X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chwilę mnie nie ma a tu cień cieniem pogania - Katiuszkaa całym sercem jestem za dwoma krechami jutro!:*

Pojawiają się Czarownice z dobrymi wróżbami - Majjuu oby się sprawdziło:*

I piękne bety!- Mid gratuluje serdecznie :) oby piękne rosło!

A Ruby...życzę ciąży przed weselem a najlepiej w marcu (chyba tak miało być :P)

Mi też się tnie albo stronka....albo internet....bo ledwo dobrnęlam do ostatniej strony, po setnym odswieżaniu ;)

Dobrej nocki Kochane :)

midnight lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rwie się co chwila. Koszmar nawet poplotkować nie można

madka lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie koszmar z tą stronką dziś wieczór :/

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba znak że trzeba iść spać, idę bo mnie głowa boli i mam gluty do kostek już :/

• madka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka Ruby!

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was moje drogie.
    Przepraszam ze mnir tu od wczoraj nie bylo ale u nas tescie naszego synka zabrali na ferie do siebie i ze tak powiem z M cieszylismy sie chwilami. Spedzilam cudowne walentynki i dzien po i nie mówię tu tylko o serduszkowaniu ;-) Moj M sie postaral :)

Ale nie bylo mnie zaledwie dwa dni a tu takie wiadomości :-)

Mid super super super :)
    Gratulacje i rosnijcie nam zdrowo.

Katiuszka oby kreseczki ciemnialy bede sie modlila o to. I mocno zaciskam kciuki :*

Ruby współczuję. Ale dobrze ze jesteś swiadkowa tej lepszej strony i bedziesz siedziala po stronie mlodej a nie młodego. I życzę ci abyś do tego momentu była juz w ciazy.

Kas jak tam samopoczucie przy Sioforze? Bo u mnie nadal nie jest dobrze. W ogóle nie mam apetytu jem z faktu ze zjesc musze zeby przeżyć ale ochoty na jedzenie nie mam w ogóle.

Wszystkim życzę milego wieczorku i dobrej nocki :*

katiuszaa, midnight lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    to chyba znak że trzeba iść spać, idę bo mnie głowa boli i mam gluty do kostek już :/
    Cionsza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 22:50

madka, midnight lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka załapałam wreszcie ;)

katiuszaa lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noż kurde. Tyle się napisałam... I wszystko skasowała ;/ Idealne podsumowanie dzisiejszego beznadziejnego dnia >:-(

midnight, GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aguś - spoko, wszystko ok. Tylko ostatnio mam dużo stresu w pracy. Nowe możliwości, ale tez nowe możliwości sp*******a czegoś i problemów.
    Wiadomo, że nie siedzę tylko głową z chmurach. Ostatnie dni były dość trudne. Dopadły mnie różne obawy. Co najlepsze - nie, nie w temacie wychowania itd. Ale finansowe, zawodowe (że nie będę miała do czego wrócić) itd. itp. Życie, no cóż..... ;)
    Poza tym owszem, na Belly też siedzę, a ogarnięcie dwóch mega rozgadanych wątków, przy permanentnym niedoczasie, łatwe nie jest ;) Ruby dobrze napisała. Czasem człek chce sobie np.pomarudzić - głupio tu, by nie robić przykrości. Plus przydaje się śledzenie wątków z rzeczami charakterystycznymi dla danego okresu - np.teraz "na tapecie" jest tzw.USG genetyczne, testy PAPPA i temu podobne.
    Btw-piszecie o związkach. U nas 7,5 roku, 3 lata po ślubie. Jest dobrze <3 :) Ale samo się nie robi :) Życie dało nam po głowie parę razy, ale wyszliśmy z tego ostatecznie obronną ręką :) Staramy się. Kochamy. Dbamy. RAZEM. Choć starając się zostawić miejsce i przestrzeń. Na razie się udaje (tfu tfu), choć obydwoje mamy wymagające zawody, z nieraz nielimitowanym czasem pracy, telefonami o g.2300 etc ;) co życia nie ułatwia (no i każde swój zawód uwielbia, więc notorycznie żyjemy w domu pracą). Staramy się pamiętać, co dla kogo ważne. Wychwytywać 'drobiazgi", żeby z nich zrobić potem niespodzianki. czasem się obejrzy jakąś konferencję o związkach czy przeczyta książkę.
    Mój nie z tych, co zasypuje non-stop kwiatami etc. Ale za to pamiętacie, jak pisałam, że ogrzewał mi stopy suszarką do włosów, gdy na początku ciąży miałam problemy z krążeniem i strasznie marzłam? ;) Fajne są takie rzeczy <3 Albo to, że sam zapoczątkował tradycję, że na początku kolejnego tygodnia ciąży przyczepiamy karteczkę informująca, który to tydzień ;) Itd. itp. :)
    Z drugiej strony - ostatnio patrzę, a za okładką czytnika do książek wciąż ma papierowe serduszka z życzeniami, które kiedyś ode mnie dostał na zasadzie np."na dobry początek dnia" ;)
    Zobaczymy. Na razie - jest dobrze. Mam nadzieję, że wspólnymi siłami uda się, by tak zostało <3 :)

P.S. Oooo, minęła północ... Zaczynamy 10.tydzień. Pierwszy dwucyferkowy.... Hmmm, śmieszne uczucie. :) Dopiero był 5. ;)

Kjopa, kciuki za wizytę :) Widziałam tę promo, jestem ciekawa, jak się przyłożą :)
    P.S. fajny avatar, bardziej optymistyczny, niż poprzedni

Paryzetka - Twój też pięęęęękny :))))

MamaTuśka, przytulam. Ufam, że po prostu to taki naturalny czas, że masz pierdyliard lęków etc. Przejdzie :-* Też co jakiś czas odczuwam, że jednak hormony robią swoje na początku, choćby się człek bardzo starał je olewać ;)

katiuszka, mam nadzieję, że po następnym sikanku cień będzie szybciej ;)

P.S. Yyyyyyy, jakie jaja na Belly, fiu fiu.... A Wy się dziwicie, że jak tak ani na fb wyrywna, ani cóś? ;)
    Skopiuję Wam tylko parę wpisów dziewczyn, bo dopiero nadrabiam. Masakra.... ;/

"Na forum wybuchła mała afera. Okazało się, że jedna dziewczyna z Grudniowych mamusi 2015 jest... psychopatką. Od początku utrzymywała, że jest w ciąży bliźniaczej, opisywała, że prowadzi ,,idealne życie", wrzucała zdjęcia z USG, potem już zdjęcia urodzonych dzieci, udzielała rad innym mamom, udzielała się w wielu wątkach. Wszystko wyszło na jaw, gdy jedna dziewczyna przez przypadek weszła na Instagram i zobaczyła takie same zdjęcia bliźniaczek, jak te które wrzucała ich forumowa koleżanka. Tylko, że te dziewczynki w realu są już trochę starsze, a ich mama z Polską nie ma nic wspólnego.... No masakra jakaś...."

"Dziewczyny z grudnia 2015 są jak prawdziwe panie detektyw.;) Szybko zdemaskowały, że założycielka ich wątku, niejaka matka bliźniąt, i jak pisał później jej pseudo mąż - schizofreniczka, która straciła 2 zaawansowane ciąże jest gimnazjalistką! Znają już jej imię i nazwisko, profil na fb i insta. Układanka złożyła się w całość. Masakra! Ciekawe jakie miała motywy, żeby tak ściemniać i co zrobi dziewczyna pod którą się podszywała. Sprawa wygląda poważnie, a "flakonik" nagle zniknął z bbf. Mam nadzieję, że wszystki tutaj jesteście prawdziwe. :)"

"Faktycznie, teraz widzę na fb, że gimnazjum skończyła w 2013 roku. No to pewnie ma z 18 lat. Niezła ściemniara. "

Teraz wychodzi, że jakoś to dziwnie pasuje do założycielki wątku Wrześniówek.... Dziewczyny zaczynają się wykruszać.... Echhh....
    P.S.2. Eeeeee... i nie tylko do założycielki Wrześniówek............

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 01:25

Paryzetka83, midnight, cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :)

Bratku, co za historia... Ale odpiszę później, bo czas do pracy :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry kochane

zwlekłam się jakoś z łózka do pracy, M. leży dalej choreńki aż mi Go żal, w nocy wstawałam zrobić mu herbatki ,podać leki itp bo sam nie miał sił

Cinnamonku tak dziś po pracy jadę do fryzjera poprawić nastrój u odzyskać blond :) bardzo mnie to cieszy.

Mid super, gratulacje kochana :)

Ruby bidulko czyli będziesz świadkować na siłę? Tez tak mam że nie potrafie odmówić.

dobra biorę się do pracy kochane miłego dnia
    u nas pada za oknem

midnight, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry.
    Jezu Bratku jaka historia omg. Przyznawać się teraz poproszę która ma fałszywe konto??
    Edycik zdrowia dla męża i podziwiam wstawania w nocy. Niech szybko wyzdrowieje to się wyślesz.

Melduję vizira

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

Bartku cóż za historia. Dla mnie to takie osoby maja nierówno pod sufitem. I do tego bardzo bujną wyobraźnię. Widocznie życie maja zbyt nudne zeby takie rzeczy robić.
    A jeżeli chodzi o ciebie to jest normalne ze na początku ciąży są takie przemyslenie i lęki. Ale zobaczysz wszystko sie jakoś ułoży. Głowa do góry my tutaj jesteśmy z tobą :*

Edycik zdrówka dla M. Musiało go nie źle wziąść :(

Życzę wszystkim miłego dnia a ja zmykam do pracy :)

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

O matko co za historie nam tu Bratek przytoczyła! Znam taką historię z opowieści moich rodziców - mąż i całe otoczenie dowiedzieli się, że laska nie jest w ciąży dopiero pod koniec 9 miesiąca kiedy rzekomo poroniła. I wtedy okazało się, że kłamała ze wsztstkim, z pracą, studiami i ukrywała chorobę psychiczną. Małżeństwo unieważniono. Masakra przez co niektórzy przechodzą.

Edycik zdrówka dla męża i wytrwałości dla Ciebie.

Mnie coś w gardle drapie - cionsza jak nic ;)

Mid gratki! Trzymam kciuki za przyrost :*

Katiuszka tulę mocno :* Jeszcze przed terminem @ więc kciuki zaciśnięte.

Miłego dnia kobietki :)

midnight, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid super:) gratulacje. Rosnijcie zdrowo!

Katiuszka przykro mi ale nie poddajemy sie:)

Bratku jakas masakra, dokladnie co bylo motywem tej laski, moze ogromna potrzeba posiadania potomstwa. Moze byla w ciazy i kiedys stracila. Nie wiem, ale zal mi jej bo naprawde ma nierowno pod sufitem.

Jakie u nas piekne sloneczko ale dosc zimno, od piatku bedzie lepiej, wracam na skuter:)

Milego kochane!

midnight lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)

Katiusza, nie zaliczam testu. Zresztą sprawdź go znowu za jakiś czas :). Mnie kreski takie piękie ciemne wychodziły dopiero przy becie ponad 400 ;).

No a u mnie dziś nastrój przyzwoity. Jak myślę o wczorajszym dole to się dziwię w duchu, jakbym nie o sobie myślała. Normalnie ciążowy roller coster. Nie mogę się doczekać piątkowej wizyty (to moje urodziny...), ale mam pełne przekonanie, że lepiej poczekać, niż pójść za wcześnie, jeszcze nic nie zobaczyć i się denerwować. Akcje pt "czy nie zaszkodziłam" też puszczają, bo wpadanie w paranoję zwalam na hormony. Na logikę nawet, skoro jedyne co łyknęłam to apap i zioła (i to o działaniu dojelitowym :)) to nie ma co świrować. No ale to wszystko dziś mi się wydaje bardziej oczywiste. Wczoraj to było co innego... :)

Największą upierdliwością jest rozciąganie macicy i pobolewanie krzyża, czy może jakoś bardziej kości ogonowej. Wieczorem łaziłam po domu jak Dulski, bo wtedy nie czułam tego dyskomfortu.

Bratku, no niby człowiek wie, że internet różne niespodzianki kryje, a jednak daje się nabrać. To najbardziej niepokojące, kiedy szukamy odpowiedzi na jakieś pytanie albo informacji. Mam wrażenie, że po drugiej stronie ktoś mądry doradza a tu... świr.
    No ale to nie u nas w wątku :)

Edycik, zdrowiejcie!

Paryzetko, zaległe urodzinowe buziaki ;* i spełnienia marzeń.

Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witanko

Katiuszka Strasznie mi przykro :* Tulę mocno. Mam nadzieję, że sie nie pomylę i będzie to ten kolejny cykl...

Ruby może nie będzie tak źle...jeszcze trochę czasu jest do wesela ROŻNE rzeczy mogą się wydarzyć ;) Współczuje katarku, kuruj sie, w końcu przeziębienie nie wskazane :)

Kasia korzystajcie z wolności ;) Cieszę się ze miło spędziliście czas, nacieszcie się sobą :)

Bratku wszelkie wątpliwości zawodowo ekonomiczne znikną wraz z powiedzmy pierwszym nieprzespanym tygodniem ;) po prostu przestanie to mieć znaczenie :D Żartuję, wiadomo że to ważne ale na pewno wszystko sie dobrze ułoży, niema co martwić się na zapas.
    O tym flakoniku coś tam słyszałam, ale nieźle się okazuje...grubo.
    Ja jestem prawdziwa ;) choć teź mam czasem nierówno pod sufitem ;)

Edycik współczuję nocki...trzymam kciuki żeby M szybko wyzdrowiał.

Dziękuję Wam bardzo, teraz tylko modlę zeby dalej było dobrze, najlepiej do końca..
    Z każdym dniem będę się o to martwić. Dlatego jutro znow beta, zobaczymy czy odpowiednio przyrasta.

Buziaki dla Was milego dnia!!

Edit: Katiuszka właśnie MamaTuśka ma rację a ja niepotrzebnie tak wyskakuję. póki nie ma @ to może to być jeszcze ten cykl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:09

Bratek lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • majju Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Bratku, no niezła historia. Szkoda laski, choroba nie wybiera.

Katiuszka, oczywiście bez nakręcania ale może jeszcze za wcześnie? Ciągle trzymam kciuki :*

Edycik, i nawet okłady z młodych piersi nie pomagają? ;) :* Pokaż nam zdjęcie po powrocie od fryzjera :)

Ruby, a Ty jak dzisiaj się czujesz? Nadal smarkata? ;)

Paryzetko, kiedy pierwszy teścik? Chyba by mnie już korciło :D

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka musisz jakoś przetwać tą burzę, ale chyba I trymestr najgorszy ?
    Masz nas dasz radę :) Z lekarzem też myślę ze nie ma co spieszyć, ja idę za 2 tygodnie, a u Ciebie który to już będzie tydzień ?

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    MamaTuśka musisz jakoś przetwać tą burzę, ale chyba I trymestr najgorszy ?
    Masz nas dasz radę :) Z lekarzem też myślę ze nie ma co spieszyć, ja idę za 2 tygodnie, a u Ciebie który to już będzie tydzień ?

6t i 3 dni, czyli 7 ;)

Bratek lubi tę wiadomość

‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ