X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    U mnie @ się zaczyna, więc zaczynam nowy cykl :)
    mam wit.B6 więc spróbuje pozażywać.
    :*

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Midnight Tsh masz bardzo wysokie, lekarz musi zbic do max 1,5. Niestety inne normy sa dla zwyklego smiertelnika a inne dla kobiet starajacych sie 1,5 to jest max jakie powinnas miec.

A z innej beczki czy ktoras wie jaki jest okres wypowiedzenia wynajmu mieszkania, w umowie nie jest nic napisane wiec stawiam ze powinien byc standardowo caly kalebdarzowy miesiac?

I. Wypowiedzenie umowy najmu – zasady ogólne

Strony stosunku najmu mogą ustalić w umowie stosowny według własnego uznania termin wypowiedzenia. Jeśli jednak nie zamieszczą takiego postanowienia będą obowiązywać ich tzw. terminy ustawowe. Długość terminu ustawowego uzależniona jest od tego, w jakich odstępach czasu płatny jest czynsz z tytułu umowy najmu.

Gdy czynsz płatny jest:

w odstępach czasu dłuższych niż miesiąc – najem może zostać wypowiedziany najpóźniej na 3 miesiące naprzód na koniec kwartału kalendarzowego,
    miesięcznie – strony mogą wypowiedzieć umowę na miesiąc naprzód na koniec miesiąca kalendarzowego,
    w krótszych odstępach czasu – wypowiedzenie możliwe jest z zachowaniem trzydniowego terminu.

Madzik może lepiej tak: http://www.przewodnikprawny.pl/wypowiedzenie-umowy-najmu-z-zachowaniem-terminow-wypowiedzenia/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 15:41

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiecie mnie niedokształconej na co ta wit. B6? ;) Bo mnie też dziś @ się zaczyna, to może bym spróbowała? Tylko czy jak od jutra zaczęłabym brać, to nie będzie za późno i źle?

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk znalazłam coś takiego:
    Art. 688.
    Jeżeli czas trwania najmu lokalu nie jest oznaczony, a czynsz jest
    płatny miesięcznie, najem można wypowiedzieć najpóźniej na trzy
    miesiące naprzód na koniec miesiąca kalendarzowego."

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka zaczynamy razem cykl :) powodzenia! co do wit.B6 to też dopiero się dowiaduje...wiem, że wspomaga śluz.

Smerfelinka lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    A powiecie mnie niedokształconej na co ta wit. B6? ;) Bo mnie też dziś @ się zaczyna, to może bym spróbowała? Tylko czy jak od jutra zaczęłabym brać, to nie będzie za późno i źle?
    możesz od jutra, nie bedzie zle. B6 pomaga na śluz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 15:43

Smerfelinka, AgaL lubią tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super :) Będę się wspomagać, jak to na śluz, to na pewno mi nie zaszkodzi ;)

Wiecie, jak mi się dzisiaj nie chce siedzieć w pracy? Jest co robić, a ja najchętniej położyłabym się gdzieś w kąciku i poszła spać. Normalnie zero motywacji i jeszcze ten bolący brzuch też nie pomaga. A będę tu kwitnąć do 21-22 najkrócej :/

AgaL lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki. Troszke jest to namotane ale dam tej lasce znac pod koniec marca (czyli jeden miesiac) :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • majju Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi normami kurcze też jest tak dziwnie. Chociażby TSH. Dla mojej ginki poniżej 2,5 jest ok a jak mam 1,7 to już w ogóle super. Albo ta nieszczęsna prolaktyna, niektórzy lekarze zabijają PRL ok.20 a moja gin mówi, że moje 52 są ok :)

Dużo zależy na kogo się trafi jednak.

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha cynamon dzisiaj wysłałam kartkę dla Julki z bransoletką którą młoda zrobiła z gumek ;) kartka śliczna z myszką miki ;)
    Edycik książka zgodnie z obietnicą juz idzie do ciebie :)

AgaL, cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Z tymi normami kurcze też jest tak dziwnie. Chociażby TSH. Dla mojej ginki poniżej 2,5 jest ok a jak mam 1,7 to już w ogóle super. Albo ta nieszczęsna prolaktyna, niektórzy lekarze zabijają PRL ok.20 a moja gin mówi, że moje 52 są ok :)

Dużo zależy na kogo się trafi jednak.
    tylko skądm my szaraczki mamy wiedzieć co jest nie dobre tylko co najlepsze jest?

majju, AgaL lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    tylko skądm my szaraczki mamy wiedzieć co jest nie dobre tylko co najlepsze jest?
    Chyba tylko pozostaje nam zaufać tym konowałom ;)

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktos miał robioną PRL z obciążeniem czy tylko ja? ;)
    bo mi po obciążeniu wyszła hiperprolaktynemia czynnościowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 16:29

• Bratek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Aguś, brałam vit.B6. Zgodnie z tym, co się dowiedziałam z naprotechnologii: 300-500mg/dziennie, począwszy od kończącego się okresu, aż do czasu, gdy już byłam pewna, że jest po owulce (więc u mnie czasem i 20dc). Dobrze mi robiła na śluz (po wiesiołku widziałam tylko poprawę... cery :P ;) ).

P.S. Ruby, kiedyś miałam. Obecna lekarka mówi, że od tego badania się odchodzi, ponieważ jest niemiarodajne. Mężowi też go nie zalecono (inny lekarz) - z tych samych powodów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 16:35

Smerfelinka, madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mi ginka też powiedziała, że już się rezygnuje ze zlecania tego badania ponieważ często wyniki wychodziły fałszywie dodatnie i niepotrzebnie wprowadzano leczenie Bromkiem.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ruby mi ginka też powiedziała, że już się rezygnuje ze zlecania tego badania ponieważ często wyniki wychodziły fałszywie dodatnie i niepotrzebnie wprowadzano leczenie Bromkiem.

No właśnie co lekarz to inna opinia, ale nic trzeba się kogoś trzymać. Mojego planuję się trzymać do czerwca no chyba, że się poszczęści do tego czasu to +9 miesięcy ;)

• kasia_1702 Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też mogę powiedzieć że dopiero zaczynam jestem tu drugi cykl
    w pierwszym nic nie wyszło .... teraz już tylko czekam bo już po ovu :):)

Kasia_1702
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Bratku opisy rzeczywiście ciekawe, i mam nadzieję zmuszą Cie do myślenia o sobie!! tylko o sobie i fasolce! nie stresuj się więc :)

Jeszcze Was pomęczę...z ciekawości odgrzebałam stare wyniki tsh. Cos ma wpływ na wyniki? bo to róznie było...
    11.03.13- 3,4
    21.05.14- 4,08
    23.07.15- 2,32 te trzy przy normie 0,27-4,2
    a tu szpitalne z sierpnia 2015
    tsh- 3,14 , ft4 0,95 ( 0,93-1,7), ft3 2,89 (2,6-4,40)
    przepraszam że tak męczę, ale okazuje się ze ja jestem w tych tematach goopia , a Wy jesteście mądre ;)

Tsh waha się i m.in.wpływ na to ma stres. Dlatego przy ocenie tarczycy ważne jest ft3 i ft4.

midnight lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane przez kilka dni Was zaniedbałam przepraszam, ale nie miałam czasu pisać. Nadrobię Was wolnej chwili.
    Moja cukrzyca jest stanem przedcukrzycowym, ale już profilaktycznie jestem na diecie, jem co 2h, mierzę cukry rano i w nocy.
    Dzisiaj byłam na wizycie Dzidziol rośnie ma 2,85 cm jest różnica 1 dnia między terminem z @ a z USG.

kas50, Paryzetka83, midnight, MamaTuśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1702 wrote:
    Hej dziewczyny ja też mogę powiedzieć że dopiero zaczynam jestem tu drugi cykl
    w pierwszym nic nie wyszło .... teraz już tylko czekam bo już po ovu :):)

hej , my nie jesteśmy już NOWE ;) zaczełyśmy w lipcu grupę. Zapraszam na pierwszą stronę tam wszystkiego się dowiesz :)

‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ