przed Panią była tu dziewczyna która nie może uwierzyć że jest w ciązy.I opowiedział historię :P
    " Dziewczyna lat 27 wchodzi do gabinetu na wizytę,opowiada uprawiałam z chłopakiem seks analny i on tam skończył.Po czym wyjął wacka i wsadził mi na chwilkę w pochwę.Nie mam okresu, testy wychodzą że jestem w ciązy,Panie doktorze czy to możliwe?"
    I tak doktorek mówił do tej koleżanki jedni starają się latami a innym wystarczy analek :P
    koleżanka mojej szwagierki mimo stresu przed wizytą tak się śmiała :) chyba doktorek widział stres i chciał ją rozluźnić

A ka posłuchałam i musiałam Wam napisać o tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 18:39

AgaL, Reni555, Jasminowa, cinnamon cookie, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, czyli LwD w wydaniu dosłownym (przepraszam, skojarzyło mi się i musiałam ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 18:46

Edycik, AgaL, cinnamon cookie, Bratek, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku cuuuudoo:-))) śliczny Gararetek:-) .... to cię podziwiam ja ryczałam jak gułpia na usg jak widziałam serduszko synka, jak wyszłam to babki mnie poieszały, a ja dalej z rykiem ,że dobrze:-)
    Jaśminwa jak tam ciężarówko się czujesz?
    Majju no to teraz ciąża murowana.
    Agatia super że dzidziol jest okej:-*
    Katiuszka możesz być ciocią, bo to ci się przyda jak zastaniesz mamusią:-)

Bratku, hormony mam zrobić do końca lutego, jak z tsh coś będzie nie tak to dostanę eutyrox. Powidziała, że nie będzie mi robić żadnych przepychanek, bo w końcu w ciążę zaszłam 3 lata temu bez problemu, jak aih nie wyjdzie to pomyślimy, aha i robimy na naturalnym cyklu, bo owulki miałam wcześniej kilka raxy potwiedzone na usg. A wczoraj na 80% była pewna, no ale margines błędu jest.

My już po odwiedzinach u dziadków z wnuczkiem:-) małe padło z nadmiaru wrażeń, a my z mężusiem , filmik, winko i....oraz jakaś kolacykjka przy świecach:-) wkońcu trzeba wykorzystać taki długi wieczór, buźka dziewczynki:-)

Edycik, Jasminowa, Bratek, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Edycik, czyli LwD w wydaniu dosłownym (przepraszam, skojarzyło mi się i musiałam ;))

MamaTuśka rozwaliłaś mnie :D:D:D

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ