X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku dzięki wielkie :) Ja wiem, że żadnych fajek i nic nie palę (oboje zresztą rzucamy) ale ciężko jest straszliwie. No ale za długo się naczekałam, żeby to zaprzepaścić

A ja o dolegliwościach to pisać nie będę bo wiesz - jak mnie pół dnia bolało podbrzusze to się martwiłam, że boli jak przestało to się martwię, że nie boli :D A czuję, że będzie z moją głową gorzej ;)

AgaL, Bratek, midnight, madzikk lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Paryzetka biedna ta Twoja głowa teraz bedzie :P

Paryzetka83, midnight lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaklepuje czerwiec w takim razie :) Ten termin bardzo mi odpowiada, wiec mam nadzieje ze przepowiednia się sprawdzi w moim przypadku :)

midnight lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha, no tak, rozumiem :)
    Oj tam, ja brakiem dolegliwości cieszyłam się :) Serio :) W ogóle nie myślałam, że coś jest nie tak :)))) Teraz bym wiele dała, by mieć nareszcie spokój :) A co do bólu - jakoś po lekturze forum i rozmowie w ginką zakodowałam sobie - jak boli, weź no-spę. Jeśli nie przejdzie, dopiero się martw. Ale zawsze przechodziło ;) (chociaż raz naprawdę było ostro - poza no-spą poszły w użycie ćwiczenia oddechowe i wyjątkowo - ziołowe tabletki uspokajające :( ). Więc za każdym razem uznawałam, że widocznie to te bóle, o których się wspomina - że macica się powoli powiększa, miednica trochę rozjeżdża, więc tak może być :)
    Rzucania palenia Wam współczuję pod kątem efektów ubocznych, ale.... no cóż, trzeba było wcześniej, sasasasa :P Przepraszam, małpa jestem, wiem, ale nie znoszę palenia ;)))))

majju, dziękuję :-* Tak :) Całkiem, całkiem :) Już się przyzwyczaiłam, że jestem mniej efektywna ;) (więc ostatnio niemal zero forum, bo nie wyrabiam się z życiowymi sprawami, które mi się zwaliły). Tylko te mdłości mogłyby już przejść ;/ Ale wczoraj zaczęliśmy 11 tydzień i podobno u większości (TFU TFUUUUU) dziewczyn zaczynają na tym etapie przechodzić ;) :-D
    P.S. A TZ z którego miesiąca???? Może na Jego miesiącu się skupcie???? ;))))

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To życzę żeby jak najszybciej przeszły mdłości i brawo za zdrowe podejście do tematu :)

M. w kwietniu ma 30.te urodziny, myślę że ucieszyłby go taki prezencik :)

Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek, ja nie mogę, Ty już jesteś w 10tc!

Mdłości są q.wa nie do przeskoczenia. Człowiek jest głodny, je i paw. Normalnie jak zaburzenia odżywiania. Do tego ja mam od czasu do czasu uczucie ciężkości w sensie jakby mnie ktoś napompował wodą. Bratek, masz tak?

Co do miesiąca urodzin to w marcu jeszcze Ruby, z tego co pamiętam.

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    a co w końcu z tą betą robisz?

eee was się nie da nie kochać :P
    Jutro zrobię żeby gin się nie czepiał i zadzwonię do niego..

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju jak mnie nie było mnie dochodziłam do siebie po mega dole. Już nie w dole a w małej kałuży więc nie jest źle;)
    Paryzetka mój miesiąc urządzenia minął. Muszę czekać do kolejnego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Bratek, ja nie mogę, Ty już jesteś w 10tc!

Mdłości są q.wa nie do przeskoczenia. Człowiek jest głodny, je i paw. Normalnie jak zaburzenia odżywiania. Do tego ja mam od czasu do czasu uczucie ciężkości w sensie jakby mnie ktoś napompował wodą. Bratek, masz tak?

Co do miesiąca urodzin to w marcu jeszcze Ruby, z tego co pamiętam.
    niestety Ruby urodziła się w grudniu, ciąży brak więc do grudnia nie mam zamiaru czekać...w marcu wahadełko niby coś tam pokazało że ma być, ale jak ma być jak jestem pozszywana q..a mać. ;)

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Edycik i Cinnamon :-)
    Toż ja z grudnia ;) moja kolejka już minęła ;) tylko nie mówcie, że mam czekać do następnego.... :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    niestety Ruby urodziła się w grudniu, ciąży brak więc do grudnia nie mam zamiaru czekać...w marcu wahadełko niby coś tam pokazało że ma być, ale jak ma być jak jestem pozszywana q..a mać. ;)

A to stąd mi się ten marzec przyplątał - wahadełko.
    No właśnie a lekarz to przerwę kazał robić, ile się czeka?
    Moja Droga, to zmienimy zasadę i w grudniu obstawiamy nie poczęcie tylko termin porodu ;)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Toż ja z grudnia ;) moja kolejka już minęła ;) tylko nie mówcie, że mam czekać do następnego.... :P
    Aaaa ja nie zajarzyłam, że o miesiąc urodzin chodzi tylko że @ jeszcze nie ma i może nie być :-P :-D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    A to stąd mi się ten marzec przyplątał - wahadełko.
    No właśnie a lekarz to przerwę kazał robić, ile się czeka?
    Moja Droga, to zmienimy zasadę i w grudniu obstawiamy nie poczęcie tylko termin porodu ;)

no to już by mi bardziej pasowało ;)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam jakoś głęboko zakodowane, że w miesiącu urodzin ;) A poza tym moja ginka kazała robić badania jak się do marca nie uda. A Wam dziewczynki życzę, żebyście nie musiały już dłużej czekać, żeby ten cykl obecny był tym szczęśliwym :*

Bratku masz rację, nie boli to należy się cieszyć :)

Jak to jest z betą czy te 48h jest tak bardzo wymagane? Bo wolałabym jutro rano a nie po pracy robić :) Pierwsza była o 16.

Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej przestrzegaj godzin, bo przyrost może nie być wyjść jak w normie. 48 albo 72h najlepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:56

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już doczytałam na wynikach, że minimum 48h :) Trzeba się w cierpliwość uzbroić :)

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Już doczytałam na wynikach, że minimum 48h :) Trzeba się w cierpliwość uzbroić :)

Cierpliwość :)... w czopkach, irygacje, wciągać mogę, tylko nigdzie nie mają...

cinnamon cookie, midnight, Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka faktycznie Tobie ginekolog dała czas do marca :) ależ Twoje jajeczka się wystraszyły i zmobilizowały! :D

midnight, Paryzetka83, madka, majju lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudy kocur z trudem przebijający się przez zaspy, z wysiłkiem odrywając swoją zmrożoną męskość od lodu krzyczy na całe gardło:
    - No i kurwa gdzie?! Pytam was - gdzie jest ta pierdolona wiosna do kurwy nędzy? Co za pojebany kraj?! Gdzie dziewczyny, przebiśniegi, świergolenie skowronków?! Choćby ćwierkanie wróbli, choćby krakanie wron - gdzie to kurwa wszystko jest?! A odwilż kiedy wreszcie przyjdzie? Śnieg z nieba napierdala jakby ich tam w górze pojebało... Niby ponoć wiosna już jest, kurwa - łgarstwo i oszustwo na każdym kroku, kurwa ...
    A ludzie słysząc kocie krzyki uśmiechają się do siebie i mówią łagodnie:
    - Słyszysz jak się drze? Wiosna idzie... Kotów nie oszukasz...

Dobranoc ;*

midnight, Smerfelinka, kas50, katiuszaa, Bratek, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    "Osławiona płodność w miesiącu urodzin"? ,:D marzec jest mój zatem Drogie Koleżanki: D
    Mój styczeń już minął! Obstawiam czerwiec męża; -)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 1310 1311 1312 1313 1314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ