X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ale super, gratuluję :)

U mnie najczystsza z bieli.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas gratulacje :)

Maju ściskam :*

Dzień dobry :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majjusia przytulam kochana :*

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :-).

Kas piękne mocne krechy. Gratuluję!!!

Maju tulę. Może później pojawi się kreseczka druga tak jak wczoraj. Bo jeszcze wcześnie u Ciebie.

Smerfelinko jak tam?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • majju Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, jest ok :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane! Ja dopiero o 7 oczy otworzyłam i wciąż się wyleguję ;)

Pytacie jak tam, więc melduję, że nie zrobiłam dziś testu, nie mam na to siły. Co ma być, to będzie. Czekam, ale jak @ się do jutra nie pokaże to skoczę przed weekendem na betę. Tak postanowiłam i dobrze mi z tym.

Kas gratuluję!

Majuś :*

Miłego dnia! Odezwę się później, z biura.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 07:37

AgaL, Kjopa3, Bratek lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co nie dziękuję żeby nie zapeszyc. Boję się strasznie że będzie jak ostatnio. Choć teraz jestem obsawiona lekami...

Maju, Smerfie tule:*

Smerfelinka lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kas po cichu już gratuluję :) piękne kreski :)

Majju może faktycznie za wcześnie? Kto wie...

Smerfelinko trzymam kciuki :*

Ruby HAHAHA no nie wiedziałam o co Ci chodzi z tymi gaciami :D nie no u nas mówi się majtki, figi i tym podobne, tak sobie walnęłam z tymi gaciami ;) - nie żeby to jakieś pantalony były, o nie nie, już mój M wie co robi jak kupuje bieliznę :D ale przynajmniej poprawiłyśmy humor dziewczynom :P

kas50, Paryzetka83, midnight, Smerfelinka lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :D uśmiałam się wczoraj z tymi gaciami :D :D

Kas po cichu gratuluje i mocnooo trzymam by wszystko było ok :*

Majuu cieszę się, że mimo bieli uśmiech jest :)

Piję kawkę w pracy i wcinam rogala :)

kas50, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy biura na poddaszu i powiem Wam, że tak pięknie ptaszki śpiewają co rano....że aż mi się buzia śmieje :) ale w sercu jakiś żal... że nie mogę się jeszcze cieszyć ciążą.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka dobre podejście...tzn rozumiem Cię, bo ja też jakoś boję się testów i wolę czekać ;)

Edycik, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś jeszcze troszkę i mam nadzieję kochana że będziesz sie mogła cieszyć ciążą,podobnie jak każda z nas marząca tu o tym.

A ja stresuje się dzisiejszą cesarką szwagierki.Wczoraj tak miło zażartowała że tyle razy trzmałam ją za brzuszek że wszystkie możliowe fluidy mi wysłała.Dziś po pracy lecę kupić jakieś ubranko dla małej niuni.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik cieszę się, że się przełamałaś...zobaczysz, ze wzruszenie będzie i jakiś ścisk w sercu, ale nie będziesz mogła odejść od tej Kruszynki :*
    A wiesz jak będzie miała na imię Malutka?

Staram się wierzyć...ale ostatnio moja wiara osłabła lekko.

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś tak miała być Antosia ale ostatnio coś mówili o Korneli.
    Mnie i M.osobiście podoba się bardziej to pierwsze, ale to ich decyzja.
    Pewnie jak zobaczę malutką w piatek poryczę się jak głupia.Tak mam.

Z tą wiarą Aguś to chyba jest nas więcej,moja tez podupadła że chyba nigdy mi się nie uda wysikać dwóch kresek i cieszyć się tym.Ostatnio to chyba przez wpływ tych wszystkich wydarzeń sceptycznie nastawiam się do tego.
    Ja wiem,że całego swojego życia nie można podkporządkowac tym pragnieniom, ale ja chyba nie umiem. Świadomośc - lata lecą, jednym sie udało innym też,przeciez tez o tym marzę -staramy się....i jakoś do kupy złożyć tego nie mogę.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik dobrze opisałaś to co czujesz, mam tak samo. Myślę o moich zbliżających się 33 urodzinach...i po prostu się boję.

Chyba nasiliło mi się teraz, bo w niedzielę przylatuje koleżanka z 5 miesięczną córką i będziemy się chciały wszystkie spotkać. Pozostałe koleżanki też mają dzieci, z tego dwie w kolejnych ciążach ( te co zaszły w czasie moich starań). I nie wiem czy dam radę się spotkać.... i słuchać, ze muszę się wyluzować, przestać myśleć, że na pewno się w końcu uda.

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Edycik dobrze opisałaś to co czujesz, mam tak samo. Myślę o moich zbliżających się 33 urodzinach...i po prostu się boję.

Chyba nasiliło mi się teraz, bo w niedzielę przylatuje koleżanka z 5 miesięczną córką i będziemy się chciały wszystkie spotkać. Pozostałe koleżanki też mają dzieci, z tego dwie w kolejnych ciążach ( te co zaszły w czasie moich starań). I nie wiem czy dam radę się spotkać.... i słuchać, ze muszę się wyluzować, przestać myśleć, że na pewno się w końcu uda.

tak tak słuchanie " musisz przestac się spinać i wyluzować to na pewno zajdziesz" uwielbiam ten tekst - mój number 1 ;)
    Rozumiem was dziewczyny ale tylko po części bo mam jedno dziecko więc nigdy nie zrozumiem do końca pragnienia posiadania dziecka, ale wiem że wasm jest bardzo ciężko - ciężej niz mi i szczerze z całego serca wam kibicuję zeby jak najszybciej sie wam udało :)

Paryzetka83, AgaL, Edycik, cinnamon cookie, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Ruby :* Tobie też życzę tego samego :)

Ruby, Edycik lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś ja też gratuluję, piękne kreseczki, a teraz kciuki zaciśnięte i czekamy na wizytę.

Majju, Smerfku - przytulam :*

Aguś każda z nas to ma. Taki kryzys, poczucie, że nigdy nie będziemy mamami, ale kurde trzeba wierzyć, że się uda :*

Jutro idę do gina, niech się wypowie czy wszystko wróciło do normy. Trzymajcie kciuki :)

kas50, cinnamon cookie, Smerfelinka lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka hej :) napisz jutro koniecznie jak tam u gina:*

Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Ruby, "przestań o tym myśleć", " musisz wyluzować" to moje hity!

Ruby, AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
‹‹ 1390 1391 1392 1393 1394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ