X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Melduje biel Vizira:-)

Agatia jaki Ty mialas poziom cukru? Mi pomimo diety glukoza wzrasta:-(
    Kas teraz miałam na czczo 90 a powinno być poniżej 90. Przed ciążą miałam też do granicy. Po obciążeniu mam normie, ale też na gornej granicy.

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :) nareszcie weekend :) zaraz Was poczytam co tam pisałyście :)

Aga czekamy na fotkę włosów :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ale masz kochanego męża! Fiu fiu :) tylko pozazdrościć :) a obiadek brzmi pysznie!

Dziewczyny tak jak Imię_Róży napisała (rozbawiłaś mnie tym;)) wszystkie macie nieśmiałe dzieci które nie chcą się ujawnić na testach jeszcze ;) cierpliwości :D

Edycik, majju lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kas teraz miałam na czczo 90 a powinno być poniżej 90. Przed ciążą miałam też do granicy. Po obciążeniu mam normie, ale też na gornej granicy.
    I na podstawie tych wyników masz cukrzycę?

Ja mam glukoze na czczo 97:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ściskam was kobiety mocno :-*
    Ja też na marcowy cykl liczę nie powiem że nie ;-)

Paryzetka może się skuszę na grę a to online czy ściągać trzeba?

Co do drogich rzeczy to kurka nie przypominam sobie nic oprócz tego orbitreka ostatnio ale to się za bardzo nie liczy?...staram się zawsze jakoś tak wmiarę okazyjne ceny polowac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 12:02

• majju Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    [...] oprócz tego orbitreka ostatnio[...]
    Przeczytałam 'robotnika' ostatnio i myślę do czego Ty go wynajęłaś :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 12:09

cinnamon cookie, Paryzetka83, Ruby lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej.
    U nas to chyba się szaleństwo nie skończy. Czasu mi na pisanie brakuje.
    Ale jestem, jestem.
    Biel testowa jest wkurzająca. Zwłaszcza jak ją analizowałam pod kuźwa każdym kątem i w każdym świetle. Ale kciuki trzymam bo musi się udać, Kochane. Imię ma rację, uparciuchy te dzieci i tyle.
    Jestem pewna, że jak się już zaczną pokazywać dwie kreski to robienie testów będzie poranną przyjemnością. Przyznam się, że jak już było po terminie @ to parę razy robiłam test, żeby sobie tamte biele zrekompensować i zobaczyć, jak się wybarwia w kilkanaście sekund. I trzymam za Was kciuki i sama za siebie nadal też, bo to świeżynka przecież
    Wczoraj w przychodni spotkałam dziewczynę w 28tc. Starali się o dziecko ponad 2 lata i kiedy lekarz skierował ją do szpitala na dokładne badania to w tymże szpitalu okazało się, że jest w ciąży.
    A ja poszłam na badania trochę, żeby się uspokoić, że wszystko jest na właściwym miejscu, a nie gdzieś poza np. Oczywiście na sprzęcie w przychodni aparat usg był w stanie tylko zdiagnozować, że w ogóle mam macicę ;). Do tego nasz lekarz na NFZ ma też prywatną praktykę i to jakby dwie różne osoby były, zależy gdzie i za ile przyjmuje..., więc się jakoś nie stara specjalnie. Na tabliczce przyjmuje od 7:30, w swej uprzejmości dotarł przed 9, ale wiadomo, najpierw śniadanie... Tenże lekarz Pacjentkom w wysokiej ciąży (babka z cukrzycą, pracuje w sklepie) nie daje zwolnień nawet na życzenie pracodawcy, bo ciąża to nie choroba, usg nie robi raczej, etc... Dwie godziny później już z nerwem dotarłam na prywatną wizytę i tam na aparacie typu rolls royce widać było pęcherzyk ciążowy w jamie macicy :):):). Do tego beta blisko 600 i od mojego zaufanego lekarza usłyszałam "gratuluję" ;). No ale tfu, tfu, czekam ze 2-3 tyg i idę z nadzieję, że zobaczę serduszko.
    Jakąś zdrowaśkę poproszę w tej intencji :)

:*

Bratek, cinnamon cookie, midnight, Szyszka1 lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak tu dziś spokojnie-weekendowo :)

Ruby już pewnie uszykowana na imprezę, dobrej zabawy!

Edycik jak się czujesz? Ciut lepiej?

Odpoczywajcie sobie Kochane :)

cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Cześć Kochane :)
    Bardzo mi przykro z powodu bieli na testach :( trzymam kciuki za kolejny cykl.

Edycik ja mogę Ci polecić stożkową lokówkę remingtona jest rewelacyjna. Mam ją już prawie 4 lata ale ciągle mówię że to był zakup życia :) Loki wychodzą bardzo naturalnie dzięki temu że lokówka jest z jednej strony cieńsza. U mnie efekt spokojnie utrzymuje się 2 dni bo zwykle co tyle myję włosy.
    http://www.ceneo.pl/8742149
    cześć dziewczyny

też mam tą lokówkę ;)
    ale moje loki nie wychodzą takie fajniuśkie, tylko roztrzepane
    chyba musze jakąś szkołę przejść

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki. Witam wieczorową porą. Jak widzę dużo się dziś nie działo może i dobrze bo ja cały dzień w pracy byłam i nie miałam chwili żeby do was zajrzeć. Informuję że testy negatywne o niczym nie świadczą i ciągle trzymam za was kciuki ale jeżeli potrzebujecie to dajcie znać prześlę łopatę wraz z winem na zachętę na nowy cykl.

Edycik, midnight lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobitki

ja już po kawce kuruję się dalej i kaszel męczy

Majjusia dziękuję,że pytasz wczoraj cały dzień przeleżałam w łóżku.

katiuszkaa kochana co u Ciebie? ja już czekam na zaczęcie nowego cyklu ale chyba przez chorobę się opóźnia.

My wczoraj wieczór przyjemny z mężem spędzieliśmy,poszaleliśmy sobie dwukrotnie :),omówiliśmy sobie walentynki w domku i oglądaliśmy tv

miłej niedzieli kochane

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Tego jeszcze nie było żebym pisała ostatni post i pierwszy następnego dnia.
    Jak wam mija weekend?
    Edycik jak się czujesz?
    edition: a jednak Edycik mnie wyprzedziła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 08:45

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihii Katiuszkaa dziewczyny w weekend chyba relaksem się zajęły :) dziękuję kochana że pytasz gorączki nie mam ale kaszel męczy dalej.

Pisz kochana co u Ciebie?

katiuszaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie wiele. Mój małż zdecydował że będziemy mieć psiunie.a że moim marzeniem było założenie hodowli to szukam teraz naszego przyszłego towarzysza życia ;p no może raczej towarzyszkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 08:49

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede mną ciężki czas, za chwilkę za ścianą będzie córka szwagierki.Wczoraj przyszła do mnie zajrzeć i oczywiście pochwaliła się różkiem dla córki, naklejkami na ścianę, cały pokoik już przygotowany,teście szaleją.Rozumiem ich radość,ale mąż chyba widzi że niektóre teksty bardzo mnie bolą.Np wczoraj teść zajrzał do nas i walnął tekstem " a Wy się nie staracie".Dzieciaczka Wam życzę myk myk i już.Żeby to było takie proste jak On mówi.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszkaa to super,że psinkę będziecie mieć.A jakiegoś kundelka czy konkretna rasa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Edycik biedactwo. Mam podobnie tylko dobrze że razem nie mieszkamy. Ale przy każdej rozmowie z bratem trafia mnie strzał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    katiuszkaa to super,że psinkę będziecie mieć.A jakiegoś kundelka czy konkretna rasa?
    Jack Russell terier. Mały szybko uczący się i przyjazny dla innych psów. Ma być trochę ozdobą naszej firmy ale głównie moim przyjacielem.

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszkaa już wrzuciłam w google rasę :) śliczna słodka psinka :) fajny pomysł .

Też mnie powoli zaczyna trafiać szlak, ale zaciskam zęby- ciekawe ile wytrzymam,pewnie poryczę się jak głoopia jak wezmę małą na ręce....

katiuszaa lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ;)
    Katiuszka psina słodka! Mi się marzy psiak ale niestety nie mamy zbytnio warunków.
    Łopaty nie trzeba, dzisiaj tempka znów w górze, jak się utrzyma do jutra to jutro też siknę, a co ;)
    Jakie plany na niedzielę?

Edycik a Ty w weekend nawet nie możesz pospać? ;) dobrze, że sytuacja chorobowo-łóżkowa została wykorzystana ;) życzę cierpliwości przy spotkaniu z dzieciątkiem, silna z Ciebie babka, dasz radę :*

Edycik, katiuszaa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ