X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku dzięki wielkie :) Ja wiem, że żadnych fajek i nic nie palę (oboje zresztą rzucamy) ale ciężko jest straszliwie. No ale za długo się naczekałam, żeby to zaprzepaścić

A ja o dolegliwościach to pisać nie będę bo wiesz - jak mnie pół dnia bolało podbrzusze to się martwiłam, że boli jak przestało to się martwię, że nie boli :D A czuję, że będzie z moją głową gorzej ;)

AgaL, Bratek, midnight, madzikk lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Paryzetka biedna ta Twoja głowa teraz bedzie :P

Paryzetka83, midnight lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaklepuje czerwiec w takim razie :) Ten termin bardzo mi odpowiada, wiec mam nadzieje ze przepowiednia się sprawdzi w moim przypadku :)

midnight lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha, no tak, rozumiem :)
    Oj tam, ja brakiem dolegliwości cieszyłam się :) Serio :) W ogóle nie myślałam, że coś jest nie tak :)))) Teraz bym wiele dała, by mieć nareszcie spokój :) A co do bólu - jakoś po lekturze forum i rozmowie w ginką zakodowałam sobie - jak boli, weź no-spę. Jeśli nie przejdzie, dopiero się martw. Ale zawsze przechodziło ;) (chociaż raz naprawdę było ostro - poza no-spą poszły w użycie ćwiczenia oddechowe i wyjątkowo - ziołowe tabletki uspokajające :( ). Więc za każdym razem uznawałam, że widocznie to te bóle, o których się wspomina - że macica się powoli powiększa, miednica trochę rozjeżdża, więc tak może być :)
    Rzucania palenia Wam współczuję pod kątem efektów ubocznych, ale.... no cóż, trzeba było wcześniej, sasasasa :P Przepraszam, małpa jestem, wiem, ale nie znoszę palenia ;)))))

majju, dziękuję :-* Tak :) Całkiem, całkiem :) Już się przyzwyczaiłam, że jestem mniej efektywna ;) (więc ostatnio niemal zero forum, bo nie wyrabiam się z życiowymi sprawami, które mi się zwaliły). Tylko te mdłości mogłyby już przejść ;/ Ale wczoraj zaczęliśmy 11 tydzień i podobno u większości (TFU TFUUUUU) dziewczyn zaczynają na tym etapie przechodzić ;) :-D
    P.S. A TZ z którego miesiąca???? Może na Jego miesiącu się skupcie???? ;))))

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To życzę żeby jak najszybciej przeszły mdłości i brawo za zdrowe podejście do tematu :)

M. w kwietniu ma 30.te urodziny, myślę że ucieszyłby go taki prezencik :)

Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek, ja nie mogę, Ty już jesteś w 10tc!

Mdłości są q.wa nie do przeskoczenia. Człowiek jest głodny, je i paw. Normalnie jak zaburzenia odżywiania. Do tego ja mam od czasu do czasu uczucie ciężkości w sensie jakby mnie ktoś napompował wodą. Bratek, masz tak?

Co do miesiąca urodzin to w marcu jeszcze Ruby, z tego co pamiętam.

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    a co w końcu z tą betą robisz?

eee was się nie da nie kochać :P
    Jutro zrobię żeby gin się nie czepiał i zadzwonię do niego..

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju jak mnie nie było mnie dochodziłam do siebie po mega dole. Już nie w dole a w małej kałuży więc nie jest źle;)
    Paryzetka mój miesiąc urządzenia minął. Muszę czekać do kolejnego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Bratek, ja nie mogę, Ty już jesteś w 10tc!

Mdłości są q.wa nie do przeskoczenia. Człowiek jest głodny, je i paw. Normalnie jak zaburzenia odżywiania. Do tego ja mam od czasu do czasu uczucie ciężkości w sensie jakby mnie ktoś napompował wodą. Bratek, masz tak?

Co do miesiąca urodzin to w marcu jeszcze Ruby, z tego co pamiętam.
    niestety Ruby urodziła się w grudniu, ciąży brak więc do grudnia nie mam zamiaru czekać...w marcu wahadełko niby coś tam pokazało że ma być, ale jak ma być jak jestem pozszywana q..a mać. ;)

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Edycik i Cinnamon :-)
    Toż ja z grudnia ;) moja kolejka już minęła ;) tylko nie mówcie, że mam czekać do następnego.... :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    niestety Ruby urodziła się w grudniu, ciąży brak więc do grudnia nie mam zamiaru czekać...w marcu wahadełko niby coś tam pokazało że ma być, ale jak ma być jak jestem pozszywana q..a mać. ;)

A to stąd mi się ten marzec przyplątał - wahadełko.
    No właśnie a lekarz to przerwę kazał robić, ile się czeka?
    Moja Droga, to zmienimy zasadę i w grudniu obstawiamy nie poczęcie tylko termin porodu ;)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Toż ja z grudnia ;) moja kolejka już minęła ;) tylko nie mówcie, że mam czekać do następnego.... :P
    Aaaa ja nie zajarzyłam, że o miesiąc urodzin chodzi tylko że @ jeszcze nie ma i może nie być :-P :-D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    A to stąd mi się ten marzec przyplątał - wahadełko.
    No właśnie a lekarz to przerwę kazał robić, ile się czeka?
    Moja Droga, to zmienimy zasadę i w grudniu obstawiamy nie poczęcie tylko termin porodu ;)

no to już by mi bardziej pasowało ;)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam jakoś głęboko zakodowane, że w miesiącu urodzin ;) A poza tym moja ginka kazała robić badania jak się do marca nie uda. A Wam dziewczynki życzę, żebyście nie musiały już dłużej czekać, żeby ten cykl obecny był tym szczęśliwym :*

Bratku masz rację, nie boli to należy się cieszyć :)

Jak to jest z betą czy te 48h jest tak bardzo wymagane? Bo wolałabym jutro rano a nie po pracy robić :) Pierwsza była o 16.

Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej przestrzegaj godzin, bo przyrost może nie być wyjść jak w normie. 48 albo 72h najlepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:56

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już doczytałam na wynikach, że minimum 48h :) Trzeba się w cierpliwość uzbroić :)

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Już doczytałam na wynikach, że minimum 48h :) Trzeba się w cierpliwość uzbroić :)

Cierpliwość :)... w czopkach, irygacje, wciągać mogę, tylko nigdzie nie mają...

cinnamon cookie, midnight, Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka faktycznie Tobie ginekolog dała czas do marca :) ależ Twoje jajeczka się wystraszyły i zmobilizowały! :D

midnight, Paryzetka83, madka, majju lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudy kocur z trudem przebijający się przez zaspy, z wysiłkiem odrywając swoją zmrożoną męskość od lodu krzyczy na całe gardło:
    - No i kurwa gdzie?! Pytam was - gdzie jest ta pierdolona wiosna do kurwy nędzy? Co za pojebany kraj?! Gdzie dziewczyny, przebiśniegi, świergolenie skowronków?! Choćby ćwierkanie wróbli, choćby krakanie wron - gdzie to kurwa wszystko jest?! A odwilż kiedy wreszcie przyjdzie? Śnieg z nieba napierdala jakby ich tam w górze pojebało... Niby ponoć wiosna już jest, kurwa - łgarstwo i oszustwo na każdym kroku, kurwa ...
    A ludzie słysząc kocie krzyki uśmiechają się do siebie i mówią łagodnie:
    - Słyszysz jak się drze? Wiosna idzie... Kotów nie oszukasz...

Dobranoc ;*

midnight, Smerfelinka, kas50, katiuszaa, Bratek, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    "Osławiona płodność w miesiącu urodzin"? ,:D marzec jest mój zatem Drogie Koleżanki: D
    Mój styczeń już minął! Obstawiam czerwiec męża; -)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 1310 1311 1312 1313 1314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ